φωτισμός

Σχεδιασμός λαμπτήρων – τρέχουσες τάσεις στυλ & συμβουλές για αγορά

λαμπτήρες γυαλιού σχεδιασμός χρώματα ρετρό φαίνονται καφέ διαφανή

Pyrex® από τον Carlo Colombo

Ο σχεδιασμός του λαμπτήρα και η επίδρασή του σε ένα δωμάτιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο την ποσότητα και την ποιότητα του φωτός, αλλά και το σχήμα και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Σήμερα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις τάσεις στο Σχεδιασμός λαμπτήρων είναι. Κυρίως αυτά διαμορφώνονται από τα στυλ διαφορετικών περιόδων και πολιτισμών. Τα φωτιστικά λαμβάνουν εκσυγχρονισμένα σχέδια που συνδυάζονται με τις σημερινές ιδιότητες εξοικονόμησης ενέργειας.

Σχεδιασμός λαμπτήρων από χρωματιστό γυαλί

σχέδιο λαμπτήρα πολύχρωμο σχήμα πτώσης γυαλιού vintage

Bubble από τους Rothschild και Beckers, χειροποίητο

Οι τάσεις στο σχεδιασμό των λαμπτήρων μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες. Το στυλ μπορεί να είναι κλασικό-μοντέρνο, μπορεί να αντιπροσωπεύει τη ρετρό ή vintage εμφάνιση ή μπορεί απλά να είναι μοντέρνο. Χάρη σε αυτές τις ομάδες, έχετε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών φωτισμού για να διαλέξετε όταν σχεδιάζετε το διαμέρισμά σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Έχετε λοιπόν τη δυνατότητα να ενσωματώσετε την παραδοσιακή εμφάνιση στο εσωτερικό σας, αλλά και να επιλέξετε ένα φουτουριστικό σαν αντίθεση με αυτό. Χάρη σε αυτή την ποικιλία στο σχεδιασμό των λαμπτήρων, η οποία μας εγγυάται η δημιουργικότητα των σχεδιαστών, μπορούμε να αντικατοπτρίσουμε και να επιδείξουμε τα γούστα μας με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Σχεδιασμός λαμπτήρων – μοντέρνα κρεμαστά φώτα

κρεμαστά φώτα γυάλινη κομψή τραπεζαρία επίπλωση ιδεών τάσεις

Calle από τον Luca Martorano & Ματία Αλμπικίνι

Τα κρεμαστά φώτα μπορούν να έχουν τα στυλ του παρελθόντος ή να είναι εμπνευσμένα από αυτά, καθώς και να έχουν μια μοναδική μοντέρνα εμφάνιση. Υπάρχουν εκπρόσωποι από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα και υλικά, τα οποία τονίζονται με εντυπωσιακά χρώματα. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός λαμπτήρων από γυαλί μπορεί να χρησιμεύσει ως κομψή εμφάνιση. Τα μέταλλα, που έχουν ζεστό χρώμα, είναι επίσης πολύ δημοφιλή ως υλικό. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα φωτιστικά. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με μαύρο και σκούρο μπλε. Όσον αφορά το σχήμα, τα σχήματα που μοιάζουν με μπολ είναι πολύ δημοφιλή, όπως και τα κυλινδρικά σχήματα που θυμίζουν παλιά φανάρια. Η προσάρτηση μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Τα μενταγιόν φαίνονται υπέροχα μεμονωμένα, αλλά μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε μια σειρά πολλών λαμπτήρων ή να διανέμονται ακανόνιστα στο δωμάτιο. Εξαρτάται μόνο από το αν θέλετε να δημιουργήσετε μια επίσημη εμφάνιση με το σχεδιασμό της λάμπας ή μια πιο casual.

Πολύχρωμος σχεδιασμός λαμπτήρων σε ρετρό εμφάνιση από μέταλλο και πλαστικό

λωρίδες μοτίβο λαμπτήρες σχεδιασμό πολύχρωμο μεταλλικό κίτρινο τυρκουάζ γκρι

Pran Lamps της POS1T1ON

Με τα κρεμαστά φώτα, το ρετρό στυλ χρησιμοποιείται συχνά για το σχεδιασμό της λάμπας, αλλά αυτό συνδυάζεται με τις σύγχρονες ιδιότητες. Η βιομηχανική εμφάνιση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για να επιτευχθεί αυτό, το μέταλλο χρησιμοποιείται συχνά ως υλικό και, πιο συγκεκριμένα, ορείχαλκος ή χάλυβας. Αυτά τα μέταλλα δίνουν στο δωμάτιο μια νοσταλγική εμφάνιση και ταυτόχρονα χρησιμεύουν ως μια κομψή προφορά που δίνει στο εσωτερικό σας τον απαραίτητο φωτισμό.

Σχεδιασμός λαμπτήρων από μάρμαρο

μαρμάρινα φωτιστικά σχεδιασμό ιδέα φωτισμού πολυτελούς ατμόσφαιρας

Doge του Raffaello Galiotto

Εκτός από τα ήδη αναφερθέντα υλικά, ο χαλκός, ο χαλκός, ο χρυσός και το αλουμίνιο χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για το σχεδιασμό των λαμπτήρων των κρεμαστών φώτων. Αποκτάτε μια ιδιαίτερα μοντέρνα εμφάνιση αν επιλέξετε ένα σχέδιο που συνδυάζει μέταλλο και ξύλο. Θέλετε να δημιουργήσετε μια πολυτελή ατμόσφαιρα; Στη συνέχεια, επιλέξτε τα σχέδια των κρεμαστών λυχνιών με μάρμαρο ή τον μεγαλοπρεπή αχάτη. Με αυτά τα υλικά, η λάμπα είναι εγγυημένη ότι τραβάει τα βλέμματα.

Σχεδιασμός λαμπτήρων – ο πολυέλαιος

κλασικός μοντέρνος σχεδιασμός πολυέλαιων μεταλλικών λαμπτήρων διακόσμηση οροφής

Dedalo από Metal Lux

Όσον αφορά τους πολυελαίους, τα μοντέλα που συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για το σχεδιασμό λαμπτήρων. Με αυτόν τον τύπο πηγής φωτός, που παρέχει στιλ και λάμψη στους εσωτερικούς χώρους, μπορούν να εντοπιστούν τρεις τάσεις.

Οι ακριβοί πολυέλαιοι για σχεδιασμό λαμπτήρων

λαμπτήρες πολυελαίου σχεδιασμός κομψής ορειχάλκινης πολυθρόνας από σαλόνι σε μπουφέ

Matheny από το Delightful

Σχεδόν όλοι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν λίγο περισσότερα χρήματα μόλις βρουν ένα προϊόν που καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον πολυέλαιο. Και γιατί όχι, όταν σκεφτείτε ότι οι πολυέλαιοι είναι σύμβολο κλάσης και πολυτέλειας. Συχνά επιλέγεται ένα σχέδιο λαμπτήρα που είναι υπερβολικό και αποπνέει πολυτέλεια. Σήμερα, αυτά τα κοσμήματα δεν κοσμούν πλέον μόνο το σαλόνι ή την τραπεζαρία. Ο πολυέλαιος χρησιμοποιείται επίσης σε άλλα δωμάτια για να δώσει μια κομψή προφορά. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα ιδιαίτερο βλέμμα στο εσωτερικό σας, τότε μπορείτε να βασιστείτε στον κλασικό πολυέλαιο από κρύσταλλα. Όπως πάντα, αυτό εξασφαλίζει υπέροχα εφέ φωτισμού σε κομψό στιλ. Ο κλασικός σχεδιασμός λαμπτήρων εκσυγχρονίζεται όπως με όλες τις άλλες παραλλαγές. Για το σκοπό αυτό, προστίθενται γυάλινες χάντρες ή φιγούρες και σχήματα από μέταλλο που έχουν αποκοπεί ειδικά με λέιζερ.

Σχεδιασμός λαμπτήρων – ο χειροποίητος κρεμαστός πολυέλαιος

λαμπτήρες σχεδιασμός μπουκάλια πολύχρωμο γυαλί φωτισμού vintage κόκκινο μπλε

JAR RGB από τον Arik Levy

Τα ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιούνται συχνά στο σχεδιασμό λαμπτήρων, ο οποίος κατασκευάζεται στο χέρι. Τα εθνικά μοτίβα είναι επίσης πολύ δημοφιλή για την παραγωγή και το σχεδιασμό και εξασφαλίζουν ότι οι χρήσιμοι λαμπτήρες έχουν επίσης διακοσμητικό σκοπό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δημιουργούν ακόμη και αληθινά έργα τέχνης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αμπαζούρ που έχουν γλυπτό σχήμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα εφέ φωτός και σκιάς επιλέγοντας μια λάμπα της οποίας το αμπαζούρ είναι διάτρητο σε ενδιαφέροντα σχήματα. Το γεγονός ότι όλα είναι δυνατά με μοντέρνο σχεδιασμό και ότι δεν υπάρχουν όρια καθίσταται σαφές από την αρχική παραλλαγή σχεδιασμού λαμπτήρων, στην οποία οι σπασμένοι λαμπτήρες χρησιμοποιούνται για φωτισμό και ως διακοσμητική προφορά.

Μοντέρνα φωτιστικά σχεδιασμού για σχεδιασμό λαμπτήρων

τάσεις λαμπτήρες σχεδιασμός σφαίρες κομψή γυαλιστερή μεταλλική μικρή τραπεζαρία

Πολυέλαιος Renaldo

Αυτός ο τύπος φωτισμού χαρακτηρίζεται από οπτική ψευδαίσθηση. Όχι μόνο το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά η ατμόσφαιρα είναι επίσης πιο ζεστή. Αν αυτό συνδυαστεί με τον μοντέρνο σχεδιασμό λαμπτήρων, μπορείτε να ορίσετε μοναδικές πινελιές χωρίς άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Σχεδιασμός λαμπτήρων LED

led λάμπα τραπεζαρίας εκκρεμές πολυέλαιος σχέδιο λευκό μοντέρνο

Voluptas του Lorenzo Truant

Αυτή η πρακτική παραλλαγή για το σχεδιασμό λαμπτήρων δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά και φθηνότερη από τις άλλες παραλλαγές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το στυλ χάνεται στη διαδικασία. Τα φώτα LED για το μπάνιο και την κουζίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Όλο και περισσότερο, ωστόσο, οι χρήστες χρησιμοποιούν επίσης αυτόν τον τύπο πηγής φωτός για εξωτερική χρήση. Τα χρησιμοποιούν για να φωτίζουν τη βεράντα, τη βεράντα, την πισίνα και τον κήπο.

Σχεδιασμός λαμπτήρων – ποια παραλλαγή να επιλέξετε?

λαμπτήρες ξύλου σχεδιασμός πηχάκια τραπεζαρία κόκκινη ταπετσαρία μοντέρνα

Octo 4240 από Seppo Koho, χειροποίητο

Ποια παραλλαγή θα πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται αφενός από τις ιδέες σας για το σχεδιασμό της λάμπας και αφετέρου από τις απαιτήσεις που απαιτείτε από αυτές. Θα θέλαμε τώρα να σας δώσουμε μια περίληψη των μεμονωμένων ιδιοτήτων των επιμέρους ομάδων. Επιπλέον, έχουμε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου εάν θέλετε να παραγγείλετε τις λάμπες στο Διαδίκτυο. Αν τα έχετε υπόψη σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα διασκεδάσετε με την επίπλωση του χώρου σας.

κρεμαστές λάμπες γυάλινες λαμπτήρες χάλυβα σχεδιασμό μοντέρνο κόκκινο τόνους τραπεζάκι σαλονιού

Explo από τον Manuel Vivian

– Προγραμματίστε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Σκεφτείτε καλά πόσο φως θέλετε εκεί και τι φως προτιμάτε.

– Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις επιμέρους κατηγορίες για το σχεδιασμό λαμπτήρων. Εάν έχετε ήδη αποφασίσει για μία από τις τρεις τάσεις, δηλαδή μοντέρνες, παραδοσιακές ή σχεδιαστικές λάμπες, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτήν αμέσως.

– Διαβάστε την περιγραφή για κάθε προϊόν που σας αρέσει. Εκεί θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος, τα υλικά, την ενεργειακή κλάση των απαραίτητων λαμπτήρων και το βάρος.

– Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν ή εάν κάτι δεν είναι σαφές στην περιγραφή, θα πρέπει σίγουρα να στείλετε μια ερώτηση πριν παραγγείλετε το προϊόν.

– Αφού επιλέξετε σχέδιο λαμπτήρων, συγκρίνετε την τιμή με αυτές των άλλων ιστότοπων.

– Βεβαιωθείτε ότι σας προσφέρεται εγγύηση. Μάθετε σε ποιο βαθμό μπορείτε να παραπονεθείτε για τη λάμπα εάν ανακαλύψετε ελαττώματα ή αποκλίσεις από αυτήν που περιγράφεται.

κρεμαστή λάμπα ρετρό στυλ πάσο τρίγωνο μοτίβο μοντέρνο σχεδιασμό

  HONEY H του Dante Donegani & Τζιοβάνι Λάουντα

κομψή πολυέλαιος μεταλλικές αλυσίδες vintage σαλόνι λευκή πολυθρόνα

 Πολυέλαιος Soscik της Terzani

chiarodi κόκκινο φωτιστικό ρετρό σχέδιο μπολ σχήμα

 Chiarodì της Metal Lux

vintage πολυέλαιος μοβ σχεδιασμός τραπεζαρία ευγενές λευκό

 Crown La από Fusion

τάσεις λαμπτήρες σχεδιασμός γυάλινοι πολυέλαιοι μοντέρνα επίπλωση

Grand Cru από την Labo creme brulee

τάσεις σχεδιαστής λαμπτήρες μεταλλική τρομπέτα σχήμα rashid

Nafir από τον Karim Rashid

Μαύρο κρεμαστό φωτιστικό σχέδιο διάτρητο αμπαζούρ φωτεινά εφέ μοντέρνα

Φεγγάρι από τον Jose Ignacio Ballester

ρετρό στυλ λαμπτήρα σχεδιασμό μπλε αποχρώσεις κυλινδρική μπάλα ιδέα

 Pick-n-Mix από τους Rothschild & Bickers

ρετρό λαμπτήρας σχεδιασμός κρεμαστό φωτιστικό χρώματα κίτρινο μπλε

 SILO από το Note Design Studio

ρετρό σχέδιο πολυέλαιοι λαμπτήρες στρογγυλού μετάλλου edison

 Niche Modern Spark 48 από τον Jeremy Pyles

κρεμαστά φώτα πολυέλαιος λευκός απλός λαμπτήρας κομψότητας σχεδιασμός μέταλλο

 Lumi Mochi των Alberto Saggia και Valerio Sommella

μεταλλική λάμπα κρεμαστή ελαφριά τραπεζαρία χάλυβα μοντέρνο σχέδιο

I LUCCI ARGENTATI του Dodo Arslan

λαμπτήρες led σχεδιασμός κρεμαστός πολυέλαιος κομψές λάμπες

Νεράιδα του Μανουέλ Βίβιαν

led κρεμαστός φωτισμός εσωτερικού σχεδιασμού λαμπτήρας ιδέα φωτισμού μέταλλο

Υδρογόνο από τους Lars Kemper και Peter Olah

λάμπα led ορείχαλκος φωτισμός μπάνιου εξωφρενικό κομψό

Max Bill από τον Άγιο Βασίλη & Λάχανο

σχεδιασμός λαμπτήρων χαλκού κομψό ρετρό υπόστεγο μοντέρνο

CONIA COPPER του Soren Ravn Christensen

χάλκινο σχέδιο κρεμαστό φωτιστικό led διακόσμηση εσωτερικού φωτισμού

MAINE T-3415LC από το Goula / Figuera Studio

σφαίρες κρεμαστό φωτιστικό τραπεζαρίας χρωματιστό μοντέρνο τραπέζι τραπεζαρίας στρογγυλές καρέκλες

Breath: Mod by Shakúff

μπάλα σχεδιασμό ρετρό λαμπτήρα μαύρο κρεμαστό φωτιστικό τάση ιδέα

Μαζικό φως από &παράδοση

πολυέλαιος ρετρό κλασικό στιλ λαμπτήρες σχεδιασμός αμπαζούρ ανοιχτό γκρι

Glam από το Le Porcellane