φωτισμός

Η Ανατολή συναντά τη Δύση – τα κινέζικα φώτα εμπνέουν σχεδιασμό κρεμαστού λαμπτήρα

Μεταλλικά κρεμαστά φώτα κινέζικα φανάρια

Ένας Ιταλός σχεδιαστής βρήκε έμπνευση για τη νέα του συλλογή φωτισμού στην κινεζική τέχνη. Οτι Κρεμαστό σχέδιο λαμπτήρων είναι κατασκευασμένο από μοντέρνα υλικά, αλλά η κατασκευή του θυμίζει κινέζικα φώτα.

Κρεμαστό σχέδιο λαμπτήρων “αιωρείται” στον αέρα

Λαμπτήρες ανάρτησης κομψή κατασκευή, μινιμαλιστικό στιλ

Με την πρώτη ματιά, αυτό είναι συναρπαστικό Κρεμαστό σχέδιο λαμπτήρων από τον Ιταλό σχεδιαστή Matteo Ugolini με μια απλή μινιμαλιστική μεταλλική κατασκευή. Αλλά σε στενότερη επιθεώρηση, ο λαμπτήρας αποδεικνύεται μια ήσυχη ομορφιά σε ασιατικό στιλ. Οι λάμπες μοιάζουν να αιωρούνται στον αέρα. Ο λαμπτήρας ανάρτησης είναι κατασκευασμένος με δομή που θυμίζει κινέζικα φώτα. Ο σχεδιασμός ονομάζεται Cell και έχει μια απλή κατασκευή – ένα μεταλλικό πλαίσιο πλαισιώνει τη λάμπα από λινό. Μια μικρή φούντα συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση.

Τα κινέζικα φώτα, ακόμη γνωστά ως Kong Ming Lantern, εφευρέθηκαν πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια. Τότε, ο αυτοκράτορας και ο στρατός του πιάστηκαν σε μια παγίδα. Επινόησε το φανάρι από ανάγκη – με αυτό ήθελε να ζητήσει βοήθεια από τους υποστηρικτές του στην περιοχή. Από τότε, τα φώτα έχουν βρει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων στην Κίνα – άναβαν κυρίως για διάφορες οικογενειακές γιορτές, όπως γάμους. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα φανάρια ενέχουν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς – και ως εκ τούτου απαγορεύονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Κρεμαστό σχέδιο λαμπτήρων εμπνευσμένο από τη μακρινή Ασία

Κρεμαστό φωτιστικό σαλόνι Ιταλός κατασκευαστής

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Matteo Ugolini αναζητούσε έμπνευση για αυτό Κρεμαστό σχέδιο λαμπτήρων από την Ασία. Είναι γοητευμένος από τη φύση και προσπαθεί πάντα να βρει μια σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Παρόμοια με το πώς τα κινέζικα φώτα συνδυάζουν φωτιά και αέρα, ο σχεδιασμός του Cell συνδυάζει τις σύγχρονες μινιμαλιστικές τάσεις με την παραδοσιακή μορφή και κατασκευή.

Κάρμαν είναι μια εταιρεία φωτισμού που ιδρύθηκε το 2005, η οποία έχει καθιερωθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια χάρη σε κομψά και δημιουργικά σχέδια. Οι συλλογές είναι πολύ ελκυστικές. Απλές αλλά αποτελεσματικές φόρμες και καθαρές γραμμές καθορίζουν τα φώτα. Κάθε λάμπα είναι ξεχωριστή, κάθε λάμπα φαίνεται μοναδική.

Εξωτικό και μοντέρνο ταυτόχρονα – το φωτιστικό Cell κρεμαστό

κομψές ιταλικές λάμπες μεταλλική κατασκευή

Το φωτιστικό μενταγιόν με λεπτομέρειες

πρωτότυπο κρεμαστό κόσμημα ιδέα σχεδιασμού ασιατικής τέχνης

Επίσης στη συλλογή – επιτραπέζια φωτιστικά

Επιτραπέζιο κινέζικο φωτιστικό εμπνευσμένο ύφασμα

Σκίτσο των διαφορετικών εκδόσεων

σειρά κρεμαστό φωτιστικό δαπέδου σειρά λαμπτήρων

Ο σχεδιαστής με τη δημιουργία του

Σύγχρονη συλλογή κινεζικών φαναριών

Η κρεμαστή λάμπα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις

Κρεμαστά φώτα Ιταλικό κομψό έργο

Λεπτό φως για το μοντέρνο μπάνιο

Φωτισμός επίπλων μπάνιου Feng Shui