Συνταγές

9 συνηθισμένα λάθη κατά τη διακόσμηση με βασιλικό γλάσο και πώς να τα αποφύγετε

Ένα πολύχρωμο γλάσο μπορεί να φαίνεται όμορφο στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας, αλλά πολλά μπορεί να πάνε στραβά όταν διακοσμείτε με βασιλικό γλάσο. Αποκαλύπτουμε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που γίνονται με το γλάσο ασπράδι αυγού και πώς να τα αποφύγετε. Με τις συμβουλές μας μπορείτε να διακοσμήσετε τα σπιτικά σας μπισκότα σαν επαγγελματίας!

1. Το βασιλικό γλάσο γίνεται πολύ σφιχτό

Προετοιμασία γλάσο ασπράδι αυγού με μίξερ χειρός Συμβουλές

Θα πρέπει να χτυπήσετε το γλάσο στη χαμηλότερη ρύθμιση στο μπλέντερ σας. Εάν φτιάχνετε το γλάσο του ασπράδι αυγού στην υψηλότερη ρύθμιση, δουλεύετε πολύ αέρα στο μείγμα. Ως αποτέλεσμα, το λούστρο γίνεται πολύ σφιχτό και το νήμα σπάει κατά τον ψεκασμό. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί αν χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών για πολύ καιρό. Κατ ‘αρχήν, 5 λεπτά είναι αρκετά.

Τι να κάνω? Εάν το βασιλικό γλάσο γίνει πολύ σφιχτό, μπορείτε επίσης να αναμίξετε λίγο ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γλάσο για μερικά ακόμη λεπτά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

2. Το βασιλικό γλάσο γίνεται πολύ υγρό

Το βασιλικό γλάσο θα κάνει κάτι πολύ ρευστό

Ανακατεύετε το γλάσο του ασπράδι αυγού σας για περισσότερο από 5 λεπτά, αλλά δεν σφίγγει; Εάν η συνοχή του βασιλικού γλάσου είναι πολύ υγρή, θα τρέξει κατά τη διακόσμηση των μπισκότων. Ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι οι λάθος ποσότητες στη συνταγή.

Τι να κάνω? Σε αυτή την περίπτωση, μόνο ένα πράγμα βοηθά: Ανακατέψτε λίγο ακόμη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε το γλάσο σε πιο σφιχτή σύσταση.

* Εάν θέλετε να διακοσμήσετε μπισκότα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πλημμύρας, το γλάσο του ασπράδι αυγού πρέπει να είναι λίγο πιο υγρό. Διαβάστε περισσότερα για αυτό παρακάτω.

3. Μην ανακατεύετε καλά το χρώμα των τροφίμων

Σωστός χρωματισμός του βασιλικού γλάσου με υγρό χρωματισμό τροφίμων

Έχετε διάθεση για όμορφα και πολύχρωμα μπισκότα; Τότε είναι καλύτερα να χρωματίσετε το αυτοσχέδιο γλάσο με ένεση πρωτεΐνης με χρωματισμό τροφίμων αντί να αγοράσετε έτοιμα μείγματα. Ωστόσο, εάν το χρώμα δεν αναμειχθεί καλά, θα εμφανιστούν αντιαισθητικές ραβδώσεις στο λούστρο.

Τι να κάνετε γι ‘αυτό Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χρωματισμό τροφίμων με τη μορφή γέλης ή πάστας και να ανακατεύετε καλά το χρώμα στο γλάσο.

4. Αγνοήστε τις φυσαλίδες αέρα

Διακοσμήστε μπισκότα με φουσκάλες αέρα που ξεσπούν σε βασιλικό γλάσο

Αυτό που ξεκινά ως μια μικροσκοπική φυσαλίδα αέρα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα καταστροφικό χτύπημα στο βασιλικό σας γλάσο αν δεν το εντοπίσετε εγκαίρως.

Τι να κάνω? Για να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά σημεία, μετά τη διακόσμηση, χτυπήστε ελαφρά το μπισκότο σε μια επίπεδη επιφάνεια για να φέρετε τις φυσαλίδες αέρα στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σκάσετε απαλά κάθε φούσκα και να την αναμίξετε στο υπόλοιπο γλάσο.

5. Μην βάφετε λευκό βασιλικό γλάσο

Τρικ για καθαρό γλάσο Ανακατέψτε με σταγόνες μπλε χρώματος τροφίμων

Τα διακοσμημένα μπισκότα είναι κλασικά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Και αν επιλέξετε μοτίβα όπως νιφάδες χιονιού, τότε ούτε το γλάσο δεν πρέπει να έχει χρώμα, έτσι δεν είναι; Πράγματι! Το Royal Icing φαίνεται λαμπρό λευκό αμέσως μετά το ανακάτεμα, αλλά αν στεγνώσει, το χρώμα γίνεται πιο γκρι-λευκό.

Τι να κάνω? Αν χρειάζεστε ένα καθαρό λευκό γλάσο για να διακοσμήσετε τα μπισκότα, ανακατέψτε 1-2 σταγόνες μπλε χρωματισμό τροφίμων.

6. Πλημμύρα μπισκότων χωρίς περίγραμμα

Διακοσμήστε μπισκότα με βασιλικό γλάσο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο πλημμύρας

Η πλημμύρα είναι ίσως η πιο δημοφιλής μέθοδος διακόσμησης όταν πρόκειται για βασιλικό κερασάκι. Η επιφάνεια ενός μπισκότου καλύπτεται πλήρως με ένα λεπτό στρώμα γλάσου. Το λούστρο ψεκασμού πρωτεΐνης πρέπει να έχει συνοχή ροής και μπορεί να ρέει γρήγορα χωρίς περίγραμμα.

Τι να κάνω? Για τέλεια πλημμύρα των μπισκότων σας, πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε αυτό που είναι γνωστό ως περίγραμμα. Για να το κάνετε αυτό, περιβάλλετε πρώτα τα μπισκότα με ένα πολύ λεπτό στόμιο και ένα πιο σφιχτό γλάσο και μόνο στη συνέχεια γεμίστε τα με το πιο υγρό γλάσο. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, το βασιλικό γλάσο σας θα τελειώσει.

7. Ξεχάστε να κοσκινίσετε τη ζάχαρη άχνη

Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη για ένα τέλειο γλάσο

Αυτό είναι πιθανότατα γιατί τα στόμια σας βουλώνουν συνεχώς. Αν δεν κοσκινίζετε καλά τη ζάχαρη άχνη ενώ την ανακατεύετε στο βασιλικό γλάσο, θα δημιουργηθούν σβώλοι. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διακόσμηση των μπισκότων και κάνει το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται αντιαισθητικό.

Τι να κάνω? Επτά, επτά, επτά!

8. Χρησιμοποιήστε πάρα πολύ βασιλικό γλάσο

Πολύχρωμο γλάσο ασπράδι αυγού για τη διακόσμηση μπισκότων σε σακούλες

Το γεγονός ότι δεν μπορείτε ποτέ να χορτάσετε κάτι καλό δεν ισχύει όταν πρόκειται για βασιλικό κερασάκι. Με πάρα πολύ γλάσο ψεκασμού ασπράδι αυγού, τα σπιτικά μπισκότα σας δεν θα φαίνονται ποτέ τέλεια.

Τι να κάνω? Αποφύγετε την επιθυμία να συσσωρεύσετε το γλάσο σας και αντίθετα δημιουργήστε ένα πολύ λεπτό στρώμα. Αυτός είναι ο τρόπος για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

9. Μην αφήνετε το γλάσο να στεγνώσει αρκετά

Αφήστε τα διακοσμημένα μπισκότα μονόκερου να στεγνώσουν στη σχάρα

Έχετε διακοσμήσει όμορφα τα μπισκότα σας, αλλά τα χρώματα αποκλίνουν μετά από λίγο και το όμορφο μοτίβο σας γίνεται μια πολύχρωμη σταγόνα; Τότε μπορεί να έχετε αφαιρέσει τα μπισκότα από τη σχάρα πολύ νωρίς.

Τι να κάνω? Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει αρκετό χρόνο στο γλάσο σας για να σκληρύνει πριν αφαιρέσετε τα μπισκότα από τη σχάρα και τα τοποθετήσετε σε ένα δοχείο. Με αρκετό χρόνο, εννοούμε τουλάχιστον 24 ώρες αδιάκοπης ξήρανσης στον αέρα για να διατηρηθεί η διακόσμηση τέλεια. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να τοποθετήσετε τα μπισκότα κάτω από έναν ανεμιστήρα (στη χαμηλότερη ρύθμιση) για να βοηθήσετε το γλάσο να σκληρύνει γρηγορότερα.