Ονειρεμένα σπίτια

Ατσάλινη πρόσοψη για παλιά κτίρια: Σας αρέσει η βιομηχανική εμφάνιση;

Οι κατασκευαστές γνωρίζουν: η σκουριά μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα. Το υλικό Corten steel, ωστόσο, είναι ένας χάλυβας ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες που είναι ιδανικός για εξωτερική χρήση. Η κόκκινη-καφέ πατίνα του τραβά αυτόματα την προσοχή και χαλαρώνει την κάπως δροσερή, μινιμαλιστική κομψότητα του μετάλλου. Δεν είναι περίεργο ότι η πρόσοψη από χάλυβα Corten είναι πολύ δημοφιλής. Με ολοένα και περισσότερα νέα κτίρια, ορισμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες ή ακόμα και ολόκληρη η πρόσοψη κουρτινών είναι κατασκευασμένες από διάτρητη λαμαρίνα. Σε νεόδμητες συνοικίες, σπίτια με επένδυση από ατσάλι Corten συνδυάζονται αρμονικά με το περιβάλλον τους. Πώς φαίνεται όμως όταν η βίλα της πόλης βρίσκεται στη μέση της παλιάς πόλης; Θα σας δείξουμε ένα εξαιρετικό έργο ανακαίνισης σπιτιού από την Ολλανδία.

Το πρώην γκαράζ γίνεται μονοκατοικία με ατσάλινη πρόσοψη Corten

μικρό σπίτι με ατσάλι corten στην πρόσοψη και στην οροφή

Το μοντέρνο σπίτι βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Αρχικά υπήρχε ένα γκαράζ στο ακίνητο, το οποίο οι οικοδόμοι μετέτρεψαν σε διώροφη μονοκατοικία με τη βοήθεια διαφόρων τεχνιτών. Έλαβαν επίσης υποστήριξη με τον σχεδιασμό πρόσοψης από τους αρχιτέκτονες Zecc. Με την παραδοσιακή εξωτερική του όψη με αέτωμα και πολλά παράθυρα, η αρχιτεκτονική του κτιρίου συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον του. Το ατσάλι corten προσθέτει μια σπιτική πινελιά και εναρμονίζεται τέλεια με την τοιχοποιία των κτιρίων ακριβώς δίπλα. Το υλικό δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστο, προστατεύει επίσης τη φέρουσα δομή από τα στοιχεία.

διώροφη βίλα στην πόλη με ατσάλινη πρόσοψη και μεγάλα παράθυρα

Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός χαλύβδινων Corten και μαύρων ατσάλινων κουφωμάτων είναι πιο συγκρατημένος και μινιμαλιστικός. Όχι μόνο η πρόσοψη ήταν επενδεδυμένη με ατσάλινα πάνελ Corten, η οροφή και η τεράστια καμινάδα ήταν επίσης εξοπλισμένα με αυτήν. Το μέταλλο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το εσωτερικό κλίμα: το χειμώνα θερμαίνεται γρήγορα και στη συνέχεια μεταφέρει τη θερμότητα στο σπίτι, το καλοκαίρι προστατεύει το σπίτι από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου. Διατηρεί επίσης την ξύλινη δομή στεγνή όλες τις εποχές.

Το παλιό κτίριο γίνεται μινιμαλιστική ομορφιά

Καθιστικό με μονάδα τοίχου και επένδυση τοίχου από ξύλο

Το σπίτι μιας οικογένειας είναι μινιμαλιστικό εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό εμπνέει τη χρήση φυσικών υλικών. Το ξύλο κοσμεί τοίχους και δάπεδα και δίνει στο εσωτερικό μια ρουστίκ πινελιά. Ταυτόχρονα, η επένδυση από ανοιχτόχρωμο ξύλο δημιουργεί μια οπτική σύνδεση μεταξύ των επιμέρους χώρων και επιτρέπει μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ του καθιστικού στο ισόγειο και του χώρου ύπνου στον δεύτερο όροφο. Το ξύλο επιτρέπει επίσης έναν ορισμένο βαθμό ελευθερίας σχεδιασμού: υπάρχουν πολλές επιλογές αποθηκευτικού χώρου κρυμμένες στους ξύλινους τοίχους. Μια ντουλάπα κάτω από το κλιμακοστάσιο, μια μοντέρνα μονάδα τοίχου στο σαλόνι χωρίς χειρολαβές και όλοι οι ξύλινοι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο κρύβουν συρτάρια και διαμερίσματα. Με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι μπορεί επίσης να τακτοποιηθεί εύκολα και όλα θα βρουν γρήγορα τη θέση τους.

Υπνοδωμάτιο με ξύλινους τοίχους και μπάνιο με κεραμικά πλακάκια

Το σπίτι έχει επίσης σχεδιαστεί πολύ έξυπνα και λειτουργικά στο εσωτερικό. Πολυάριθμα παράθυρα αφήνουν άπλετο ηλιακό φως και δημιουργούν μια συναρπαστική αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς. Τα ενσωματωμένα έπιπλα δημιουργούν κόγχες με καθίσματα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας. Ακόμα και το κλιμακοστάσιο προσφέρει πολλές επιλογές αποθήκευσης και διακόσμησης.

Επένδυση τοίχου από ξύλο και δυνατότητες αποθήκευσης γύρω από το εσωτερικό του κλιμακοστασίου

Οι σκάλες οδηγούν από το υπνοδωμάτιο απευθείας στο σαλόνι, όπου μια ευρύχωρη μονάδα τοίχου προσφέρει χώρο αποθήκευσης για άνετα κλινοσκεπάσματα, αξεσουάρ και φυσικά βιβλία και CD. Το φωτεινό δωμάτιο πλημμυρίζει απρόσκοπτα σε μια ηλιόλουστη ξύλινη βεράντα. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι μπορούν να χαλαρώσουν τόσο μέσα όσο και έξω όταν ο καιρός είναι καλός με ένα καλό βιβλίο στο χέρι.

Επένδυση τοίχου από ξύλο και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τις σκάλες

Η κουζίνα με παρακείμενη τραπεζαρία βρίσκεται στο ισόγειο. Η κουζίνα έχει θέα στην πίσω αυλή και τον κήπο και η τραπεζαρία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την είσοδο του σπιτιού. Η επίπλωση σκανδιναβικού στιλ χρησιμοποιεί αντίθετα υλικά και ουδέτερα χρώματα. Στο τέλος, το πρώην γκαράζ έχει γίνει ένα κομψό, μοντέρνο και πολύ λειτουργικό σπίτι.

παλιά και νέα σπίτια δίπλα σε γειτονιά στην Ολλανδία

Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, οι κατασκευαστές μπορούν επιτέλους να ανυπομονούν για το τελικό αποτέλεσμα. Υποστήριξαν εξειδικευμένους φίλους κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Η ομάδα εγκατέστησε τα ξύλινα και χαλύβδινα πάνελ βήμα προς βήμα. Οι οικοδόμοι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην πρόσοψη. Θα πρέπει να είναι μοντέρνο και ταυτόχρονα να ταιριάζει αρμονικά στα γύρω παλιά κτίρια. Θεωρούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ επιτυχημένο. Σας αρέσει επίσης το συναρπαστικό μείγμα παλιού και νέου, βιομηχανικού στυλ και πουρίσματος?

Η πρόσοψη από χάλυβα Corten δίνει στο κτίριο μια τραχιά βιομηχανική εμφάνιση

Ο χάλυβας Corten ως πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δομικού υλικού ως επένδυση πρόσοψης

Η πρόσοψη από χάλυβα Corten συγχωνεύεται στην οροφή και τα πάνελ καμινάδας

Ατσάλινη οροφή Corten για μοντέρνο σπίτι στην Ολλανδία

Οι κατασκευαστές ταίριαξαν με ακρίβεια μεμονωμένα ατσάλινα πάνελ Corten

Λεπτομέρειες από ατσάλι Corten στον τοίχο κουρτινών και αέτωμα στέγη και παράθυρα

Χάρη στην κόκκινη-καφέ πατίνα, το σπίτι συνδυάζεται αρμονικά με το περιβάλλον του παλιού κτιρίου

Συντονίστε τα νέα κτίρια στην παλιά πόλη με τα παλιά κτίρια

Τα γενναιόδωρα παράθυρα και το φαρδύ περβάζι προσφέρουν πολυάριθμες επιλογές σχεδίασης

Μετατρέψτε το γκαράζ σας σε ένα μοντέρνο σπίτι

Από γκαράζ σε διώροφη σειρά κατοικιών

Σπίτι με χαλύβδινο τοίχο και μεγάλα παράθυρα

Νέο κτίριο με πρόσοψη από χάλυβα Corten στην παλιά πόλη, στενό σπίτι με μεγάλα παράθυρα

Μετατροπή γκαράζ σε μονοκατοικία με σχέδιο χάλυβα Corten Σπίτι με κάτοψη ατσάλινη πρόσοψη κάτοψη από ψηλά Σπίτι με θέα στην πρόσοψη από ατσάλι corten από μπροστά

Σπίτι με ατσάλινη πρόσοψη στην παλιά πόλη στο σχέδιο της Ολλανδίας

Νέο κτίριο με πρόσοψη από ατσάλι Corten, κάτοψη, πλάγια όψη

Ένα έργο από το Υλικό corten ατσάλι