φωτισμός

Ενσωματώστε το φωτιστικό μενταγιόν AIM LED στο εσωτερικό: υπάρχουν μακριά καλώδια!

Κρεμαστό φωτιστικό LED -προσκοπός-σαλόνι-μαύρος-καναπές-δάπεδο-γυάλινα στοιχεία

Γιατί να κρύψετε το καλώδιο της λάμπας όταν μπορεί να είναι ένα πραγματικό μάτι που τραβάει τα βλέμματα; Με το φωτιστικό LED AIM της Flos, το δάσος καλωδίων γίνεται ένα συναρπαστικό στοιχείο σχεδιασμού που τραβάει την προσοχή. Ο γνωστός κατασκευαστής Flos είναι από καιρό γνωστός για φώτα υψηλής ποιότητας, ασυνήθιστα σχέδια σχεδίασης και προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ο σχεδιασμός των αδελφών Bouroullec, Roman και Erwan, κυκλοφόρησε στην αγορά το 2013 και από τότε έχει χαροποιήσει πολλούς λάτρεις του σχεδιασμού. Το AIM σίγουρα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα κλασικό κλασικό φωτισμό. Διαχρονικά όμορφο και απίστευτα ευπροσάρμοστο – ακόμη και μετά από πολλά χρόνια ή και δεκαετίες δεν θα χάσει καθόλου την ελκυστικότητά του. Στη συνέχεια, θα μάθετε τι πραγματικά πείθει τη λάμπα σχεδιαστών και πώς μπορεί να ενσωματωθεί στο εσωτερικό.

Το φωτιστικό μενταγιόν LED AIM εντυπωσιάζει με την ευελιξία του

Κρεμαστό φωτιστικό LED στόχος-τραπέζι φαγητού-μαύρο-ταβάνι-ξύλινα πηχάκια

Απλό, απλό και λειτουργικό – το φωτιστικό μενταγιόν LED AIM της Flos ακολουθεί την τάση του μινιμαλισμού στο σαλόνι, που αφορά κυρίως τη μείωση στα βασικά. Η καθαρή γλώσσα σχεδιασμού ανταποκρίνεται σε προσεκτικά σχεδιασμένες λειτουργίες. Αλλά δεν είναι μόνο ο καθαροπρεπής σχεδιασμός που εμπνέει τους λάτρεις του εσωτερικού. Με τη μοναδική σειρά AIM, οι αδελφοί σχεδιαστές σπάνε δύο θεμελιώδεις αρχές σχεδιασμού φωτισμού: πρώτον, τα φώτα δεν πρέπει απαραίτητα να κρεμαστούν κεντρικά στο δωμάτιο και δεύτερον, τα καλώδια μπορούν επίσης να έχουν αισθητική λειτουργία.

led-pendant-light-goal-living-room-high-roof-long-cable

Η βασική ιδέα του έργου είναι η ανάπτυξη ενός φωτιστικού που μπορεί να προσαρμοστεί σε μια μεγάλη ποικιλία απαιτήσεων για να καλύψει τις διάφορες ανάγκες φωτισμού. Με το πολύ μακρύ καλώδιο και τις κινητές κεφαλές φωτισμού που μοιάζουν με προβολείς, το κρεμαστό φως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευέλικτα και οπουδήποτε. Η ελεύθερη ευθυγράμμιση και το ύψος του φωτός επιτρέπει έναν απίστευτο αριθμό συνθέσεων. Το μέγιστο ύψος ανάρτησης είναι 3 μέτρα.

led-κρεμαστό φωτιστικό-στόχος-σαλόνι-τοίχος-ράφι-λευκό-ξύλο-ανεμιστήρας-ανοιχτό γκρι-τιρκουάζ

Ο σχεδιασμός του κρεμαστού φωτός αποτυπώνει τον χαρακτήρα ενός ζωντανού φυτού που μπορεί να προσαρμοστεί φυσικά στο περιβάλλον του. Το καλώδιο μήκους 9 μέτρων και η αποκεντρωμένη ανάρτηση οροφής καθιστούν δυνατή τη διαφορετική τοποθέτηση του AIM στο δωμάτιο. Οι κεφαλές των λαμπτήρων μπορούν να προσαρτηθούν σε οποιοδήποτε ύψος με μεταβλητή κλίση. Η μενταγιόν σύνθεση φωτιστικού επιτρέπει έτσι τον ατομικό φωτισμό και μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές διαθέσεις φωτισμού στο δωμάτιο.

led-κρεμαστό-φως-στόχο-σαλόνι-εξοχή-σπίτι-μεσογειακή

Ο λαμπτήρας Flos με καλώδιο σε μορφή XXL είναι ιδανικός για σαλόνια με ψηλά ταβάνια. Οι κούνιες του καλωδίου, που ταλαντεύονται ελεύθερα, θυμίζουν περισσότερο μια καλλιτεχνική εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, η κρεμαστή λάμπα γίνεται ένα αντικείμενο τέχνης που αφήνει μια διαρκή εντύπωση. Ο λαμπτήρας σχεδίασης κόβει επίσης μια εξαιρετική φιγούρα σε γραφεία, καφετέριες και εστιατόρια.

led-κρεμαστό φωτιστικό-στόχος-τραπεζαρία-μακρύ-τραπεζαρία-ξύλινο πιάτο

Στη σωστή παραλλαγή ανάρτησης, τα μακριά καλώδια του φωτισμού AIM κάνουν θαύματα. Είτε ως μονό φωτιστικό είτε ως έκδοση με τρεις ελαφριές κεφαλές – μπορείτε να παίξετε με αυτό τέλεια. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά εξαιρετικά παραδείγματα για το πώς η λάμπα σχεδιαστών μπορεί να ενσωματωθεί αρμονικά στο εσωτερικό.

led-pendant-light-goal-τραπεζαρία-τραπέζι-μάτι-τραβηγμένο-φωτεινότερο-ξύλινο-πάτωμα-μαύρο-ατσάλι-κουφώματα

Οι σχεδιαστές επιλέγουν συνήθως το φωτιστικό μενταγιόν AIM όταν:

  • έχεις ψηλό ταβάνι. Τα φώτα είναι συνήθως κρεμασμένα χαμηλότερα και τραβούν την προσοχή. Το μεγάλο δωμάτιο δεν φαίνεται πλέον άδειο και βαρετό.
  • χρειάζεσαι λίγο πιπέρι. Τα μακριά καλώδια δίνουν στη λάμπα μια δημιουργική πινελιά και παρέχουν την απαραίτητη πινελιά σε ένα μινιμαλιστικό σχέδιο καθιστικού.
  • ενεργειακά αποδοτικές και ευέλικτες λύσεις φωτισμού είναι σε ζήτηση. Το εξαιρετικά μακρύ καλώδιο και η αποκεντρωμένη ανάρτηση καθιστούν δυνατή την ανάρτηση του AIM σε μεγάλη ακτίνα από την οροφή. Για τη διάταξη πολλών φώτων με ταυτόχρονη χρήση μιας μόνο πηγής ισχύος, ο κατασκευαστής προσφέρει επίσης το πολλαπλό θόλο ως αξεσουάρ. Η λάμπα είναι επίσης κατάλληλη για φωτισμό μεμονωμένων αντικειμένων.

led-κρεμαστό φωτιστικό-στόχος-τραπεζαρία-μαύρη-ώχρα-κίτρινη-πολυθρόνα

Το φωτιστικό μενταγιόν AIM LED φαίνεται πολύ όμορφο σε πολυσυσκευασία πάνω από ένα μακρύ τραπέζι φαγητού. Τα φώτα είναι κρεμασμένα κατά μήκος του τραπεζιού. Σε αυτή την τραπεζαρία, για παράδειγμα, το μαύρο κρεμαστό φωτιστικό εναρμονίζεται τέλεια με το μαύρο τραπέζι φαγητού. Οι κίτρινες πολυθρόνες ώχρας χρησιμεύουν ως ένα ωραίο παφλασμό χρώματος.

led-κρεμαστό-φως-στόχος-κουζίνα-μαύρη-λευκή-στέγη

Το φωτιστικό AIM είναι επίσης ιδανικό για ένα δωμάτιο με κεκλιμένη οροφή, επειδή το ύψος ανάρτησης του φωτιστικού μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι το φωτιστικό ταιριάζει επίσης κάτω από ιδιαίτερα χαμηλές οροφές με κλίση.

led-κρεμαστό-φως-στόχος-σαλόνι-τραπεζαρία-περιοχή-5-φλόγα

Οι ειδικοί συνιστούν τον συνδυασμό πολλαπλών πηγών φωτός σε ένα δωμάτιο. Ένα φως που είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινό και ζεστό είναι κατάλληλο όσο ο βασικός φωτισμός. Αυτό έχει σχεδιαστεί από άλλους ανάλογα με το σκοπό ή το μέγεθος του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο, το φως μπορεί να κατανέμεται ομοιόμορφα και ιδιαίτερα απαλά σε όλο το δωμάτιο.

led-pendant-light-goal-kitchen-French-style-mix-mix

Ακόμα κι αν η κρεμαστή λάμπα φαίνεται λίγο βιομηχανική, ταιριάζει με κάθε στυλ επίπλωσης. Αυτό το παράδειγμα δείχνει ένα αρμονικό μείγμα στυλ και υλικών. Ο μαρμάρινος πάγκος, τα καλούπια από γυψομάρμαρο και το ντουλάπι της κουζίνας προσδίδουν στο δωμάτιο μια μεγάλη άνεση με αίσθηση της δεκαετίας του 1930, ενώ τα έπιπλα τραπεζαρίας έχουν μοντέρνο σχεδιασμό. Ο λαμπτήρας AIM πάνω από το νησί της κουζίνας ταιριάζει άψογα σε αυτό το περιβάλλον.

Κρεμαστό φωτιστικό LED AIM σε λευκό χρώμα

led-κρεμαστό φωτιστικό-στόχος-λευκό-τραπεζαρία-στρώση-πάτωμα-ψηλό ταβάνι

Οι κινητές κεφαλές φωτιστικού είναι κατασκευασμένες από γυαλισμένο αλουμίνιο και βαμμένες είτε κλασική μαύρη είτε λευκή με υγρή βαφή. Ο διαχύτης είναι κατασκευασμένος από οπτικό πολυανθρακικό και ο εσωτερικός ανακλαστήρας από φωτογραφικό χαραγμένο ABS κάνει πραγματικά τα LED να λάμπουν. Μπορούν να μειωθούν με ένα ροοστάτη “Triac for LED” που αναγνωρίζεται από τον Flos. Το ζεστό λευκό ανοιχτό χρώμα δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

led-κρεμαστό-φως-στόχο-υπνοδωμάτιο-λευκό-ελαφρύ-ξύλινο δάπεδο

Η λευκή έκδοση έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Το λευκό χρώμα κάνει τη λάμπα να φαίνεται πολύ ευγενική και τονίζει την αίσθηση της ευελιξίας που προκαλούν οι κούνιες του καλωδίου. Σε αυτό το υπνοδωμάτιο, το ελαφρύ ξύλινο πάτωμα εξασφαλίζει περισσότερη άνεση.

led-κρεμαστό-φως-στόχο-υπνοδωμάτιο-λευκό-τοίχο-ταπετσαρία

led-pendant-light-goal-kitchen-white-grey-wall-paint-steel-steel-splash protection

Δεδομένου ότι οι φωτεινές κεφαλές μπορούν να τοποθετηθούν εντελώς ελεύθερα στο δωμάτιο, είναι πιθανό να φωτίζονται πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Σε αυτήν την κουζίνα, για παράδειγμα, δύο από τα περιστρεφόμενα αμπαζούρ ρίχνουν άμεσο, καθαρό φως πάνω στον πάγκο εργασίας, ενώ το τρίτο κρέμεται πάνω από το μικρό, στρογγυλό τραπέζι φαγητού.

Κρεμαστό φωτιστικό LED AIM ως μοναδικό βλέμμα

led-pendant-light-goal-reading-corner-individual-eyecatcher

Το AIM κόβει επίσης μια εξαιρετική φιγούρα ως μοναδικό βλέμμα στη γωνία ανάγνωσης ή πάνω από το κομοδίνο. Ο διαχύτης μπορεί να ευθυγραμμιστεί σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις και να δώσει άμεσο φως ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Αλλά μπορείτε επίσης να ορίσετε συγκεκριμένους τόνους φωτισμού και να δώσετε έμφαση σε αρχιτεκτονικά στοιχεία ή έναν πίνακα, για παράδειγμα.

led-pendant-light-goal-reading-corner-individual-eyecatcher-wood-wall panel

Ακόμη και ένα φωτεινό στοιχείο είναι αρκετό για να φωτίσει μια σκοτεινή γωνία, επειδή έχει μια τιμή φωτισμού 1020 lm ή 1250 lm. Τα φωτιστικά δείχνουν πόσο φωτεινή είναι μια λάμπα. Περίπου 2.700 Kelvin, το AIM λάμπει ζεστό λευκό και έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Το ζεστό λευκό φως εκπέμπει άνεση και ως εκ τούτου είναι απολύτως κατάλληλο για το σαλόνι ή μια ζεστή γωνιά. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη διαφορά μεταξύ κρύου και ζεστού φωτός εδώ.

led-pendant-light-goal-individually-hotel-photos-black-white

Το AIM μπορεί να δει σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια αυτές τις μέρες

led-κρεμαστό-φωτεινό-στόχο-καφέ-εστιατόριο-ξύλινη επένδυση τοίχου-στρογγυλά παράθυρα

Τα δωμάτια των καφέ και των εστιατορίων προσφέρουν πολλές δυνατότητες για δημιουργικές λύσεις. Αυτό ισχύει επίσης κυρίως για ευρύχωρα δωμάτια που απαιτούν ακόμη πιο προσεκτικό σχεδιασμό. Μια κρίσιμη προϋπόθεση για την επιτυχία: Η ατμόσφαιρα εκεί δεν πρέπει να είναι μόνο ζεστή, αλλά και φιλική και φωτεινή.

Έτσι, αν πρόκειται να επισκεφθείτε ένα νεοσύστατο καφέ, στο οποίο τα αμπαζούρ που μοιάζουν με προβολείς και οι μακρές κούνιες καλωδίων θα τραβήξουν αμέσως το βλέμμα σας, τότε το γνωρίζετε ήδη-αυτό είναι το υπερσύγχρονο φωτιστικό μενταγιόν AIM LED από το FLOS!

led-pendant-light-goal-cafe-black-grey-red-accents

led-pendant-light-goal-cafe-bakery-eclectic

led-pendant-light-goal-cafe-built-in bench seat-cushion-led-strip