Ονειρεμένα σπίτια

Ξύλινο διαχωριστικό και μεταλλική συρόμενη πόρτα μετατρέπουν μια ανοιχτή μελέτη σε δωμάτιο επισκεπτών

Ξύλινο διαμέρισμα, σκυρόδεμα και μαύρο μέταλλο είναι κοινά στοιχεία στη διακόσμηση

Αυτή η μοντέρνα μονοκατοικία, που σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι και τα δύο σκυλιά τους, συνδυάζει ουδέτερα χρώματα και φυσικά υλικά. Βρίσκεται στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, και έχει χώρο διαβίωσης 200 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί ιδανικά για τη δημιουργία τέλειας άνεσης διαβίωσης. Οι αρχιτέκτονες από το Ventura Estudio δημιούργησαν ένα ανοιχτό στυλ ζωής με ομοιόμορφα υπερχειλισμένους χώρους και ανοιχτούς χώρους, χωρίς να ξεχνούν την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Στο άρθρο μας μπορείτε να μάθετε πώς εγγυάται αυτό και ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την επίπλωση. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του σπιτιού και μάθετε για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκε το πρακτικό ξύλινο διαχωριστικό.

Ξύλινος τοίχος χωρίσματος σε συνδυασμό με ανθεκτικά υλικά

Τσιμεντένιες αγκύλες σε αντίθεση με το ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού και το λευκό ράφι στο παρασκήνιο

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το νεαρό ζευγάρι έχει δύο σκυλιά. Για το λόγο αυτό, δόθηκε έμφαση σε υλικά που μπορούν να τα αντέξουν. Παρ ‘όλα αυτά, δημιουργήθηκε μια ζεστή, μοντέρνα και ευχάριστη ατμόσφαιρα με τη χρήση ζεστών χρωμάτων και σύγχρονων υλικών. Το σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα και το ξύλο εναλλάσσονται τακτικά και καθιστούν τα μερικώς μονόχρωμα έπιπλα ποικίλα. Αυτό ισχύει και για τα χρώματα, όπου το μαύρο είναι η έμφαση και επιλέχθηκε για διαφορετικά έπιπλα και τοίχους. Δεν πρέπει να αγνοήσετε την αρχική συρόμενη μεταλλική πόρτα, η οποία παρέχει πρόσβαση στο δωμάτιο με τη δική του βεράντα και η οποία μπορεί να κλειδωθεί ή να παραμείνει ανοιχτή κατά βούληση χωρίς να σας ενοχλεί.

Ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι με θέα στο μοντέρνο σαλόνι με τραπεζαρία

Αυτό δημιουργεί απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια. Αυτός ο σχεδιασμός ανοιχτού δωματίου υποστηρίζεται οπτικά με τη χρήση ενός μόνο καλύμματος δαπέδου για ολόκληρο το εσωτερικό. Επιπλέον, η μαύρη μεταλλική συρόμενη πόρτα στην κουζίνα δεν είναι η μόνη επιλογή για ανοιχτούς χώρους σε αυτό το σπίτι. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης αρκετά όμορφα χωρίσματα από ξύλο, τα οποία είναι απλά, αλλά εκπέμπουν ζεστασιά και εμφανίζονται μοντέρνα και κομψά λόγω της απλής εμφάνισής τους. Υπάρχει ένα ξύλινο διαχωριστικό στο εσωτερικό του υπνοδωματίου με τη μορφή μιας μακράς πτυσσόμενης πόρτας, το οποίο παίρνει το ρόλο ενός τυφλού και χωρίζει τον χώρο ύπνου από το παράθυρο και ταυτόχρονα από το διάδρομο. Ένα σταθερό ξύλινο διαχωριστικό στο ίδιο δωμάτιο χωρίζει τον χώρο ύπνου από το μπάνιο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η δεύτερη μαύρη μεταλλική πόρτα στην τραπεζαρία που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο.

Ανοιχτοί χώροι διαβίωσης

Μινιμαλιστικά ψηλά ντουλάπια από ξύλο με κόγχη σε μαύρο χρώμα στην κουζίνα

Διαφορετικά, μπορεί να ειπωθεί ότι το σπίτι χωρίστηκε με τη μορφή δύο αξόνων που κινούνται οριζόντια και κάθετα. Η διασταύρωσή τους βρίσκεται στην τραπεζαρία, η οποία λειτουργεί και ως χώρος εργασίας. Κατ ‘αρχήν, όλοι οι χώροι διαβίωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Έτσι, το δωμάτιο λειτουργεί ως γραφείο στο σπίτι όταν δεν είναι κατειλημμένο. Το κρεβάτι είναι ενσωματωμένο απευθείας στην ξύλινη επένδυση τοίχων και μπορεί να διπλωθεί εάν είναι απαραίτητο. Όλα τα άλλα σαλόνια και χώροι μπορούν να εισαχθούν γύρω από τη διασταύρωση των αναφερόμενων αξόνων.

Κρυμμένος αποθηκευτικός χώρος πίσω από έναν ξύλινο τοίχο

Ο χώρος εργασίας με ξύλινο διαχωριστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία αποτελούν άξονα

Τα ξύλινα χωρίσματα δεν είναι οι μόνοι εκπρόσωποι αυτού του υλικού. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στην κουζίνα. Εκεί τα πάνελ ξυπνούν σαν να ήταν ένας ξύλινος διαχωριστικός τοίχος ή μια επένδυση τοίχου. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ενσωματωμένα ντουλάπια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μαγειρικών σκευών και φαγητού και άλλων σκευών. Τα μαύρα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί έτσι ώστε όλο το ξύλο να μην γίνει πολύ καλό. Εκτός από το νησί της κουζίνας, αυτά είναι επίσης μια θέση στο ενσωματωμένο ντουλάπι και η μεταλλική πόρτα που ήδη αναφέρθηκε.

Ουδέτερα και ευχάριστα κύρια χρώματα

Ο χώρος εργασίας πίσω από την κουζίνα διαθέτει ξύλινο διαχωριστικό και μεταλλική συρόμενη πόρτα για προστασία της ιδιωτικής ζωής

Και τα τέσσερα κύρια χρώματα βρίσκονται στο σπίτι και διακοσμούν το εσωτερικό με έναν απίστευτα αρμονικό τρόπο. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το ζεστό ξύλινο χρώμα που χρησιμοποιείται για διάφορα έπιπλα, ο ξύλινος διαχωριστικός τοίχος στο υπνοδωμάτιο και άλλοι τοίχοι από ξύλο. Το δεύτερο χρώμα είναι γκρι. Τα τσιμεντένια δοκάρια στο σαλόνι είναι εντυπωσιακά σε αυτό το χρώμα. Ο καναπές και η επένδυση του δαπέδου, καθώς και οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, είναι επίσης γκρι. Το λευκό είναι το τρίτο χρώμα δέρματος, το οποίο δίνει στο εσωτερικό μια ελαφριά ατμόσφαιρα και προσαρμόζεται τέλεια στα άλλα δύο χρώματα. Οι τοίχοι είναι σχεδιασμένοι σε λευκό χρώμα, αλλά και κάποια έπιπλα όπως τα ενσωματωμένα ράφια στο σαλόνι ή οι καρέκλες Eames στην τραπεζαρία, ένα ντουλάπι και ένα ράφι στην κουζίνα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.

Πτυσσόμενο κρεβάτι στο δωμάτιο και ξύλινο διαχωριστικό μεταξύ του υπνοδωματίου και της αίθουσας

Το μαύρο χρώμα είναι περισσότερο μια προφορά και μια μεγάλη αντίθεση με τα άλλα χρώματα και το ξύλινο διαμέρισμα, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιείται τόσο πολυάριθμα που μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το κύριο χρώμα. Εκτός από τα στοιχεία που έχουν ήδη αναφερθεί στην κουζίνα και τα μεταλλικά συστήματα συρόμενων θυρών, το μαύρο χρησιμεύει επίσης ως χρώμα για τον νιπτήρα στο μπάνιο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα και στοιχεία, όπως λάμπες, κουφώματα, βοηθητικά τραπέζια, τραπέζια φαγητού και καρέκλες, τα οποία δίνουν επίσης στα έπιπλα μια μικρή αίσθηση του βιομηχανικού στυλ.

Ξύλινο διαμέρισμα. Συγκεκριμένη εμφάνιση και πολλά άλλα

Με το ξύλινο διαμέρισμα και τις μεταλλικές πόρτες, η μελέτη μετατρέπεται σε δωμάτιο επισκεπτών

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο εσωτερικό του σπιτιού και να πάρετε μια επισκόπηση όχι μόνο της επίπλωσης και του χρωματικού σχεδιασμού, αλλά και της κατανομής του δωματίου σε πανοραμική θέα με βάση την κάτοψη. Εμπνευστείτε από την ιδέα της επίπλωσης με ξύλινο διαχωριστικό, τσιμεντένια εμφάνιση και μεταλλικά στοιχεία, καθώς και τα ανοιχτά και ταυτόχρονα πολυλειτουργικά δωμάτια και χρησιμοποιήστε τις αγαπημένες σας ιδέες για τη δική σας κατασκευή σπιτιού.

Ελκυστικός διαχωριστικός τοίχος σε μαύρο χρώμα με ενσωματωμένη συρόμενη πόρτα ως διαχωριστικό δωματίου

Η τραπεζαρία με μεγάλο παράθυρο και το δωμάτιο με ξύλινη πτυσσόμενη πόρτα

Ένα ξύλινο διαχωριστικό με ενσωματωμένη πόρτα χωρίζει το δωμάτιο από την τουαλέτα και το μπάνιο

Νιπτήρας σε μαύρο σκυρόδεμα με ενσωματωμένη ξύλινη μονάδα βάσης στο μπάνιο των επισκεπτών

Ξύλινα ράφια στο μπάνιο και νιπτήρας με μαύρη στήλη

Κλειδαριά για το συρόμενο ξύλινο διαμέρισμα κατασκευασμένο από ανθεκτικό μέταλλο

Λευκό ράφι με μοντέρνα εμφάνιση και μεταλλικό στοιχείο σε ξύλινο χώρισμα

House Floor Plan - Σχέδιο του Ventura Estudio στη Μαδρίτη

Το ενσωματωμένο ράφι για το σαλόνι με ένα διαμέρισμα για μια τηλεόραση

Σχέδιο για την κουζίνα από ξύλο και με μαύρο σκυρόδεμα

Σχεδιασμένο από Ventura Estudio.