Ονειρεμένα σπίτια

Μοντέρνο οικογενειακό σπίτι με μονολιθικό σχεδιασμό και όμορφη ξύλινη βεράντα

μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού ξύλινη βεράντα κήπο μαύρο σκυρόδεμα

Στη σημερινή ανάρτηση πρόκειται να σας παρουσιάσουμε ένα συναρπαστικό, μοντέρνο οικογενειακό σπίτι με μια κομψή ξύλινη βεράντα, στο Melroeira – Ourém, Πορτογαλία, το οποίο χτίστηκε σε μια ελαφρώς επικλινή αγροτική γη. Η βίλα με την εντυπωσιακή μονολιθική της εμφάνιση σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες του πορτογαλικού πρακτορείου Filipe Saraiva Arquitectos. Το House Ourém εκτείνεται σε έκταση 410 τετραγωνικών μέτρων. Ο μοναδικός σχεδιασμός του σπιτιού εμπνεύστηκε από τον τρόπο που ένα παιδί σχεδιάζει ένα σπίτι από απλές 5 γραμμές, δηλαδή μια σύνθεση ορθογωνίου και δύο τετραγώνων. Το πεντάγωνο στο μπροστινό μέρος του γοητευτικού σπιτιού με ξύλινη βεράντα αποτελείται από πέντε γραμμές που αντιπροσωπεύουν τους τέσσερις τοίχους και την οροφή. Το ορθογώνιο σημαίνει την πόρτα, ενώ τα τετράγωνα σχηματίζουν τα παράθυρα.

σχήμα σπιτιού μαύρο τσιμέντο ξύλινη βεράντα ξύλινος κήπος

Στην πλευρά του κτιρίου, ένα μονοπάτι οδηγεί στην είσοδο. Η μπροστινή πόρτα βρίσκεται κάτω από ένα θόλο από ξεπερασμένο χάλυβα. Με θέα από το εσωτερικό, η ξύλινη πόρτα βρίσκεται σε μια μικρή κόγχη. Δίπλα του είχε στηθεί μια αίθουσα μουσικής. Αυτό το δωμάτιο είναι επιπλωμένο με κομψή ξαπλώστρα και συσκευή αναπαραγωγής δίσκων. Ένας γυάλινος τοίχος με μαύρο ατσάλινο πλαίσιο προσφέρει θέα στο γκαράζ. Στην άλλη άκρη του δωματίου, η αίθουσα μουσικής πηγαίνει στον κύριο χώρο καθιστικού. Στο φωτεινό σαλόνι με ψηλή οροφή, υπάρχει ένα μεγάλο, στρογγυλό τραπέζι που περιβάλλεται από πολλές μαύρες καρέκλες. Το μαύρο χρώμα των καθισμάτων εναρμονίζεται με τα μαύρα πλαίσια παραθύρων του μεγάλου μπροστινού παραθύρου. Το ξύλινο υλικό της τραπεζαρίας φαίνεται εξίσου ομόφωνα σε συνδυασμό με την υπέροχα όμορφη ξύλινη βεράντα. Χάρη στο μεγάλο παράθυρο μπροστά, ο άνετος και ευρύχωρος χώρος σαλόνι πλημμυρίζει από φως.

τζάκι μαύρο καναπέ νησί γούνα από γυαλί μπροστά

Το σαλόνι διαθέτει τζάκι που γεμίζει το δωμάτιο με ζεστασιά και άνεση. Πίσω από το καθιστικό υπάρχει ένας άλλος χώρος lounge με χαμηλό συρταριέρα και τηλεόραση. Η κουζίνα βρίσκεται επίσης στον ανοιχτό χώρο καθιστικού. Τα ξύλινα ντουλάπια προσθέτουν μια φυσική γοητεία στο λευκό βαμμένο δωμάτιο. Μια ξύλινη σκάλα συνδέει το ανοιχτό σαλόνι με τα υπόλοιπα δωμάτια της όμορφης βίλας με μια ξύλινη βεράντα. Τα υπνοδωμάτια, το μπάνιο με το ντους και το γραφείο στο σπίτι με τη βιβλιοθήκη βρίσκονται στον επάνω όροφο. Στο κομψό μπάνιο, η ανεξάρτητη, οβάλ μπανιέρα προσφέρει θέα στη μικρή εσωτερική αυλή με μια μικρή υπερυψωμένη βεράντα και αμμώδες δάπεδο. Από τον ανοιχτό σαλόνι έχετε πρόσβαση στη σκεπαστή ξύλινη βεράντα, η οποία έχει διαμορφωθεί ως ένας άνετος χώρος τραπεζαρίας και lounge. Από εκεί έχετε θέα στη γύρω γεωργική γη και στο δρόμο. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι στον κήπο οδηγεί στον ειδυλλιακό μπροστινό κήπο με καθιστικό, νεροχύτη και τζάκι.

σαλόνι τραπεζαρία τραπεζαρία γύρω από ξύλινο τσιμεντένιο πάτωμα

σαλόνι ψηλή οροφή μυτερή οροφή παράθυρο μπροστινή βεράντα από ξύλο

νησί κουζίνας ευρύχωρα φωτεινά ντουλάπια κουζίνας

σπίτι ourem Πορτογαλία κελάρι κρασιού γυάλινο χαλύβδινο πλαίσιο κλειστό

παιδικό δωμάτιο κρεβατοκάμαρα κρεβάτι γραφείο ράφι

βιβλιοθήκη σπίτι γραφείο κεκλιμένη στέγη σπίτι ourem

μουσική αίθουσα τσιμεντένιο πάτωμα ηχοσύστημα παράθυρο

πολυθρόνα δωματίου πόρτας από ανοιχτόχρωμο ξύλο

ντουλάπα αίθουσας μινιμαλιστικό φωτεινό σπίτι ourem

μεγάλα παράθυρα μπάνιο ανεξάρτητη μπανιέρα ξύλο γκρι

ξύλινη βεράντα με καθιστικό με ξύλινα πηχάκια

είσοδο χαλύβδινες σκάλες σπίτι ourem τσιμεντένιες πλάκες

οικογενειακό σπίτι ourem παράθυρο μπροστά τριγωνική κεκλιμένη βεράντα στον τελευταίο όροφο

κήπος λίμνη τοπίο ξύλινα πηχάκια ξύλινο σπίτι βεράντα

βεράντα κήπος κήπος φυτά κήπος μονοπάτι ξύλινη βεράντα

μοντέρνο σπίτι κήπου ourem ξύλινη βεράντα πέτρινο μονοπάτι κήπου

σπίτι ourem Πορτογαλία αυλή βότσαλα

γκαράζ μυτερή στέγη τσιμεντένια παιδική χαρά

αυτοκίνητα γκαράζ σκεπαστό σπίτι μυτερή στέγη

* ένα έργο από Filipe Saraiva Arquitectos