Συνταγές

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με κακάο ή σοκολάτα – ένα ζεστό δώρο από την κουζίνα

Έχετε ακούσει ποτέ για σούπα χιονάνθρωπο; Μην ξεγελιέστε από το όνομα, γιατί δεν πρόκειται για σούπα με την αυστηρή έννοια, αλλά για κακάο σε ενδιαφέρουσα εκδοχή. Και σε ποιον δεν αρέσει να πίνει κακάο τις κρύες εποχές; Αυτό ισχύει τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Είμαστε σίγουροι ότι τώρα είστε περίεργοι και θα θέλατε να φτιάξετε μόνοι σας μια σούπα χιονάνθρωπου. Θα εξηγήσουμε λοιπόν εν συντομία τι είναι και θα σας δώσουμε μια συνταγή σούπας χιονάνθρωπο με κακάο και μία με σοκολάτα για μίμηση. Παρεμπιπτόντως, το κακάο του χιονάνθρωπου είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα δώρου από την κουζίνα για τα Χριστούγεννα, την έλευση, τον Άγιο Βασίλη ή χωρίς ειδική περίσταση.

Τι είναι η σούπα χιονάνθρωπου?

Η σούπα χιονάνθρωπου συσκευάζει τα υλικά με έναν διασκεδαστικό τρόπο και τα σχεδιάζει ως χιονάνθρωπους

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η σούπα χιονάνθρωπος είναι ένα καυτό κακάο. Εκτός από το ίδιο το κακάο, η συνταγή της σούπας χιονάνθρωπου περιέχει επίσης marshmallows, τα οποία υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τις μπάλες του χιονάνθρωπου, για να το πω έτσι. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο γλυκό σε αυτά τα δύο βασικά συστατικά. Βρώσιμα μαργαριτάρια, πασπαλίζουμε, τσιπς σοκολάτας, ένα ζαχαροκάλαμο να ανακατεύουμε και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά όπως κανέλα. Όλα αυτά στη συνέχεια τακτοποιούνται ή συσκευάζονται με έναν ενδιαφέροντα τρόπο (π.χ. σε ένα φλιτζάνι, σε δοκιμαστικούς σωλήνες κ.λπ.) και η σούπα του χιονάνθρωπου είναι έτοιμη να χαριστεί. Φυσικά, τώρα μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μίγματα για σούπα χιονάνθρωπου (π.χ. χιονοστιβάδα σούπας χιονάνθρωπου), αλλά το σπιτικό είναι πάντα πιο ωραίο, δεν νομίζετε; Εδώ έρχεται μια ενδιαφέρουσα συνταγή κακάο και ιδέα συσκευασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με κακάο

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου για ζεστή σοκολάτα στην κούπα με ζαχαροκάλαμο

Βρίσκουμε τη σούπα χιονάνθρωπου στον δοκιμαστικό σωλήνα πολύ πρωτότυπη. Ως εκ τούτου, ξεκινάμε με μια ιδέα συσκευασίας σε αυτήν την παραλλαγή. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετικό τύπο συσκευασίας, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

 • Marshmallows
 • στυλό για βρώσιμο τσόχα σε μαύρο και κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα
 • σαφής τσάντα και κορδέλα
 • Φλιτζάνι
 • Πίνοντας σκόνη σοκολάτας (2 κουταλιές της σούπας για 150 ml)
 • Πρόσθετα γλυκά, στο παράδειγμα χρωματισμένη ζάχαρη (εάν χρησιμοποιείται άγλυκη σκόνη κακάο), τσιπς σοκολάτας και ασημένια μαργαριτάρια
 • Σουβλάκια από σουβλάκια κεμπάπ ή οδοντογλυφίδες
 • 4 πλαστικοί δοκιμαστικοί σωλήνες

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου – οδηγίες

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με κακάο και marshmallows σε δοκιμαστικούς σωλήνες

Οι οδηγίες για την παρασκευή σούπας χιονάνθρωπου είναι πραγματικά απλές: γεμίστε κάθε δοκιμαστικό σωλήνα με ένα από τα συστατικά που επιλέξατε και σφραγίστε τον. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τα πρόσωπα του χιονάνθρωπου στα marshmallows με τα βρώσιμα στυλό. Στη συνέχεια, σουβλίζετε τα έτοιμα πρόσωπα σε σουβλάκι κεμπάπ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν ολόκληρο χιονάνθρωπο από τρία marshmallows αντί για πολλά πρόσωπα όπως στο παράδειγμα. Για να μην στεγνώσουν τα marshmallows και να διατηρηθούν φρέσκα, τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και κλείστε τα με μια όμορφη κορδέλα. Τώρα τοποθετήστε τους δοκιμαστικούς σωλήνες και τους χιονάνθρωπους στο κύπελλο και δέστε μια ωραία κορδέλα γύρω από το κύπελλο. Η συνταγή της σούπας χιονάνθρωπου είναι ήδη προετοιμασμένη και η γλυκιά σούπα είναι έτοιμη να χαριστεί.

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου - ιδέα με δοκιμαστικούς σωλήνες και κορδέλα

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή σούπας χιονάνθρωπου για να ετοιμάσετε το κακάο, αν δεν προορίζεται για δώρο αλλά θέλετε να το απολαύσετε μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεστε όλη τη συσκευασία δώρου. Αντ ‘αυτού, απλά πρέπει να μαγειρέψετε το κακάο ως συνήθως ή να φτιάξετε μόνοι σας ζεστή σοκολάτα και στη συνέχεια να προσθέσετε τα marshmallows (τα μίνι marshmallows είναι επίσης κατάλληλα) και τυχόν άλλα γλυκά και βρώσιμα διακοσμητικά στο ζεστό ρόφημα.

Συνταγές ζεστής σοκολάτας

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με σοκολάτα σε χριστουγεννιάτικη μπάλα

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αληθινή σοκολάτα εκτός από το κακάο, η νόστιμη συνταγή για σούπα χιονάνθρωπου από το Food with Love είναι επίσης ιδανική. Για 500 ml γάλα χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να διανείμετε ή να αναμίξετε σε οποιοδήποτε δοχείο:

 • 50 γρ μαύρη σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
 • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
 • 10 γραμμάρια άγλυκο κακάο για ψήσιμο
 • 1 κουταλάκι καφέ ζάχαρη
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού (για πάχυνση)
 • 1 πρέζα κανέλα
 • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη σοκολάτα
 • Μίνι marshmallows
 • Ζαχαροκάλαμο
 • Συσκευασία (τσάντα, βάζο με τοιχοποιία, μπάλα χριστουγεννιάτικου δέντρου, δοκιμαστικοί σωλήνες και κύπελλο κλπ.)

Συνταγές για ζεστή σοκολάτα και κακάο για να πιείτε το χειμώνα

Chιλοκόψτε τη μαύρη σοκολάτα, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και την κανέλα και ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ και ρίξτε το μείγμα στην επιλεγμένη συσκευασία. Στρώστε τη σοκολάτα από πάνω και μετά τα marshmallows επίσης. Αργότερα προσθέστε γάλα σε αυτό το μείγμα για κακάο (απαιτούνται 500 ml για αυτές τις ποσότητες).

Σούπα χιονάνθρωπου σε ένα ποτήρι

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με κουτάλια σοκολάτας αντί για ζαχαροκάλαμο

Ανεξάρτητα από τη συνταγή για ζεστή σοκολάτα που θα επιλέξετε, εκτός από τους δοκιμαστικούς σωλήνες σε ένα φλιτζάνι, έχετε διάφορες επιλογές για τη συσκευασία της σούπας χιονάνθρωπου για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, ένα απλό βάζο κτιστών είναι επίσης κατάλληλο στο οποίο στρώνετε τα συστατικά της σούπας χιονάνθρωπου για τη συνταγή της σούπας χιονάνθρωπου. Τέλος, κλείστε το και βάλτε του μια ωραία κορδέλα. Τι θα λέγατε να προσθέσετε σπιτικά κουτάλια σοκολάτας αντί για ζαχαροκάλαμο για να ανακατέψετε?

Σούπα χιονάνθρωπου στην τσάντα

Ετοιμάστε τη συνταγή της σούπας χιονάνθρωπου σε μια τσάντα και βάλτε μια ετικέτα σε αυτήν

Οι διαφανείς τσάντες είναι εξίσου κατάλληλες για τη συσκευασία των υλικών, ανεξάρτητα από τη συνταγή σούπας χιονάνθρωπου που θα επιλέξετε. Συνδέστε ή συγκολλήστε το άνοιγμα μαζί μετά το γέμισμα. Για να αποκρύψετε αυτήν την πλευρά της τσάντας, μπορείτε να την βάλετε σε μια διπλωμένη ετικέτα με ρήσεις και οδηγίες προετοιμασίας (δείτε παρακάτω) και στη συνέχεια να τη συρράψετε με τον ίδιο τρόπο.

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου – Προσθέστε λόγια και ποιήματα

Δημιουργική ιδέα για τη συσκευασία της Σούπας του Χιονάνθρωπου σε βάζο κτιστών και με ερυθρόλευκο κορδόνι

Αν έχετε φτιάξει και συσκευάσει τη σούπα χιονάνθρωπο μόνοι σας, μπορείτε να προσθέσετε μερικές ωραίες ή αστείες λέξεις σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στη συσκευασία τις τελευταίες πινελιές. Έχουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για τη σούπα χιονάνθρωπου με ένα ρητό στα αγγλικά και τα γερμανικά για εσάς παρακάτω.

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου και ιδέες για συσκευασία - χιονάνθρωποι από βάζα μαρμελάδας

Έχετε δώσει τώρα στον παραλήπτη τα νόστιμα συστατικά για τη σούπα χιονάνθρωπου, αλλά ίσως δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος συνταγής ζεστής σοκολάτας και δεν είναι σίγουροι πώς να το χρησιμοποιήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να γράψετε σύντομες οδηγίες ή τη συνταγή της σούπας χιονάνθρωπου στην ετικέτα δίπλα σε ένα ποίημα ή ρήση σούπας χιονάνθρωπου. Τώρα πρέπει να προστεθεί ζεστό γάλα στα συστατικά. Γράψτε λοιπόν πόσο γάλα είναι απαραίτητο για την ποσότητα κακάο που έχετε επιλέξει και ότι όλα τα άλλα συστατικά θα προστεθούν μετά την προετοιμασία.

Ποίημα σούπας χιονάνθρωπος - Όταν κάνει πιο κρύο έξω

Φτιάξτε μόνοι σας τη Σούπα του Χιονάνθρωπου και προσθέστε ένα ποίημα στα Αγγλικά

Γράψτε αστεία λόγια στις ετικέτες και χαρίστε σούπα χιονάνθρωπο

Δώρα από την κουζίνα με κακάο και marshmallows

Ποίημα σούπας χιονάνθρωπος στα αγγλικά με χιονάνθρωπο

Ρίμες για το βρώσιμο δώρο

Συνταγή σούπα χιονάνθρωπου και ρήσεις στα γερμανικά με ρίμες

Ιδέες συνταγής σούπα χιονάνθρωπο και ποιήματα ως χαιρετισμός

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου για δώρο για τα Χριστούγεννα

Ετοιμάστε χριστουγεννιάτικα ποτά – κακάο ή ζεστή σοκολάτα

Σούπα χιονάνθρωπου που λέει ως αστείο μήνυμα για τη συσκευασία

Φτιάξτε χιονάνθρωπους από marshmallows

Συνδυάστε τη συνταγή σούπας χιονάνθρωπου με μπισκότα ή μπισκότα και φτιάξτε χιονάνθρωπους από marshmallows

Δημιουργική ιδέα χειροτεχνίας με βάζα κτιστών – χιονάνθρωποι με καπέλα

Συνταγή σούπας χιονάνθρωπου σε ποτήρι με κακάο και καπέλο χιονάνθρωπου

Συσκευάστε το μείγμα κακάο σε σακούλες

Ζαχαροκάλαμα ως συστατικό για το ανακάτεμα του καυτού κακάο

Προετοιμάστε τη χιονόσουπα με κακάο και ζάχαρη ή στιγμιαία σκόνη κακάο

Συσκευάστε τις συνταγές και τα υλικά της σούπας χιονάνθρωπου ξεχωριστά ή ανακατέψτε τα σε μια σακούλα

Δημιουργικές ιδέες δώρων για τα Χριστούγεννα

Φτιάξτε μόνοι σας τη Σούπα του Χιονάνθρωπου - στοιβάζετε βάζα με τοιχοποιία το ένα πάνω στο άλλο