αρχιτεκτονική

Ανακαινισμένο σπίτι στη Νέα Υόρκη διαθέτει νέο σχεδιασμό πρόσοψης

Μοντέρνο διαμορφωμένο σπίτι σε σχέδιο πρόσοψης από γυαλί-μέταλλο της Νέας Υόρκης

Το Architektur Büro Gluck + ανακαίνισε και σχεδίασε μια τυπική σειρά Σπίτι στη Νέα Υόρκη Πόλη τριγύρω. Ο νέος ασυνήθιστος ματ σχεδιασμός πρόσοψης από μέταλλο μαγνητίζει την προσοχή των περαστικών. Πίσω της θα βρείτε μια κρυφή κάθετη βιβλιοθήκη που εκτείνεται από το πάτωμα μέχρι την οροφή. Με τα ορθογώνια ανοίγματα της πρόσοψης, το σπίτι προσφέρει έντονη αντίθεση με τα γύρω κτίρια.

Μοντέρνο σπίτι στη Νέα Υόρκη με μια μοναδική βιβλιοθήκη σε 4 επίπεδα

Μεταλλικά ανοίγματα πάνελ πρόσοψης-κάθετος τοίχος από τούβλα βιβλιοθήκης

Το ανακαινισμένο σπίτι με ταράτσα είναι αρμονικά κατάλληλο. Με φόντο τον τοίχο από τούβλα, το μπροστινό μέρος φαίνεται ακόμη πιο ελκυστικό. Η πρόσοψη, η οποία είναι σαφώς σύγχρονη στο σχεδιασμό, επιτρέπει τον διάλογο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, υποστηρίζει τη δομή και τις συνδέει Σπίτι στη Νέα Υόρκη με το περιβάλλον του. Τη νύχτα, όταν η πρόσοψη φωτίζεται, η δομή του φιλιγκράν είναι ιδιαίτερα εμφανής.

Το σπίτι της Νέας Υόρκης προσφέρει γενναιόδωρη ιδιωτικότητα

 Γυάλινη πρόσοψη ξύλινα έπιπλα πίσω αυλή πράσινη τραπεζαρία

Το συμβατικό τετραώροφο Σπίτι στη Νέα Υόρκη από μια σχετικά στενή πρόσοψη του δρόμου ήταν από Ευτυχία+ μετατράπηκε σε ιδιωτική πόλη. Στο εσωτερικό, η νέα επίπλωση είναι ζεστή και φιλόξενη. Οι άνετοι χώροι καθιστικού μέσα και στην πίσω αυλή προσφέρουν άφθονο χώρο για να χαλαρώσετε. Ο χώρος διαβίωσης σχεδιάστηκε με μεγάλη διαφάνεια. Το φυσικό φως τον πλημμυρίζει άφθονα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το σαλόνι ανοίγει απλόχερα στον κήπο

Γυάλινη πρόσοψη από το δάπεδο μέχρι την οροφή της Νέας Υόρκης με βεράντα

Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα προσφέρουν γενναιόδωρη θέα στον κήπο. Στο πίσω μέρος του σπιτιού, το ισόγειο έχει επεκταθεί προς τα έξω. Για μέγιστη μετάδοση φωτός, κατασκευάστηκε μια εσωτερική σκάλα με γυάλινα κάγκελα, η οποία οδηγεί τους επισκέπτες στους επάνω ορόφους.

Φωτογραφίες: Raimund Koch και Erik Freeland

Σχεδιασμός πρόσοψης με μέταλλο και γυαλί

Εγκαίνια πρόσοψης μοντέρνο σχέδιο σχεδιασμού-ανακαίνισης σπιτιού Gluck +

Το κτίριο επανασχεδιάστηκε σε μια άνετη μονάδα διαβίωσης για οικογένειες σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις διαβίωσης. Όλα τα υπάρχοντα συστατικά μειώθηκαν. Οι πόρτες είναι χωρίς πλαίσιο. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από προειδοποιητικό ξύλο υψηλής ποιότητας. Τα χρώματα ακολουθούν επίσης τον μινιμαλισμό των μορφών – επανασχεδιασμένο σε μπεζ, λευκό και καφέ.

Η κάτοψη σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό ανοιχτή 

Κάθετη εσωτερική διακόσμηση-εξοικονόμηση χώρου βιβλιοθήκης-σχεδιασμός ραφιών

Και τα τέσσερα επίπεδα συνδέονταν με εναέριο χώρο

Έπιπλα σαλονιού-τζάκι συρόμενες γυάλινες σκάλες κιγκλιδώματος

Άνετα σχεδιασμένο, φωτεινό εσωτερικό

Κάθετα ράφια σχεδιασμού τοίχου μπάνιου-υαλοπίνακα σε επίπεδο βιβλιοθήκης

Υπνοδωμάτιο με τζάμια από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας-έργο ανακαίνισης σπιτιού με βεράντα με πρόσοψη

Το σχεδιάγραμμα

Αρχιτεκτονική αστικού σπιτιού Gluck + NYC τεσσάρων ορόφων

Τοπική προβολή

Πλάγια όψη του σπιτιού σε αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης

Θέα από ψηλά

Ανακαίνιση σπιτιού Gluck + -nyc μοντέρνα κάτοψη

Στενή πρόσοψη της αναβαθμισμένης σύγχρονης τοποθεσίας της Νέας Υόρκης

Κάθετη βιβλιοθήκη από ΕΥΤΥΧΙΑ+ επί Vimeo.