Συνταγές

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι: συνταγές για γαστρονομικούς καλλιτέχνες και χόμπι μάγειρες

Τα μανιτάρια στρείδι, ένα γηγενές είδος μανιταριού, είναι πολύ δημοφιλή. Τόσο οι καλλιεργημένες όσο και οι άγριες μορφές χαρακτηρίζονται από έντονη γεύση και σταθερό κρέας σε σύγκριση με άλλα είδη μανιταριών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα στρογγυλά σκεύη μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους και να αναπτύξουν την πλήρη γεύση τους μαγειρεμένα, τηγανητά, ψητά και ακόμη και ψημένα. Όχι μόνο είναι νόστιμα, είναι και υγιεινά. Στο άρθρο εξετάζουμε πρώτα προσεκτικά τα συστατικά των μανιταριών, στη συνέχεια εξηγούμε πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν και πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύσετε. Δίνουμε επίσης χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο παρασκευής μανιταριών στρείδι και σας προσφέρουμε πολλές συνταγές.

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι: γιατί είναι τόσο υγιεινά;?

Μανιτάρια στρείδι σε λάδι Βάλτε και συνεχίστε να χρησιμοποιείτε Συμβουλές

Τα μανιτάρια στρείδια είναι ένα είδος μανιταριού που είναι διαδεδομένο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι άγριες μορφές απαντώνται κυρίως σε δασικές περιοχές. Αναπτύσσονται σε φύλλα φυλλοβόλων δέντρων και μπορούν να αναγνωριστούν από το συγκεκριμένο καπέλο τους με τυλιγμένες άκρες. Το χρώμα της σάρκας τους ποικίλλει από λευκό χιονιού έως καφέ. Τα βαρέα μέταλλα εναποτίθενται σε άγρια ​​μανιτάρια, γι ‘αυτό δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά και μαγειρεμένα μόνο σε μικρές ποσότητες. Περίπου 180 γραμμάρια την εβδομάδα θεωρούνται ακίνδυνα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε κυρίως καλλιεργημένες μορφές, δηλαδή καλλιεργημένα βρώσιμα μανιτάρια. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά και σε μεγάλες ποσότητες χωρίς δισταγμό.

Μανιτάρια στρείδια Συστατικά: Τα βρώσιμα μανιτάρια περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα

Μανιτάρια στρείδια ξηρά συμβουλές και ιδέες για vegans

Τα μανιτάρια στρείδια είναι πολύ υγιεινά επειδή περιέχουν σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και πολυσακχαρίτες. Είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη. Συνοψίζουμε για εσάς τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά μανιταριών στρείδι:

 • Βιταμίνες μανιταριών στρείδι: Τα μανιτάρια στρείδια είναι πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β3 από μόνη της είναι εντυπωσιακή, επειδή η κατανάλωση 100 g καλλιεργημένων μανιταριών μπορεί να καλύψει το ήμισυ των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα. 100 γραμμάρια μανιταριών στρείδι περιέχουν 0,19 mg βιταμίνης Β1, 0,29 mg βιταμίνης Β2 και 0,09 βιταμίνης Β6. Προωθούν την ανάπτυξη μυϊκών και νευρικών κυττάρων. Η περιεκτικότητα σε φολικό οξύ είναι 50 mg και είναι επαρκής για την προαγωγή της μνήμης και της συγκέντρωσης. Επιπλέον, υπάρχει μια αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C: 100 γραμμάρια μανιταριών στρείδι παρέχουν περίπου 600 mg βιταμίνης C..
 • Τα μανιτάρια στρείδια περιέχουν βιταμίνη D.? 100 γραμμάρια μανιταριών στρείδι περιέχουν 0,1 mg βιταμίνης D. Αυτό καλύπτει μόνο ένα κλάσμα της ημερήσιας απαίτησης (20 mg) ενός ενήλικα.
 • Τα μανιτάρια στρείδια περιέχουν επίσης τα ακόλουθα Μεταλλικά στοιχεία: Κάλιο, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία νερού-ηλεκτρολυτών στο σώμα μας και διασφαλίζει ότι τα κύτταρα παράγουν ενέργεια. Είναι επίσης πλούσια σε φώσφορο. Το ορυκτό παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση οστών και δοντιών.
 • Πρωτεΐνη μανιταριών στρείδι: Τόσο οι άγριες όσο και οι καλλιεργημένες μορφές περιέχουν πολύτιμη πρωτεΐνη. Επομένως, η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μανιταριών σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι μια επισκόπηση των διαφόρων τεχνικών

 • Η περιεκτικότητα σε ιώδιο των 10 mg θεωρείται μάλλον χαμηλή και δεν μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα.
 • ο Διατροφικές αξίες μανιταριών στρείδι ανά 100 g έχουν ως εξής: πρωτεΐνες 4,4 g και υδατάνθρακες 0 g. Τα μανιτάρια είναι πρακτικά χωρίς λιπαρά και με θερμιδική αξία 35 θερμίδες ανά 100 g θεωρούνται επίσης φιλικά προς το σχήμα.
 • Περιεκτικότητα ισταμίνης μανιταριών στρείδι: Όπως πολλά άλλα είδη μανιταριών, έτσι και τα μανιτάρια στρείδια συνήθως δεν περιέχουν ισταμίνη, αλλά είναι εύκολα φθαρτά. Ακόμη και με σωστή αποθήκευση, η ισταμίνη μπορεί να σχηματιστεί μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο σε ωμά μανιτάρια όσο και σε πιάτα μανιταριών. Οι πάσχοντες από αλλεργίες και οι ασθενείς με δυσανεξία στην ισταμίνη πρέπει να τρώνε πιάτα μανιταριών μόνο μετά από διαβούλευση με τον οικογενειακό τους γιατρό. Ακόμα και τότε, τα μανιτάρια δεν πρέπει ποτέ να τρώγονται ωμά και πάντα αμέσως μετά την προετοιμασία.
 • Επίδραση μανιταριών στρείδι: Το μανιτάρι στρείδι λέγεται ότι έχει αντιοξειδωτικές, ανοσοποιητικές και προβιοτικές ιδιότητες. Στη φυσιοπαθητική, το μανιτάρι προβάλλεται ως φυσικός παράγοντας μείωσης της χοληστερόλης. Ο λόγος για αυτό είναι το συστατικό λοβαστατίνη, του οποίου η δράση μείωσης της χοληστερόλης έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Πότε είναι τα μανιτάρια στρείδια στην εποχή τους;?

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι - μια επισκόπηση των οφελών για την υγεία

Οι άγριες μορφές απαντώνται κυρίως σε δασικές εκτάσεις, σε κούτσουρα φυλλοβόλων δέντρων. Βρίσκονται στην εποχή την άνοιξη και το φθινόπωρο και φυτρώνουν μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Μια βόλτα στο δάσος θα μπορούσε επομένως να αξίζει τον κόπο για τα μανιτάρια στα μέσα Μαΐου και στη συνέχεια ξανά τον Σεπτέμβριο / Οκτώβριο. Οι καλλιεργημένες φόρμες είναι ανεξάρτητες από την εποχή και διατίθενται στα καταστήματα όλο το χρόνο.

Πώς μοιάζουν και πόσο διατηρούνται τα φρέσκα μανιτάρια στρείδι;?

Οδηγίες κατάψυξης και μανιτάρια στρειδιών και διάρκεια ζωής

Το πόσο καιρό διατηρούνται τα μανιτάρια στρείδι εξαρτάται από το αν είναι φρέσκα και πώς αποθηκεύονται. Τα φρέσκα μανιτάρια μπορούν να αναγνωριστούν γρήγορα από διάφορα χαρακτηριστικά. Τα ωμά μανιτάρια δεν έχουν μυρωδιά, το καπέλο τους έχει σχήμα κελύφους και έχει χρώμα λευκό έως ανοιχτό μπεζ. Κατά κανόνα, τα νεαρά δείγματα είναι πιο σκούρα και τα παλαιότερα είναι ελαφρύτερα. Ένα λευκό χνούδι στο καπέλο θεωρείται ακίνδυνο για την υγεία. Οι περισσότεροι το συγχέουν με μούχλα. Στην πραγματικότητα, είναι ακίνδυνα σπόρια.

Τα μανιτάρια στρείδι έχουν γεύση: Είναι κατάλληλα ως υποκατάστατο κρέατος?

Τα μαγειρεμένα μανιτάρια στρείδι έχουν πολύ παρόμοια γεύση με το μοσχάρι. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται στη χορτοφαγική και vegan κουζίνα ως υποκατάστατο κρέατος.

Καθαρισμός μανιταριών στρείδι: απλά τρίψτε τα με χαρτί κουζίνας ή πλύντε τα τουλάχιστον?

Τα μανιτάρια στρείδι περιέχουν βιταμίνες και είναι κατάλληλα ως υποκατάστατα κρέατος

Για πολύ καιρό θεωρήθηκε ότι τα μανιτάρια στρείδια δεν πρέπει να ξεπλένονται, διαφορετικά θα απορροφηθούν με νερό και θα χάσουν τη γεύση τους. Στις μέρες μας, ωστόσο, πολλοί ειδικοί έχουν διαφορετική άποψη. Δεδομένου ότι τόσο τα άγρια ​​όσο και τα καλλιεργημένα μανιτάρια έχουν βρώμικη επιφάνεια, δεν αρκεί για λόγους υγιεινής να τρίβουμε τη βρωμιά με χαρτί κουζίνας. Τα μανιτάρια μπορούν να απορροφήσουν νερό γιατί, σε αντίθεση με τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν πορώδη επιφάνεια. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λίγο νερό που εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα. Το αν τα μανιτάρια χάνουν ή όχι το άρωμά τους όταν μαγειρεύονται εξαρτάται περισσότερο από το πώς μαγειρεύονται.

Αποθηκεύστε φρέσκα μανιτάρια στρείδια: Φυλάσσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες το πολύ!

Πλύσιμο, καθαρισμός και αποθήκευση μανιταριών στρείδι Συμβουλές για ερασιτέχνες μάγειρες

Τα μανιτάρια στρείδι ελέγχονται και όλα τα δείγματα με κηλίδες, μούχλα και δυσάρεστη μυρωδιά ταξινομούνται. Έχετε πλύνει καλά τα υπόλοιπα βρώσιμα μανιτάρια και τα στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Ο βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να επεξεργαστείτε τα μανιτάρια αμέσως μετά την αγορά τους και στη συνέχεια να τα καταναλώσετε το συντομότερο δυνατό. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό και πολύ συχνά αναβάλλουμε την προετοιμασία για τις επόμενες ημέρες. Τότε πιθανότατα κάνετε στον εαυτό σας την ερώτηση «Πόσο καιρό μπορούν να κρατηθούν τα μανιτάρια στρείδια;» Όταν διατηρούνται στο συρτάρι λαχανικών στο ψυγείο, τα φρέσκα μανιτάρια στρείδι έχουν διάρκεια ζωής το πολύ τρεις ημέρες.

Κατάψυξη μανιταριών στρείδι: πόσο καιρό είναι καλύτερα πριν;?

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές όπως το σοτάρισμα και το ψήσιμο και το βράσιμο

Εάν καταψύξετε τα μανιτάρια στρείδι, μπορούν να διατηρηθούν για 5-6 μήνες. Η ακριβής διάρκεια ζωής εξαρτάται από το πόσο φρέσκα ήταν τα μανιτάρια όταν ήταν κατεψυγμένα. Όσο πιο φρέσκα, τόσο περισσότερο διαρκούν. Πώς να παγώσετε τα μανιτάρια στρείδι:

1. Καθαρίστε σχολαστικά τα μανιτάρια στρείδια με στεγνό χαρτί κουζίνας, στη συνέχεια ξεπλύνετε για λίγο με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε.

2. Κόψτε τα άκρα του στελέχους και κόψτε τα μεγαλύτερα δείγματα στη μέση.

3. Μερίστε τα μανιτάρια και χωρίστε τα σε πολλές σακούλες κατάψυξης. Σφραγίστε τις σακούλες κατάψυξης και τοποθετήστε τις στο χώρο κατάψυξης.

Τα κατεψυγμένα μανιτάρια στρείδια μπορούν να αποψυχθούν γρήγορα και εύκολα. Αλλά μετά γίνονται μαλακά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μανιτάρια από στρείδια είναι ιδανικά για την παρασκευή σάλτσας, σούπας ή ριζότο. Δεν πρέπει να ζεσταίνετε πιάτα που έχετε ετοιμάσει με αποψυγμένα βρώσιμα μανιτάρια. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να μοιράζετε τα μανιτάρια κατά την κατάψυξη και να πετάτε τυχόν υπολείμματα φαγητού. Διαφορετικά, μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στα μανιτάρια, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση και πεπτικά προβλήματα.

Στέγνωμα μανιταριών στρείδι: οδηγίες βήμα προς βήμα

Προετοιμασία συμβουλών και ιδεών μανιταριών στρείδι με τυρί

Εάν δεν είστε λάτρης των κατεψυγμένων τροφίμων, τότε μπορείτε να στεγνώσετε τα φρέσκα μανιτάρια στρείδι σας. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές: Οι έμπειροι συλλέκτες μανιταριών τα στεγνώνουν στον αέρα ή σε ειδικό αφυγραντήρα. Όσοι δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα μανιτάρια και δεν έχουν αφυγραντήρα, μπορούν απλά να τα στεγνώσουν στο φούρνο. Θα εξηγήσουμε πώς να το κάνουμε.

1. Ελέγξτε τα μανιτάρια στρείδι για μούχλα ως συνήθως και πετάξτε τυχόν δείγματα με δυσάρεστη οσμή.

2. Πλύνετε τα μανιτάρια στρείδια, στεγνώστε και κόψτε τα κοτσάνια.

3. Τετραγωνίστε τα βρώσιμα μανιτάρια, στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με περγαμηνή και απλώστε τα κομμάτια μανιταριών από πάνω.

4. Αφήστε τα μανιτάρια να στεγνώσουν για 5 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 60 βαθμούς. Ανοίξτε τακτικά την πόρτα του φούρνου, ώστε να εξατμιστούν οι υδρατμοί. Γυρίζουμε τα μανιτάρια κάθε 20 λεπτά.

5. Τα μανιτάρια στρείδι είναι εντελώς στεγνά όταν σπάνε όταν λυγίσουν.

6. Κρατήστε τα μανιτάρια αεροστεγή. Χρησιμοποιήστε τα αποξηραμένα μανιτάρια στρείδι μέσα σε 10 μήνες. Απλά μουλιάστε μια χούφτα μανιτάρια σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να ετοιμάσετε τα μανιτάρια στρείδι ως συνήθως.

Μουλιάστε τα μανιτάρια στρείδι σε λάδι

Μαρινάρισμα μανιταριών στρείδι Συνταγή για τουρσί μανιτάρια στρείδι

Εάν χρειάζεστε βρώσιμα μανιτάρια για σαλάτες, μπορείτε να μουλιάσετε τα φρέσκα μανιτάρια στρείδι σε λάδι. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας μανιταριών στρείδι.

1. Καθαρίστε πρώτα τα φρέσκα μανιτάρια ως συνήθως, κόψτε τους μίσχους και κόψτε σε κομμάτια.

2. Στη συνέχεια πλύνετε και ξεπλύνετε καλά ένα ποτήρι μιας χρήσης. Για να είστε ασφαλείς, και αν το δοχείο το επιτρέπει (δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή), μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά.

3. Στο μεταξύ, βάζετε νερό, ξύδι λευκού κρασιού, αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο σε μια βαθιά κατσαρόλα από ανθεκτικό σε οξύ υλικό. Αφήνουμε το νερό να βράσει, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια στρείδια και σιγοβράστε σκεπασμένα για 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.

4. Βγάλτε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Βάλτε το στο αποστειρωμένο βάζο μασών.

5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στους 80 βαθμούς Κελσίου σε ένα βαθύ τηγάνι. Στη συνέχεια, σταδιακά, πολύ αργά και με συνεχή ανάδευση, ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω από τα μανιτάρια. Είναι σημαντικό να μην σχηματίζονται φυσαλίδες αέρα.

6. Όταν όλα τα μανιτάρια καλυφθούν με το ελαιόλαδο, μπορείτε να σφραγίσετε το βάζο μιας χρήσης αεροστεγώς και να το αφήσετε σε δροσερό μέρος για 14 ημέρες. Στη συνέχεια, τα μανιτάρια τουρσί είναι έτοιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους επόμενους 5 μήνες.

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι: μια επισκόπηση των διαφόρων τεχνικών προετοιμασίας

Ετοιμάστε μανιτάρια στρείδι vegan ιδέες και συνταγές με μαριναρισμένα μανιτάρια

Όσον αφορά την προετοιμασία των μανιταριών στρείδι, θεωρούνται αληθινά ολόπλευρα. Σας δίνουμε μια επισκόπηση των διαφόρων παραλλαγών και εξηγείτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε τα μανιτάρια. Θα ξεκινήσουμε με μια συνταγή για μαριναρισμένα μανιτάρια στρείδια.

Μαρινάρετε τα μανιτάρια στρείδι

Προετοιμάστε μαριναρισμένα μανιτάρια στρείδια Συμβουλές για μούσκεμα σε λάδι

Τα μαριναρισμένα μανιτάρια στρείδι είναι υπέροχα ως χορταστικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εδώ είναι τα απαραίτητα συστατικά με μια ματιά:

 • 400 γρ μανιτάρια στρείδι
 • 3 μικρές σκελίδες σκόρδο
 • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
 • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
 • 1 πρέζα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ετοιμάστε τα μαριναρισμένα μανιτάρια στρείδι: Ξεφλουδίστε και πιέστε τις σκελίδες σκόρδου. Βάλτε το μπαλσάμικο ξύδι και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε τη μαρινάδα και αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλύνετε τα μανιτάρια στρείδια κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και τοποθετούμε τα μανιτάρια στρείδια σε αυτό. Αποσύρουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τη μαρινάδα από πάνω και αφήνουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια σκεπασμένα για μισή ώρα να σταθούν.

Grήνετε στα κάρβουνα τα μανιτάρια στρείδι

Grήσιμο μανιταριών στρείδι σε σουβλάκια Οδηγίες

Όταν προετοιμαστούν σωστά, τα μανιτάρια στρείδι είναι ψητά. Σας εξηγούμε τι πρέπει να προσέξετε κατά την προετοιμασία. Εδώ είναι τα απαραίτητα συστατικά για vegan κεμπάπ με μανιτάρια στρείδι:

 • 600 γραμμάρια μανιτάρια στρείδια
 • 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πιεσμένες
 • 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
 • 10 κουταλιές μαγειρικό λάδι
 • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, φρέσκο ​​και ψιλοκομμένο
 • 4 κουταλιές της σούπας φυτική κρέμα
 • άλας

Προετοιμασία: Καθαρίστε τα μανιτάρια στρείδια και κόψτε τα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, ώστε να τα βάλετε αργότερα στα σουβλάκια. Για τη φυτική κρέμα, ξεφλουδίστε 1 καρότο, 50 γραμμάρια νεαρό πράσο, 1 κόκκινη πιπεριά και 1 πατάτα, κόψτε τα περίπου, περιχύστε με χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε. Καθαρίζουμε τα πάντα και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις πιεσμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, σάλτσα σόγιας και 2 κουταλιές της σούπας φυτική κρέμα σε μια λεία μάζα. Βάζουμε τα μανιτάρια σε σουβλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαριναριστούν για τριάντα λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Τηγάνισμα μανιταριών στρείδι: τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα μανιτάρια στρείδι ετοιμάζουν νόστιμες ιδέες συνταγών από τη σχάρα

Αν θέλετε να σοτάρετε μανιτάρια στρείδι, θα πρέπει να τηρείτε τρεις κανόνες.

1. Ξεπλύνετε τα μανιτάρια με νερό.

2. Επιλέξτε όσο το δυνατόν πιο φαρδύ τηγάνι, έτσι ώστε τα μανιτάρια να μπορούν να ξαπλώσουν σε αυτό. Δεν πρέπει να είναι το ένα πάνω στο άλλο.

3. Πριν τηγανίσετε τα μανιτάρια, ζεσταίνετε το μαγειρικό λάδι. Διαφορετικά, θα χάσετε γρήγορα υγρά και στη συνέχεια θα βράσετε στο νερό.

4. Αποσύρετε τα μανιτάρια από τη φωτιά και μόνο κατόπιν τα αλατοπιπερώνετε.

Πόσο καιρό μαγειρεύετε μανιτάρια στρείδι?

Θα θέλατε να ετοιμάσετε μια σάλτσα ή μια σούπα με μανιτάρια στρείδι; Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να μαγειρέψετε τα μανιτάρια στρείδι. Πόσο καιρό όμως; Τα άγρια ​​μανιτάρια συχνά περιέχουν επιβλαβή μικρόβια που μπορούν να σκοτωθούν μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες. Γι ‘αυτό πρέπει να τα αφήσετε να μαγειρευτούν για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώστε να είναι εύπεπτα. Τα καλλιεργημένα μανιτάρια διαρκούν 15 λεπτά. Τα αποξηραμένα μανιτάρια πρέπει πρώτα να μουλιάσουν σε νερό για μια ώρα.

Μανιτάρια στρείδι ψημένα

Τα ψημένα μανιτάρια στρείδι ετοιμάζουν συνταγή με σάλτσα

Εδώ έρχεται μια συνταγή για ψητά μανιτάρια στρείδι. Αρχικά σας παραθέτουμε τα απαραίτητα συστατικά:

 • 700 γρ μανιτάρια στρείδι
 • 10 κουταλιές φρυγανιά
 • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες
 • 8 κουταλιές μαγειρικό λάδι (για παράδειγμα κραμβέλαιο)
 • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
 • 200 ml κρύας μπύρας

Για τη σάλτσα:

 • 100 ml μαγιονέζα
 • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
 • 1 κουταλάκι κάπαρη
 • πιπέρι
 • 1 πρέζα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
 • άλας

Προετοιμασία: Ανακατέψτε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ. Chύξτε τη σάλτσα όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε τη μπύρα και τις σκελίδες σκόρδου, προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το μαγειρικό λάδι σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι. Προσοχή, γιατί το λάδι δεν πρέπει να ζεσταθεί πολύ! Βάλτε πρώτα τα μανιτάρια στο μείγμα των αυγών και γυρίστε τα, στη συνέχεια τυλίξτε τα στη φρυγανιά. Τοποθετήστε προσεκτικά τα μανιτάρια στρείδι στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά: Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε πάνω του τα μανιτάρια στρείδια. Στη συνέχεια ψήνουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.

Προετοιμάστε μανιτάρια στρείδι: ιδέες συνταγών για κάθε γούστο

Ετοιμάστε vegan συνταγή για φτερά μανιταριών στρείδι

Τα μανιτάρια στρείδι μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς τρόπους. Ως απόδειξη, σας προσφέρουμε πολλές ιδέες συνταγών παρακάτω. Χρησιμοποιήστε τα μανιτάρια ως υποκατάστατο του κιμά, εκπλήξτε τους φίλους σας με μια συνταγή χαμηλών υδατανθράκων και χαλάστε την οικογένεια με ιταλικές λιχουδιές. Θα σας πούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικές σάλτσες με τα μανιτάρια και αν τα μανιτάρια στρείδι έχουν καλή γεύση με ψάρι.

Μανιτάρια στρείδι σε σάλτσα: δύο ιδέες συνταγής

Προετοιμασία Μανιταριών Στρειδιών Ταϊλανδική σάλτσα κάρυ Προετοιμασία ιδεών

Τα μανιτάρια στρείδια είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε διάφορες σάλτσες. Σας προσφέρουμε τρεις συνταγές για νόστιμες σάλτσες. Η πρώτη ιδέα είναι για σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια στρείδι. Χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά:

 • 150 γραμμάρια μανιτάρια στρείδια
 • 250 γραμμάρια ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
 • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
 • Μπαχαρικά όπως πιπέρι καγιέν και πάπρικα σε σκόνη, καθώς και ρίγανη και βασιλικός
 • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 • Βρώσιμο λάδι (π.χ. κραμβέλαιο)

Προετοιμασία: Ζεσταίνετε πρώτα το μαγειρικό λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στρείδι σε αυτό. Στη συνέχεια, βάλτε τα λαχανικά και τα μανιτάρια σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε τις ντομάτες. Ανακατέψτε τα πάντα καλά και βράστε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα για μισή ώρα μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Μετά από 25 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα με βότανα και αλατοπιπερώνουμε. Αυτή η σάλτσα ντομάτας σερβίρεται με ζυμαρικά.

Η δεύτερη συνταγή είναι για μανιτάρια στρείδι ταϊλανδέζικη σάλτσα κάρυ. Χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά:

 • Πάστα κάρυ, κόκκινο
 • 250 ml γάλα καρύδας
 • 5 κουταλιές καφέ ζάχαρη
 • 2 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο
 • Αλάτι για γεύση
 • 200 γρ μανιτάρια στρείδι
 • Μαγειρικό λάδι

Αρχικά τηγανίζουμε τα μανιτάρια στρείδι σε θερμαινόμενο μαγειρικό λάδι και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατέψτε την πάστα κάρυ και την καστανή ζάχαρη σε ένα άλλο τηγάνι και τηγανίστε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα καρύδας και σιγοβράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε τη σάλτσα με χυλοπίτες κοτόπουλου και ρυζιού ή χυλοπίτες soba.

Συνταγή για vegan φτερά μανιταριών στρείδι

Προετοιμάστε ιδέες συνταγής μανιταριών στρείδι για κάθε γούστο

Τα φτερά Buffalo είναι πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ. Τα πικάντικα φτερά κοτόπουλου από τη σχάρα είναι το απόλυτο πάρτι και οι vegans αναζητούν επομένως εναλλακτικές λύσεις. Σας προσφέρουμε μια ιδέα πώς μπορείτε να προετοιμάσετε vegan φτερά μανιταριών στρείδι. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερα από τα κλασικά ως προς τη γεύση. Εδώ είναι τα απαραίτητα συστατικά:

 • 400 γρ μανιτάρια στρείδι
 • Μαγειρικό λάδι (κραμβέλαιο ή ηλιέλαιο)
 • 180 ml σάλτσα βουβάλι
 • 130 γρ αλεύρι συν επιπλέον 190 γρ
 • 300 ml ζωμό λαχανικών
 • 60 γραμμάρια γιαούρτι, vegan
 • Πιπέρι και αλάτι για γεύση
 • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 • Σκελίδα σκόρδο, πιεσμένη
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Προετοιμασία: Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Βάλτε τα 130 g αλεύρι, το ζωμό λαχανικών και το vegan γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα μανιτάρια στη μαρινάδα και τηγανίστε τα σε ζεστό μαγειρικό λάδι για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα μανιτάρια από πάνω. Περιχύστε με τη σάλτσα βουβάλι. Bήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά και ντιπ της επιλογής σας.

Bωμένα μανιτάρια στρείδι και ετοιμάστε vegan

Μαρινάρισμα μανιταριών στρείδι οδηγίες βήμα προς βήμα

Γνωρίζατε ήδη ότι μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα vegan; Απλά ανακατέψτε τη vegan κρέμα μαγειρέματος με αλεύρι μέχρι η συνοχή να μοιάζει με ένα χτυπημένο αυγό. Στη συνέχεια, δουλέψτε με λίγο άμυλο και αλατοπιπερώστε το δικό σας γούστο. Καθαρίστε και ξεπλύνετε τα μανιτάρια στρείδι και, στη συνέχεια, κόψτε τα σε κομμάτια μεγέθους. Βουτήξτε πρώτα τα κομμάτια μανιταριών στο ψήσιμο. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μαγειρικό λάδι.

Vegan μανιτάρια στρείδι με φακές και πράσα

Ετοιμάστε μανιτάρια στρείδια με ιδέες συνταγής για φακές και πράσο

Μια ζεστή σαλάτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το φθινόπωρο. Σας προσφέρουμε μια συνταγή για vegan μανιτάρια στρείδι με φακές και πράσα. Χρειάζεστε τα ακόλουθα συστατικά:

 • 200 γραμμάρια κόκκινες φακές
 • 150 γρ μανιτάρια στρείδι
 • 1 μικρό κρεμμύδι
 • 1 μάτσο σχοινόπρασο
 • Ζωμό λαχανικών
 • 2 καρότα
 • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
 • Τσίλι σε σκόνη
 • Μπαχαρικά όπως πιπέρι, βασιλικός και ρίγανη
 • Μαγειρικό λάδι
 • Ανθεκτικά φύλλα μαρουλιού, μαχισμένα

Προετοιμασία: Βράζουμε τις φακές στο ζωμό λαχανικών το βράδυ, τις στραγγίζουμε και μετά τις βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα τηγάνι. Chιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια στρείδια στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τα καρότα και τηγανίστε για αρκετά λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις στραγγισμένες φακές, αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με μαραμένα φύλλα αντίδι.

Μανιτάρια στρείδι με αυγό: Ετοιμάστε την ομελέτα

Μια ομελέτα με μανιτάρια και μαγειρεμένο ζαμπόν είναι ένα από τα απόλυτα κλασικά. Για να έχει πραγματικά καλή γεύση, θα πρέπει να τηγανίζετε τα μανιτάρια στρείδι εκ των προτέρων. Μόνο τότε μπορείτε να ετοιμάσετε την ομελέτα σας με οποιαδήποτε εποχιακά λαχανικά και μπαχαρικά.

Μανιτάρια στρείδι και ψάρι: ιδέα συνταγής με σολομό

Συνταγή μανιταριών στρείδι και ψάρι με σολομό και λαχανικά

Ο συνδυασμός μανιταριών στρείδι και ψάρια αποδεικνύεται εκπληκτικά νόστιμος. Τα μανιτάρια στρείδι έχουν ιδιαίτερη γεύση με σολομό. Τα μανιτάρια στρείδι αρχικά ψήνονται για λίγο, στη συνέχεια τοποθετούνται σε ένα ταψί με το φιλέτο σολομού και χύνονται με μια σάλτσα κρέμας. Μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο δίνουν στο πιάτο μια εξωτική νότα. Το πιάτο ψήνεται για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και σερβίρεται με ένα συνοδευτικό με πατάτες.

Συνταγή χαμηλών υδατανθράκων για μανιτάρια στρείδι με κιμά σε σάλτσα κρέμας

Ετοιμάστε μανιτάρια στρείδι με κιμά και συνταγή σάλτσας κρέμας

Είστε σε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και ψάχνετε για νέες συναρπαστικές συνταγές; Τότε η επόμενη πρόταση μας είναι μόνο για εσάς! Σας προσφέρουμε μια νόστιμη συνταγή χαμηλών υδατανθράκων για μανιτάρια στρείδι με κιμά σε κρέμα σάλτσας. Εδώ είναι τα απαραίτητα συστατικά με μια ματιά:

 • 600 γραμμάρια μανιτάρια στρείδια
 • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • 8 κομμάτια λιαστές ντομάτες
 • 350 ml κρέμας ή κρέμα γάλακτος
 • 1/4 φλιτζάνι νεαρό πράσο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
 • Κρεατόσουπα

Για τους κεφτέδες:

 • 600 γρ κιμά της επιλογής σας
 • 4 κουταλιές φρυγανιά
 • 1 πρέζα πάπρικα σε σκόνη
 • 4 πρέζες πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
 • μουστάρδα
 • ένα μεγάλο αυγό
 • 1/4 χούφτα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Προετοιμασία: Προσθέστε το αυγό και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον κιμά και ανακατέψτε τα πάντα καλά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ζυμώνουμε ξανά ολόκληρο το μείγμα καλά. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα του κρέατος και πλάθουμε τους κεφτέδες με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και γυρίζουμε μέσα τους κεφτέδες. Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και συνεχίστε να τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ψηθούν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το μαγειρικό λάδι σε ένα πλατύ τηγάνι, τηγανίζετε το νεαρό πράσο μέχρι να γίνει διάφανο, στη συνέχεια προσθέτετε τα καθαρισμένα μανιτάρια, τα κόβετε σε κομμάτια μεγέθους και τσιγαρίζετε για 2 λεπτά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε την κρέμα ή την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ρίξτε τον ζωμό κρέατος. Ανακατέψτε τα πάντα καλά και προσθέστε τους κεφτέδες, που είναι τώρα έτοιμοι, στο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και αφήστε το πιάτο να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε το πιάτο και το βγάζουμε από τη σόμπα.

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι: Ιδέες ιταλικής συνταγής

Προετοιμασία μανιταριών στρείδι με ζυμαρικά Ιδέες για νόστιμα πιάτα με παρμεζάνα

Οι Ιταλοί λατρεύουν τα μανιτάρια και τα προσθέτουν σε πολλά πιάτα. Μπορείτε λοιπόν να σερβίρετε μανιτάρια στρείδια με ζυμαρικά, ταλιατέλες ή ριζότο. Η βασική συνταγή είναι πάντα η ίδια:

 • 350 γραμμάρια ζυμαρικά, ταλιατέλες ή ρύζι για ριζότο
 • 250 γρ μανιτάρια στρείδι
 • Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
 • βασιλικός
 • Μαγειρικό λάδι
 • 1 κουταλιά σκόνη σκόρδο
 • 200 ml κρέμα γάλακτος (κατόπιν αιτήματος)

Προετοιμασία: Ετοιμάστε το ρύζι, τις ταλιατέλες ή τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στο μεταξύ, καθαρίστε τα μανιτάρια στρείδια και κόψτε τα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα πλατύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε αυτό. Τα αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ανακατεύουμε την κρέμα. Γαρνίρετε τα ζυμαρικά ή το ριζότο με τη σάλτσα και πασπαλίστε το πιάτο με φρέσκο ​​βασιλικό.

Ετοιμάστε πίτσα με μανιτάρια στρείδι και γαρνίρετε με τυρί

Προετοιμάστε πίτσα με μανιτάρια στρείδι Ιταλική συνταγή

Το φθινόπωρο, η πίτσα με μανιτάρια στρείδι και τυρί είναι μια πραγματική λιχουδιά για τους Ιταλούς. Ζυμώνετε μόνοι σας τη ζύμη και απλώνετε την πίτσα με σπιτική σάλτσα σάλτσα αντί για χυμό ντομάτας (2 ξεφλουδισμένες ντομάτες, 1 πιπεριά, 1 μικρό κρεμμύδι και 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκόψτε και βάλτε σε μια κατσαρόλα. Περιχύστε τα λαχανικά με χυμό λεμονιού, προσθέστε ζάχαρη και αλάτι και σε χαμηλότερη θερμοκρασία Ζεσταίνουμε και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, ανακατεύοντας συνεχώς.). Στη συνέχεια, η πίτσα γαρνίρεται με Emmentaler ή Gouda. Τα μανιτάρια στρείδια καθαρίζονται και μειώνονται στο μισό και στη συνέχεια απλώνονται ωμά στην πίτσα. Στη συνέχεια, η πίτσα ψήνεται στο φούρνο για 12 λεπτά σε ελάχιστο 220 βαθμούς Κελσίου.

Ετοιμάστε το κις με μανιτάρια στρείδι και μπέικον

Πώς να προετοιμάσετε κις με ιδέες και οδηγίες για μανιτάρια στρείδι

Quiche είναι το όνομα της γαλλικής σπεσιαλιτέ που έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των τοπικών σεφ. Σας προσφέρουμε μια χορταστική συνταγή με μανιτάρια και μπέικον σε σφολιάτα. Εδώ είναι τα απαραίτητα συστατικά:

 • 300 γραμμάρια σφολιάτας
 • 200 γρ μανιτάρια στρείδι
 • 100 γραμμάρια μπέικον
 • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 • 2 μεγάλα κάστανα, τριμμένα
 • 3 μικρά αυγά
 • 150 ml κρέμα μαγειρέματος
 • 2-3 κουταλιές μαγειρικό λάδι
 • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
 • Για γαρνίρισμα: μαϊντανό, ψιλοκομμένο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο

Προετοιμασία: Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον κατασκευαστή, αφήστε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει πρώτα. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη πάνω του, στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 12 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε.

Προετοιμάστε τα μανιτάρια στρείδι: Πλύνετε τα μανιτάρια στρείδι κάτω από τρεχούμενο νερό, στεγνώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τα κάστανα και τηγανίστε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μπέικον, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα μανιτάρια από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο κρύο μείγμα μανιταριών. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα. Bήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Προετοιμάστε μανιτάρια στρείδια: Είναι συμβατά τα μανιτάρια στρείδια και το αλκοόλ;?

Σαλάτα μανιταριών στρείδι με δρυοκολάπτη και ντομάτα και μαρούλι ρώμης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μανιταριών που δεν τα πάνε καλά με το αλκοόλ. Ο συνδυασμός μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και έμετο. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ο συνδυασμός μανιταριών στρείδι και αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αίσθημα παλμών.