αρχιτεκτονική

μινιμαλιστική βίλα πόλης με καθαρό εσωτερικό στο Παρίσι

σύγχρονη ενεργειακά αποδοτική πρόσοψη Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Σας παρουσιάζουμε ένα μινιμαλιστική βίλα πόλης με κομψό, καθαρό εσωτερικό στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, ανάμεσα σε δύο ψηλά κτίρια. Παλιά στη θέση του υπήρχε ένα παλιό κτίριο. Οι αρχιτέκτονες Moussafir αποφάσισαν να κρατήσουν το έργο τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στις φυσικές μορφές. Η βίλα της πόλης πήρε μια ενδιαφέρουσα κατασκευή – μοιάζει περισσότερο με δέντρο και περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από τους αρχικούς τοίχους του παλιού κτιρίου. Το σπίτι ανοίγει προς το νότο μέσω μιας γενναιόδωρης πρόσοψης και προσφέρει μια επισκόπηση των πολύπλοκων όγκων και του εσωτερικού σχεδιασμού.

μινιμαλιστική βίλα πόλης με ενδιαφέρον εσωτερικό σχεδιασμό

μινιμαλιστική εσωτερική σκάλα

Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Παρόμοια με ένα δέντρο συνδυασμένο το μινιμαλιστική βίλα πόλης διαφορετικά επίπεδα και όγκους. Η κυκλώπεια σκάλα, που συνδέει οπτικά διαφορετικά δωμάτια και είναι το επίκεντρο του εσωτερικού, είναι χαρακτηριστική της σύγχρονης κατασκευής σπιτιού. Όλο το σπίτι είναι στην πραγματικότητα μια περίεργη σκάλα, κάτω είναι το δωμάτιο πλυντηρίων, στους επάνω ορόφους υπάρχουν διάφοροι πολυλειτουργικοί χώροι.

μινιμαλιστική βίλα πόλης στην καρδιά του Παρισιού

Εγκαταστάσεις τραπεζαρίας φεγγίτη Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να μην σχεδιάσουν ξεχωριστά δωμάτια, αλλά αντίθετα σχεδίασαν μια ανοιχτή κατασκευή. Έτσι λειτουργεί το όλο πράγμα μινιμαλιστική βίλα πόλης  από Μουσάφιρ Όπως μια μονάδα, τα διαφορετικά δωμάτια, από το υπόγειο μέχρι τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, συνδέονται άψογα μεταξύ τους. Η δομή ήταν κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ατσάλι, δάπεδα με πρόσοψη, ιδιόμορφα έπιπλα από σκυρόδεμα και πολλά γυαλιά καθορίζουν το εσωτερικό. Η επιλογή του υλικού δεν είναι τυχαία, επιτρέπει στην κατασκευή να έρθει μόνη της. Το εσωτερικό είναι σχεδόν εντελώς ντυμένο με ξύλο, το οποίο δημιουργεί μια ζεστή και σπιτική ατμόσφαιρα. Το σκούρο χρώμα του ξύλου έρχεται σε αντίθεση με τους λευκούς τοίχους. Είναι ένα όμορφο μικρό μινιμαλιστική βίλα πόλης.

Μοντέρνα βίλα πόλης με μινιμαλιστικό εσωτερικό

μοντέρνες κουρτίνες σαλόνι Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Τοίχος από φυσική πέτρα στο σαλόνι

σαλόνι με ράφι πράσινου τοίχου Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

μινιμαλιστική μικρή κουζίνα

μικρή λευκή κουζίνα Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

μινιμαλιστικό ράφι πράσινου τοίχου κουζίνας

Οπτική ψευδαίσθηση εσωτερικού σχεδιασμού Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Μοντέρνο εσωτερικό υπνοδωματίου

Εσωτερικό σπιτιού Kubus Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Επένδυση ξύλινων τοίχων στο σαλόνι

Επένδυση τοίχου ξύλινο καθιστικό Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Σύγχρονη πρόσοψη σπιτιού

Σχέδιο σπιτιού κύβου Φωτογραφίες από Herbe Abbadie

Σκίτσο σπιτιών κύβων

μινιμαλιστικό σχέδιο βίλας πόλης Φωτογραφίες από Herbe Abbadie