Ονειρεμένα σπίτια

Άνετη και μινιμαλιστική διαβίωση – μια αμερικανική καλύβα

μινιμαλιστική διαβίωση-ζεστό σπίτι-πέτρα-ξύλο-εξωτερικό-εξωτερικό

Μινιμαλισμός και άνεση σε ένα; Είναι δυνατόν και γιατί οι δύο όροι αλληλοαποκλείονται; Ολα ή τίποτα. Το να ζεις με μινιμαλιστικό τρόπο δεν σημαίνει γυμνό χώρο διαβίωσης και λευκή μπογιά παντού. Λίγα έπιπλα και σαφείς γραμμές κάνουν το διαμέρισμα πιο καθαρό, πιο ήσυχο και μεγαλύτερο. Φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα δημιουργούν μια ζωντανή δομή, ζωντανεύουν περιοχές και εκπέμπουν ζεστασιά. Η χρήση φυσικών υλικών κάνει επίσης τον μινιμαλισμό πιο άνετο.

Άνετη και μινιμαλιστική ζωή – ένα ονειρεμένο σπίτι στο Τζάκσον, Ουαϊόμινγκ, ΗΠΑ

μινιμαλιστική διαβίωση-ζεστό σπίτι-πέτρα-ξύλο-βουνά-φυσικό-τοπίο

Οι αρχιτέκτονες McLean Quinlan, με έδρα την Αγγλία, συνδυάζουν άνετη και μινιμαλιστική ζωή και πραγματοποιούν ένα ιδιωτικό σπίτι στα βουνά, κοντά στο Τζάκσον, στο Ουαϊόμινγκ, ΗΠΑ. Το έργο συνδυάζεται τέλεια με το περιβάλλον και το ενσωματώνει με τη βοήθεια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η αγάπη για την τοποθεσία είναι εμφανής στο οικοδομικό σχέδιο του σπιτιού, το οποίο βασικά λειτουργεί σε ένα επίπεδο και προσφέρει όμορφη θέα από όλες τις πλευρές.

Ζώντας άνετα και μινιμαλιστικά: κτίριο και επίπλωση με φυσικά υλικά

μινιμαλιστική διαβίωση-cozy-house-glass-panorama-window-stone

Μέσα και έξω, χρησιμοποιούνται μόνο υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά όπως ξύλο και φυσική πέτρα. Μεγάλα παράθυρα με εικόνα ανοίγουν το εσωτερικό προς τα έξω και προσφέρουν υπέροχη θέα στο γραφικό τοπίο. Ως αποτέλεσμα, το φως της ημέρας πέφτει από όλες τις πλευρές και κάνει το εσωτερικό να φαίνεται ελκυστικό και πολύ θετικό.

Άνετη και μινιμαλιστική διαβίωση: σύγχρονο σπίτι σχεδιασμένο από Ευρωπαίους για Αμερικανούς

μινιμαλιστική-ζωντανή-ζεστή-κατοικία-πέτρα-ξύλο-εξωτερικός-αρχιτεκτονική

Το σπίτι είναι τοποθετημένο στη μέση του ακινήτου προκειμένου να προσαρμοστεί βέλτιστα στο περιβάλλον και να συνδεθεί με την εμφάνιση της φύσης. Οι κοινόχρηστοι χώροι – κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι βρίσκονται σε ένα δωμάτιο που σας καλεί αργά έξω σε μια βεράντα με πισίνα.

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-βεράντα-πισίνα

Στο εσωτερικό, μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, δημιουργείται μια άμεση θέα στη γύρω φύση, στα βουνά, στα χωράφια και στους λόφους. Ο απλός εσωτερικός σχεδιασμός δεν αποσπά την προσοχή του θεατή και δημιουργεί ένα ήρεμο περιβάλλον διαβίωσης. Τα έπιπλα και ο πλήρης εξοπλισμός αποτελούνται από ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο πείθει θετικά με τη φυσική του εμφάνιση. Διατηρούνται πολύ απλά, ακόμη και μινιμαλιστικά.

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-έπιπλα-σχέδιο-απλό

Η αρχιτεκτονική είναι ένα σύγχρονο μείγμα ευρωπαϊκής και αμερικανικής καλύβας. Εδώ λείπουν αξεσουάρ σπιτιού και μικρά έπιπλα. Φυσικά υλικά όπως φυσική πέτρα, ξύλο, γύψος και γυαλί χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του σπιτιού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ο στόχος είναι ένας εντελώς φυσικός σχεδιασμός που συγχωνεύεται απαλά στο φυσικό τοπίο. Γύρω από το σπίτι έχουν αναπτυχθεί νεαροί κέδροι, οι οποίοι μετά από λίγα χρόνια θα αποτελούσαν ένα φυσικό φράγμα και θα έδιναν ωραία σκιά. Με την πάροδο του χρόνου, η πέτρινη οροφή καλύπτεται από λειχήνες και η δομή συγχωνεύεται πλήρως στη γύρω περιοχή.

μινιμαλιστικό-σαλόνι-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-σαλόνι-κουζίνα-παράθυρο

Μειωμένη στα ουσιαστικά, η μινιμαλιστική ζωή δεν χρειάζεται να έρχεται σε αντίθεση με την άνεση και την άνεση της ζωής. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δεν αποσπά την προσοχή. Χρησιμοποιώντας απαλά και φυσικά υλικά, είναι δυνατό να συνδυάσετε τον μινιμαλισμό και τη ζεστή ζωή.

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-φωτεινό-φως

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-τζάκι-shclicht-έπιπλα

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-κουζίνα-υπόγειο-αποθήκη

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-παράθυρο-υπνοδωμάτιο

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-υπνοδωμάτιο-μπανιέρα

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-μπάνιο-υπνοδωμάτιο-μπανιέρα

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-εσωτερικό-ξύλο-φωτεινό-διάδρομο

μινιμαλιστικό-ζωντανό-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-μπάνιο-απλός-νιπτήρας

μινιμαλιστικό-σαλόνι-ζεστό-σπίτι-πέτρα-ξύλο-παιδικό δωμάτιο-ξύλο-έπιπλα-κρεβάτι σοφίτας

* ένα έργο από ΜακΛιν Κουινλάν Αρχιτέκτονες