φωτισμός

Επιλέγοντας φωτισμό σπιτιού – Τι πρέπει να γνωρίζετε

υπνοδωμάτιο-φωτισμός στο σπίτι-ιδέες-κόγχες τοίχου-κεφαλάρι

Το φως στο δωμάτιο μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως «δομικό υλικό» επειδή η ατμόσφαιρα δεν καθορίζεται μόνο από το σχήμα και το χρώμα των τοίχων, αλλά καθορίζεται επίσης από το διαπεραστικό φως που ρέει στο δωμάτιο από όλες τις πλευρές, ακόμη και μεταξύ τα αντικείμενα διαπέρασαν. Όλοι οι τύποι φωτισμού έχουν το δικό τους ατομικό αποτέλεσμα. Η κατανόηση των θεμελιωδών διαφορών μεταξύ τους μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα τον φωτισμό στα διαφορετικά δωμάτια, να ελέγξετε το στρώμα, το βάθος και την υφή του φωτισμού και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτήν Φωτισμός σπιτιού θα μπορούσε να βοηθήσει.

Επιλέγοντας φωτισμό στο σπίτι

φωτισμός κρεβατοκάμαρας στο σπίτι-κρεμαστά φώτα με λωρίδες-ξύλινα ράφια

Κατά την επιλογή φωτισμού, ο τύπος πηγής φωτός είναι σημαντικός. Το φως είτε προέρχεται απευθείας από την ίδια την πηγή φωτός είτε αντανακλάται από το φωτισμένο αντικείμενο ή την επιφάνειά του. Τα χρώματα στο δωμάτιο μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα του φωτός, αλλά το παιχνίδι του φωτός αντιδρά επίσης στα χρώματα των επιφανειών. Αλλάζουν ανάλογα με τη θέση του κυρίαρχου χρώματος του φωτός. Διαφορετικές πηγές φωτός δημιουργούν διαφορετικά χρώματα.

Επιλέγοντας τον φωτισμό στο σπίτι – Δώστε προσοχή στην έγχρωμη εμφάνιση 

σαλόνι-φωτισμός στο σπίτι-ράφια-ψευδοροφή-τζάκι

Το χρώμα της λάμψης ενός νήματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία του συντήκτη. Το κύριο μειονέκτημα αυτών των λαμπτήρων είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του φωτός και του φωτός της ημέρας. Οι λαμπτήρες μπορεί να είναι σφαιρικοί, σε σχήμα μανιταριού, κυλινδρικοί ή σε σχήμα κεριών, το γυαλί είναι συνήθως διαυγές ή ματ. Είναι σύνηθες για όλους τους λαμπτήρες πυρακτώσεως ότι αυτοί με κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα αυξάνουν την έντασή τους, αλλά αυτοί με μπλε χρώμα αρχίζουν να φαίνονται γκρι.

Βελτιώστε τα ράφια τοίχου IKEA

φωτισμός στο σπίτι μαύροι τοίχοι-ράφια-ikea-led-strips

Η επόμενη κατηγορία τύπων φωτισμού είναι οι λάμπες αλογόνου. Έχουν μικρότερες διαστάσεις σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά από την άλλη υψηλή μηχανική αντοχή και θερμική σταθερότητα. Η υψηλή θερμοκρασία χρώματος των 3200K καθορίζει την καλή απόδοση χρώματος. Ωστόσο, επιτρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία να περάσει, οπότε δεν είναι επιθυμητό να τα χρησιμοποιούμε κοντά σε ευαίσθητα στο φως υλικά. Είναι κατάλληλα για χώρους που απαιτούν πολύ φως, για παράδειγμα στην πρόσοψη του σπιτιού ή στον κήπο. Newδη έχουν αναπτυχθεί νέοι λαμπτήρες μετάλλου-αλογόνου, ο φωτισμός των οποίων μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εσωτερικών χώρων των διαμερισμάτων.

Ονομάζονται φωσφορίζοντες, λαμπτήρες φθορισμού ή λαμπτήρες φθορισμού – αυτή είναι η επόμενη επιλογή. Οι σωληνωτοί λαμπτήρες εκκένωσης τους είναι γεμάτοι με ατμούς υδραργύρου χαμηλής πίεσης. Έχουν καλή εμβέλεια και δεν έχουν εκτυφλωτικό αποτέλεσμα. Χαρακτηρίζονται από τη θερμοκρασία χρώματος.

Μερικοί τύποι πρέπει να αναφερθούν εδώ:

– Φως ημέρας (6300-6800) Κ

– κρύο λευκό φως με θερμοκρασία χρώματος (4300-4700) Κ

– Λευκό φως (3500-4200) Κ

– ζεστό λευκό φως (3100-3400) Κ

– ζεστός τόνος φωτός (2700-3000) Κ.

τονίζουν την υφή της πέτρας

Φωτισμός στο σπίτι-μπάνιο-πέτρινη επένδυση-τοίχος-τονισμένος

Οι λαμπτήρες της ημέρας είναι κατάλληλοι για χώρους όπου υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις για απόδοση χρωμάτων, όπως στούντιο ζωγράφων, εργαστήρια, αίθουσες εκθέσεων κλπ. Για ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές, χρειάζονται λαμπτήρες με ρυθμιζόμενη απόδοση στο φως της ημέρας. “. Εάν πρέπει να φωτίσετε χώρους εργασίας ή επαγγελματικούς χώρους που χρειάζονται τόσο φυσικό όσο και τεχνητό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες με ψυχρό λευκό φως. Οι λαμπτήρες με λευκό φως είναι οι πιο διαδεδομένοι επειδή έχουν την υψηλότερη απόδοση χρώματος. Χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους επαγγελματικών και διοικητικών γραφείων, αίθουσες συνελεύσεων κλπ. Ένας λαμπτήρας με ζεστό λευκό φως είναι κατάλληλος για χώρους στο διαμέρισμα. Με έγχρωμους λαμπτήρες φθορισμού μπορείτε να επιτύχετε διαφορετικά εφέ φωτισμού για σκοπούς διαφήμισης και διακόσμησης σε φωτεινές βιτρίνες, εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο και άλλα μέρη.

ζεστό φως για το καθαρό λευκό εσωτερικό

σαλόνι-κουζίνα-λευκό-ταβάνι-σχέδιο-κρυφά-φώτα

Η λυχνία LED είναι ένα στοιχείο ημιαγωγών που περιέχει αρκετούς κρυστάλλους που εκπέμπουν φως. Βρίσκονται σε ένα περίβλημα με φακό που διανέμει τη δέσμη φωτός. Η απόδοση των διόδων εξαρτάται από τον αριθμό των κρυστάλλων. Οι δίοδοι με κρύσταλλο συνήθως φτάνουν σε μέγιστη ισχύ 3W. Τα LED είναι οι πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες σύγχρονες πηγές φωτός.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους είναι: Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (πάνω από 50.000 ώρες, εάν διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας). Οι λαμπτήρες LED είναι αθόρυβοι, έχουν μικρές διαστάσεις, προσφέρουν ποικιλία χρωμάτων, χρησιμοποιούν 60% λιγότερη ενέργεια και καμία θερμότητα στην εργασία, μπορούν να ανακυκλωθούν και έχουν χαμηλή τάση λειτουργίας.

LED φώτα κάτω από το κεφάλι στο μπάνιο

μπάνιο-φωτισμός-ντουλάπι-καθρέφτης-κάτω φως

Προσφέρουν μια σειρά δυνατοτήτων για νέες ιδέες φωτισμού. Οι γραμμικές λωρίδες LED έχουν ήδη φέρει επανάσταση στο σχεδιασμό επίπλων. Όπως και οι λαμπτήρες φθορισμού, επιτρέπουν επίσης τη μείωση του φωτός. Υπάρχουν ήδη εκδόσεις στις οποίες το ανοιχτόχρωμο χρώμα αλλάζει με εξασθένηση.

Στο μοντέρνο σαλόνι, οι λειτουργικοί χώροι είναι σαφώς χωρισμένοι. Κάθε ζώνη διαμορφώνεται σύμφωνα με τον ρόλο και την αρχιτεκτονική της αντίληψη. Οι υπάρχουσες πρακτικές σε διαφορετικά δωμάτια δείχνουν ότι οι παραπάνω απαιτήσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν σε κεντρικό άνοιγμα στην οροφή. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε φώτα σε κάθε περιοχή για να τονίσετε την περιοχή και να παρέχετε επαρκή φωτισμό. Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά φωτιστικά για να δώσετε έμφαση στους διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Αυτό δίνει σε κάθε γωνιά του περιβάλλοντός σας μια διαφορετική εμφάνιση και έναν ιδιότυπο χαρακτήρα.

Φωτισμός LED στο συρτάρι

φωτισμός στο σπίτι-led-light-συρτάρια κουζίνας

Αλλά μερικές φορές χρειάζεστε ομοιόμορφο φωτισμό, τότε τα φωτιστικά με έμμεσο ή άμεσο φως είναι απαραίτητα. Μπορούν να τακτοποιηθούν με γραμμικό τρόπο, κατά μήκος της περιφέρειας της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα νέον με ζεστούς τόνους. Εάν βασίζεστε σε έμμεσο φωτισμό, θα πρέπει να αναφερθεί αμέσως ότι η οροφή και οι τοίχοι αντανακλούν το 5 έως 12% του φωτός. Η μικρή γωνία πρόσπτωσης της δέσμης φωτός αυξάνει οπτικά κάθε τραχύτητα στις επιφάνειες. Ο γενικός φωτισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με φώτα οροφής, πολυελαίους και άλλα φωτιστικά σώματα.

Η σκιά είναι εξίσου σημαντική με τις επιδράσεις του φωτός στο εσωτερικό. Τα δωμάτια όπου δεν υπάρχει σκιά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά εκτεθειμένα. Έτσι το φως παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε εσωτερικό χώρο. Αλλάξτε τον φωτισμό, μετατρέψτε το δωμάτιο σε μια εντελώς νέα ατμόσφαιρα και ακόμη και το πιο απλό σχέδιο μπορεί να σας εκπλήξει δραματικά. Ο σωστά τοποθετημένος φωτισμός ζωντανεύει την ιδέα του σχεδιαστή. Σίγουρα και το δικό σου; ή?

Μπλε σημεία φωτισμού LED

σαλόνι-ντεκό-βιτρίνα-μπλε-led-φως-ράφια

ψευδοροφή στο σαλόνι

σαλόνι-οροφή-φωτισμός-έμμεσος

διακοσμητικά φώτα

σαλόνι-φωτισμός-τοίχος-φωτιστικά-φωτιστικά οροφής-διακοσμητικά-φωτιστικό δαπέδου

μπλε τόνους στο γκρι σαλόνι

σαλόνι-γκρι-λευκό-τοίχο-κόγχη-μπλε-φως

ευχάριστη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο

υπνοδωμάτιο-φωτισμός-φωτιστικό κομοδίνου-ψευδοροφή

αποτελεσματικό στην κουζίνα

κουζίνα-νησί-λωρίδες-ράφια-οροφή-ενσωματωμένα φώτα

κουζίνα-φωτισμός-διαφορετικές-πηγές φωτός

κουζίνα-νησί-φωτισμός-μενταγιόν-φώτα-φώτα κάτω

φωτισμός μπάνιου στο σπίτι-φώτα τοίχου-ματ-λευκό-φως

μπάνιο-φωτισμός στο σπίτι-εσοχή-φώτα-οροφή-έμμεσος-φωτισμός

μπάνιο-φωτισμός στο σπίτι-μπεζ-εσοχή-τοίχος-οροφή