αρχιτεκτονική

Ένα υπόγειο σπίτι στην Ελλάδα

υπόγειο σπίτι στην Ελλάδα μπροστά

ΕΝΑ υπόγειο σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Βρίσκεται στην Αντίπαρο, στα νησιά των Κυκλάδων, και σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική Deca. Το στούντιο είναι μια διεθνής ομάδα νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα και εργάζεται από το 2001. Για αυτό το έργο επηρεάστηκαν από το “Zabriskie Point”, μια ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, και ονόμασαν το έργο Krater.

Ένα υπόγειο σπίτι στο Greichendland

υπόγειο σπίτι στην Ελλάδα - μονοπάτι λάβας

Εντάξει αλλά γιατί ένα υπόγειο σπίτι? Είναι καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής ή τι; Με τίποτα! Η πραγματική πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί μια περιοχή διαβίωσης προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους του Αιγαίου και να κρύψει το σπίτι στο κάτω μέρος του λόφου. Οι κύριοι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού έχουν ενσωματωθεί στο τοπίο και μια βυθισμένη περιοχή προστατεύεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Ενδιαφέρουσα και μοντέρνα αρχιτεκτονική – ένα σπίτι στην Ελλάδα

υπόγειο σπίτι - ενδιαφέρουσα πισίνα

Το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού είναι θαμμένο στο έδαφος και ως εκ τούτου παραμένει κρυφό. Μπορείτε να δείτε μόνο τον δεύτερο όροφο του διώροφου κτιρίου. Το σπίτι είναι ντυμένο με πέτρα και πέτρινες επιφάνειες καθορίζουν επίσης τα όρια του σπιτιού του κρατήρα. Στη νότια πλευρά υπάρχει ένα πέτρινο συγκρότημα με μεταλλική κατασκευή που στηρίζεται από μπαμπού στέγη.

Εσωτερική διακόσμηση στο υπόγειο σπίτι

υπόγειο σπίτι - εσωτερική διακόσμηση στο σαλόνι

Οτι υπόγειο σπίτι κατασκευάστηκε από φυσικά υλικά, αλλά χρησιμοποιήθηκαν καινοτόμα. Απλά κοιτάξτε το στοιχείο λάβας. Υπάρχει ένα μονοπάτι «ροών λάβας» κάτω από την πισίνα που προσφέρει υπέροχη θέα. Η πισίνα 25 μέτρων είναι βαθύτερη και ευρύτερη στην εσωτερική αυλή και χωρίζεται από το σαλόνι με μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες.

υπόγειο σπίτι - πρόσοψη πάνω

υπόγειο σπίτι - πρόσοψη μπροστά