φωτισμός

Σχεδιάστε έναστρο ουρανό με ίνες γυαλιού LED για μαγευτικά εφέ φωτός

Έναστρος ουρανός με φωτισμό οροφής LED-μαύρη οροφή-πισίνα

Από νύχτα σε νύχτα δισεκατομμύρια αστέρια αναβοσβήνουν από τον ουρανό και μαγεύουν με την εντυπωσιακή λάμψη τους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κοιτάτε τα αστέρια κάθε βράδυ και από κάθε μέρος. Μερικές φορές ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και η θέα των αστεριών μπλοκάρει. Σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως οι μεγάλες πόλεις, από την άλλη πλευρά, ο έναστρος ουρανός δύσκολα μπορεί να δει κανείς ακόμη και τις νύχτες χωρίς σύννεφα λόγω των φώτων στους δρόμους και τα σπίτια. Αν θέλετε να φέρετε τη μαγεία του έναστρου ουρανού στους τέσσερις τοίχους σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν έναστρο ουρανό με ίνες γυαλιού LED για το εσωτερικό. Αυτός ο διακοσμητικός τύπος φωτισμού είναι κατάλληλος για κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα και δημιουργεί υπέροχα εφέ φωτισμού στο εσωτερικό.

Πώς λειτουργεί ο έναστρος ουρανός με LED για εσωτερική χρήση?

Έναστρος ουρανός με LED-σαλόνι-πρωτότυπο-φωτιστικό οροφής

Η ματιά στον έναστρο ουρανό τη νύχτα προάγει τη χαλάρωση και εξασφαλίζει μια πραγματική αίσθηση ευεξίας. Επομένως, αυτός ο τύπος φωτισμού είναι ιδανικός για χώρους καθιστικού όπως το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, το κέντρο ευεξίας, το μπάνιο και το παιδικό δωμάτιο. Αλλά πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα η τεχνολογία LED για τον έναστρο ουρανό στο σαλόνι και μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας έναν τέτοιο πρωτότυπο φωτισμό οροφής; Μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στο άρθρο μας!

Έναστρος ουρανός με ιδέες φωτισμού οροφής LED καθιστικού

Ο έναστρος ουρανός LED είναι μια ωραία παραλλαγή για εφέ φωτισμού που φαίνεται ιδιαίτερα όμορφος και διακοσμητικός σε κάθε δωμάτιο. Όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες βασίζονται σε αυτήν την παραλλαγή για διαμερίσματα σχεδιαστών για να δώσουν στο εσωτερικό μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση. Για τον έναστρο ουρανό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καλώδια οπτικών ινών που βρίσκονται σε ψευδοροφή. Εναλλακτικά, ταιριάζουν επίσης μικροί προβολείς σε μικροσκοπική μορφή, που απεικονίζουν τα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό. Για τον εαυτό σας, υπάρχουν ακόμη και έτοιμα αστέρια με έναστρο ουρανό και φωτιστικά οροφής για εγκατάσταση στο ταβάνι.

αστρικός-ουρανός-οδηγημένος-σαλόνι-έμμεσος-φωτισμός

Έτσι ώστε η οροφή να μοιάζει με τον έναστρο ουρανό, οι μεμονωμένες δίοδοι εκπομπής φωτός είναι τοποθετημένες κοντά μεταξύ τους. Όταν ανάβει το φως, όλα αυτά λάμπουν ταυτόχρονα και δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα, ειδικά τη νύχτα. Οι ίνες γυαλιού LED που χρησιμοποιούνται μπορούν να είναι μονόχρωμες, πολύχρωμες ή ακόμη και με αλλαγή χρώματος. Η επιλογή είναι εντελώς δική σας.

Έναστρος ουρανός με LED για το σαλόνι

έναστρο ουρανό-led-φως-εφέ-σαλόνι

Το σαλόνι είναι η περιοχή στο σπίτι όπου περνάει ο περισσότερος χρόνος όταν δεν κοιμάστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σαλόνι πρέπει να είναι άνετο και να σας προσκαλεί να καθυστερήσετε. Ένας έναστρος ουρανός LED είναι πολύ κατάλληλος ως ελκυστικός φωτισμός οροφής για αυτήν την περιοχή. Σε συνδυασμό με τον έμμεσο φωτισμό, μπορείτε να βάλετε την ψευδοροφή σας στο προσκήνιο και να την σχεδιάσετε ως προφορά στο δωμάτιο.

σαλόνι με αστέρι-ουρανό-οδηγημένο-ψευδοροφή-οροφή

Δεδομένου ότι τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα αστέρια φαίνονται στον ουρανό, ο έναστρος ουρανός μπορεί να σχεδιαστεί με φώτα LED διαφόρων μεγεθών. Για τα μικρά αστέρια, οι ίνες γυαλιού είναι πολύ κατάλληλες, οπότε οι προβολείς σε μικροσκοπική μορφή ταιριάζουν καλύτερα στα μεγάλα. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα μεγάλα “αστέρια” πρέπει να είναι λιγότερα από τα μικρά.

starry-sky-led-φωτισμός-τραπεζαρία-λευκό-ταβάνι

Αν και ο έναστρος ουρανός με LED θεωρείται συνήθως ως ένα είδος φωτισμού εφέ, είναι επίσης δυνατός ο πλήρης φωτισμός οροφής με ίνες φωτός LED. Για αυτό, ωστόσο, η οροφή πρέπει να βαφτεί σε ανοιχτό χρώμα και ο αριθμός των φώτων πρέπει να συντονίζεται με το μέγεθος του καθιστικού.

Ο έναστρος ουρανός LED δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο

έναστρο ουρανό-ξύλινο-οροφή-υπνοδωμάτιο-φωτισμός

Το όνειρο πολλών ανθρώπων είναι να ξαπλώσουν στο κρεβάτι το βράδυ και να κοιτάξουν τον ουρανό καλυμμένο με αστέρια. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν ζείτε σε μια μικρή πόλη και το κρεβάτι βρίσκεται κάτω από ένα παράθυρο ή φεγγίτη. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορείτε να επιλέξετε έναν έναστρο ουρανό από υαλοβάμβακα LED και να προσκαλέσετε τον νυχτερινό ουρανό στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

εφέ φωτισμού υπνοδωματίου led starry sky

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να παραγγείλετε μια ψευδοροφή με μεμονωμένες οπτικές ίνες. Οι ειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν ακόμη και να χτίσουν τον έναστρο ουρανό με LED και να επιτύχουν όμορφα εφέ φωτισμού στο υπνοδωμάτιο ή σε άλλο σαλόνι. Για αυτό χρειάζεστε μια σανίδα από ξύλο, πλαστικό, σκληρό αφρό ή σκληρές ίνες σε οποιοδήποτε σχήμα και χρώμα, η οποία είναι σχεδιασμένη με ίνες γυαλιού και τελικά ενσωματωμένη στην οροφή.

έναστρο-ουρανό-οδηγημένο-ίνες-οροφή-παιδικό δωμάτιο

Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε τρύπες στην επιλεγμένη πλάκα με ένα τρυπάνι 1 mm. Για τον έναστρο ουρανό με LED, χρειάζεστε ακόμα ένα σετ φωτός LED με αρκετές ίνες γυαλιού που βάζετε μέσα από τις τρύπες. Αυτό το βήμα απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο επειδή πρέπει να τραβήξετε κάθε μεμονωμένη ίνα μέσα από μια τρύπα. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα ψεκασμού ή ταινία για να συγκρατήσετε τις ίνες στη θέση τους στο πίσω μέρος. Στο επόμενο βήμα, οι οπτικές ίνες πρέπει να συντομευτούν με μια πένσα κάνοντας τις περικοπές όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πλάκα. Το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσετε την πλάκα στην οροφή και τελειώσατε!

υπνοδωμάτιο έναστρο-ουρανό-ρομαντικό-φωτισμός-φωτισμός

Εάν θα θέλατε να μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό στο υπνοδωμάτιο από το κρεβάτι σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα σετ με ένα αστέρι με τηλεχειριστήριο. Οι φωτεινές ίνες LED μπορούν ακόμη και να μειωθούν έτσι ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την ένταση του φωτισμού μόνοι σας ανά πάσα στιγμή.

Έναστρος ουρανός με LED για το μπάνιο

led-starry-sky-μπάνιο-γκρι-μπανιέρα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εσάς από ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο μετά από μια αγχωτική μέρα; Τι θα λέγατε για μπανιέρα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κλείσετε δωμάτιο σε ένα ακριβό ξενοδοχείο, μπορείτε απλά να χτίσετε έναν έναστρο ουρανό LED στην οροφή του μπάνιου. Για αυτό αξίζει να επιλέξετε φωτιζόμενες οπτικές ίνες, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του φωτισμού όπως απαιτείται. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μια πραγματική ατμόσφαιρα με ωραία αίσθηση στο μπάνιο.

Ένας έναστρος ουρανός LED για τον χώρο ευεξίας

έναστρο ουρανό-led-πισίνα-οροφή-φωτισμός-οπτικές ίνες

Ο έναστρος ουρανός με LED είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για χώρους ευεξίας όπως σάουνες, ατμόλουτρα και πισίνες. Ο ελκυστικός φωτισμός δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα και ένα υπέροχο φυσικό θέαμα σε εσωτερικούς χώρους. Οι μεμονωμένες φωτεινές ίνες μπορούν να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμούνται με ακρίβεια τον νυχτερινό ουρανό.

έναστρο ουρανό-led-φωτιστικό-εσωτερική-πισίνα

Εάν έχετε ιδιωτική εσωτερική πισίνα στο σπίτι, αυτός ο φωτισμός οροφής είναι ιδανικός για τον χώρο της πισίνας. Ειδικά το βράδυ, τα μικρά σημεία φωτός αντανακλώνται στο νερό και δημιουργούν μαγευτικά εφέ φωτός.

Οικιακός κινηματογράφος κάτω από τα αστέρια

starry sky led strip φωτιστικό οροφής οικιακού κινηματογράφου

Ένας άλλος χώρος στο διαμέρισμα που θα φαινόταν πολύ όμορφος με έναν έναστρο ουρανό LED είναι το home cinema. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες κάτω από τα αστέρια χωρίς να φύγετε από το διαμέρισμά σας. Για αυτήν την περιοχή, ωστόσο, συνιστάται να σχεδιάσετε τον έναστρο ουρανό σε σκούρο μπλε ή ακόμη και μαύρο ταβάνι, ώστε να φαίνεται πιο ρεαλιστικό.