αρχιτεκτονική

Παιχνίδι φωτός και σκιάς – ζωντανή μπάλα φτιαγμένη από έξυπνα λουλούδια

Lotus-Dome-art-εγκατάσταση-εκκλησία-Γαλλία

LOTUS DOME από Studio Roosegaarde

Ο κόσμος της τέχνης είναι γεμάτος έργα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να ζωντανεύουν νέες και συναρπαστικές έννοιες. Αλλά αυτή η τεχνολογία καταλήγει σε κάτι που όχι μόνο προκαλεί μια αίσθηση θαύματος, αλλά και μια συναισθηματική σύνδεση. Ο Ολλανδός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Daan Roosegaard χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ φύσης και ανθρώπου, με ένα εκπληκτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς. Αυτή η τρέχουσα έκθεση αντανακλά τη ζεστασιά που νιώθουμε όταν αλληλεπιδρούμε με άλλες μορφές ζωής.

όμορφες αντιθέσεις – φως και σκιά, τεχνολογία και άνθρωποι

Daan-Roosegaard-studio-Sainte-Marie-Madeleine-Lille-France-εκκλησία

Το Lotus Dome αποτελείται από εκατοντάδες έξυπνα λουλούδια που ανταποκρίνονται στην κίνηση και διπλώνουν. Τα μεταλλικά πέταλά του ανοίγουν για τους επισκέπτες, τους χαιρετούν, αλλά και μιμούνται την αναπνοή και αλλάζουν τη διάθεσή τους όσο περισσότεροι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με αυτό. Το έργο τέχνης εκπέμπει επίσης φως, δημιουργώντας μια φαντασμαγορική επίδραση φωτός και σκιάς στην εκκλησία.

δυναμικός χορός φωτός και σκιάς

Έκθεση-Studio-Roosegaarde-lotus7

Μια απαλή πηγή φωτός λάμπει στην καρδιά του θόλου του λωτού, που λάμπει μέσα από το πλέγμα των λουλουδιών από αλουμίνιο. Καθώς οι επισκέπτες πλησιάζουν το κομμάτι, τα λουλούδια σιγά -σιγά ξεδιπλώνονται έτσι ώστε το φως να αναδύεται και να λούζει τους επισκέπτες στη ζεστασιά τους. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στην περιοχή, τόσο περισσότερο φως διαπερνά τα ανοίγματα. Το φως ακολουθεί τους επισκέπτες στο δωμάτιο και δημιουργεί ένα εκπληκτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς.

Φως-και-σκιά-ζωντανά-έξυπνα-λουλούδια

Ο θόλος του λωτού εκτέθηκε σε μια αναγεννησιακή εκκλησία, την Sainte Marie Madeleine, στη Λιλ, Γαλλία. Το κτίριο, με τον βαθύ μπάσο και τις σκιές που τρεμόπαιξαν, μετατράπηκε σε αυτό που το Studio Roosegaarde αποκαλεί “techno εκκλησία”.

Light-and-shadow-LOTUS-DOME-Studio-Roosegaarde

Ο Lotus Dome εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Λιλ 3000 τον Ιανουάριο του 2012. Ο Lotus Dome είναι μέρος της έκθεσης “Μεταμορφώσεις στη δημόσια ζωή”, όπου ζητήθηκε από 20 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Αισθητήρες φωτός και σκιάς-ζωντανά-αλουμίνια-λουλούδια

Κατασκευασμένο από μέταλλο και αισθητήρες, αυτό το εκπληκτικό αντικείμενο κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται ότι έχουν μια θέση στον κόσμο και ταυτόχρονα αξίζουν προσοχής.

    Παιχνίδι-φωτός-και-σκιάς-μετάλλων-λουλουδιών-πέταλα  Lotus-Dome-Studio-Roosegaarde-vibrant-aluminium-λουλούδια