αρχιτεκτονική

Σύγχρονο δασικό σπίτι σε μια πλαγιά – ένα ζήτημα ισορροπίας

σπίτι σε πλαγιά - μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - πρόσοψη

Βρίσκεται σε αυτό το όμορφο δάσος, το σπίτι “Waccabuc” είναι ένα δυναμικό παράδειγμα μοντέρνου Δασικό σπίτι. Το μινιμαλιστικό κτίριο βρίσκεται σε ένα μικρό χωριουδάκι στο Wetchester της Νέας Υόρκης. Η μοναδική τοποθεσία ενέπνευσε τον αρχιτέκτονα Chan Li Lin να δημιουργήσει το σχέδιό του. Οι βράχοι και τα δέντρα καθόρισαν την κατεύθυνση και το σχήμα του Δασικό σπίτι. Το αρχικό σπίτι Waccabuc χτίστηκε τη δεκαετία του 1950. Σχεδιάστηκε ως μονοκατοικία και όταν ο αρχιτέκτονας στάθηκε στην οροφή του παλιού κτιρίου είδε την όμορφη θέα και αποφάσισε να σχεδιάσει το σαλόνι στον δεύτερο όροφο.

Σύγχρονο δασικό σπίτι – σχέδιο από τις ΗΠΑ

Σπίτι στην πλαγιά του λόφου - μινιμαλιστική αρχιτεκτονική - μπροστά

Η τοποθεσία του Δασικό σπίτι αφαιρείται και προσφέρει στους ιδιοκτήτες ξεκούραση και χαλάρωση. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική και το μέγεθος του ακινήτου εξακολουθούν να προστατεύουν την ιδιωτικότητα του κατοίκου. Ο αρχιτέκτονας έδωσε έμφαση στη σύνδεση μεταξύ της γύρω φύσης και του Δασικό σπίτι. Θα πρέπει να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο στην περιοχή. Ο μινιμαλιστικός εξωτερικός σχεδιασμός αποτελείται από δύο απλά κυβικά τετράγωνα. Ο επάνω όροφος κρέμεται δραματικά στον κάτω όροφο και δημιουργεί αφενός οπτική ψευδαίσθηση και δυναμισμό και αφετέρου προστατεύει το σαλόνι στο επίπεδο του εδάφους από τον ήλιο.

Ενδιαφέρουσα μινιμαλιστική αρχιτεκτονική – σπίτι σε μια πλαγιά

Σπίτι στην πλαγιά του λόφου - μινιμαλιστική αρχιτεκτονική από τις ΗΠΑ

Κανένα δέντρο δεν κόπηκε ενώ το έκανε αυτό Δασικό σπίτι χτισμένο. Οι αρχιτέκτονες εργάστηκαν με μεγάλο σεβασμό για τη φύση. Ο κάτω όροφος του σπιτιού ενσωματώθηκε στη βραχώδη πλαγιά. Πολλά μεγάλα παράθυρα έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να φωτίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους χώρους διαβίωσης. Μπορείτε επίσης να “νιώσετε” το δάσος στο εσωτερικό σχέδιο. Οι αρχιτέκτονες ονόμασαν το σπίτι του δάσους “ένα μοντέρνο δεντρόσπιτο”. Αυτό σημαίνει ένα καταφύγιο στη μέση του δάσους, όπου μπορείτε να παίξετε και να χαλαρώσετε.

Από την Τζαζ

μινιμαλιστικός εξωτερικός σχεδιασμός - ξύλινη βεράντα

πρωτοποριακός σχεδιασμός σπιτιού από τις ΗΠΑ

μινιμαλιστική διακόσμηση στο σαλόνι

μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό - λευκές σκάλες

Χρωματικές πινελιές στο σαλόνι

κομψά δερμάτινα έπιπλα

Σπίτι σε μια πλαγιά - σχεδιάγραμμα