φωτισμός

Αντικατάσταση σωλήνων φθορισμού για LED – συμβουλές για την επιλογή του σωστού σωλήνα LED

Σωλήνας φθορισμού LED φως ημέρας απόλυτα κατάλληλος για γραφεία

Αν αλλάξετε έναν παλιό σωλήνα φθορισμού με LED, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED. Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πορτοφολιού σας, τα LED προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη μετατροπή από σωλήνες φθορισμού σε LED, ποιοι σωλήνες LED είναι διαθέσιμοι και ποια η διαφορά μεταξύ των σωλήνων LED T5 και T8 – μπορείτε να μάθετε όλα αυτά στον οδηγό μας.

Ανταλλάξτε σωλήνα φθορισμού με LED – ποια θερμοκρασία χρώματος?

Ανταλλάξτε σωλήνα φθορισμού για LED ζεστό λευκό 2400 kelvin

Αν αλλάξετε σωλήνα φθορισμού με LED, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και το χρώμα του σωλήνα LED στις ανάγκες σας. Η θερμοκρασία χρώματος των φώτων LED υποδεικνύεται σε κλίμακα με την ένδειξη Kelvin (K). Το κοινό εύρος κυμαίνεται συνήθως από 2400 έως 6500 Kelvin. Μια χαμηλότερη τιμή Kelvin σημαίνει ότι το φως γίνεται αντιληπτό ως “ζεστό”. Το ψυχρό λευκό ή το ουδέτερο λευκό αναφέρεται συνήθως σε λάμπες με θερμοκρασία χρώματος περίπου 4000 Κ. Αυτή η θερμοκρασία χρώματος συνιστάται για αίθουσες συνεδριάσεων, βοηθητικούς χώρους, χώρους εργασίας και γραφεία. Το λευκό της ημέρας αντιστοιχεί σε θερμοκρασία χρώματος άνω των 5000 Kelvin. Οι σωλήνες φθορισμού της ημέρας είναι οι πλέον κατάλληλοι για χώρους υψηλής ασφάλειας, γκαράζ, πάρκα και εκθεσιακούς χώρους. στο Αγορά φωτισμού μπορείτε να βρείτε όλα τα σημαντικά ανοιχτά χρώματα για να δημιουργήσετε τη σωστή διάθεση φωτισμού για κάθε περιβάλλον.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό σωλήνα LED

Σωλήνες με φως ημέρας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές των σωλήνων LED που είναι εύκολο να τους χάσετε. Ωστόσο, η επιλογή του σωστού σωλήνα LED γίνεται σε τρία μόνο βήματα:

  1. Επιλέξτε το σωστό μήκος (συνήθως 120 ή 150 cm).
  2. Επιλέξτε τη σωστή διάμετρο.
  3. Μάθετε αν χρειάζεστε λαμπτήρα φθορισμού με έρμα EVG (ηλεκτρονικό) ή KVG (συμβατικό).

Διαφορά LED σωλήνα φθορισμού μεταξύ t8 και t5 σε διάμετρο

Μήκος σωλήνα και μέγεθος στυλό

Για να διαπιστώσετε εάν χρειάζεστε φωτισμό σωλήνα LED T8 ή T5, αφαιρέστε τον παλιό σωλήνα και μετρήστε είτε τη διάμετρο του σωλήνα είτε την απόσταση μεταξύ των πείρων. Οι περισσότεροι σωλήνες LED στα σύγχρονα κτίρια είναι συμβατοί με ακίδες T8. Ωστόσο, τα νεότερα ή πρόσφατα ολοκληρωμένα κτίρια μπορεί να έχουν το πιο σύγχρονο φωτιστικό T5.

Οι σωλήνες φθορισμού T5 έχουν διάμετρο 16 mm και υποδοχή G5. Οι ακίδες σύνδεσης σε κάθε άκρο ενός σωλήνα φθορισμού Τ5 απέχουν μεταξύ τους 5 mm.

Οι σωλήνες φθορισμού T8 έχουν διάμετρο 27,5 mm και υποδοχή G13. Οι ακίδες σύνδεσης σε κάθε άκρο ενός σωλήνα φθορισμού Τ8 απέχουν μεταξύ τους 13 mm.

Εάν τα T8 και T12 έχουν την ίδια πρίζα (συνηθέστερα G13), τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και τα δύο, εφόσον έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις της έντασης για το έρμα (εάν υπάρχει).

Αντικαταστήστε σωλήνες φθορισμού για LED, δώστε προσοχή στη φωτεινότητα και το χρώμα του φωτός

Ποιοι σωλήνες LED υπάρχουν?

Υπάρχουν βασικά δύο κύριοι τύποι σωλήνων φθορισμού:

  • Τύπος 1: Σωλήνας φθορισμού με συμβατικό έρμα KVG (με μίζα)

    Εάν έχετε αναγνωρίσει τον τύπο 1 με εκκινητή, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα σωλήνα φθορισμού LED για CCG. Οι ορεκτικές μίζες (στοιχεία γεφύρωσης) περιλαμβάνονται στην αγορά φωτιστικών με CCG. Αυτοί οι σωλήνες είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθούν και επομένως ονομάζονται επίσης plug-and-play.

  • Τύπος 2: Σωλήνας φθορισμού με ηλεκτρονικό έρμα EVG (χωρίς μίζα)

    Εάν δεν μπορείτε να δείτε μια μίζα στον σωλήνα φθορισμού σας, είναι σχεδόν σίγουρα ένα ηλεκτρονικό έρμα. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε έναν σωλήνα φθορισμού LED συμβατό με ΗΚΓ.

Οι 4 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντικαταστήσετε σωλήνες φθορισμού με LED

Αντικαταστήστε τους σωλήνες φθορισμού με LED και επωφεληθείτε από τα οφέλη

Εξοικονόμησε ρεύμα – Τα φώτα σωλήνων LED είναι κατά μέσο όρο 30% πιο αποδοτικά από τους σωλήνες φθορισμού. 2 σωλήνες φθορισμού μπορούν να αντικατασταθούν από 1 σωλήνα LED T8. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των σωλήνων νέον που αντικαθίστανται, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής – Οι σωλήνες LED διαρκούν περισσότερο από 50.000 ώρες. Για σύγκριση, η διάρκεια ζωής των σωλήνων φθορισμού είναι 30.000 ώρες. Επιπλέον, τα LED διαφέρουν από τους σωλήνες φθορισμού στο ότι δεν τρεμοπαίζουν.

Φωτεινότερο φως σε καλύτερη ποιότητα – Οι σωλήνες LED δεν είναι μόνο πολύ πιο φωτεινοί από τους σωλήνες φθορισμού, έχουν επίσης σημαντικά υψηλότερο δείκτη απόδοσης χρωμάτων (CRI), ο οποίος επιτρέπει την καλύτερη δυνατή απομίμηση του φωτός της ημέρας. Δεδομένου ότι τα LED είναι διαθέσιμα σε διάφορα φάσματα φωτός (από κρύο σε ζεστό), μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές διαθέσεις φωτισμού.

Χωρίς υδράργυρο, όχι εύθραυστο – Σε αντίθεση με τα φθορίζοντα υλικά, οι σωλήνες LED δεν περιέχουν τοξικό υδράργυρο. Επιπλέον, οι σωλήνες LED είναι πολύ στιβαροί και δεν σπάνε όπως οι σωλήνες φθορισμού.