Ονειρεμένα σπίτια

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του σπιτιού στους βράχους με την εκπληκτική θέα στη λίμνη

μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού με πρόσοψη με θέα στη λίμνη

Αυτό μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού ήταν χρονολογημένο Αρχιτέκτονας Mark Dziewulski Στούντιο σχεδιασμένο από το Σαν Φρανσίσκο. Ονομάστηκε το σπίτι στα βράχια, αλλά ονομάζεται το σπίτι της λίμνης από τους σημερινούς κατοίκους. Το έργο διήρκεσε από το 2006 έως το 2010 και κατασκευάστηκε κυρίως από χάλυβα, σκυρόδεμα και γυαλί. Το σπίτι έχει πέντε ορόφους, τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, γυάλινο ασανσέρ, γυάλινες σκάλες και ιδιωτική προβλήτα. Η θέα κατευθύνεται προς τη λίμνη Tahoe και οι γυάλινοι τοίχοι εξασφαλίζουν μια εκπληκτική πανοραμική θέα όλης της περιοχής.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του σπιτιού – ιδέα και τοποθεσία

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με θέα στη λίμνη μέρα νύχτα

Το σπίτι βρίσκεται σε μια απόκρημνη πλαγιά του βουνού με σκάλες που οδηγούν στην όχθη της λίμνης Ταχόε. Η πανοραμική θέα απλώνεται σε ολόκληρη τη λίμνη και τα βουνά πίσω από αυτήν. Το σπίτι χτίστηκε σε διαφορετικά επίπεδα όπου η είσοδος είναι στο πάνω επίπεδο. Ο ιδιοκτήτης ήθελε ένα σπίτι που θα εκμεταλλευόταν πλήρως το όμορφο φυσικό τοπίο. Θα πρέπει να είναι μεγάλο και ευρύχωρο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και να προσφέρει οικειότητα και ιδιωτικότητα. Οτι μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού χτίστηκε σε πέντε επίπεδα λόγω της πλαγιάς του βουνού.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του σπιτιού διαμορφώνεται από το περιβάλλον

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με σκάλες με θέα στη λίμνη

Οτι μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού προσφέρει ένα διαφανές περιβάλλον, ώστε να μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα της λίμνης ανενόχλητος. Το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού δεν φαίνεται από το δρόμο και το γωνιακό εξωτερικό σχήμα αντανακλά το ανώμαλο έδαφος.

Οι γυάλινες σκάλες ως το κύριο στοιχείο στο σπίτι της λίμνης

ο μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με σχεδιασμό σκάλας με θέα στη λίμνη

Επειδή αυτό μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού βρίσκεται σε διαφορετικά επίπεδα, από το δρόμο μόνο η οροφή είναι ορατή ως επί το πλείστον και αυτό ακριβώς αποτελεί τη βασική πρόσοψη του σπιτιού. Το κύριο στοιχείο στο σπίτι είναι οι γυάλινες σκάλες που σχηματίζουν έναν πύργο. Τα υπόλοιπα δωμάτια ήταν προσανατολισμένα προς αυτό το κύριο στοιχείο και μοιάζουν με τα γωνιακά σχήματα του πύργου.

Ο κάθετος σχεδιασμός αποκαλύπτει πλήρως την πανοραμική θέα

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με στοιχεία γυαλιού με θέα στη θάλασσα

Οτι μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο κάθετος σχεδιασμός να αποκαλύπτει εν μέρει τη μεγαλοπρέπεια της θέα στη λίμνη. Οι τοίχοι που βλέπουν προς τη λίμνη είναι κυρίως κατασκευασμένοι από γυαλί. Ο γυάλινος ανελκυστήρας είναι μια εμπειρία από μόνη της καθώς η κίνηση πάνω ή κάτω αποκαλύπτει τοπία που κόβουν την ανάσα. Τα μεμονωμένα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται πλήρως τη θέα στη λίμνη. Το κυρίως υπνοδωμάτιο χτίστηκε σκόπιμα για να βλέπει τη λίμνη και τα βουνά.

Το σπίτι στα βράχια εξασφαλίζει ιδιωτικό χώρο παρά τους γυάλινους τοίχους

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με θέα στη λίμνη

Οτι μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού έχει κυρίως σχισμένες μορφές, που αντιστοιχούν στη βραχώδη επιφάνεια της πλαγιάς του βουνού. Τα περισσότερα υλικά είναι σκοτεινά και δεν αντανακλούν. Το σπίτι χτίστηκε με τέτοιο τρόπο που συνδυάζεται με το περιβάλλον της πλαγιάς του βουνού και γίνεται σχεδόν μέρος του τοπίου. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει άμεση θέα του σπιτιού από τη λίμνη.

 Άνετο σαλόνι με θέα στη λίμνη

ο μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με καθιστικό με θέα στη λίμνη

Υπνοδωμάτιο με πανοραμική θέα στο βουνό

μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού με υπνοδωμάτιο με θέα στη λίμνη

Κουζίνα με μοντέρνο σχεδιασμό

μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού με κουζίνα με θέα στη θάλασσα

Μοναδικός σχεδιασμός τζακιού στο σαλόνι

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με τζάκι με θέα στη λίμνη

Τραπεζαρία με εκπληκτική θέα

μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού με τραπεζαρία με θέα στη λίμνη

Μοντέρνο μπάνιο με πράσινα πλακάκια

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με μπάνιο με θέα στη λίμνη

Μπανιέρα σε εξαιρετικό σχήμα

μοντέρνος σχεδιασμός σπιτιού με μπανιέρα με θέα στη λίμνη

Τουαλέτα σε λευκό χρώμα με τραπέζι σχεδιαστών

ο μοντέρνος σχεδιασμός του σπιτιού με τουαλέτα με θέα στη λίμνη