αρχιτεκτονική

Το χαρτί πτυσσόμενο σπίτι τέχνης – μοναδικός εξοχικός σχεδιασμός

από τον αρχιτέκτονα Janes D Burnside

Χάρτινο πτυσσόμενο art house καινοτόμος αρχιτεκτονική

Το χαρτί πτυσσόμενο σπίτι τέχνης είναι ένα σύγχρονο κτίριο κατοικιών σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Janes D Burnside. Βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία, στο Kells. Η τοποθεσία έχει ειδυλλιακό τοπίο για να προσφέρει σε αυτό το υπέροχο σπίτι. Είναι πράσινο και γεμάτο φυλλοβόλα δέντρα και φυτά. Το σπίτι είναι πολύ καλά φωτισμένο και προσφέρει ωραία θέα στο τοπίο μέσα από τα παράθυρα του χαμηλού ορόφου.

Μοντέρνος σχεδιασμός εξοχικής κατοικίας – το χαρτί που πτυσσόμενο σπίτι τέχνης

πρωτοποριακή κατασκευή σπιτιού - χαρτί πτυσσόμενο σπίτι τέχνης

Οτι Χάρτινο πτυσσόμενο σπίτι τέχνης έχει μόνο ένα επίπεδο και συνεπώς χρειάζεται περισσότερο χώρο δαπέδου. Προκειμένου να αποφευχθεί η βαρετή απλή εμφάνιση ενός εκτεταμένου κτιρίου, οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν το σπίτι με έναν πιο ενδιαφέρον τρόπο χρησιμοποιώντας το αποτέλεσμα της ασυνήθιστης τάξης. Η ιδέα είναι πραγματικά πολύ απλή. Οτι Χάρτινο πτυσσόμενο σπίτι τέχνης αποτελείται από οκτώ διαφορετικά στοιχεία – το καθένα έχει σχήμα εξοχικού σπιτιού. Συνδέονται με γέφυρα. Υπάρχουν πέντε σπίτια στη μία πλευρά μιας γέφυρας και άλλα τρία στην άλλη πλευρά. Αυτές οι δύο ομάδες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού. Στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με δύο σπίτια που ενώνονται με το ίδιο στυλ και ιδέα.

μοντέρνο εξωτερικό σχέδιο – ένα καινοτόμο εξοχικό σπίτι

σύγχρονη κατασκευή σπιτιού χαρτί πτυσσόμενο τέχνη λίμνη σπίτι

Οι κεκλιμένες στέγες όλων των σπιτιών αφήνουν την εικόνα του κτιρίου να έρθει στη δική του. Οι προσόψεις είναι βαμμένες σε λευκό χρώμα και οι στέγες καλύπτονται με σκούρα γκρι πλακάκια. Τα παράθυρα είναι μεγάλα και καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος της πρόσοψης όπου βρίσκονται οι χώροι διαβίωσης. Τα πιο ιδιωτικά μέρη του Χάρτινο πτυσσόμενο σπίτι τέχνηςέχουν μικρότερα στενά παράθυρα. Τεράστια λευκά τζάκια χρησιμοποιούνται ως τόνους.

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, κυρίως λευκό και λίγο μπεζ στα έπιπλα και τη διακόσμηση. Τα διαφορετικά δωμάτια συνδυάζονται σε ένα ολόκληρο μεγάλο σαλόνι που αισθάνεται πιο ευρύχωρο Χάρτινο πτυσσόμενο σπίτι τέχνης με πολλές γωνίες και κλίσεις οροφής.

Του Κ.Χ. Χριστόβα

μοντέρνο εξοχικό σπίτι - ενδιαφέρον κήπο

αρκετοί όγκοι κτιρίων με δίρριχτη στέγη

λευκό νησί κουζίνας και γυάλινο τραπέζι φαγητού

ορθογώνιο τραπεζάκι σαλονιού από σκούρο ξύλο στο σαλόνι

Τα πλακάκια δαπέδου σε φυσική πέτρα φαίνονται μπεζ στο σαλόνι

Κήπος και εξωραϊσμός γύρω από το σπίτι