φωτισμός

Φανταστικό μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου με εύκαμπτο μπράτσο

ligne-roset-παρανοϊκός-λαμπτήρας-με-εύκαμπτο-βραχίονα

Το μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου “ΠαρανοΪκός” , σχεδιασμένο από τον σχεδιαστή Swann Bourotte για το «Ligne Roset» στη Γαλλία

Τι θα λέγατε για αυτό το φανταστικό μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου ως μια φανταστικά ασυνήθιστη προσθήκη στον σύγχρονο χώρο διαμονής σας; Πρόκειται για μια πολύ καινοτόμο παραλλαγή της παραδοσιακής λάμπας δαπέδου με ρυθμιζόμενο βραχίονα. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ελκυστικό που νομίζετε ότι είναι ένα κομμάτι μοντέρνας γλυπτικής χωρίς ιδιαίτερο πρακτικό σκοπό. Αλλά το υπέροχο μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου “Paranoid” είναι απείρως χρήσιμο και προσφέρει κατευθυντικό φως για ανάγνωση ή εργασία. Τι υπέροχος συνδυασμός στυλ και σκοπού. Πρόκειται για μία από τις τρεις λεπτές παραλλαγές που δημιούργησε ο Swann Bourette για το “Ligne Roset”.

Η “Ligne Roset” είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία που προέρχεται από τη Γαλλία τον 19ο αιώνα. Είναι γνωστοί για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους με νέους «ανερχόμενους» σχεδιαστές.

Μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου με εύκαμπτο μπράτσο

swann-bourotte-paranoid-floor-lamp

Στους καταλόγους, η «Παρανοϊκή λάμπα» περιγράφεται ως:

Ευέλικτο, κατευθυντικό φως ανάγνωσης με μαύρο υφαντό προστατευτικό κάλυμμα και 25 LED (22.000 mcd), με ροοστάτη. Μέγιστο ύψος: 170 εκ. Μέγιστο δυνατό πλάτος: 70 cm.

Or για την άλλη έκδοση, το “Paranoid Floor Lamp 2”

Ένα εύκαμπτο, κατευθυντικό φως ανάγνωσης με μαύρο μεταλλικό προστατευτικό κάλυμμα και λαμπτήρα LED Gu 5.3 12V 6W (12 LED που εκπέμπουν συγκεντρωμένη φωτεινότητα 150 lumens, ή το ισοδύναμο ενός λαμπτήρα 25 W).

Οι 3 αρθρωτοί άξονες είναι εξοπλισμένοι με διακοσμητικές λωρίδες LED – 44 LED συνολικά, το οποίο είναι μια παραγωγή φωτός 74 lumens. Η συνολική κατανάλωση φωτός ανάγνωσης είναι 9,7 W..

μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου με καλλιτεχνική εμφάνιση

ligne-roset-paranoid-modern-floor-lamp-with-flex-arm

Έχετε λοιπόν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αγοράσετε μια λάμπα, αλλά θα το κάνατε; Αν και αυτές οι κατατοπιστικές περιγραφές δεν έχουν καμία χρησιμότητα για να παρουσιάσουν την πραγματική γοητεία του “παρανοϊκού φωτιστικού δαπέδου”. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, υπάρχει κάτι σχεδόν ζωντανό σε κάθε λάμπα (ακόμη και ζουόμορφο). Βάλτε μια ομάδα μαζί και τα καμπύλα σχήματά τους φαίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους. Δεν υπάρχει όριο στον τρόπο χειρισμού κάθε λαμπτήρα σε υπέροχα καμπυλόγραμμα σχήματα. Όταν δεν ανάβει, ένας λαμπτήρας ή μια ομάδα λαμπτήρων είναι ένα ισχυρό τρισδιάστατο βλέμμα που θα προσθέσει ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης στο εσωτερικό σας. Μια δέσμη αυτών των λαμπτήρων δαπέδου θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο θεατρική και φυσικά πολυλειτουργική, παρέχοντας κατευθυντικό φωτισμό χρήσιμο για την παροχή πολυάριθμων πηγών.

μοντέρνο-φωτιστικό δαπέδου-με-εύκαμπτο-βραχίονα-παρανοϊκό

Αν θέλετε να προσθέσετε ακόμη περισσότερα εφέ, ο Swann Bourette δημιούργησε επίσης μια υπέροχη κρεμαστή λυχνία, που ονομάζεται ασυνήθιστα “Lamp Lamp”. Αυτό παρέχει υπέροχο φωτισμό και συμπληρώνει τα ζωντανά μοντέρνα λαμπτήρες δαπέδου Paranoid. Αυτές οι φανταστικές ιδέες φωτισμού μπορούν να βελτιώσουν τον σύγχρονο χώρο διαβίωσης και τον τρόπο ζωής.

από τον Jaz

μοντέρνο-LED-φωτιστικό δαπέδου-με-εύκαμπτο-βραχίονα πρανοειδής-εύκαμπτος-λαμπτήρας δαπέδου

 ευέλικτο μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου

λάμπα ligne-roset-paranoid-floor-lamp

 μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου με εύκαμπτο μπράτσο ως άθλο

μοντέρνο-φωτιστικό δαπέδου-με-εύκαμπτο-βραχίονα