φωτισμός

Λαμπτήρες και φώτα: όχι μόνο πρακτικά, αλλά και διακοσμητικά

Φωτισμός στο σαλόνι Η φωτεινή ένταση καθορίζει Συμβουλές για την επιλογή του σωστού φωτιστικού

Οι λαμπτήρες και τα φώτα δεν εξυπηρετούν μόνο έναν πρακτικό σκοπό. Όποιος βρίσκεται στη διαδικασία να ομορφύνει τους τέσσερις τοίχους του, σίγουρα θα συναντήσει όλο και περισσότερα ελαφριά διακοσμητικά αντικείμενα. Από μικρά φώτα LED που κοσμούν το μπαλκόνι σας ή τους τοίχους σας έως διακοσμητικά στοιχεία που τοποθετούνται στη σκηνή από το φως – η αγορά είναι γιγαντιαία.

Λαμπτήρες και φώτα ως διακοσμητικά στοιχεία: οι φωτεινές διακοσμήσεις δίνουν επιδέξιες πινελιές

Λάμπες και φωτιστικά με έμφαση με ανιχνευτές κίνησης στον κήπο και μπροστά στην είσοδο του σπιτιού και στο παρτέρι

Συχνά συνδέουμε τον χειμώνα ή τα Χριστούγεννα με ελαφριά διακοσμητικά. Αλλά ακόμα και το καλοκαίρι, η διακόσμηση μπορεί να κάνει τα πάντα να λάμπουν και να λάμπουν. Η ιδιαιτερότητα των πολυάριθμων μικρών φώτων που συνδέονται για να σχηματίσουν μια σειρά από φώτα: Τα σαλόνια σας φαίνονται σαν να αστράφτουν. Αυτό βάζει το δωμάτιο μέσα μια πολύ φιλόξενη, αρμονική ατμόσφαιρα.

Λάμπες και φώτα στην κουζίνα Διακοσμητικός φωτισμός Φώτα νεράιδας

Υπάρχουν επίσης διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά και διακοσμητικά. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως φωτισμό διαδρομής για τον κήπο σας ή τον εξωτερικό χώρο μπροστά από την πόρτα εισόδου. Κανείς δεν θέλει να ψάξει για τις σκάλες στο λυκόφως ή να τριγυρίσει σε ένα βραχώδες μονοπάτι. Τα φώτα δείχνουν το δρόμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για αγνώστους όπως η πίτσα ή ο ταχυδρόμος αλλά και φίλοι και γνωστοί. Εάν αποφασίσετε για μια τέτοια διακόσμηση, θα πρέπει επίσης να ενσωματώσετε έναν ανιχνευτή κίνησης. Μετά από όλα, δεν θέλετε το φως να καίει όλη τη νύχτα. Μάλλον, η χρήση αυτών των διακοσμητικών στοιχείων είναι επιθυμητή μόνο όταν κάποιος θέλει να τρέξει στον κήπο ή να έρθει στην εξώπορτά σας.

Ο φωτισμός με ανιχνευτές κίνησης στον κήπο εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια Λαμπτήρες Led για το μονοπάτι του κήπου

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της διακόσμησης είναι το εξής: Εκτός από το λειτουργικό και διακοσμητικό αποτέλεσμα, αποκτάτε περισσότερη ασφάλεια στους τέσσερις τοίχους σας. Επειδή κανένας διαρρήκτης δεν πιστεύει ότι είναι ωραίο όταν το φως ανάβει ξαφνικά όταν προσπαθείτε να εισέλθετε.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σε σχέση με τη φωτεινή διακόσμηση: Εάν αποφασίσατε να διακοσμήσετε με φώτα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητά τους. Τα φώτα πρέπει να αντιστοιχούν σε μια κατηγορία υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα μοντέλα που έχουν βαθμολογία χειρότερα από το Α μπορούν να σας πληρώσουν έναν υψηλό λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, πρέπει να εμπιστεύεστε τα νέα φώτα LED υψηλής ποιότητας κατά την αγορά. Αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον, εξοικονομούν ενέργεια και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Λαμπτήρες και φώτα: κανένας κίνδυνος από τα κεριά

Λαμπτήρες και φώτα Τα φώτα νεράιδας LED δεν αποφεύγουν κανένα κίνδυνο πυρκαγιάς από κεριά

Τα κεριά είναι επίσης υπέροχα στοιχεία για να φωτίσετε τη διάθεση στους τέσσερις τοίχους σας. Αλλά αν ξεχάσετε ένα κερί ή κοιμηθείτε στο φως των κεριών, διατρέχετε έναν τεράστιο κίνδυνο. Οι φωτιές μπορούν να βάλουν φωτιά σε σπίτια σε λίγα δευτερόλεπτα. Αλλά η σύγχρονη τεχνολογία έχει επίσης την τέλεια λύση εδώ με τη μορφή φώτων LED. Ακόμα και το τρεμόπαιγμα μιας φωτιάς στο φως διαμορφώνεται για να διατηρεί τη διάθεση όσο το δυνατόν πιο τέλεια.

Αυτό που είναι σημαντικό όταν πρόκειται για λαμπτήρες και φωτιστικά

Φωτίζοντας τη γωνιά ανάγνωσης για το γραφείο του σπιτιού Κρεμαστά φώτα Οι λαμπτήρες δαπέδου συνδυάζουν άμεσο και έμμεσο φως

Ένας λαμπτήρας, ένα διακοσμητικό φως ή ένα μικρό μονοπάτι έχει πάντα το καθήκον να παράγει φως. Επομένως, ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά είναι αυτό που είναι γνωστό ως ένταση φωτός. Δίνεται μέσω της τιμής αυλού και ως εκ τούτου παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο φωτεινό μπορεί να λάμπει ένας λαμπτήρας. Τα φώτα οροφής πρέπει να έχουν υψηλή τιμή αυλού μεταξύ 600 και 4000 lumens. Έτσι, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ολόκληρο το δωμάτιο μεταδίδεται, καμία γωνία δεν παραμένει χωρίς φωτισμό και μπορείτε να απολαύσετε το φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • 1000 lumen είναι περίπου κατάλληλα για επιφάνεια οροφής 10 m².
  • 2000 lumens, από την άλλη πλευρά, είναι κατάλληλα για μεγαλύτερη επιφάνεια μεταξύ 10 και 20 m².

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον απλό τύπο, μπορείτε να καταλάβετε ποιο φωτιστικό είναι κατάλληλο για τον σκοπό σας και πότε. Δεδομένου ότι τα διακοσμητικά στοιχεία χρησιμοποιούνται σπάνια για να φωτίσουν πλήρως το δωμάτιο, η τιμή του lumen μπορεί επίσης να είναι ελαφρώς χαμηλότερη.

Σχεδιάστε φωτισμό με στυλ Εξοικονομήστε κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και συγκρίνετε τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Ωστόσο, φροντίστε να δώσετε προσοχή στην επίδραση του χρώματος. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος.

Το κίτρινο είναι το ανοιχτό χρώμα που οι άνθρωποι αισθάνονται πιο αρμονικά. Το λευκό μπορεί να εμφανιστεί γρήγορα δροσερό ή ακόμη και κλινικό. Μια τέτοια διακοσμητική λάμπα μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν ήσυχο, γρήγορο ύπνο στο υπνοδωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, πράσινοι ή ακόμη και μπλε τόνοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε υπνοδωμάτια ή χώρους εργασίας.

Επιστημονικά, είναι επίσης απαραίτητο οι κόκκινοι τόνοι να παρακινούν, να διεγείρουν και ως εκ τούτου πρέπει να χρησιμοποιούνται κυρίως στο δωμάτιο χόμπι.

Μια εξελιγμένη υπηρεσία

Λαμπτήρες και φωτιστικά σώματος Σχεδιασμός της έννοιας φωτισμού Προσδιορισμός του χρώματος και της έντασης του φωτός

Θα θέλατε τώρα να εξοικονομήσετε χρήματα και να αλλάξετε τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Πολλοί πελάτες έχουν κίνητρα στην αρχή, αλλά το να καθαρίζουμε το ευρύ φάσμα των παρόχων για νέες καλύτερες τιμές είναι ανεπιθύμητο κάθε Ahr. Ένα ξυπνητήρι τιμολόγησης από Stromvergleich.de, μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.

Μόλις ενεργοποιηθεί, αναλαμβάνει το κουραστικό έργο της σύγκρισης νέων παρόχων τιμολογίων, ενημερωμένων επιλογών τιμολόγησης και ασυνήθιστων προσφορών.

Με αυτό το τιμολόγιο ξυπνητηριού, η ηλεκτρική ενέργεια σας δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στη γκάμα των παρόχων οικολογικής ηλεκτρικής ενέργειας. Το περιβάλλον σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.