Συνταγές

Πώς να διακοσμήσετε βραστά αυγά και να σερβίρετε όμορφα πιάτα με σνακ

Τα βραστά αυγά είναι υγιεινά και πρέπει να αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής μας. Αλλά το να τα βάζεις στο φλιτζάνι αυγών είναι λίγο βαρετό, δεν νομίζεις; Για ειδικές περιστάσεις ή απλά για να γίνουν πιο εύγεστα στα παιδιά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα πιάτο με έναν ενδιαφέροντα τρόπο και να δημιουργήσετε χαριτωμένα ζώα και άλλους χαρακτήρες. Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε βραστά αυγά. Και δεν είναι υπέροχα μόνο για το Πάσχα, όταν πρέπει να καταναλωθούν τα πολλά σχεδιασμένα αυγά, αλλά και για πολλές άλλες περιπτώσεις ή απλά χωρίς λόγο για ένα κανονικό πρωινό! Έχουμε επίσης μερικές συνταγές για γεμιστά αυγά στο τέλος.

Διακοσμήστε τα αυγά και μετατρέψτε τα σε ζώα και άλλα μοτίβα

Διακόσμηση αυγών για το Πάσχα με κουνελάκια

Διακόσμηση αυγών με τη μορφή κουνελιών - οδηγίες που πρέπει να κάνετε μόνοι σας

Το λαγουδάκι του Πάσχα δεν λείπει σε κανένα πασχαλινό στολισμό. Και εκτός από το γεγονός ότι είναι ένα τυπικό σύμβολο του Πάσχα, τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για αυτό το χαριτωμένο ζώο. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουνέλι όχι μόνο ως μοτίβο κατά τη διακόσμηση αυγών για το Πάσχα, αλλά και για κανονικό πρωινό ή για παιδικό πάρτι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετατρέψετε τα αυγά σε κουνελάκια, και θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικούς από αυτούς. Η πρώτη ιδέα είναι ιδιαίτερα γρήγορη και υπέροχη αν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να διακοσμήσετε βραστά αυγά βιαστικά. Χρειάζεσαι:

 • αυγό βραστό
 • Υλικά για το σχεδιασμό του προσώπου. Για παράδειγμα, καρότο και μαύρο σουσάμι ή θρυμματισμένο πιπέρι για τα μάτια ή μολύβια φαγητού
 • μαχαίρι

Οδηγίες για μικρά λαγουδάκια φτιαγμένα από ολόκληρα αυγά

Αν θέλετε να διακοσμήσετε βραστά αυγά με αυτόν τον τρόπο, έχετε δύο επιλογές. Και για τα δύο, θα πρέπει πρώτα να κόψετε το κάτω μέρος του αυγού κατά μήκος για να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια για να τοποθετήσετε. Αποθηκεύστε αυτό το κομμάτι. Στη συνέχεια, για την πρώτη παραλλαγή μπορείτε να κόψετε το ασπράδι του αυγού δύο φορές σε σχήμα V με ένα μαχαίρι. Μην κόβετε πολύ βαθιά. Κόψτε δύο μικρά κομμάτια ασπράδι αυγού από το αρχικά κομμένο μέρος, το οποίο τώρα γλιστράτε προσεκτικά κάτω από τις προετοιμασμένες σχισμές, έτσι ώστε τα αυτιά του λαγουδάκι του Πάσχα να βγαίνουν προς τα πάνω.

Η άλλη επιλογή είναι να κόψετε δύο σχήματα αυτιών από το κομμένο τμήμα, στη συνέχεια να κόψετε μια μεγάλη σχισμή στο αυγό και να κολλήσετε τα αυτιά σε αυτήν τη σχισμή. Στη συνέχεια, διαμορφώστε το πρόσωπο σχεδιάζοντάς το με βρώσιμα μολύβια ή κόβοντας ένα μικρό κομμάτι από ένα καρότο, ανοίγοντας μια τρύπα στο αυγό (π.χ. με μια οδοντογλυφίδα) και εισάγοντας το κομμάτι καρότου εκεί. Το σουσάμι για τα μάτια κολλάει μόνο του (με λίγη υγρασία εάν είναι απαραίτητο). Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να κάνετε τρύπες στο αυγό για τα μάτια πρώτα.

Κουνέλι με αυτιά καρότου

Διακοσμήστε αυγά με αυτιά κουνελιού από καρότα και γαρίφαλο

Σε αυτή την ιδέα, το αυγό στέκεται όρθιο και είναι διακοσμημένο με βρώσιμα αυτιά. Μια πραγματικά ωραία ιδέα που μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα και φαίνεται υπέροχη σε ένα πιάτο ή πιάτο σερβιρίσματος, ειδικά σε ομάδες πολλών κουνελιών. Για τέτοια κουνέλια, πρέπει να διακοσμήσετε τα αυγά ως εξής:

 • αυγά βραστά
 • καρότο
 • Υλικά για τα μάτια (στο παράδειγμα γαρύφαλλο ή δείτε τις παραπάνω οδηγίες)
 • μαχαίρι

Αρχικά, ελέγξτε αν τα αυγά έχουν αρκετά επίπεδη επιφάνεια για να τα στήσουν (π.χ. εάν η φυσαλίδα αέρα ήταν στην κάτω πλευρά). Εάν όχι, κόψτε ένα μικρό μέρος των αυγών. Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε τα αυγά: κόψτε το καρότο σε λεπτές φέτες και κόψτε δύο αυτιά από τις φέτες. Στη συνέχεια, κάντε μια σχισμή στην άκρη του αυγού και τοποθετήστε τα αυτιά του κουνελιού σε αυτό. Βάλτε τα μάτια σας στο αυγό και στη συνέχεια κάντε τη μύτη σας. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα στιβαρό καλαμάκι ή την άκρη μιας διάτρησης για να το κάνετε αυτό. Εάν έχετε τρύπα, είναι επίσης κατάλληλο αφού το καθαρίσετε καλά.

Σερβίρετε επίπεδα λαγουδάκια σε ένα πιάτο

Διακοσμήστε αυγά για ένα λαγουδάκι του Πάσχα με πράσο και σουσάμι

How τι θα λέγατε να κόψετε πολλά αυγά και στη συνέχεια απλά να τα διπλώσετε σε ένα πιάτο σαν λαγουδάκι; Πως δουλεύει? Χρειάζεστε τα ακόλουθα στοιχεία εάν θέλετε να διακοσμήσετε τα αυγά με αυτόν τον αστείο τρόπο:

Χρειάζεστε δύο βραστά αυγά ανά κουνέλι. Κόψτε ένα αυγό στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε το ένα από τα μισά σε ένα πιάτο με τον κρόκο στραμμένο προς τα πάνω. Αυτό θα είναι το σώμα του κουνελιού. Μισώνετε ξανά το άλλο μισό. Τα δύο διατηρημένα τέταρτα γίνονται τα αυτιά του κουνελιού. Κόψτε μια φέτα από το δεύτερο αυγό και τα στοιχεία για την ουρά και τα πίσω πόδια (από το ασπράδι του αυγού). Διανείμετε όλα τα στοιχεία στο σώμα του κουνελιού. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διακοσμήσετε τα αυγά με λίγα λαχανικά: σουσάμι για τα μάτια, ένα μικρό κομμάτι καρότο για τη μύτη και πράσο για τα μουστάκια, για παράδειγμα.

Κουκουβάγια, ποντίκι, σκαντζόχοιρος και γκόμενα

Διακοσμήστε αυγά για ζώα - γκόμενα, σκαντζόχοιρος, κουκουβάγια και ποντίκι

Φυσικά, τα κουνέλια δεν είναι οι μόνες επιλογές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες τεχνικές για να μιμηθείτε τα ζώα στις παραπάνω εικόνες, μεταξύ άλλων. Κόψτε το ασπράδι του αυγού για ένα φτερό φόρεμα για μια κουκουβάγια ή το φόρεμα με βελόνα για έναν σκαντζόχοιρο. Μπορείτε να πάρετε τα μάτια της κουκουβάγιας συνδυάζοντας φέτες ελιάς με καρότα και για τα αυτιά του ποντικιού χρειάζεστε μόνο φέτες καρότου ή ραπανάκι, τις οποίες εισάγετε στις υποδοχές.

Οι νεοσσοί που εκκολάπτονται φτιάχνονται από βραστά αυγά

Για τους νεοσσούς, κόψτε τα αυγά στη μέση σταυρωτά και αφαιρέστε τους κρόκους. Στη συνέχεια, γεμίστε τα κάτω μισά με οποιαδήποτε γέμιση αυγών, βάλτε τις κουκούλες και στη συνέχεια σχεδιάστε τα πρόσωπα με μία από τις παραπάνω ιδέες σχεδίασης. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τα ασπράδια αυγών να μιμούνται σπασμένα κελύφη αυγών. Αν θέλετε να διακοσμήσετε αυγά για παιδιά, τα ζώα είναι πάντα μια καλή επιλογή!

Χαριτωμένες κουκουβάγιες με γέμιση αυγών και φτερά από φύλλα σπανάκι

Μπορείτε να δείτε μια άλλη ιδέα για κουκουβάγιες παραπάνω. Τα μάτια μπορούν να γίνουν από το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών που απλά κόβετε σε φέτες. Τα φτερά, με τη σειρά τους, αποτελούνται από μισά φύλλα σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά που απλά διαμορφώνετε στο απαιτούμενο σχήμα.

Διακοσμήστε μισά αυγά για λουλούδια

Διακοσμήστε μισά αυγά για λουλούδια με λαχανικά

Τα λουλούδια γίνονται εξίσου εύκολα και μπορούν να σχεδιαστούν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαμορφώσετε το κέντρο του λουλουδιού από οποιαδήποτε γέμιση ή βουτιά αυγών (ή τι θα λέγατε για χαβιάρι ενηλίκων). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κομμάτια λαχανικών για το σκοπό αυτό. Απλά βάζετε τα πέταλα μαζί από τα μισά αυγά, με τους κρόκους να δείχνουν προς τα κάτω. Οι μίσχοι και τα φύλλα των λουλουδιών μπορούν να αποτελούνται από πράσα ή σχοινόπρασο, αλλά και λωρίδες και φέτες αγγουριού ή ό, τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Να είσαι δημιουργικός!

Διακοσμήστε γεμάτα αυγά – Πασχαλινά καλάθια

Διακοσμήστε τα αυγά και μετατρέψτε τα σε πασχαλινά καλάθια με λαχανικά για σχοινόπρασο

Πασχαλινό καλάθι με διαφορά – για να τσιμπήσετε! Διαλέξτε την αγαπημένη σας συνταγή γεμιστού αυγού και μετά πλάστε τα σαν φλιτζάνια. Για τη λαβή, επιλέξτε εύκαμπτα, βρώσιμα λαχανικά όπως σχοινόπρασο, πολύ λεπτές λωρίδες αγγουριού ή καρότου ή πάπρικα. Εκτός από τη διαμόρφωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό ή βρώσιμα λουλούδια όπως οι πανσέδες. Με ψιλοκομμένο μαϊντανό, από την άλλη πλευρά, το γρασίδι για το Πασχαλινό καλάθι μπορεί να μιμηθεί απλώς απλώνοντάς το στην άκρη του ασπράδι αυγού στη γέμιση.

Ιστιοφόρα

Διακοσμήστε αυγά με λαχανικά για ιστιοφόρα σε πάρτι ή πάρτι γενεθλίων

Τέτοια χαριτωμένα ιστιοφόρα είναι επίσης εξαιρετικά για γεμιστά αυγά. Είναι η τέλεια ιδέα κατά τη διακόσμηση αυγών για ένα πάρτι και επίσης δεν είναι δύσκολο να γίνουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λαχανικό για τα πανιά: μπορείτε απλά να κόψετε σκληρά και κυρτά λαχανικά όπως κρεμμύδια ή πιπεριές και να τα κολλήσετε απευθείας στην κρέμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε πανιά από λεπτές γκοφρέτες αγγούρι ή φέτες ραπανάκι και οδοντογλυφίδες. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τσιπς, νάτσο ή tacos.

Χρωματιστό ασπράδι αυγού με γέμιση

Φτιάξτε μόνοι σας αυγά σε χρώμα παστέλ ως σνακ για τον μπουφέ

Χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω συνταγές μας για να φτιάξετε τόσο πολύχρωμα αυγά ως σνακ. Είναι χρωματισμένο με απλό χρωματισμό τροφίμων. Μισώνετε τα αποφλοιωμένα αυγά κατά μήκος και αφαιρείτε τους κρόκους (τους οποίους μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη γέμιση των αυγών). Στη συνέχεια, βάλτε τα μισά ασπράδια στα χρώματα για λίγα λεπτά. Βγάλτε τα και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να το γεμίσετε και να πάρετε μια όμορφη και βρώσιμη διακόσμηση τραπεζιού χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Διακοσμήστε τα αυγά με έντονα χρώματα για τα ασπράδια και τη σπιτική γέμιση

Περισσότερες ιδέες για εύκολο σχεδιασμό

Διακόσμηση αυγών για Απόκριες ή Ημέρα των Ευχαριστιών - Διάβολος, Yoda και Τουρκία

Γάτα, νυχτερίδα από πιπεριές και κολοκύθες

Φτιάξτε γεμιστά αυγά όπως νυχτερίδες με πάπρικα, γάτα ή κολοκύθα

Ιδέες σχεδιασμού για το Halloween – μάτια, αράχνες από ελιές και μοτίβα κολοκύθας

Ιδέες για σνακ αποκριών με αυγά - κολοκύθες, μάτια και αράχνες

Διακόσμηση αυγών για τα Χριστούγεννα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον Άγιο Βασίλη

Ιδέες για τα Χριστούγεννα με βραστά αυγά - έλατα και Άγιους Βασίληδες

Καρδιές από πιπεριές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή την επέτειο

Κόψτε τις κόκκινες καρδιές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το paprka ή τις ντομάτες και διακοσμήστε το αυγό

Διακόσμηση βραστά αυγά – συνταγές για γέμιση

Διακοσμήστε μισά αυγά με ραπανάκια και σχοινόπρασο ως ένα ωραίο σνακ για πάρτι

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε γεμιστά αυγά, αλλά δεν γνωρίζετε ακόμα μια κατάλληλη συνταγή, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω. Πολτοποιούμε τον κρόκο και ψιλοκόβουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά. Στη συνέχεια, απλώς ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε πολτό, τον οποίο στη συνέχεια γεμίστε στα αυγά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός σάκου. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τις ποσότητες όπως απαιτείται.

Γέμιση μουστάρδας με ξινή κρέμα και τυρί κρέμα

 • Κρόκος 6 βραστά αυγά (15 λεπτά)
 • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
 • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
 • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
 • 1 πρέζα αλάτι
 • 1 πρέζα πιπέρι
 • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
 • 1 πρέζα ζάχαρη

Ιδέα για παιδιά με αστέρια από ασπράδι αυγού και γέμιση αυγού με μυτερά πουγκιά

Με μαγιονέζα και μουστάρδα

 • Κρόκος 10 βραστά αυγά (15 λεπτά)
 • 500 γρ μαγιονέζα
 • 2 κουταλάκια του γλυκού μέτρια μουστάρδα
 • 1 πρέζα αλάτι
 • 1 πρέζα ζάχαρη
 • 5 σταγόνες μαγειρικό λάδι

Κοτόπουλα με βρώσιμα κομφετί ως μάτια και καρότα

Με σάλτσα ταρτάρ

 • Κρόκος 10 βραστά αυγά (15 λεπτά)
 • 2 κουταλιές σάλτσα ταρτάρ
 • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
 • 100 γρ βούτυρο
 • για γεύση: αλάτι, πιπέρι, τσίλι

Αυγό κολοκύθας με γέμιση αυγών και βρώσιμα φύκια

Με φρέσκο ​​κατσικίσιο τυρί

 • Κρόκος 6 βραστά αυγά (15 λεπτά)
 • 5 κοτσάνια σχοινόπρασο
 • 1 κοτσάνι εστραγκόν
 • 6 κοτσάνια μαϊντανό
 • 4 στελέχη κερασιού
 • 150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί κρέμα
 • Ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι

Με wasabi

 • Κρόκος από 6 βραστά αυγά (15 λεπτά)
 • 2-3 κουταλάκια του γλυκού πάστα wasabi
 • 50 γρ κρέμα σαλάτας
 • άλας

Απλή ιδέα για όμορφα σχεδιασμένο φαγητό με αυγά - κουνέλι και γκόμενα