Ονειρεμένα σπίτια

Mediterranean House – Ανασχεδιασμένη ιδιωτική κατοικία με μοντέρνα, μινιμαλιστική αίσθηση

πίσω από το σπίτι με γυάλινη πρόσοψη και φυτεμένους κάκτους στην άμμο με φωτισμό

Αρχιτεκτονική Henkin Shavit & Ο σχεδιασμός ανασχεδίασε πλήρως ένα εκπληκτικό μεσογειακό σπίτι 120μ2 στο Μπιτζαρόν του Ισραήλ το 2019. Το ιδιωτικό σπίτι συνδυάζεται τέλεια με το περιβάλλον τοπίο και δημιουργεί μια ελκυστική αίσθηση με ζεστούς εσωτερικούς χώρους και ρουστίκ σχεδιασμό. Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα, μπορείτε απλά να δείτε ολόκληρη την ιστορία εδώ μετά την ανακαίνιση.

Ανακαινισμένο μεσογειακό σπίτι

πρόσοψη σπιτιού σε λευκό χρώμα με κλειστά ξύλινα παραθυρόφυλλα και δάπεδο από τεράτσο με ξύλινο τραπέζι

Αρχικά χτισμένο το 1935, αυτό το κτίριο ανήκε σε έναν από τους ιδρυτές του Bitzaron, μιας μικρής πόλης στην ανατολική ακτή της Μεσογείου. Το ακίνητο περιβάλλεται από καταπράσινα χωράφια, πορτοκαλιές φυτείες και έναν εντυπωσιακό κήπο με κάκτους.

Γυάλινο δοχείο σε ξύλινο τραπέζι και θέα στο σαλόνι με καναπέ και τηλεόραση επίπεδης οθόνης

Αυτά τα περιβόλια χρησίμευσαν επίσης ως έμπνευση για τον διαρθρωτικό επανασχεδιασμό. Σε αυτή την αναλογία, τα δωμάτια του σπιτιού συμβολίζουν τις σειρές των δέντρων, ενώ το κεντρικό δωμάτιο (τραπεζαρία + κουζίνα) μιμείται τις κορυφογραμμές.

στρογγυλό τραπέζι φαγητού με καρέκλες και επένδυση δαπέδου terrazzo στον χώρο της κουζίνας

Πρόκειται για ένα μεσογειακό σπίτι που ήταν προηγουμένως σε μια κατάσταση στην οποία τα δωμάτια ήταν τόσο χωρισμένα. Αυτό είναι παρόμοιο με το αρχιτεκτονικό στυλ στις αρχές του 20ού αιώνα. Εμπνευσμένοι από τις φυτεμένες κορυφογραμμές, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να ανοίξουν τον κεντρικό άξονα του σπιτιού.

μοντέρνο σαλόνι με ρετρό στοιχεία και ανοιχτό χώρο στην κουζίνα

Έτσι έχετε δημιουργήσει έναν χώρο που θέτει τις βάσεις για φυσικό αερισμό. Η ομάδα άφησε επίσης φυσικό φως και από τα δύο άκρα του άξονα με αυτόν τον τρόπο. Αυτό τους επέτρεψε να χτίσουν ένα μεσογειακό σπίτι που αποτελείται από καινούργια και παλιά.

νησί κουζίνας σε ξύλο με τραπεζαρία σε μια ευρύχωρη κουζίνα με λευκά ντουλάπια από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ένα παράθυρο μπροστά

Επιπλέον, αυτό το έργο επικεντρώνεται στην ιστορική ανάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δαπέδων από τετράτζο. Έτσι, ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από αυτό που ήταν κάποτε. Η πρόσοψη του σπιτιού εντυπωσιάζει με ξύλινα ρολά και σωζόμενες πόρτες, που θυμίζουν επίσης το πρωτότυπο.

Μινιμαλιστικός επανασχεδιασμός

αρχιτεκτονικό στούντιο henkin cacti house στο Moshav Ισραήλ με γυάλινη πρόσοψη και μεγάλο κήπο με πορτοκαλιές

Το σπίτι είναι σε έκταση 1 στρεμμάτων με κτίρια όπως ένα παλιό κοτέτσι καθώς και μια μονάδα που χτίστηκε για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας αλλά τώρα χρησιμεύει ως ξενώνας.

υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και πολύχρωμα μαξιλάρια έχει μετάβαση στην κουζίνα με ξύλινη πόρτα

Οι σχεδιαστές προσέγγισαν αυτό το έργο με απώτερο στόχο να αξιοποιήσουν την κληρονομιά και τη γεωγραφική του θέση δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν σύγχρονο χώρο για τη χήρα που ζει εκεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα απομονωμένο μεσογειακό σπίτι όπου μπορεί να απολαύσει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος της καθώς και την παρουσία των προγόνων της.

Παιδικό δωμάτιο με μεγάλη ρουστίκ ντουλάπα σε ρετρό στιλ και μπλε καναπέ δίπλα σε πολύχρωμες καρέκλες και χαλί

Ο συνδυασμός νοσταλγικών στοιχείων επίπλωσης και μοντέρνων επίπλων δίνει στο εσωτερικό μια ιδιαίτερα γοητευτική πινελιά. Με τη διάταξη του δωματίου, οι αρχιτέκτονες έχουν επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα παρέχοντας σε κάθε περιοχή τα απαραίτητα αντικείμενα.

μικρή θέση που μετατράπηκε σε μελέτη με τραπέζι γραφείου και φωτιστικό σε πολύχρωμο συνδυασμό χρωμάτων

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές έχουν μετατρέψει τη μικρή, ανοιχτή θέση στο διάδρομο σε μια μικρή μελέτη τοποθετώντας ένα συμπαγές τραπέζι γραφείου εκεί. Η ντουλάπα σε ρετρό στιλ στο παιδικό δωμάτιο συνδυάζεται επίσης τέλεια με την υπόλοιπη πολύχρωμη επίπλωση δωματίου.

μεσογειακό σπίτι με δέντρα κήπου κάκτων και πέτρινες πλάκες μπροστά από την είσοδο στην άμμο

Συνολικά, ένα τέτοιο μεσογειακό σπίτι στη μέση της φύσης προκαλεί μια πολύ ευχάριστη εντύπωση και θυμίζει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Είναι μια απομονωμένη όαση ηρεμίας στην οποία όχι μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν πολύ άνετα.

*Ιστοσελίδα αρχιτεκτόνων

στενό υπνοδωμάτιο με ντουλάπια από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ένα διπλό κρεβάτι σε ρετρό στιλ

μινιμαλιστικό μπάνιο με καμπίνα ντους με λευκά πλακάκια και ξύλινες πτυσσόμενες πόρτες

τραπεζαρία με στρογγυλό τραπέζι σχεδιαστών και μαύρες καρέκλες τραπεζαρίας σε μοντέρνα ατμόσφαιρα με λευκά έπιπλα κουζίνας

κάτοψη μεσογειακό σπίτι στο Ισραήλ σπίτι κάκτων με μεγάλο κήπο και δέντρα