Ονειρεμένα σπίτια

Ξύλινο κάλυμμα βεράντας – μοντέρνο σχέδιο από την Αυστραλία

Ξύλινη στέγη βεράντας-πρόσοψη-βεράντα-σκάλες-κήπος-πράσινα-φυτά

Το κάλυμμα της βεράντας καθιστά δυνατή την απόλαυση του καθαρού αέρα έξω ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες. Η αυστραλιανή εταιρεία αρχιτεκτονικής FMD έχει ένα σπίτι με ένα εντυπωσιακό Ξύλινη στέγη βεράντας και μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Η καινοτόμος κατασκευή που συνδέεται με το σπίτι αφήνει πολύ φως από τα βόρεια και ταυτόχρονα προστατεύει από τον ήλιο στα δυτικά.

Ξύλινη στέγη βεράντας με όμορφη προοπτική

Ξύλινη σκεπή βεράντας-βεράντα-ξύλινο πλέγμα-κήπος-πέργκολα

Πολύ ξύλο, άνετα έπιπλα κήπου και τα πράσινα φυτά δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η βεράντα γειτνιάζει με το σπίτι σε ορθογώνιο σχήμα και μεταφέρει κομψή κομψότητα με τη σκαλοπάτι.

Η οροφή της ξύλινης οροφής είναι κατασκευασμένη από πλεξιγκλάς

Ξύλινη ταράτσα-στέγη-βεράντα-ξύλινο πάτωμα-μαύρη καρέκλα

Η βεράντα χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι η κάτοψη μοιάζει με τρίγωνο. Οι ξύλινες κολώνες του καλύμματος της βεράντας τοποθετούνται ασύμμετρα στις πλευρές του τριγώνου και ελέγχουν το φως του ήλιου. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση προοπτικής. Το κάλυμμα του αίθριου είναι τόσο ελκυστικό που έχει γίνει έμφαση στον ίδιο τον κήπο.

Ξύλινη στέγη βεράντας – κατασκευή πλέγματος πάνω από τη γωνιά χαλάρωσης για περισσότερη σκιά

Ξύλινη ταράτσα-ταράτσα-βεράντα-ξύλινο πάτωμα-μαύρο-πολυθρόνα-στρογγυλό τραπεζάκι

Ο χώρος για αναψυχή βρίσκεται κάτω από ένα πλέγμα παράλληλων πτερυγίων που πλαισιώνουν την ευρεία πλευρά της κατασκευής. Παρέχουν πιο πυκνή σκιά στα άνετα έπιπλα κήπου και έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα τις ζεστές μέρες.

Γεωμετρικά σχήματα και κλασικά χρώματα στο σαλόνι

Ξύλινη στέγη βεράντας -κουζίνα-πάγκος εργασίας-μαύρο-σκαμπό μπαρ-ξύλο

Το σπίτι έχει επίσης μια μοντέρνα εμφάνιση στο εσωτερικό. Γωνιακά, απλά βασικά σχήματα επικρατούν στην κουζίνα. Η μαύρη μαρμάρινη επιφάνεια εργασίας και η τραπεζοειδής ξύλινη μονάδα τοίχου είναι μια έμφαση. Τα άλλα ντουλάπια κουζίνας, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως μέρος του μινιμαλιστικού στυλ, έχουν σχεδιαστεί σε αντίθεση χρωμάτων.

Ένα παιχνίδι αντιθέσεων στην κουζίνα με έπιπλα σε μινιμαλιστικό στιλ

ξύλινη σκεπή βεράντας-κουζίνα-ξύλινο πάτωμα-μαύρο-πάγκος-επιφάνειες εργασίας

Το ξύλινο πάτωμα φαίνεται ζεστό και με μερικές ξύλινες πινελιές δημιουργείται μια αρμονία, έτσι ώστε η κουζίνα να έχει μια τέλεια εμφάνιση. Τα σκαμπό μπαρ με μεταλλικό σκελετό θυμίζουν βιομηχανικό στυλ και ταιριάζουν απόλυτα με τα έπιπλα σε λευκό, μαύρο και ξύλο.

Οι ξύλινες άκρες υπογραμμίζουν τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της βιβλιοθήκης

ξύλινη ταράτσα στέγη-σαλόνι-βιβλιοθήκη-ξύλινο πάτωμα-τηλεόραση

Ο σχεδιασμός του σαλονιού επαναλαμβάνει την ιδέα για προοπτικά και απλά γεωμετρικά σχήματα. Ο μαύρος τοίχος συγχωνεύεται σε μια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη που φτάνει στη γωνία του δωματίου στην επόμενη πόρτα στο διάδρομο.

Το κίτρινο ράφι κάτω από την τηλεόραση μοιάζει με τζάκι

ξύλινη-βεράντα-στέγη-σαλόνι-μαύρος-τοίχος-βιβλιοθήκη-ξύλινο πάτωμα

Το σαλόνι βρίσκεται στην άλλη άκρη του διαδρόμου. Όλες οι γωνίες χρησιμοποιούνται βέλτιστα: στην άλλη πλευρά του μαύρου τοίχου υπάρχει ένα ενσωματωμένο τραπέζι εργασίας με ράφια πάνω του.

Μαύρα ράφια βιβλίων και ενσωματωμένες ντουλάπες καλύπτουν ολόκληρο τον τοίχο του διαδρόμου

ξύλινη ταράτσα-επένδυση μαύρου-τοίχου-ράφι-βιβλία-ξύλινο πάτωμα

Η μινιμαλιστική εμφάνιση είναι εύκολο να επιτευχθεί με τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης και ντουλάπια στο διάδρομο. Η πράσινη πόρτα οδηγεί στο μπάνιο, το οποίο βρίσκεται στο χώρο μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού.

Οι καθρέφτες σε όλο το πλάτος του τοίχου μεγεθύνουν οπτικά το μπάνιο

Ξύλινη ταράτσα-στέγη-μπάνιο-ντουλάπι-καθρέφτης-μαύρα-πλακάκια-λευκό-νιπτήρας

Το ασπρόμαυρο μοτίβο συγχωνεύεται επίσης στο μπάνιο. Τα κεραμίδια με μοτίβο κηρήθρας είναι ένα υπέροχο φόντο πάνω στο οποίο ο ξύλινος νιπτήρας μπορεί να ξεχωρίσει ως έμφαση.

Σε αντίθεση με την επίπλωση, η πρόσοψη έχει κλασική εμφάνιση

ξύλινη στέγη βεράντας-πρόσοψη-ξύλινος φράχτης-μπεζ-γκρι-στέγη

Το σχέδιο του σπιτιού με το κομψό ξύλινο κάλυμμα βεράντας μπορεί να απεικονίσει τον τρόπο τοποθέτησης των δωματίων και των επίπλων

ξύλινος σχεδιαστής σκεπής βεράντας σπιτιού