Ονειρεμένα σπίτια

Σκάλα με γυάλινο κιγκλίδωμα στο μοντέρνο σπίτι που συγχωνεύεται με τη φύση

σκάλες με γυάλινο κιγκλίδωμα σπίτι-κήπος-σαλόνι-πισίνα-πέτρα-1

Στο σημερινό άρθρο θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα μοντέρνο σπίτι στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Το Casa OM1 αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τον Andrés Escobat από την AE Arquitectos. Αυτό το σύγχρονο σπίτι έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με τη γύρω φύση. Στο πίσω μέρος του σπιτιού στην πίσω αυλή υπάρχει ένας υποστηρικτικός κεκλιμένος πέτρινος τοίχος που είναι πλήρως καλυμμένος με φυτά. Το Casa OM1 γοητεύει με μια ξύλινη οροφή με ενσωματωμένο, κρυφό φωτισμό. Το αποκορύφωμα στο εσωτερικό είναι αναμφίβολα η μοντέρνα σκάλα με γυάλινο κιγκλίδωμα. Ο κύριος χώρος καθιστικού του σπιτιού μπορεί να ανοίξει στην πίσω αυλή και στην πισίνα.

πρόσοψη-γκαράζ-σπίτι-μεξικό-μοντέρνο-2

Η ξύλινη οροφή με ελκυστικό, κρυφό φωτισμό χρησιμεύει ως θόλος για την εξωτερική τραπεζαρία και την κουζίνα. Τόσο η σκεπαστή εξωτερική τραπεζαρία όσο και ολόκληρο το σαλόνι λούζονται σε ένα απαλό, ζεστό φως που δίνει στα δωμάτια μια ευχάριστη, ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Οι φωτεινές πηγές που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα είναι οι λαμπτήρες οροφής LED και τα φωτιστικά σε απλό και κομψό σχεδιασμό. Οι χαμηλές σκάλες, που επιτρέπουν τη μετάβαση από έξω προς τα μέσα, λάμπουν επίσης σε απαλό φως. Οι όρθιοι φωτίζονται και παρέχουν ένα λεπτό παιχνίδι φωτός το βράδυ.

βεράντα-καλυμμένη αυλή-στέγη-ξύλο-3

Στο εσωτερικό, το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Και οι δύο πλευρές του δωματίου μπορούν να ανοίξουν για να σχηματίσουν μια μικρή, πράσινη όαση. Το ψηλό ταβάνι εξασφαλίζει επαρκές φως και άνεση στο σαλόνι. Ο ευρύχωρος χώρος καθιστικού με ανοιχτό στυλ ήταν επιπλωμένος σε ζεστούς μπεζ και καφέ τόνους, γεγονός που δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το υλικό ξύλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε μοντέρνα επίπλωση, μπορεί να βρεθεί σε δάπεδα, έπιπλα, πάνελ οροφής και επένδυση κιγκλιδώματος. Τα μακριά φωτιστικά που κρέμονται από το υψηλότερο σημείο της οροφής πάνω από την τραπεζαρία δίνουν στο δωμάτιο επιπλέον ύψος.

πισίνα-βεράντα-τραπεζαρία-χώρος-φωτισμός-4

Αμέσως από τον κύριο χώρο διαβίωσης υπάρχει μια εσωτερική αυλή, η οποία, χάρη στα πολλά υπέροχα πράσινα φυτά και το χαρακτηριστικό του νερού, δημιουργεί μια μικρή όαση ευεξίας. Ο διακριτικός φωτισμός κοντά στο νερό και τα φωτιστικά δαπέδου μεταξύ των φυτών δίνουν μεγάλη έμφαση στην εσωτερική αυλή. Ένας γυάλινος τοίχος προσφέρει απεριόριστη θέα στον όμορφο, καταπράσινο παράδεισο από το διάδρομο. Στο διάδρομο και κατά μήκος της εσωτερικής αυλής υπάρχει η εντυπωσιακή σκάλα με γυάλινο κιγκλίδωμα. Αντιπροσωπεύει ένα μοντέρνο μείγμα υλικών από ξύλο, ατσάλι και γυαλί και αντιστοιχεί με τέλειο τρόπο με τις συρόμενες γυάλινες πόρτες, που συγχωνεύουν το εσωτερικό και την πράσινη αυλή και συγχωνεύονται σε ένα σύνολο. Η κομψή σκάλα με γυάλινο κιγκλίδωμα οδηγεί στον επάνω όροφο του ζεστού και σύγχρονου σπιτιού στο Μεξικό.

ανοιχτό σαλόνι-τραπεζαρία-σκάλες-γυάλινο κιγκλίδωμα-5

κήπος-φυτά-σκάλες-γυαλί-κάγκελα-συρόμενες-πόρτες-6

γυάλινο τοίχο-σκάλες-γυάλινο-κιγκλίδωμα-αίθουσα-7

ξύλο-γυαλί-κάγκελα-σκάλες-φυτά-8

* ένα έργο από AE Arquitectos