φωτισμός

Προγραμματισμός φωτισμού κήπου: θα πρέπει να είναι λειτουργικός, διακοσμητικός και ασφαλής!

φωτισμός κήπου-led-lawn-house-modern

Ο σχεδιασμός του εξωτερικού φωτισμού είναι απαραίτητος. Και όχι μόνο επειδή θέλετε να καθίσετε άνετα στη βεράντα το βράδυ. Το φως μεταδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας, δίνει έμφαση στις καλύτερες στιγμές και είναι λειτουργικό. Τέλος, το φως αυξάνει επίσης την ασφάλεια. Εγκαθιστώντας κατάλληλα φώτα, μπορούμε να δούμε το δρόμο προς την μπροστινή πόρτα, να φωτίσουμε σκάλες και άκρες στην αυλή και έτσι να αποφύγουμε τους κινδύνους πτώσης. Επιπλέον, ο φωτισμός του κήπου επηρεάζει τη διάθεση έξω και φυσικά επηρεάζει την εμφάνιση ολόκληρου του σπιτιού. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε λεπτομερώς ποιες πτυχές είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν σχεδιάζετε εξωτερικό φωτισμό.

Ο φωτισμός του κήπου πρέπει να είναι αδιάβροχος

κήπος-φωτισμός-led-σχεδιασμός-έννοια-περιοχές-σκοπός

Ο εξωτερικός φωτισμός πρέπει να είναι αδιάβροχος. Αυτό μπορεί να είναι προφανές με την πρώτη ματιά, αλλά είναι απαραίτητο γιατί η ασφάλεια πρέπει να είναι υψίστης σημασίας. Σε αντίθεση με άλλους τύπους λαμπτήρων, τα φώτα εξωτερικού χώρου πρέπει να προστατεύονται από την εισροή υγρασίας, σκόνης και βρωμιάς. Σημειώνονται αδιάβροχα φώτα IP44, IP54, IP65, IP67. Τα ψηφία υποδεικνύουν την κατηγορία προστασίας. Τα φωτιστικά IP65 και IP67 είναι ιδανικά για τον κήπο (προβολείς στο έδαφος) και μπορούν να αντέξουν τον αέρα και τον καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. Για φώτα τοίχου σε βεράντες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατηγορία προστασίας IP44. Το IP54, από την άλλη πλευρά, σημαίνει περιορισμένη προστασία από τη σκόνη και προστασία από πιτσιλιές.

Για να αποφύγετε βραχυκυκλώματα ή παρόμοια, τα φώτα πρέπει επίσης να είναι σωστά τοποθετημένα. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν οι γνώσεις σας είναι επαρκείς για την εγκατάσταση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Φωτισμός κήπου 12 βολτ ή 230 βολτ?

φωτισμός κήπου-led-σκάλες-εσοχές-φώτα-εξωτερική-κουζίνα

Ο εξωτερικός φωτισμός προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με 12 βολτ ή 230 βολτ. Ο φωτισμός χαμηλής τάσης που βασίζεται στα 12 βολτ είναι αρκετός για να φωτίσει έναν κήπο με γούστο. Σε αντίθεση με τα συστήματα που βασίζονται στα 230 βολτ, καλώδια χαμηλής τάσης μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας κάτω από το πεζοδρόμιο ή κάτω από ένα λεπτό στρώμα γης. Αυτό εξοικονομεί πολλές χωματουργικές εργασίες! Επιπλέον, ο φωτισμός 12 βολτ είναι απολύτως ασφαλής και ακίνδυνος ακόμη και αν έχει υποστεί ζημιά.

Για να εγκαταστήσετε φωτισμό κήπου 12 volt, προτείνουμε τα εξής:

  1. Επιλέξτε τον φωτισμό σας.
  2. Για τη λειτουργία των λαμπτήρων Led 12V είναι α μετασχηματιστής απαραίτητη. Μπορείτε απλά να προσθέσετε την κατανάλωση όλων των λαμπτήρων για να μάθετε ποιο μετασχηματιστή χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν η κατανάλωση ενέργειας είναι 45 watt, χρειάζεστε έναν μετασχηματιστή 60 watt. Συνιστάται να επιλέξετε τον μετασχηματιστή περίπου 30 – 40 τοις εκατό μεγαλύτερο από τη συνολική κατανάλωση ενέργειας των συνδεδεμένων λαμπτήρων.
  3. Κάθε φωτιστικό είναι στη συνέχεια εξοπλισμένο με μια βιδωτή σύνδεση Το κύριο καλώδιο συνδέθηκε. Καθορίστε πόσα καλώδια επέκτασης και διανομείς καλωδίων χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι για έναν μετασχηματιστή χαμηλής ισχύος, για παράδειγμα 60 W, τα καλώδια με την ονομασία τύπου SPT-1W είναι επαρκή. Με ισχύ 150 και 300W, πρέπει να χρησιμοποιούνται οι τύποι καλωδίων SPT-3.
  4. Μπορείτε να συνδέσετε τον φωτισμό 12 βολτ σας με μια υποδοχή καλωδίου προσαρμόζεται εύκολα ανά πάσα στιγμή.

Φωτισμός LED κήπου – η πιο βιώσιμη και εξοικονόμηση ενέργειας

φωτισμός κήπου-led-bollard-lights-walkway-orientation

Οι λαμπτήρες αλογόνου χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο και σε λίγα χρόνια οι κήποι θα φωτίζονται αποκλειστικά από LED. Ο όρος «δίοδος εκπομπής φωτός» βρίσκεται πίσω από τη συντομογραφία LED. Τα φώτα LED κήπου είναι πολύ πιο αποδοτικά από τις συμβατικές πηγές φωτός και έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Έχουν επίσης εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, από 25.000 έως πάνω από 100.000 ώρες φωτισμού. Οι λυχνίες LED παράγουν επίσης λιγότερη θερμότητα από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και δεν προσελκύουν τόσο έντομα.

Lumens αντί για watt?

φωτισμός κήπου-σκάλες-led-λωρίδες-εσοχές-φώτα-σημεία-δέντρο

Στην περίπτωση των λαμπτήρων, η ισχύς παρείχε πληροφορίες σχετικά με τη φωτεινότητα της λάμπας. Με LED, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και άλλα παρόμοια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους αυλούς για να εκτιμήσετε πόσο φωτεινή είναι η λάμπα. Ένας λαμπτήρας 60 watt, για παράδειγμα, λάμπει με περίπου 700 lumens. Φυσικά, δεν είναι δυνατό να πούμε γενικά ποια φωτεινότητα είναι κατάλληλη για εξωτερικό φωτισμό. Για να φωτίσετε βέλτιστα την κουζίνα, το μπάνιο και τη μελέτη, θα πρέπει να σχεδιάσετε περίπου 280 lumens ανά τετραγωνικό μέτρο, για παράδειγμα. Ανάλογα με το μέγεθος του κήπου, μπορεί να απαιτηθούν αρκετές χιλιάδες lumens.

Ζεστό ή κρύο φως

φωτισμός κήπου-led-κρύο-άσπρο-θερμοκρασία θερμοκρασίας-βεράντα

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή φωτισμού κήπου είναι η θερμοκρασία χρώματος. Ενώ το ζεστό λευκό φως επιλέγεται στα σαλόνια, το ουδέτερο λευκό και το λευκό φως της ημέρας έχουν αποδείξει την αξία τους σε εξωτερικούς χώρους. Η θερμοκρασία χρώματος μετριέται σε Kelvin. Η τιμή 3,300 Kelvin χρησιμεύει ως το ανώτατο όριο για ζεστό λευκό φως. Οι υψηλότερες τιμές έρχονται πολύ κοντά στο φως της ημέρας όταν ο ουρανός είναι φωτεινός. Ο πρωινός ή ο βραδινός ήλιος, για παράδειγμα, έχει θερμοκρασία 5.000 Κέλβιν. Σε αυτή την περίπτωση, μια θερμοκρασία χρώματος μεταξύ 4000 και 8000 Kelvin θα ήταν ιδανική για φωτισμό κήπου.

Υπόδειξη: Σημειώστε, ωστόσο, ότι θα ήταν καλύτερα όλα τα φώτα να είχαν την ίδια ή τουλάχιστον παρόμοια θερμοκρασία χρώματος. Αυτό κάνει τη συνολική εντύπωση πολύ πιο αρμονική. Όταν αγοράζετε τα φώτα κήπου, απλώς δείτε τις πληροφορίες θερμοκρασίας χρώματος στη συσκευασία LED.

Ηλιακά φώτα κήπου

φωτισμός κήπου-led-bollard-lights-solar-λουλούδι-εκπτώσεις

Τα ηλιακά φώτα κήπου έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η ηλιακή κυψέλη μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει στην επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Όταν αρχίζει το λυκόφως, η λυχνία ανάβει αυτόματα. Στα σημερινά σύγχρονα ηλιακά φώτα, εγκαθίστανται κυρίως πηγές φωτός LED. Χρειάζονται πολύ μικρή ισχύ (μεταξύ 0,1 και μέγιστο 5 watt) και έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πόσο παραμένει το ηλιακό φως εξαρτάται από τη θέση και την ποσότητα του ηλιακού φωτός. Μια θέση με άμεσο ηλιακό φως. Εάν η λάμπα είναι στη σκιά, η μπαταρία δεν θα μπορεί να φορτιστεί σωστά. Η πηγή φωτός και η ποιότητα της μπαταρίας έχουν επίσης μεγάλη σημασία.

Οι περισσότεροι ηλιακοί λαμπτήρες διαθέτουν έναν Χρόνος καύσης το πολύ 12 ώρες. Θεωρητικά, ορισμένα μοντέλα μπορούν να ανάψουν έως και 50 ώρες. Η απόδοση της ηλιακής κυψέλης και της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας είναι καθοριστική για αυτό.

φώτα κήπου-ηλιακοί-λαμπτήρες-κρύο λευκό

Η πλειοψηφία των σημερινών Ηλιακά κύτταρα αποτελείται από διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο μετατρέπεται σε μονοκρυσταλλικό, πολυκρυσταλλικό ή άμορφο πυρίτιο. Οι διαφορές έγκειται στην αντίστοιχη αποδοτικότητα.

Η ποιότητα και η ποιότητα του Μπαταρίες αναπτύσσονται συνεχώς. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά. Προσφέρουν υψηλότερη ισχύ εξόδου από τα φθηνότερα μοντέλα, όπως μπαταρίες νικελίου-καδμίου ή υδριδίου νικελίου-μετάλλου. Σε φθηνότερα μοντέλα, οι μπαταρίες εγκαθίστανται μόνιμα · στα πιο ακριβά μοντέλα, χρησιμοποιούνται αντικαταστάσιμες μπαταρίες.

κήπος-φωτισμός-διαφορετικοί-χώροι-διαφορετικοί-σκοποί

Επίσης το Εγκατάσταση ηλιακών φώτων είναι πολύ εύκολο Δεν υπάρχει ηλεκτρική εγκατάσταση, μπλεγμένα καλώδια και προπαρασκευαστικές εργασίες. Και μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία εντελώς ελεύθερα. Ωστόσο, οι ηλιακοί λαμπτήρες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν μεγαλύτερες περιοχές επειδή έχουν σχετικά χαμηλή φωτεινότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι ως φώτα προφοράς, διαδρομής ή δείκτες. Έβαλαν επίσης υπέροχα κομψές ελαφριές πινελιές σε γλάστρες. Αλλά αν θέλετε να φωτίσετε εντελώς τον κήπο σας, θα πρέπει να επιλέξετε ισχυρά φώτα ρεύματος.

Επιλογή φωτισμού ανάλογα με τον σκοπό

φωτισμός κήπου-led-ball φωτισμός με έμφαση

Για να φωτίσετε βέλτιστα τον κήπο σας, πρέπει να συνδυάσετε λειτουργικά και διακοσμητικά φώτα. Σκεφτείτε προσεκτικά ποιες περιοχές πρέπει να φωτίζονται. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος τύπος λαμπτήρα θα ταιριάζει καλύτερα εκεί. Εκτός από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, λαμβάνετε επίσης υπόψη άλλες πτυχές που μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή των λαμπτήρων. Τα αδιάκριτα φώτα του δαπέδου στην περιοχή των δρόμων και των δρόμων πρόσβασης θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να καλύπτονται συχνά από χιόνι και πάγο το χειμώνα. Αν θέλετε να το αποφύγετε αυτό, τα φώτα με κολόνα ύψους 30 ή 60 εκατοστών θα ήταν η καλύτερη λύση για εσάς.

φωτισμός κήπου-led-bollard-lights-walkway-orientation-φωτισμός

Ανάλογα με την εφαρμογή, γίνεται μια βασική διάκριση μεταξύ των ακόλουθων τύπων φωτισμού:

Λειτουργικός φωτισμός κήπου: Αυτός ο τύπος φωτισμού τοπίου είναι πρακτικής χρήσης και χρησιμοποιείται όπου απαιτείται λειτουργικό φως. Ο βασικός φωτισμός επιτρέπει στο φως να βλέπει και αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό άμεσου και έμμεσου φωτισμού. Με λειτουργικό φωτισμό, η ασφάλεια και η τεχνολογία είναι στο προσκήνιο. Ο αυτόματος μεταβαλλόμενος φωτισμός είναι πολύ πρακτικός, ασφαλής και εξοικονομεί ενέργεια. Τα φώτα με ανιχνευτή κίνησης είναι ιδανικά για εισόδους σπιτιών, δρόμους και πεζοδρόμια.

κήπος-φωτισμός-χαρακτηριστικό του νερού-καταρράκτη-έμμεσο-άμεσο φως-

Φωτισμός προσανατολισμού: Ο προσανατολισμός στον κήπο βελτιώνεται δημιουργώντας σημεία και γραμμές φωτός. Αυτό περιλαμβάνει τον φωτισμό του πεζοδρομίου, ώστε όλοι να μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια στον επιθυμητό προορισμό τους. Τα σκαλιά, οι περιορισμένοι χώροι, οι είσοδοι και οι αρχιτεκτονικές γραμμές επισημαίνονται επίσης με φώτα προσανατολισμού.

Φωτισμός προφοράς: Αυτός ο φωτισμός προσελκύει την προσοχή και φέρνει οπτικά αντικείμενα στο προσκήνιο. Οι δομές και οι επιφάνειες τονίζονται από το κατευθυνόμενο φως. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον προβολείς, κατευθυντικοί προβολείς στο έδαφος, κατευθυντικοί προβολείς προσανατολισμού και κάτω φωτισμού.

φωτισμός κήπου-led-διακοσμητικά-φώτα νεράιδας-δέντρα-γιορτινά

Διακοσμητικός φωτισμός δημιουργεί μια γιορτινή διάθεση και εξασφαλίζει άνεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα νεράιδας και λωρίδες LED για να επιτύχετε όμορφα εφέ φωτισμού.

Αρχιτεκτονικός φωτισμός: Αυτός ο φωτισμός δίνει έμφαση σε αρχιτεκτονικές μορφές όπως προσόψεις σπιτιών, κολώνες κ.λπ..

Τα φώτα κήπου LED είναι διαθέσιμα σε πολλά σχέδια 

φωτισμός κήπου-led-bollard-lights-walkway-metal

Η μεγάλη ποικιλία φωτιστικών εξωτερικού χώρου καθιστά δυνατή την εύρεση του τέλειου μοντέλου ανάλογα με την επιθυμητή εφαρμογή. Αλλά η επιλογή είναι τόσο μεγάλη που σχεδόν χάνετε το ίχνος της. Ωστόσο, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε τους πιο σημαντικούς τύπους εξωτερικών φώτων.

ο Φωτιστικό κολωνιού είναι ένας υπαίθριος λαμπτήρας σε σχήμα μικρού πυλώνα. Η πηγή φωτός είναι μεταξύ μισού μέτρου και ενάμιση μέτρου. Τα φώτα με κολόνα εξασφαλίζουν καλό προσανατολισμό στα πεζοδρόμια, στον δρόμο ή στα σκαλοπάτια. Προκειμένου να φανεί καθαρά το μονοπάτι, το φως του στύλου σπάνια έρχεται μόνο του, αλλά συνήθως αρκετές τοποθετούνται στη σειρά. Κατά την εγκατάσταση θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη σωστή απόσταση. Σε γενικές γραμμές, όσο χαμηλότερο είναι το σημείο φωτισμού, τόσο πιο κοντά πρέπει να τοποθετηθούν τα φωτιστικά σώματα.

ο Φως βάσης είναι χαμηλότερο από το φως κολόνας, διαφορετικά έχει τις ίδιες ιδιότητες και εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.

κήπος-φωτισμός-led-προβολείς-ενημερωτικοί φακοί-δέντρα-τοίχος

Προβολείς έχουν περιστρεφόμενες ή περιστρεφόμενες κεφαλές λαμπτήρων και επιτρέπουν στο φως να ευθυγραμμιστεί μεμονωμένα. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση αντικειμένων στον κήπο, όπως αγάλματα, μορφές, σιντριβάνια, θάμνοι ή φυτά. Είναι επίσης ιδανικά για φωτιστικά κτίρια, προσόψεις σπιτιών και σπίτια κήπου.

Εξωτερικά φώτα τοίχου είναι πραγματικοί ολόπλευροι. Συνήθως εγκαθίστανται μέσα ή στον τοίχο του σπιτιού. Τα φώτα με εσοχή χρησιμοποιούνται συχνά ως φωτισμός σκαλοπατιών και δείχνουν με ασφάλεια το δρόμο στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Διακοσμητικά εξωτερικά φώτα τοίχου που ρίχνουν το φως τους προς τα πάνω και προς τα κάτω δίνουν μεγάλη έμφαση στις προσόψεις των σπιτιών.

φωτισμός κήπου-led-υποβρύχιος-φωτισμός-δέντρα-uplights

Υποβρύχιος φωτισμός βάζει την ειδυλλιακή λίμνη κήπου ή την πισίνα σας στο προσκήνιο. Τα υποβρύχια φώτα είναι προσαρτημένα στο κάτω μέρος της λίμνης ή της πισίνας και φωτίζουν το νερό από κάτω. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη αλληλεπίδραση φωτός και νερού.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους σύγχρονους κήπους Φώτα σφαιρών. Εξυπηρετούν περισσότερο διακοσμητικό σκοπό και δημιουργούν συναρπαστικά εφέ με φως και σκιά. Φαίνεται πιο όμορφο όταν τα σφαιρικά φωτιστικά δαπέδου είναι διατεταγμένα σε μικρές ομάδες. Η πηγή φωτός είναι συνήθως κατασκευασμένη από αδιαφανές ακρυλικό γυαλί ή πολυαιθυλένιο, γι ‘αυτό και τα φώτα αυτά εκπέμπουν διάχυτο φως.

Για φωτεινές λεπτομέρειες στον κήπο από κάτω Προβολείς, προβολείς ή προβολείς μεταχειρισμένος. Οι όρθιοι προβολείς κάτω από ένα δέντρο, για παράδειγμα, τονίζουν την κορυφή του δέντρου και τον κορμό του δέντρου ως γραμμικό στοιχείο. Ένα καλλίγραμμο γλυπτό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί έτοιμο για μια σκηνή με προβολείς.

κήπος-φωτισμός-led-λωρίδες-έμμεσος-διάδρομος-σχιστόλιθος-χαλίκι

Λωρίδες LED πείστε με αποτελεσματικές πινελιές φωτός, διάφορες επιλογές εγκατάστασης, μεγάλη διάρκεια φωτισμού και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι λωρίδες LED προσφέρονται από τον μετρητή σε ρολά ή ως παραλλαγή με σταθερές ράγες αλουμινίου.

Φώτα στο έδαφος χρησιμοποιούνται κυρίως για τη σήμανση μονοπατιών, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάδειξη ξύλινων βεράντων. Τα λεγόμενα σημεία δαπέδου μπορούν επίσης να εγκατασταθούν εύκολα σε σκάλες. Ωστόσο, εάν το φως είναι πολύ δυνατό και εκπέμπεται απευθείας προς τα πάνω, μπορεί να οδηγήσει σε λάμψη.

φωτισμός κήπου-led-πέργκολα-τραπεζαρία-κρεμαστό φως

Με αδιάβροχο Λαμπτήρες δαπέδου για εξωτερικό χώρο μετατρέψτε τη βεράντα σας στο άνετο υπαίθριο σαλόνι σας. Πολλοί γνωστοί κατασκευαστές όπως οι Artemide, Foscarini και Luceplan προσφέρουν επίσης μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα λαμπτήρων δαπέδου σε εξωτερική έκδοση. Απλώς δώστε προσοχή στη σωστή κατηγορία προστασίας IP. Οι περισσότεροι υπαίθριοι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν όπου υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και να προσφέρουν πολλή ατμόσφαιρα και άνεση.

Για στεγασμένους χώρους στον κήπο όπως πέργκολα, υπαίθρια κουζίνα ή κιόσκι Φώτα οροφής και φώτα κρεμαστά η ιδανική λύση. Κόβουν μια καλή φιγούρα πάνω από την τραπεζαρία έξω και δημιουργούν μια σπιτική ατμόσφαιρα. Για αυτήν την περιοχή μπορείτε να επιλέξετε έντονο ζεστό λευκό φως (3000 Kelvin). Τα μοντέρνα κρεμαστά φώτα φαίνονται επίσης πολύ καλά στο φως της ημέρας.

φωτισμός κήπου-led-wall-lights-picket-fence-warm-light

Μεταξύ των σημαντικότερων Κριτήρια απόφασης για τα φώτα του κήπου περιλαμβάνουν: προοριζόμενη χρήση, τροφοδοσία, κατηγορία προστασίας IP, φωτεινότητα και χρώμα φωτός. Ο σχεδιασμός θα πρέπει φυσικά να ταιριάζει και με το στυλ του σπιτιού.

Ο φωτισμός του κήπου θα πρέπει ιδανικά να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό των επερχόμενων κατασκευαστικών εργασιών από την αρχή. Αρχικά, δημιουργήστε ένα σκίτσο του κήπου σας και σκεφτείτε τι θέλετε να φωτίσετε και ποιο σκοπό πρέπει να εξυπηρετεί ο φωτισμός. Σχεδόν δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας όταν πρόκειται για φωτισμό κήπου!

φωτισμός κήπου-led-βάθρο-φώτα-προβολείς-δέντρα-φυτά