αρχιτεκτονική

Το γυαλί και το φως γεμίζουν ένα μοντέρνο σπίτι στην Σάντα Κρουζ

μοντέρνο σπίτι μεσαίας σειράς Ισπανία santa cruz πρόσοψη

ΕΝΑ μοντέρνο σπίτι με βεράντες από  Equipo Olivares Arquitectos τράβηξε την προσοχή μας. Βρίσκεται στη Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη και έχει σχεδιαστεί με τα εξής:

Ρύθμιση της έντασης και στα δύο διαμερίσματα. Οι οικοδομικοί κανονισμοί επιτρέπουν τρεις ορόφους, επομένως η κεντρική σειρά κατοικιών είναι υψηλότερη από τις άλλες. Ο τελευταίος όροφος είναι μια χωνευτή πρόσοψη και επιτρέπει στο φως του ήλιου να πλημμυρίζει στο σπίτι μέσω ενός φεγγίτη. Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να προσαρμόσουν το ύψος του κτιρίου ώστε να ταιριάζει με το σπίτι στα αριστερά, ενώ το διαμέρισμα στα δεξιά αποτελεί συνέχεια της πρόσοψης για να ανταποκριθεί στο μικρότερο σπίτι στα δεξιά.

ΕΝΑ μοντέρνο σπίτι με βεράντες στα Κανάρια Νησιά

μοντέρνα σειρά κεντρικού σπιτιού ελαφρύ ποτήρι γεμάτο

Αρκετό φως. Εκτός από το γεγονός ότι η μοντέρνα σειρά κατοικιών βρίσκεται σε στενό δρόμο, έχει την καλύτερη προοπτική με θέα στα γύρω βουνά. Η μικρή αυλή στα νοτιοανατολικά παρέχει αρκετό φυσικό φως. Το σαλόνι είναι οργανωμένο έτσι ώστε το φυσικό φως να είναι απεριόριστο. Μέσα από φεγγίτες και γυάλινα μπλοκ, φτάνει μέχρι τώρα στα μπάνια και τους κοινόχρηστους χώρους και το γυαλί στις προσόψεις και το εσωτερικό συμβάλλει στη διάδοσή τους.

ΕΝΑ σύγχρονη βεράντα κατοικία “C&E House “

μοντέρνα σειρά σπίτι καναρίνια φεγγίτη αυλή Ισπανία αυλή

ευκαμψία. Θέλαμε το σπίτι να είναι προσαρμόσιμο: στο κλίμα στη Σάντα Κρουζ, σε διαφορετικές δυνατότητες πρόσβασης (το υπνοδωμάτιο είναι ανοιχτό και πλήρως συνδεδεμένο με τις σκάλες και το διάδρομο), στις οικογενειακές δραστηριότητες (το γκαράζ είναι επίσης παιδική χαρά), στην ελευθερία κινήσεων για ηλικιωμένους (το σπίτι διαθέτει επίσης ασανσέρ).

φυτά. Ειδικά η παλάμη μπροστά από το σπίτι και στους τοίχους των εσωτερικών αυλών, όπου τα αναρριχώμενα φυτά υποτίθεται ότι τυλίγονται γύρω από ένα ρόμβο δίχτυ. Η βλάστηση αναμφίβολα συμβάλλει στην ουσία αυτού του σπιτιού.

Stairwell

φεγγίτης με σκαλοπάτια με σκαλοπάτια

Γυάλινο κάγκελο

μοντέρνα σειρά κεντρική κατοικία σκάλα γυάλινο τοίχο καθιστικό

Γυάλινοι τοίχοι και κάγκελα

μοντέρνα σειρά κεντρικού σπιτιού φωτισμός γυάλινων τοίχων

Πρόσοψη σπιτιού

μοντέρνα βεράντα σπίτι equipo olivares arquitectos φοίνικες

γκαράζ

μοντέρνα βεράντα σπίτι equipo olivares arquitecto γκαράζ

Ισόγειο και γκαράζ

μοντέρνο σπίτι μεσαίας βεράντας ισπανικό σχέδιο

δεύτερος όροφοςμοντέρνο σπίτι κάτοψη δεύτερου ορόφου

τρίτο όροφομοντέρνο αρχιτεκτονικό σχέδιο με τρίκλινο σπίτι τρίτου ορόφου

σε διατομή  c e house equipo olivares arquitectos santa cruz σχεδιάγραμμα