αρχιτεκτονική

Πράσινη αρχιτεκτονική από την Yoka Sara από την Ινδονησία

πράσινη αρχιτεκτονική - μοντέρνο σπίτι

 

Ο οίκος Kayo Agar είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο υπέροχα και επιθυμητά παραδείγματα σύγχρονη πράσινη αρχιτεκτονική. Σχεδιάστηκε από τον Ινδονηδό αρχιτέκτονα Yoka Sara και βρίσκεται στην ειδυλλιακή περιοχή Canggu στο Μπαλί. Αυτό το καλλιτεχνικό και λαμπρό ιερό χτίστηκε χρησιμοποιώντας την αλληλεπίδραση φυσικών πόρων και σύγχρονων δομικών υλικών. Η σαφής πρόθεση ήταν να χτιστεί ένα πολυτελές σπίτι που κινείται οπτικά σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον του. Η επιτυχής σύνδεση του σπιτιού και του περιβάλλοντος χώρου επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση στοιχείων του πράσινη αρχιτεκτονική επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με ένα σύστημα καμπύλων οικολογικών σχημάτων.

Πράσινη αρχιτεκτονική από την Yoka Sara – μπαμπού και επένδυση ξύλου

πράσινη αρχιτεκτονική - σπίτι Yoka sara

Η σχέση αυτού του σπιτιού με το πράσινη αρχιτεκτονική έγκειται στη δημιουργική και γενναιόδωρη χρήση ορατού και αχρησιμοποίητου μπαμπού και ξύλου. Αυτά τα υπέροχα φυσικά υλικά μαλακώνουν τις κλινικά λευκές μορφές σκυροδέματος της δομής. Αυτό με τη σειρά του βοηθά το κτίριο να συνδυάζεται άνετα με το φυσικό και παραδοσιακό περιβάλλον του. Ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι χτισμένος ως συνδυασμός γεωμετρικών σχημάτων. Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται ένα γραμμικό σύστημα με το οποίο συνδέονται ευφάνταστα τα οκτάγωνα περίπτερα. Κάθε ένα από αυτά συμπληρώνεται με ιδιωτικούς κήπους, εγκαταστάσεις αναψυχής και εξωτερικά μπάνια. Ευτυχείς καλεσμένοι καλούνται στη χαρά παραπάνω πράσινη αρχιτεκτονική να μοιραστώ σε αυτόν τον παραδεισένιο τόπο.

Αφρώδης πισίνα στο σπίτι με πράσινη αρχιτεκτονική

πράσινη αρχιτεκτονική - μοντέρνο σπίτι στην πισίνα

Οι συντομεύσεις για το πράσινη αρχιτεκτονική εισαγάγετε ένα ευχάριστο ρουστίκ στοιχείο σε αυτήν την πολυτελή σύνθεση. Στο κεντρικό διώροφο κιόσκι βρίσκονται τα σαλόνια και οι τραπεζαρίες και στον επάνω όροφο ένα στούντιο και ένα roof garden. Λόγω των κάθετων γραμμικών πτυχών του σχεδιασμού, αυτά φαίνεται να επιπλέουν χωρίς βάρος πάνω από τα υπόλοιπα κτίρια. Κομψοί λευκοί στύλοι χρησιμοποιούνται για την ανύψωση τμημάτων του σπιτιού πάνω από τις αφρώδεις πισίνες. Με αυτόν τον τρόπο το στοιχείο του νερού περιλαμβάνεται στο σχήμα του πράσινη αρχιτεκτονική παρεμβάλλεται.

Το Πράσινο Σπίτι της Γιόκα Σάρα

σύγχρονη πράσινη αρχιτεκτονική - yoka sara

Αυτό το σπίτι χτίστηκε για να το απολαύσετε σωστά. Αυτή είναι η πράσινη αρχιτεκτονική στην πιο εξωφρενική της μορφή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι πολυτελώς σχεδιασμένος και επιπλωμένος για να μεγιστοποιήσει την άνεση των κατοίκων. Ο στόχος της Yoka Sara για τον εξωτερικό σχεδιασμό ήταν να προσφέρει μια αληθινή και συναισθηματική εμπειρία του περιβάλλοντος παραδείσου. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση των αρχών της πράσινης αρχιτεκτονικής.

από τον Jaz

Πράσινη αρχιτεκτονική από την Yoka Sara από την Ινδονησία

πράσινη αρχιτεκτονική - μπαμπού στο σπίτι