Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς για ενήλικες και παιδιά – ιδέες για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα δημοφιλές φεστιβάλ που σηματοδοτεί την έναρξη της Πρωτοχρονιάς και γιορτάζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είτε περνάτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συγγενείς, μπορείτε να διασκεδάσετε Παιχνίδια Πρωτοχρονιάς παιχνίδια που κάνουν ένα επιτυχημένο πάρτι. Εδώ θα βρείτε αρκετές ιδέες παιχνιδιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που είναι κατάλληλες για παιδιά και ενήλικες και μπορούν να ελαφρύνουν τη διάθεση το τελευταίο βράδυ του έτους.

Παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς ενηλίκων-διασκέδασης-πρωτοχρονιάς παραμονή πάρτι-παιχνίδια-κομφετί

Σε ποια ώρα η παραμονή της Πρωτοχρονιάς παίζει παιχνίδια?

Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια για ενήλικες-πάρτι-καπέλα-γυαλιά-διασκεδαστικά-αστεία-πάρτι-παιχνίδια

Τα παιχνίδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πρέπει πάνω απ ‘όλα να είναι διασκεδαστικά και να βάζουν τους καλεσμένους του πάρτι σε καλή διάθεση. Το τέλειο παιχνίδι πρέπει να είναι χαλαρωτικό, να μην απαιτεί πολύ σκέψη και να μην έχει αργή δράση. Τα παιχνίδια της Πρωτοχρονιάς παίζονται καλύτερα μετά το δείπνο, όταν οι καλεσμένοι είναι χορτάτοι και πιθανώς λίγο κουρασμένοι. Τα παιχνίδια με κάποια άσκηση ή ακόμα και χορό είναι εξαιρετικές επιλογές σε αυτή την περίπτωση επειδή μπορούν να φέρουν τη ζωή πίσω στο βράδυ.

Τυπικά παιχνίδια και έθιμα της Πρωτοχρονιάς – ρίψη μολύβδου

Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια τυπικά-έθιμα-μόλυβδο-χύσιμο-παράδοση-Πρωτοχρονιά-προφητεία

Κατά κανόνα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα έθιμα που σχετίζονται με παιχνίδια για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, παιχνίδια όπως το μολύβδου και το charade παίζονται από πολλές οικογένειες και κοινότητες και ως εκ τούτου θεωρούνται τυπικά του πάρτι της Πρωτοχρονιάς. Με την έκχυση μολύβδου, γίνονται προφητείες για το επόμενο έτος αναγνωρίζοντας τα σχήματα από μόλυβδο με θέρμανση και βρίσκοντας το νόημά τους σε μια λίστα νοημάτων.

8 χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με όλη την οικογένεια για να περάσει η ώρα

Παιχνίδι εργασιών Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πολλές διασκεδαστικές ιδέες για ένα αξέχαστο πάρτι Πρωτοχρονιάς!

Παιδικά πάρτι στο σκοτάδι για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους – 11 διασκεδαστικές ιδέες με φακό

Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια για την οικογένεια

Παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς οικογένεια-παιδιά-ενήλικες-ιδέες-αστεία-παραμονή πρωτοχρονιάς

Τα παιδιά απλά λατρεύουν τη λάμψη των πυροτεχνημάτων και περιμένουν με ανυπομονησία, οπότε είναι αναπόσπαστο κομμάτι και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Πολλές οικογένειες παρακολουθούν την τηλεοπτική παραγωγή “Dinner for one”, η οποία μεταδίδεται παραδοσιακά εκείνη την ημέρα. Αν σκοπεύετε απλώς να περάσετε την Πρωτοχρονιά στο σπίτι με την οικογένεια, μπορείτε να παίξετε κλασικά οικογενειακά παιχνίδια όπως “Monopoly”, “Activity”, “Tabu” ή “Mensch ärgere dich nicht”.

Δημοφιλή παιχνίδια – παίξτε charades

Παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς ενηλίκων-ποίμνιο-παιχνίδι-δημοφιλές πάρτι-παιχνίδι-παραμονή Πρωτοχρονιάς

Το Charade είναι ένα κλασικό σε κάθε πάρτι με αρκετούς καλεσμένους. Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με παντομίμα, το οποίο παίζεται από δύο ομάδες και, εάν είναι απαραίτητο, έναν κύριο παιχνιδιού. Ζητήστε από τις ομάδες ή τον κύριο του παιχνιδιού να γράψουν αντικείμενα ή τίτλους ταινιών σε κομμάτια χαρτιού, να τα διπλώσουν και να τα ανακατέψουν σε ένα μπολ. Τώρα οι παίκτες με τη σειρά τους πρέπει να σχεδιάσουν ένα κομμάτι χαρτί και να κάνουν παντομίμα τη λέξη ή τον τίτλο των συναθλητών τους. Για να αναδείξετε έναν νικητή, μπορείτε να κερδίσετε πόντους για κάθε λέξη που μαντέψατε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ομάδα που έχει περισσότερους πόντους όταν όλα τα χαρτιά έχουν κληρωθεί κερδίζει το παιχνίδι. Τα παιχνίδια της Πρωτοχρονιάς όπως το Charade είναι διασκεδαστικά και συνήθως περιλαμβάνουν πολύ γέλιο.

Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια για ενήλικες

παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-ενήλικες-ποτά-παιχνίδια-αναλύσεις-μαντέψτε-παραμονή παραμονής Πρωτοχρονιάς

Τα κλασικά παιχνίδια πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για ενήλικες είναι τα παιχνίδια φαγητού και ποτού που σας βάζουν πάντα σε καλή διάθεση αν δεν το παρακάνετε. Εάν γιορτάζετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με στενούς φίλους που όλοι γνωρίζονται καλά, μπορείτε να μαντέψετε τις αποφάσεις. Οι παίκτες γράφουν τα ψηφίσματά τους για το νέο έτος σε ένα κομμάτι χαρτί και συλλέγουν όλα τα κομμάτια χαρτιού σε ένα μπολ. Στη συνέχεια διαβάζονται το ένα μετά το άλλο και κάθε παίκτης καλείται να κάνει μια εικασία για το ποιος έκανε την αντίστοιχη ανάλυση. Όποιος έχει μαντέψει τα περισσότερα ψηφίσματα είναι ο νικητής του παιχνιδιού.

Δοκιμάστε διασκεδαστικά παιχνίδια – νέα εμφάνιση!

Πρωτοχρονιά παραμονή-παιχνίδια-αστεία-ιδέες-πρωτοχρονιά-πάρτι-μάσκες-ρούχα-αστεία

Εάν το πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι σε διαμέρισμα, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι New Look! Για αυτό, ο οικοδεσπότης θα πρέπει να ετοιμάσει μια τσάντα ή μεγάλο σάκο με αστεία ρούχα και αξεσουάρ, όπως περούκες, γυαλιά ηλίου, μαγιό, φούστες και τα παρόμοια πριν από το πάρτι. Οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια και όποιος ρίξει ένα εξάρι πρέπει να φτάσει στην τσέπη του με δεμένα μάτια και να φορέσει το ρούχο ή το αξεσουάρ που πήρε. Το παιχνίδι τελειώνει όταν η τσάντα είναι άδεια. Τώρα μπορείτε να τραβήξετε διασκεδαστικές φωτογραφίες με τη νέα σας εμφάνιση για την Πρωτοχρονιά.

Ιδέες παιχνιδιού με χορό

παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-χορός-κίνηση-αστείο-διασκεδαστικό-καλή διάθεση-πάρτι

Έτσι ώστε οι υπόλοιπες ώρες να περνούν γρηγορότερα μέχρι το τέλος του έτους, εσείς και οι καλεσμένοι σας μπορείτε να παίξετε παιχνίδια με χορό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα οποία ταυτόχρονα διώχνουν την κούραση μετά το δείπνο. Το Limbo είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι χορού. Παίζεται σε μουσική της Καραϊβικής με ραβδί ή σκουπόξυλο. Οι άλλοι παίκτες χορεύουν στη μουσική κάτω από το ραβδί, αρχικά ανεβάζοντάς το και στη συνέχεια χαμηλώνοντάς το όλο και χαμηλότερα. Το παιχνίδι χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιος είναι ο πιο ευέλικτος και πρέπει να λάβει ένα έπαθλο ή μια μικρή ανταμοιβή.

Παιχνίδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι

Πρωτοχρονιά παραμονή-παιχνίδια-έφηβοι-αλήθεια-πράξη-ρίσκο-περιστρέψτε το μπουκάλι-ιδέα

Το δημοφιλές παιχνίδι “Truth, Deed or Risk” είναι μια καλή ιδέα για ένα ρεβεγιόν με φίλους και παίζεται ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν, τόσο το καλύτερο. Οι παίκτες κάθονται σε έναν κύκλο και ένας από αυτούς γυρίζει ένα κενό μπουκάλι στη μέση. Ο παίκτης στον οποίο δείχνει το μπουκάλι ερωτάται: «Αλήθεια, πράξη ή κίνδυνος;» Εάν επιλεγεί η αλήθεια, ο παίκτης πρέπει να απαντήσει ειλικρινά σε μια ερώτηση, εάν η εργασία εκτελείται και εάν ο κίνδυνος πρέπει να επιλέξει μια εργασία από τρεις δυνατότητες.

Ιδέες με φαγητό και ποτό

παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-αστεία-παντοπωλεία-φαγητό-κόστος-εικασία

Εάν εσείς και οι καλεσμένοι σας δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια με δείγματα φαγητού. Το παρακάτω παιχνίδι ονομάζεται “Επιστήμη των Τροφίμων” και απαιτεί ένα πιάτο με δείγματα φαγητού και αρκετά κουτάλια, καθώς και μερικά υφάσματα για να κλείσουν τα μάτια των παικτών. Ένας κύριος παιχνιδιών ετοιμάζει διάφορα απλά τρόφιμα, όπως μέλι, μουστάρδα, κέτσαπ, ζάχαρη και άλλα. ας υποθέσουμε ότι οι παίκτες με τα δεμένα μάτια δοκιμάζουν το φαγητό και πρέπει να το μαντέψουν. Όποιος έχει πρώτα τη σωστή λύση κερδίζει τον γύρο. Ενώ η απλή εκτίμηση τροφίμων ακούγεται απλή, στην πραγματικότητα δεν είναι. Αυτό το παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα αστείο όταν προσθέτετε μερικές πιο δυσάρεστες τροφές σε αυτό.

Μια άλλη ιδέα είναι να τακτοποιήσετε διαφορετικά τρόφιμα σε κύκλο. Εδώ συνδυάζονται νόστιμες και δυσάρεστες παραλλαγές. Δεν είναι απαραίτητο να δέσετε τα μάτια σας. Τώρα επιλέγεται το σημείο εκκίνησης αυτού του κύκλου. Ο πρώτος παίκτης ρίχνει έναν αριθμό με μια μήτρα και μετράει τα δείγματα φαγητού για να φτάσει σε ποια πρέπει να φάει. Αν λοιπόν κυλήσει ένα 5, πρέπει να φάει το πέμπτο δείγμα φαγητού.

Πρωτοχρονιάτικα παιχνίδια για παιδιά

παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-παιδιά-τυπικά-κράκερ-πάρτι παραμονής Πρωτοχρονιάς-διασκέδαση

Εάν γιορτάζετε το νέο έτος με τα πιτσιρίκια, θα πρέπει να τους ετοιμάσετε αρκετά διασκεδαστικά παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς, ώστε να μην βαρεθούν μέχρι τα μεσάνυχτα. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί με πολλαπλά παιδιά σαρώνει μια μούμια.

Πρωτοχρονιάτικες ιδέες για παιδιά – μούμια

Πρωτοχρονιά παραμονή-παιχνίδια-παιδιά-μούμια-φουλάρισμα-τουαλέτα-χαρτί-πάρτι-παιχνίδι-ιδέα

Δημιουργήστε τουλάχιστον δύο ομάδες δύο παικτών ο καθένας για να λάβει μέρος στο παιχνίδι. Ο ένας παίκτης στην ομάδα παίζει τη μούμια και ο άλλος πρέπει να τον τυλίξει εντελώς με χαρτί υγείας. Η ομάδα που έπαιξε τον ρόλο πρώτα ή έκανε καλύτερη μούμια κερδίζει το παιχνίδι.

Τυπικά παιδικά παιχνίδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

παραμονή πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιδιά-περνούν-ιδέες-διασκεδάσουν

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τα παιδιά είναι πώς να σχεδιάσουν κράκερ. Είναι πολύ διασκεδαστικό με τα παιδιά και μπορεί να κάνει την αναμονή μέχρι τα μεσάνυχτα πιο διασκεδαστική για τα μικρά. Μπορείτε να προετοιμαστείτε πριν από το πραγματικό φεστιβάλ και να φτιάξετε μόνοι σας τα κράκερ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άδεια ρολά από χαρτί υγείας, χαρτί κρέπα και μικρά παιχνίδια ή γλυκά ως γέμιση.

Παιχνίδια στο τραπέζι για παιδιά και ενήλικες

παραμονή Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-παιδιά-ενήλικες-παιχνίδι με χαρτιά-αστείο-ασημένιο-βραδινό-ιδέα

Μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο τραπέζι χρησιμοποιώντας παιχνίδια με χαρτιά, ζάρια παιχνιδιών ή απλά υλικά όπως στυλό και χαρτί. Τώρα έχετε επιτέλους την ευκαιρία να θυμηθείτε ένα παιχνίδι που δεν έχετε παίξει εδώ και πολύ καιρό. Είτε “ανθρώπινο, μην θυμώνεις”, “UNO”, “taboo” ή το απλό “τρία στη σειρά” δεν έχει σημασία. Μπορείτε να κανονίσετε εκ των προτέρων με την οικογένεια ή τους καλεσμένους, ώστε να γνωρίζετε εγκαίρως τι χρειάζεστε για να προετοιμαστείτε για το βραδινό πάρτι. Ένα παιχνίδι με άχυρα μπορεί να παιχτεί με παιδιά χρησιμοποιώντας απλά καλαμάκια, μικρά κομμάτια χαρτιού και μπολ για κάθε παίκτη.

Οι κανόνες του παιχνιδιού με άχυρα

Πρωτοχρονιά παραμονή-παιχνίδια-παιδιά-άχυρο-παιχνίδι-πόσιμο-καλαμάκια-χαρτί-πάρτι-ιδέα

Αρκετά κομμάτια χαρτιού τοποθετούνται σε ένα μεγάλο σωρό στο τραπέζι, έτσι ώστε κάθε παίκτης να μπορεί εύκολα να φτάσει στο σωρό. Μετά το σήμα εκκίνησης, οι παίκτες πρέπει να ρουφήξουν τις νότες από το σωρό με τη βοήθεια πίνοντας καλαμάκια και να τις μαζέψουν στο δικό τους μπολ. Για να κάνετε το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό, οι σημειώσεις των άλλων παικτών μπορούν να κλαπούν, αλλά μόνο πριν καταλήξουν στο μπολ. Όπως και με τα άλλα παιχνίδια της Πρωτοχρονιάς, ο νικητής είναι όποιος έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χαρτιά στο τέλος.

Μια παρόμοια ιδέα παιχνιδιού δημοφιλής σε εφήβους και ενήλικες λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Όλοι οι συμμετέχοντες κάθονται στο πάτωμα ή στις καρέκλες, σχηματίζοντας έναν κύκλο. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι, το χαρτί ή συνήθως ένα χαρτί αναρροφάται με το στόμα και στη συνέχεια πρέπει να περάσει στον επόμενο παίκτη χωρίς να πέσει. Αν το κάνει, ένα φιλί συμβαίνει αυτόματα.

Ανταλλάσσω δώρα

παραμονή της Πρωτοχρονιάς-παιχνίδια-μικρά-δώρα-ανταλλαγή-πρωτοχρονιάτικο-πάρτι-ιδέες

Αντί να προετοιμάζετε δώρα για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς, μπορείτε να οργανώσετε παιχνίδια παραμονής Πρωτοχρονιάς για να ανταλλάξετε δώρα. Κάθε καλεσμένος πρέπει να φέρει ένα μικρό δώρο στο πάρτι και να το τυλίξει σε εφημερίδα για καμουφλάζ. Τα δώρα τοποθετούνται στο τραπέζι και τα ζάρια ρίχνονται μέχρι να ρίξετε ένα εξάρι. Στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει ένα δώρο χωρίς να το ξετυλίξει μέχρι να λάβουν όλοι οι καλεσμένοι ένα δώρο.