Ονειρεμένα σπίτια

House of Sustainability – Off -grid retreat κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοσίας υποχώρηση ανακυκλωμένων υλικών επίπεδη οροφή

Αυτό το σπίτι βιωσιμότητας βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Τεχαχάπι. Είναι μια πόλη στα βουνά βόρεια του Λος Άντζελες. Το σπίτι ονομάζεται “Sawmill” – ένα βιομηχανικό όνομα που αναφέρεται στις ιστορικές βιομηχανίες εξόρυξης της κοιλάδας, ράντσο και ξύλου. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού γνώριζαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την ιδιοκτησία στο παρελθόν και ήθελαν το σπίτι τους να επιστρέψει στη γη αντί να αφαιρεθεί από αυτό.

Καινοτόμος σχεδιασμός – το σπίτι της βιωσιμότητας

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοσίας υποχώρηση ανακυκλωμένων υλικών

Το σπίτι της βιωσιμότητας βρίσκεται στην τραχιά, υψηλή έρημο της Καλιφόρνια. Ο Olson Kundig, με επικεφαλής τον επικεφαλής σύμβουλο σχεδιασμού Tom Kundig, προετοίμασε προσεκτικά το σχέδιο ώστε να μην επηρεάσει το εύθραυστο τοπίο. Η ανάθεση του πελάτη απαιτούσε ένα αυτόνομο διαμέρισμα με δικό του τροφοδοτικό που μεγιστοποιούσε τις σχέσεις μεταξύ αρχιτεκτονικής και φύσης καθώς και μεταξύ των μελών της οικογένειας. Το αποτέλεσμα είναι μια καθαρή μηδενική κατοικία που χρησιμοποιεί βιώσιμες στρατηγικές και ανακτημένα υλικά ενώ είναι εντελώς εκτός δικτύου.

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση σαλόνι τζάκι τζάκι γυάλινο τοίχο τροχός περιστρεφόμενο παράθυρο

Το λεγόμενο πριονιστήριο περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες, με τον κεντρικά διαμορφωμένο χώρο καθιστικού να είναι διατεταγμένος γύρω από μια κεντρική εστία. Εδώ ένας γυάλινος τοίχος 3,7 × 7,9 μέτρων αναδιπλώνεται με την περιστροφή ενός τροχού και περιβάλλει την εξωτερική βεράντα ως την τέταρτη πτέρυγα του σπιτιού. Η σχεδιαστική προσέγγιση βασίστηκε σε μια μινιμαλιστική νοοτροπία που θα έπρεπε πάντα να επιτυγχάνει περισσότερα με λίγους πόρους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σωζόμενων και ανακυκλωμένων υλικών όποτε είναι δυνατόν, εξηγεί ο Oson Kundig.

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση ανακυκλωμένα υλικά φαράγγι τοποθεσία απομακρυσμένο λόφο δέντρο τραχύ

Τα σωζόμενα και ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιήθηκαν όποτε ήταν δυνατόν για το σπίτι της βιωσιμότητας. Κατά συνέπεια, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν βιώσιμες στρατηγικές για το σχεδιασμό, προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν επιτυχώς ολόκληρη την ιδέα.

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοσίας υποχώρηση ανακυκλωμένων υλικών τριών φτερών πλάγια όψη

Το κτίριο αποτελείται από τρεις αλληλοσυνδεόμενες πτέρυγες. Η κατοικία περιέχει ανθεκτικά υλικά που μπορούν να αντέξουν το σκληρό κλίμα της περιοχής. Ο χώρος διαβίωσης εκτείνεται γύρω από το κεντρικό τζάκι, το οποίο ο αρχιτέκτονας έχει οργανώσει πρακτικά. Οι γυάλινοι τοίχοι του τζακιού μπορούν επίσης να ανασυρθούν.

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοσίας υποχώρηση ανακυκλωμένων υλικών φαράγγι απομακρυσμένη τοποθεσία

Ο διαστελλόμενος τοίχος των παραθύρων υποχωρεί με το γύρισμα ενός τροχού. Όταν είναι ανοιχτό, το House of Sustainability περιλαμβάνει την εξωτερική βεράντα ως τέταρτη πτέρυγα. Ο κοινόχρηστος χώρος διαβίωσης προορίζεται να φέρει κοντά την οικογένεια, με την εξοχική κατοικία να βρίσκεται μακριά από την πόλη.

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση σαλόνι τζάκι τζάκι γυαλί τοίχος τροχός έπιπλα ξύλινος πάγκος

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση σαλόνι τζάκι τζάκι γυάλινο τοίχο έπιπλα προβολής τροχού

σπίτι βιωσιμότητας τροφοδοτικό εκτός δικτύου υποχώρηση θέα στο χώρο διαβίωσης έξω από τη βεράντα

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση ανακυκλωμένα υλικά διέλευση ξύλινες στέγες

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοσίας υποχώρηση ανακυκλωμένων υλικών διέλευσης ξύλου

σπίτι της βιωσιμότητας εκτός δικτύου τροφοδοτικό υποχώρηση ανακυκλωμένα υλικά βραδινό φωτισμό πόρτα εισόδου