φωτισμός

Τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα – έτσι βάζετε το εσωτερικό στο σωστό φως!

τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα μεταλλικό μαύρο

Είτε στο μοντέρνο βιομηχανικό στυλ, είτε γοητευτικό σε εξοχικό σπίτι είτε καθαρό σε λευκά φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα και βάζουν την επίπλωση στο σωστό φως. Το all -rounder παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό του δωματίου – ως φωτισμός εργασίας πάνω από τη γωνία ανάγνωσης, ως έμφαση στο σαλόνι, ως απαλό, έμμεσο φως στο διάδρομο. Στο άρθρο θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε κατά το σχεδιασμό και πώς μπορείτε να βάλετε αποτελεσματικά τους λαμπτήρες.

Τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα – μια καλά σχεδιασμένη ιδέα φωτισμού είναι απολύτως απαραίτητο

φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα, επιτραπέζια λάμπα χάλκινη εμφάνιση

Όλα εξαρτώνται από τον καλό προγραμματισμό – αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, είναι καλύτερο να σκεφτείτε τον φωτισμό πριν μετακομίσετε. Σε αυτό το χρονικό σημείο, οι λαμπτήρες μπορούν να τοποθετηθούν κατάλληλα στο δωμάτιο. Ισχύει ο ακόλουθος βασικός κανόνας: για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να συνδυάζεται άμεσο και έμμεσο φως. Προβολείς, φωτιστικά οροφής και φωτιστικά τοίχου με ροοστάτες πλημμυρίζουν τα δωμάτια με απαλό φως και αφήνουν τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σπιτιού να έρθουν μόνα τους. Για να μην φαίνεται βαρετό το ομοιόμορφα φωτισμένο εσωτερικό, μπαίνουν στο παιχνίδι σημεία, διακοσμητικά μενταγιόν και φωτιστικά δαπέδου. Δίνουν έμφαση και αφήνουν τις σκοτεινές κόγχες να λάμπουν με νέο φως. Ο φωτισμός δεν πρέπει μόνο να δίνει χαρακτήρα στον χώρο διαβίωσης, αλλά και να υποστηρίζει τους κατοίκους στις καθημερινές τους εργασίες. Έτσι αποδεικνύονται οι επιτραπέζιοι λαμπτήρες, οι λαμπτήρες σφιγκτήρα και οι κλίσιμοι Φωτιστικά τοίχου ως εξαιρετικά πρακτική προσθήκη στην επίπλωση – προσφέρουν επαρκές άμεσο φως για τη γωνιά ανάγνωσης ή το τραπέζι εργασίας.

Τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα – έτσι συνδυάζονται τα φωτιστικά με άλλες πηγές φωτός

τα φώτα τοίχου δημιουργούν ένα σαλόνι μαύρης βιομηχανικής εμφάνισης

Πολλαπλές πηγές φωτός στο δωμάτιο εξασφαλίζουν βέλτιστα αποτελέσματα. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για το συνδυασμό των φωτιστικών σε διαφορετικά δωμάτια:

  • Το σαλόνι είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος όπου η οικογένεια μπορεί να ξεκουραστεί, να μαγειρέψει μαζί και να καλέσει φίλους για δείπνο. Η έννοια του φωτισμού είναι αντίστοιχα πολύπλευρη – ρυθμιζόμενα σημεία τοίχου πάνω από τον καναπέ εξοικονομούν χώρο και επιτρέπουν κάποια ευελιξία. Οι προβολείς οροφής δημιουργούν μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των επιμέρους χώρων. Αρκετά φωτιστικά ή ένας πολυέλαιος παρέχουν αρκετό φως πάνω από την τραπεζαρία. Οι κηλίδες πάνω από την επιφάνεια εργασίας εξασφαλίζουν επαρκές φως στην κουζίνα.

τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμοσφαιρική επιτραπέζια λάμπα βιομηχανική εμφάνιση μαύρο

  • Το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος ειρήνης και ηρεμίας – έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να χαλαρώσουν εκεί το βράδυ, θα πρέπει να επιλέξουν φωτιστικά τοίχου και φωτιστικά οροφής με ρυθμιστές φωτισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνθήκες φωτισμού στο δωμάτιο μπορούν να ρυθμιστούν σε χρόνο μηδέν και δημιουργείται μια ατμόσφαιρα με καλή αίσθηση.
  • Στο διάδρομο, τα κομψά φώτα τοίχου με δύο φώτα επιτρέπουν τη διακόσμηση τοίχων (τοίχος φωτογραφιών, πίνακες κ.λπ.).
  • Στον εξωτερικό χώρο – στην πρόσοψη και στην είσοδο του σπιτιού, τα φώτα τοίχου είναι απολύτως απαραίτητα – με το απαλό φως τους καλωσορίζουν τους επισκέπτες με κομψό τρόπο.

Τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα – έτσι βάζετε τις λάμπες στο προσκήνιο

τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα λαμπτήρα ψαλιδιού λευκό

Τα φώτα τοίχου είναι πραγματικά παντού – μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους σε κάθε σπίτι και διαμέρισμα. Εάν ταιριάζουν με το ύφος της επίπλωσης, τότε γίνονται γρήγορα ένα highlight στο δωμάτιο. Τα μοντέρνα φωτιστικά τοίχου, για παράδειγμα, έχουν μια απλή αλλά πολύ κομψή εμφάνιση από ατσάλι. Οι κηλίδες τοίχου και οι κλίσιμοι λαμπτήρες τοίχου με γλυπτική γλώσσα σχεδίασης ταιριάζουν άριστα με το μινιμαλιστικό εσωτερικό. Οι εκλεκτής ποιότητας λαμπτήρες και τα φώτα τοίχου σε μια μοντέρνα βιομηχανική εμφάνιση ταιριάζουν αρμονικά τόσο σε σύγχρονους όσο και σε εκλεκτικούς εσωτερικούς χώρους. Οι μαύροι λαμπτήρες με χάλκινες λεπτομέρειες απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή μεγάλη δημοτικότητα και χρησιμοποιούνται από διάσημους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ως τόνους σε καθαρούς εσωτερικούς χώρους. Τα φωτιστικά τοίχου με ένα υφασμάτινο αμπαζούρ προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα δωμάτια σε αποικιακό ή vintage στιλ. Λαμπτήρες ψαλιδιού με περιστρεφόμενα χέρια από ξύλο έχουν καθιερωθεί ως πραγματικοί καλλιτέχνες γρήγορης αλλαγής-το μοντέλο κόβει μια εξαιρετική φιγούρα τόσο σε σκανδιναβικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

τα φώτα τοίχου δημιουργούν ατμόσφαιρα γκρι γωνιά ανάγνωσης σαλονιού

Τα φώτα τοίχου είναι ένα σημαντικό μέρος της έννοιας του φωτισμού – μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, να κερδίσουν πόντους με μια ελκυστική εμφάνιση και να προσφέρουν μια ορισμένη ελευθερία σχεδίασης. Τρεις σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι λαμπτήρες έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του εσωτερικού.