Συνταγές

Bήστε μελόψωμο και σχεδιάστε το διαφορετικά – 20 ευφάνταστες ιδέες

ψήσιμο μελόψωμο σπίτι-ιδέες-εμπνεύσεις-φιγούρες-Χριστούγεννα

Όσον αφορά τα κλασικά της εποχής των Χριστουγέννων, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το μελόψωμο αμέσως. Πολλά χριστουγεννιάτικα μοτίβα μπορούν να σχεδιαστούν με αυτήν τη ζύμη, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών με μελόψωμο και φυσικά σπίτια με μελόψωμο. Αν και μπορούν να καταναλωθούν, αυτές οι φιγούρες χρησιμοποιούνται κυρίως για διακόσμηση. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το μελόψωμο, όπως τα μπισκότα, μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά απο εσένα Bήστε μελόψωμο Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε διάφορα άλλα πράγματα και διακοσμήσεις, από τα οποία θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια επιλογή.

Bήσιμο μελόψωμο για μελόψωμο σπίτι

Ιδέα ψησίματος μελοψωμάτων-μελόψωμο-σπίτι-διακόσμηση-smarties-ζελέ

Perhapsσως τώρα σκέφτεστε ότι το μελόψωμο δεν είναι τελικά κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο, δεν έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό. Επειδή με λούστρο και διακοσμητικά από διάφορα γλυκά, μπορείτε να ψήσετε ένα ενδιαφέρον τραγανό μελόψωμο που κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, αν ψήσετε ένα τέτοιο σπίτι με μάγισσες με μελόψωμο και το διακοσμήσετε με smarties και ζελέ γλυκά; Απαιτείται φαντασία για ιδέες για ψήσιμο μελόψωμου!

Bήστε διακοσμήσεις μελοψωμάτων

ψήσιμο μελόψωμο ποτήρι-καμπάνα-marshmallow-διακόσμηση-ντεκό

Όταν ψήνετε ένα μελόψωμο, μπορείτε επίσης να το κάνετε ξεχωριστό επιδεικνύοντάς το με ενδιαφέροντες τρόπους. Οι γυάλινες καμπάνες είναι υπέροχα κατάλληλες για αυτό το σκοπό. Τα marshmallows ή πολλή ζάχαρη άχνη μπορούν να αντιπροσωπεύουν το χιόνι και τα ειδικά φτιαγμένα μπισκότα που ψήνετε από μελόψωμο μπορούν να δημιουργήσουν το υπόλοιπο τοπίο.

Bήστε διακοσμήσεις μελοψωμάτων

Οδηγίες ψησίματος μελοψωμάτων-μίνι-σπίτι-τρέιλερ-επιδόρπιο-καφές

Μπορείτε να φτιάξετε μελόψωμο μόνοι σας με οποιαδήποτε συνταγή μελοψωμάτων. Συγκεντρώσαμε κάποιους συνδέσμους με διαφορετικές παραλλαγές στο τέλος του άρθρου. Αυτά τα μίνι σπίτια είναι επίσης μια χαριτωμένη διακόσμηση που μπορείτε να ψήσετε από μελόψωμο. Μπορείτε να δείτε ποια στοιχεία χρειάζεστε για αυτό στις οδηγίες. Κόψτε τα μεμονωμένα στοιχεία πριν το ψήσιμο.

Bήστε μόνοι σας μελόψωμο

ψήσιμο μελόψωμο-κτίριο-σπίτι-Χριστούγεννα-καλεσμένοι-έκπληξη-πόσιμο-καφέ

Τέλος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε τα πάντα χρησιμοποιώντας παγωτό για να κολλήσετε και να διακοσμήσετε το μελόψωμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στράουζελ, ζάχαρη άχνη ή μπορείτε να ψιλοκόψετε ζαχαρωτά και να τα πασπαλίσετε στις στέγες των σπιτιών. Ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε τα μπαστούνια ή άλλες καραμέλες είναι να τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα και στη συνέχεια να τα χτυπήσετε αρκετά με ένα σφυρί κρέατος ή ένα μικρό σφυρί.

Ιδέα για γλυκό μελόψωμο

Akeήστε μελόψωμο, σερβίρετε-σπίτι-σχέδιο-χριστουγεννιάτικο-επιδόρπιο

Όταν ψήνετε και διακοσμείτε αυτά τα μίνι μπισκότα μελόψωμο, μπορείτε στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσετε για διαφορετικούς σκοπούς. Κάντε τους φίλους σας χαρούμενους σερβίροντας τον καφέ με τα μίνι σπίτια ως σνακ ή συνδέστε ένα κορδόνι στην οροφή για να κρεμάσετε τα σπίτια σε μια χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο και πάρτε μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση.

Κόφτης μπισκότων για μελόψωμο

ψήσιμο μελόψωμο κουτάκι-κουλουράκι-μελόψωμο σπίτι-εύκολο-τσίμπημα

Εάν ψήνετε μελόψωμο για να κόψετε, ανεξάρτητα από το σχήμα, θα χρειαστείτε επίσης έναν κατάλληλο κόπτη μπισκότων. Αυτά για τα μπισκότα είναι υπέροχα. Υπάρχουν όμως και ειδικά μοντέλα όπως αυτό που σας διευκολύνουν να αποκτήσετε τα μεμονωμένα στοιχεία για ένα μελόψωμο. Μπορείτε να παραγγείλετε έναν τέτοιο κόφτη μπισκότων εδώ.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο μελοψωμάτων

ψήσιμο μελόψωμο αστέρια-οικοδόμηση-χριστουγεννιάτικο δέντρο-γλάσο-πράσινο-ντεκό-ανθεκτικό

Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν ψήνετε μελόψωμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα κομψό αν χρησιμοποιείτε μελόψωμο σε σχήμα αστεριού. Για αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζονταν συνολικά 20 αστέρια, τα οποία θα έπρεπε να γίνονται όλο και μικρότερα προς την κορυφή. Τα επιμέρους στρώματα συνδέονται μεταξύ τους με γλάσο σαν γλάσο.

Akeήστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

μελόψωμο-ψήσιμο-έμπνευση-έλατο-σχέδιο-τραπέζι-διακόσμηση-φαγητό-γλυκό

Το πώς σχεδιάζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά το ψήσιμο του μελόψωμου εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε το ύψος μόνοι σας. Μπορείτε να φτιάξετε διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με διάφορα γλυκά, γλάσο, πασπαλίσματα ή βρώσιμα μαργαριτάρια. Παρεμπιπτόντως, ένα τέτοιο δέντρο είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα δώρου, δεν το πιστεύετε?

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βάση κέικ

μελόψωμο-ψήσιμο-κέικ-βάση-κτίριο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-βρώσιμο-αστέρι

Η βάση κέικ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα δέντρο αντί για αστέρια. Και πάλι, θα χρειαστείτε πολλά που ψήνετε από μπισκότα μελόψωμο. Πάρτε το χρόνο σας ενώ σχεδιάζετε και, αν θέλετε, καταλήξτε σε κάτι μόνοι σας. Τα επιμέρους δάπεδα στερεώνονται μεταξύ τους με ένα παχύ στρώμα γλάσου ή κρέμας. Η παγωμένη ζάχαρη μπορεί στη συνέχεια να μιμηθεί το χιόνι πασπαλίζοντάς το πάνω από το κέικ.

Bήστε κέικ μελόψωμο

Gingerbread-ψήσιμο-μίνι-κέικ-ιδέα-γλάσο-χιόνι-έλατα

Δεδομένου ότι ήδη αναφέραμε το κέικ, θα θέλαμε επίσης να σας παρουσιάσουμε αυτήν την απλή παραλλαγή που μπορείτε να επιλέξετε όταν ψήνετε μελόψωμο. Είναι, ας το πούμε έτσι, ένα κέικ μελοψωμάτων που είναι απλά διακοσμημένο με οποιαδήποτε επικάλυψη για να φαίνεται πιο ενδιαφέρον και χριστουγεννιάτικο. Ακόμη και διακοσμήσεις όπως αυτά τα έλατα λειτουργούν καλά. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε συνταγή μελόψωμο.

Μάφιν με μελόψωμο και κεκάκια

μελόψωμο-ψήσιμο-cupcakes-μάφιν-topping-διακόσμηση-αστέρι

Τα τζίντζερ muffins, τα οποία μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα σε cupcake με επικάλυψη και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, είναι επίσης πολύ μοντέρνα. Μια τέτοια καρδιά μελόψωμο ή ένα αστέρι είναι κατάλληλα ως διακόσμηση. Bήνετε την καρδιά του μελόψωμου με μια συνηθισμένη συνταγή. Ωστόσο, πριν ψήσετε αυτά τα μικρά μπισκότα μελόψωμο, κόψτε τα επιθυμητά στοιχεία με έναν κόπτη μπισκότων.

Ξυλάκια μελοψωμάτων

μελόψωμο-ψήσιμο-ξυλάκια-φιγούρες-πρόσωπα-επιδόρπιο-ιδέα-σχέδιο

Το μελόψωμο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν σχεδιάζεται σε ασυνήθιστο σχήμα. Τέτοια ξυλάκια είναι βολικά και επίσης δεν είναι δύσκολο να γίνουν. Από μόνα τους, θα φαίνονται μάλλον βαρετά, οπότε πρέπει να τα φτιάξετε ό, τι θέλετε αφού ψήσετε το μελόψωμο. Το αν σχεδιάζετε μοτίβα με λούστρο, πρόσωπα ή οποιοδήποτε άλλο μοτίβο εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Πρωτότυπα κουτάλια

μελόψωμο-ψήσιμο-κουτάλι-πάγος-ζύμη-Χριστούγεννα-φτιάξτε μόνοι σας

Έχετε δει ποτέ κουτάλια που μπορούν να καταναλωθούν; Τι θα λέγατε αν απλά ψήνατε μόνοι σας από μελόψωμο; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακατέψει κακάο ή καφέ ή για να καθαρίσει το παγωτό και μπορεί να καταναλωθεί ταυτόχρονα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν κατάλληλο κόπτη μπισκότων, απλά προσπαθήστε να διαμορφώσετε μόνοι σας τα κουτάλια.

Μπισκότα μελόψωμο ως διακόσμηση

μελόψωμο-ψήσιμο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-διακοσμητικά-μελόψωμο-άνθρωπος-κουτάλι-ξύλο

Αν θέλετε να ψήσετε μελόψωμο ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να βρείτε απλά μενταγιόν καθώς και υπέροχους συνδυασμούς. Ανεξάρτητα από το αν ψήνετε ένα μελόψωμο ή αν επιλέξετε άλλο σχήμα, αν συνδυάσετε τα ληφθέντα μπισκότα με μια ξύλινη κουτάλα, μπορείτε να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Σχεδιάστε cookies

Gingerbread-ψήσιμο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-φτιάξτε μόνοι σας-φοντάν-σχέδιο-εύκολο

Εάν ψήνετε μελόψωμο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο ή χειμερινό κόπτη μπισκότων και στη συνέχεια να τα σχεδιάσετε. Ελκυστικές, βρώσιμες διακοσμήσεις μπορούν να δημιουργηθούν με φοντάν. Το φοντάν τυλίγεται και κόβεται. Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κάτι ελεύθερο χέρι με χρωματιστά γάνωμα αφού ψήσετε τα μενταγιόν μελόψωμο.

Κρατήστε μπισκότα μελόψωμο μετά το ψήσιμο

Gingerbread-ψήσιμο-φοντάν-ντόνατ-μούχλα-κάκτος-χωνάκι παγωτού

Ο τρόπος αποθήκευσης του μελόψωμου εξαρτάται από τους σκοπούς για τους οποίους πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Εάν προορίζεται για κατανάλωση, θα πρέπει να συσκευάζεται σε αεροστεγές δοχείο. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο δύο ημέρες μετά το ψήσιμο του μελόψωμου έτσι ώστε να μην είναι πλέον ζεστό και υγρό. Απλώστε χαρτί περγαμηνής στο δοχείο. Για να κάνετε το μελόψωμο, που τώρα έχει γίνει σκληρό, ξανά μαλακό, προσθέστε το μισό μήλο, το οποίο πρέπει να αλλάζετε κάθε δύο ημέρες. Εναλλακτικά, ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού είναι επίσης κατάλληλο. Σε θερμοκρασία περίπου 17 βαθμών, το μελόψωμο θα διατηρηθεί έως και οκτώ εβδομάδες.

Ιδέες διακόσμησης από μπισκότα μελόψωμο

μελόψωμο-ψήσιμο-μπισκότα-γλάσο-νιφάδες χιονιού-vintage-διακόσμηση

Μια υπέροχη ιδέα για να δοκιμάσετε κατά το ψήσιμο του Gingerbread Man είναι αυτά τα μπισκότα σε σχήμα νιφάδας χιονιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τους καλύτερους κόπτες μπισκότων που ταιριάζουν. Επιπλέον, τα μπισκότα πρέπει να διακοσμηθούν αφού κρυώσουν, όπως έγινε εδώ. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία διακοσμήσεων.

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μελόψωμο

μελόψωμο-ψήσιμο-πρωτότυπο-χριστουγεννιάτικο-στεφάνι-χειμώνα-νιφάδα χιονιού-μπισκότα

Σίγουρα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά ότι μπορείτε να φτιάξετε ξανά μενταγιόν από τις νιφάδες χιονιού αν τα ψήσετε από μελόψωμο. Αλλά αυτό το όμορφο χριστουγεννιάτικο στεφάνι είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα. Μπορείτε να στερεώσετε τα μπισκότα σε ένα δαχτυλίδι με μια ισχυρή κόλλα. Αλλά τότε τα μπισκότα μπορεί να μην καταναλώνονται πλέον. Λάβετε αυτό υπόψη όταν έχετε μικρά παιδιά!

Σχεδιάστε μια τούρτα

μελόψωμο-ψήσιμο-κέικ-διακόσμηση-μπισκότα-νιφάδες χιονιού-diy-γενέθλια-Χριστούγεννα

Perhapsσως έχετε ένα παιδί γενεθλίων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων που θα θέλατε να εκπλήξετε με μια τούρτα γενεθλίων. Για αυτή την ιδέα πρέπει να ψήσετε πρώτα το κέικ και το μελόψωμο. Το κέικ στη συνέχεια επικαλύπτεται με μια επικάλυψη όπως επιθυμείτε. Οι κρύες και διακοσμημένες νιφάδες χιονιού τοποθετούνται απλά στο κέικ στο τέλος.

Μπισκότα με μη παραδοσιακή εμφάνιση

μελόψωμο-ψήσιμο-μπισκότα-μοτίβα-ρουστίκ-πιατικά-δαντέλες

Εάν οι κλασικοί κόπτες μπισκότων είναι πολύ βαρετοί για εσάς, μπορείτε να σχεδιάσετε τη ζύμη με άλλους τρόπους πριν ψήσετε το μελόψωμο. Οποιοδήποτε μοτίβο είναι απλά σφραγισμένο στη ζύμη. Μετά το ψήσιμο, αλείψτε τα μπισκότα με ζαχαρόνερο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Παρόλο που τα μπισκότα μελοψωμάτων είναι μάλλον πολύ καλά για φαγητό.

Μπισκότα μελοψωμάτων σε ένα ραβδί

μελόψωμο-ψήσιμο-μπισκότα-μπαστούνια-πρόσωπα-μπισκότα-μπιφτέκια

Τα μπισκότα σε ένα ραβδί είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά για τα παιδιά. Είναι επίσης κατάλληλα για δωρεά. Μικροί και μεγάλοι θα χαρούν για ένα κουτί μπισκότων. Απλά συσκευάστε τέτοια μπισκότα μαζί τους ή φτιάξτε ένα μπουκέτο μπισκότα για να τα χαρίσετε. Τα στελέχη μπορούν να στερεωθούν στο πίσω μέρος των μπισκότων με γλάσο αφού ψήσετε και διακοσμήσετε τα μπισκότα μελοψωμάτων.

Τζίντζερ σπιτάκια σε ένα ραβδί

μελόψωμο-ψήσιμο-επιδόρπιο-μπιφτέκι-μελόψωμο-σπίτι-μίνι-ξυλάκι-κακάο

Τα μίνι σπίτια μελοψωμάτων που σας έχουμε ήδη παρουσιάσει είναι επίσης κατάλληλα για τη δημιουργία γλυκών σε ραβδί. Πάνω μπορείτε επίσης να δείτε μια παραλλαγή για το πώς μπορείτε να εμφανίσετε το μελόψωμο σε ένα ραβδί ή να το τυλίξετε ως δώρο. Αντί για μπάλες, το δοχείο μπορεί επίσης να γεμίσει με marshmallows ή άλλα γλυκά. Το ψήσιμο μελόψωμου μπορεί να είναι πραγματική απόλαυση!

Cake Pops Gingerbread χωρίς ψήσιμο

Gingerbread-baking-cake-pops-make-it-yourself-διακοσμήστε-για τα Χριστούγεννα

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα λεγόμενα κέικ. Αν θέλετε να τα ψήσετε από μελόψωμο για να ταιριάζουν με τα Χριστούγεννα, φυσικά χρειάζεστε το τελειωμένο μελόψωμο ως βάση. Το ίδιο το κέικ δεν ψήνεται. Στη συνέχεια, το μελόψωμο αναμειγνύεται με άλλα συστατικά και διαμορφώνεται σε μπάλες. Μπορείτε να βρείτε μια άλλη παραλλαγή σε έναν από τους συνδέσμους στο τέλος του άρθρου.

Κουτιά με μελόψωμο

Gingerbread-ψήσιμο-κουτί-κουτί-πρωτότυπο-ζύμη-βρώσιμο-κουτί

Δεδομένου ότι το μελόψωμο σκληραίνει μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι υπέροχα κατάλληλο για την κατασκευή τέτοιων δοχείων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τυλίξετε δώρα αλλά και μπισκότα και άλλα πράγματα. Μια πραγματικά υπέροχη ιδέα που θα τραβήξει την προσοχή όλων ως διακόσμηση. Μπορείτε να μάθετε πώς να ψήσετε αυτήν την ιδέα για μελόψωμο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Θα βρείτε μια επιλογή από συνταγές μελοψωμάτων εδώ.

Μπισκότα με κέικ – Συνταγή εδώ.

Σχεδιάστε κουτιά μελόψωμο – οδηγίες εδώ.

Συνταγή για μάφιν εδώ.

Bήσιμο vegan μελόψωμο χωρίς αυγά – συνταγή εδώ.

Bήσιμο μελόψωμο χωρίς ζάχαρη – συνταγή εδώ.

Συνταγή για διαβητικό ψήσιμο μελοψωμάτων εδώ.

Bήστε μόνοι σας μελόψωμο με καρύδια – συνταγή εδώ.

Bήσιμο μελόψωμο χωρίς αλεύρι – συνταγή εδώ.