αρχιτεκτονική

Μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό σχέδιο σε μια πλαγιά στην Ελβετία

σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό Ελβετία στην πλαγιά του λόφου

ΕΝΑ μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου στην Ελβετία. Το κτίριο ήταν από Baumschlager Eberle σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το 2011 και εκτείνεται σε έκταση 480 τμ. Ο σχεδιασμός του σπιτιού διαμορφώθηκε από ορθογώνια σχήματα, καθώς και από τη θέση του στην πλαγιά. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική προσπάθησε να φέρει μια συγκεκριμένη δυναμική στην μάλλον ακίνητη δομή του σπιτιού. Η κλίση απαιτεί βαθμιαία κατασκευή και οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ορόφους. Η δομή και στα δύο επίπεδα ακολουθεί την αρχή «από έξω προς τα μέσα» και χαρακτηρίζεται από ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Μοντέρνο σπίτι χτισμένο σε πλαγιά σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του εδάφους

μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό πισίνα

ΕΝΑ μοντέρνο σπίτι στην πλαγιά, πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της τοπογραφίας. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο όροφοι συνδέονται μέσω ενός αιθρίου. Το δωμάτιο καταλαμβάνει μια βέλτιστη τοποθεσία σε σχήμα U. Μια γέφυρα στο επίπεδο εισόδου, η οποία οδηγεί στο αίθριο, επιτρέπει τη θέα στην μπροστινή αυλή. Ένα επιπλέον αίθριο δίνει έμφαση στη θέση του σαλονιού, με θέα βορειοδυτικά. Η κατασκευή του σπιτιού στη βόρεια πλευρά μοιάζει με τμήμα της πλαγιάς και κάνει ολόκληρη την κατασκευή πραγματικά ολοκληρωμένη.

Μοντέρνο σπίτι σε μια πλαγιά με πανοραμική θέα στη λίμνη

σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό Ελβετία γυάλινο τοίχο

Τοσο μοντέρνο σπίτι θα πρέπει να επιτρέπουν την πανοραμική θέα του όμορφου φυσικού περιβάλλοντος. Δεδομένου ότι υπάρχει μια λίμνη κοντά, η αρχιτεκτονική του σπιτιού σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει μια θέα των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Από αυτή την πλευρά του σπιτιού υπάρχουν λογικά δωμάτια όπως η κουζίνα και το σαλόνι. Τα υπόλοιπα ιδιωτικά δωμάτια βλέπουν νότια. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός επιτρέπει την ομαλή μετάβαση μεταξύ φύσης και δομής. Υπάρχει επίσης πισίνα στην πίσω αυλή του κτιρίου. Αυτή η ενδιαφέρουσα και εκπληκτική μοντέρνα αρχιτεκτονική δεν είναι σίγουρα μόνο πρακτική, αλλά μια πραγματική απόλαυση για τα μάτια.

Η αυλή ανάμεσα στα δύο κύρια μέρη του σπιτιού

μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό ντιζάιν αυλή

Πανοραμική θέα της λίμνης που κόβει την ανάσα

σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό ελβετική προοπτική

Ωραίο αίθριο που χωρίζεται από το σπίτι με έναν γυάλινο τοίχο

σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό αίθριο Ελβετίας

Αρχιτεκτονικό σχέδιο των επιπέδων του σπιτιού

μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό ντιζάιν υπόγειο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο του σπιτιού από ψηλά  μοντέρνο σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό στον επάνω όροφο

Αρχιτεκτονικό σχέδιο του ακινήτου  σπίτι με μινιμαλιστικό σχεδιασμό οικόπεδο Ελβετία

Κάτοψη σπιτιού

σπίτι με μινιμαλιστικό σχέδιο Ελβετία κάτοψη

Φωτογραφίες από τον Roland Halbe