Φροντίδα υγείας

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Μέθοδοι, Κίνδυνοι και Κόστος

Μεταμόσχευση μαλλιών-μαλλιά-φαλακρά-ανθεκτικότητα-αποτελέσματα

Τα μαλλιά της κεφαλής πέφτουν και τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν – αυτό είναι μέρος του συνηθισμένου, επαναλαμβανόμενου κύκλου. Η καθημερινή απώλεια περίπου 70 έως 100 τριχών στο κεφάλι θεωρείται φυσιολογική. Λόγω της ασύγχρονης ανάπτυξης, δεν υπάρχουν φαλακρά σημεία. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής γίνονται ελαφριά ή φαλακρά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να ευθύνονται διάφοροι λόγοι όπως το άγχος, οι γενετικές προδιαθέσεις, η φαρμακευτική αγωγή ή οι ασθένειες. Η τριχόπτωση μπορεί να επηρεάσει άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουν όλοι είναι πολύ ατομικός: από περίτεχνα χτενίσματα και σύντομα κουρέματα έως τουπέ και φυσική φαλάκρα. Με μια επαγγελματική μεταμόσχευση μαλλιών, η κεφαλή της τρίχας μπορεί να αποκατασταθεί μόνιμα. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις τεχνικές θεραπείας, τις επιλογές και τις υπηρεσίες στον ακόλουθο οδηγό μεταμόσχευσης μαλλιών.

Μεταμόσχευση μαλλιών γενειάδα γυαλιά ανδρικές τιμές

Η τριχόπτωση μπορεί να έχει πολλές αιτίες, αλλά τις περισσότερες φορές είναι γενετική. Τα μαλλιά πέφτουν με τις ρίζες των μαλλιών και δυστυχώς καμία νέα τρίχα δεν μπορεί να ξαναβγεί σε αυτές τις περιοχές. Ελαφριά, φαλακρά σημεία σχηματίζονται στο τριχωτό της κεφαλής. Σε τέτοιες περιπτώσεις μιλά κανείς για παθολογική, μη αναστρέψιμη τριχόπτωση. Πρώτον, οι λεγόμενες υποχωρούσες γραμμές τρίχας και η γραμμή των μαλλιών υποχωρεί από το μέτωπο όλο και περισσότερο. Οι καλλυντικές θεραπείες, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση και να σταματήσουν την τριχόπτωση. Οι ορμονικές θεραπείες, από την άλλη πλευρά, έχουν προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά έχουν και πολλές παρενέργειες. Μια σύγχρονη και μόνιμη λύση είναι η μεταμόσχευση των μαλλιών σας.

Τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες

Μεταμόσχευση μαλλιών-τριχόπτωση-τριχόπτωση-γυναίκες

Στο 80% των ανδρών, τα μαλλιά στο κεφάλι γίνονται πιο ανοιχτά με τα χρόνια. Η πυκνότητα των τριχοθυλακίων από τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη μειώνεται και αυτό μπορεί να ξεκινήσει στην εφηβεία σας. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και είναι γνωστή ως ανδρογενετική αλωπεκία. Επηρεάζει και τα δύο φύλα και είναι κληρονομική. Σε περίπου 40% των γυναικών, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση, τα μαλλιά αραιώνουν σε ολόκληρο το κεφάλι.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών-χειρουργική-εμπειρία-πόνος-ανθεκτικότητα

Τα τεχνητά ή ξένα μαλλιά δεν είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση μαλλιών επειδή το σώμα τα απορρίπτει. Η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο με τα δικά σας μαλλιά. Για να γίνει αυτό, οι ρίζες των μαλλιών αφαιρούνται από το πίσω μέρος του κεφαλιού και ο γιατρός τις χωρίζει σε μικρότερες μονάδες, που ονομάζονται μοσχεύματα, οι οποίες περιέχουν το πολύ πέντε ρίζες τρίχας. Αυτά στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στα σημεία όπου τα μαλλιά πρέπει να είναι και πάλι πιο πυκνά. Η μεταμόσχευση μαλλιών διαρκεί αρκετές ώρες και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Μετά από περίπου 3 έως 12 μήνες, μπορείτε να ανυπομονώ να ξαναγίνει πλούσιο τρίχωμα.

Μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών-μέθοδοι-κίνδυνοι-άνδρες

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών διαφέρουν κυρίως ανάλογα με το μέγεθος των μοσχευμάτων – μια ολόκληρη περιοχή τριχωτού δέρματος μεταφέρεται σε φαλακρή περιοχή ή κάθε τρίχα μεταμοσχεύεται ξεχωριστά. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, η μία ή η άλλη μέθοδος είναι πιο κατάλληλη. Το τι είναι το βέλτιστο για τον ασθενή πρέπει να αποφασίζεται ξεχωριστά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης έναν καταρτισμένο, εκπαιδευμένο χειρουργό με πολυετή εμπειρία.

Σε περίπτωση ατυχήματος ή τραυματισμού εγκαύματος, μια αισθητικά ελκυστική συνολική εμφάνιση είναι σχεδόν αδύνατη, επειδή μια μεγαλύτερη περιοχή δέρματος μεταφέρεται σε μια περιοχή που έχει γυμνήσει – η λεγόμενη τεχνική πτερυγίου. Υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταπτώσεις ή ουλές και το πτερύγιο μπορεί επίσης να σβήσει εάν είναι πολύ μεγάλο.

Μεταμόσχευση μαλλιών-μέθοδος-τεχνική-τιμές-αποτελέσματα

Για αισθητικούς και καλλυντικούς στόχους, είναι καλύτερο να μεταμοσχεύσετε κάθε τρίχα ξεχωριστά. Η μέθοδος FUT (Follicular Unit Transplantation) είναι το χρυσό πρότυπο. Πρώτον, μια στενή λωρίδα δέρματος αφαιρείται από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Από αυτό, κάθε δύο έως τρεις τρίχες που βλασταίνουν η μία δίπλα στην άλλη από το τριχωτό της κεφαλής προετοιμάζονται στη συνέχεια στο μικροσκόπιο. Ο χειρουργός τα εισάγει στα μικροσκοπικά κανάλια διάτρησης της φαλακρής περιοχής. Το μόνο που απομένει είναι μια στενή ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, η οποία είναι ελάχιστα ορατή κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Εναλλακτικά, υπάρχει η μέθοδος FUE. Η κύρια διαφορά είναι ότι αφαιρούνται μόνο οι μεμονωμένες μονάδες ρίζας τρίχας και δεν υπάρχει πλέον ουλή, αλλά μόνο μικροσκοπικές ουλές. Αλλά αυτή η μέθοδος διαρκεί πολύ περισσότερο και μπορεί ακόμη και να παραταθεί για αρκετές ημέρες, κάτι που είναι εξαντλητικό για τον ασθενή. Επιπλέον, κάθε φορά που αφαιρείται, η μία ή η άλλη ρίζα τρίχας μπορεί να καταστραφεί που δεν θα αναπτυχθεί αργότερα. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης πολύ πιο ακριβή.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Κίνδυνοι

Μεταμόσχευση μαλλιών-τριχόπτωση-γυναίκες-και τα δύο φύλα

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια χειρουργική διαδικασία και ως εκ τούτου μπορεί να προκύψουν επιπλοκές. Το πρήξιμο και το μούδιασμα γύρω από το τραύμα είναι πιθανό αμέσως μετά την επέμβαση. Δεδομένου ότι το τριχωτό της κεφαλής τροφοδοτείται πολύ καλά με αίμα, σπάνια εμφανίζεται φλεγμονή. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η αιμορραγία, η μόλυνση ή οι ουλές. Ωστόσο, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι μεταμοσχευμένες ρίζες τρίχας θα αναπτυχθούν τελικά, επειδή οι κατεστραμμένες ρίζες των μαλλιών δεν θα αναπτυχθούν όταν αφαιρεθούν. Το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό για κάθε ασθενή.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Διάρκεια ζωής

Μεταμόσχευση μαλλιών-πριν-μετά-berlusconi-εμπειρίες

Για να γίνει η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν επαρκείς ισχυρές τρίχες δότη στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Επιπλέον, η τριχόπτωση πρέπει να έχει ακινητοποιηθεί στις πληγείσες περιοχές, έτσι ώστε το άτομο που υποβάλλεται σε θεραπεία να προσβλέπει σε ένα όμορφο κεφάλι τρίχας στο κεφάλι μακροπρόθεσμα και τα μεταμοσχευμένα μαλλιά να μην πέφτουν ακριβώς όπως το ” αληθινά “. Εάν τα υπόλοιπα μαλλιά είναι πολύ λεπτά ή η φαλακρή περιοχή είναι πολύ μεγάλη, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά θα μοιάζουν τελικά με μια κακώς προσαρμοσμένη τουπέ.

Στην πραγματικότητα, κάθε τρίχα έχει μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία διαφέρει από τμήμα μαλλιών σε τμήμα μαλλιών. Τα μαλλιά στη γραμμή των μαλλιών ζουν πολύ περισσότερο από τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού και έχουν συνολική διάρκεια ζωής έως και εκατό χρόνια. Αυτό το όφελος διατηρείται ακόμη και αν μεταφερθούν. Τα μαλλιά για μεταμόσχευση λαμβάνονται από την περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού ανάμεσα στα αυτιά και έχουν το γενετικό χαρακτηριστικό ότι δεν πέφτουν.

Κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών-κόστος-τιμές-αποτελέσματα-εμπειρίες

Τα μαλλιά είναι ένα προσάρτημα και επομένως οι δερματολόγοι, ειδικά οι χειρουργοί δέρματος, είναι υπεύθυνοι για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Η τιμή για αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πόσο μαλλιά μεταμοσχεύονται και με ποια μέθοδο. Η τελική τιμή υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των λεγόμενων μεταμοσχεύσεων. Ανάλογα με αυτό, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες. Τα πρόσφατα φυτεμένα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής κοστίζουν από 2000 ευρώ και πρέπει να υπολογίσετε περίπου 8000 για περαιτέρω θεραπείες. Επιπλέον, η φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος είναι δαπανηρή.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Εμπειρίες και αποτελέσματα

Μεταμόσχευση μαλλιών-πριν-μετά-εικόνα-κλοπ-γενειάδα

Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται επιτυχής όχι μόνο όταν γίνεται, αλλά και όταν τα νέα σκέλη φαίνονται φυσικά. Το κοινό χαμογελάει στην τεχνητή γραμμή των μαλλιών του Μπερλουσκόνι, ενώ το φρέσκο ​​κεφάλι από τον προπονητή ποδοσφαίρου Γιούργκεν Κλοπ ή τον πρόεδρο του FDP Κρίστιαν Λίντνερ μοιάζει απόλυτα φυσικό. Απαιτείται σίγουρα εμπειρία για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν ένας άπειρος χειρουργός δεν δώσει προσοχή στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων, οι τρίχες που βγαίνουν ξεφυτρώνουν μπρος -πίσω προς όλες τις κατευθύνσεις και αναπτύσσονται σε τούφες. Τελικά, αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα την επιθυμητή εμφάνιση.

Είναι επώδυνη η μεταμόσχευση μαλλιών?

Μεταμόσχευση μαλλιών-πριν-μετά-cevin-costner

Παρόλο που ο ασθενής βρίσκεται υπό αναισθησία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και δεν αισθάνεται πόνο, πρέπει να προετοιμαστεί ψυχικά για αυτό. Μόνο η τοπική χορήγηση του αναλγητικού στο τριχωτό της κεφαλής είναι επώδυνη, αλλά ο πόνος εξαφανίζεται μετά από 2-3 λεπτά. Το μούδιασμα και η ερυθρότητα στις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή είναι απολύτως φυσιολογικές τις πρώτες εβδομάδες. Τα φάρμακα για τον πόνο και οι κρέμες μπορούν να είναι χρήσιμα στη φάση της επούλωσης.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών – Μετά Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών πριν και μετά από εμπειρίες εικόνας

Twoδη δύο ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, μπορείτε να ασχοληθείτε προσεκτικά με τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες. Το άγχος και η σωματική δραστηριότητα, που προκαλούν αυξημένη αρτηριακή πίεση στο κεφάλι, εμποδίζουν τα μεταμοσχευμένα ωοθυλάκια να αναπτυχθούν στο τριχωτό της κεφαλής. Από τη δεύτερη ημέρα και μετά, μπορείτε να πλένετε απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας. Τις πρώτες 10 ημέρες πρέπει να προστατέψετε το κεφάλι σας από υπερβολική θερμότητα και υπεριώδη ακτινοβολία. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται η άμεση επαφή με καπέλα και νερό της βροχής. Το οίδημα είναι πιθανό τις πρώτες δύο εβδομάδες, μετά τις οποίες η ερυθρότητα θα έπρεπε να έχει μειωθεί σημαντικά. Τα νέα μαλλιά θα αναπτυχθούν στην πρώιμη φάση επούλωσης, αλλά είναι φυσιολογικό να πέσουν μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα μπορεί να φανεί μετά από περίπου ένα χρόνο.

Η μεταμόσχευση γενειάδας βασίζεται στη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών-πριν-μετά-εμπειρίες-γένια

Ο κύριος λόγος για μια μεταμόσχευση μαλλιών είναι να γεμίσει φυσικά και αισθητικά περιοχές που έχουν γίνει φαλακρές με μαλλιά και αυτό δεν ισχύει μόνο για το κεφάλι. Πολλοί άντρες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους επειδή τα γένια τους μεγαλώνουν λίγο ή ακανόνιστα. Παρόμοια με τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής, μπορούν να εμφυτευτούν επιπλέον μουστάκια. Αυτές λαμβάνονται από την κανονική γραμμή των μαλλιών, από το σώμα ή από άλλες περιοχές με τριχωτή γενειάδα και, όπως και με την κανονική μεταμόσχευση μαλλιών, μεταμοσχεύονται στις ελαφριές ή άτριχες περιοχές του προσώπου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο FUE. Μέσα σε δύο εβδομάδες, τα νέα μαλλιά πέφτουν και μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα μαλλιά που έχουν μεταμοσχευθεί στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Οδηγός Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Συμπέρασμα

Συμβουλές μεταμόσχευσης μαλλιών-μέθοδοι-κλινική-πληροφορίες

Πριν αποφασίσετε για τη δική σας μεταμόσχευση μαλλιών, πρέπει να προσδιοριστεί η αιτία της τριχόπτωσης. Επειδή υπάρχουν κάποιες φυσικές ασθένειες που προκαλούν τριχόπτωση. Ο γιατρός πρέπει πρώτα να εξετάσει τα υπόλοιπα μαλλιά σε όλο το σώμα, καθώς και τα νύχια και τα νύχια του ασθενούς, και να εκτιμήσει τα αίτια της αλωπεκίας σε ατομική βάση. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο για την πυκνότητα των μαλλιών. Πολλές δερματολογικές κλινικές διαθέτουν δερματολόγους που ειδικεύονται στην ανδρογενετική αλωπεκία και την τριχόπτωση. Ο Σύνδεσμος Γερμανών Χειρουργών Μαλλιών απαριθμεί μερικά από τα καλύτερα στη Γερμανία.

Οδηγός μεταμόσχευσης μαλλιών – λίστα εξειδικευμένων κλινικών στη Γερμανία:

Μεταμόσχευση μαλλιών-δερματολόγος-κλινική-έξοδα λειτουργίας

Μεταμόσχευση μαλλιών Βερολίνο – My Perfect Hair Clinic, KÖ -HAIR

Μεταμόσχευση μαλλιών Μόναχο – Κλινική Αισθητικής, Medical One Hair Clinic

Μεταμόσχευση μαλλιών Αμβούργο – Alster -Klinik Hamburg, κλινική ESTETICA

Hair Transplant Cologne – Hair Transplant Clinic – S -thetic Hair Cologne, Beethoven Clinic

Μεταμόσχευση μαλλιών Ντίσελντορφ – Hairdoc – ειδικός στη χειρουργική

Μεταμόσχευση μαλλιών Φρανκφούρτη – Prohair Φρανκφούρτη

Μεταμόσχευση μαλλιών Στουτγάρδη – Medical One Haarklinik Stuttgart

Μεταμόσχευση μαλλιών Ανόβερο – Medical One, Hair Clinic Med

Μεταμόσχευση μαλλιών Νυρεμβέργη – Medical hair center

Μεταμόσχευση μαλλιών Augsburg – κλινικές Moser

Μεταμόσχευση μαλλιών Βρέμη – Medicalhaircenter, KÖ -HAIR

Μεταμόσχευση μαλλιών Λειψία – Klinik am Rosental

Μεταμόσχευση μαλλιών Δρέσδη – LANUWA AESTHETIK, Medical Well Clinic Δρέσδη

Μεταμόσχευση μαλλιών Freiburg – Hair Competence Center Freiburg

Μεταμόσχευση μαλλιών Χαϊδελβέργη – κλινική Χαϊδελβέργης για πλαστική και αισθητική χειρουργική προαισθητική