Ονειρεμένα σπίτια

Σύγχρονος μινιμαλισμός – Σπίτι στην Αριζόνα

μοντέρνα αρχιτεκτονική σπιτιού μινιμαλισμού

Απο σύγχρονο μινιμαλισμό θέτει προκλήσεις για τους αρχιτέκτονες. Προσφέρει τη δυνατότητα το κτιριακό έργο να συνδυάζεται τέλεια με το περιβάλλον. Η χρήση φυσικών υλικών διευκολύνει τη δουλειά των αρχιτεκτόνων και δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική αισθητική. Το νέο κτίριο φαίνεται μοντέρνο και χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα κατασκευή σπιτιού.

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός συνδυάζει τη φύση και την αρχιτεκτονική

Αρχιτεκτονικό στυλ μινιμαλιστική πρόσοψη

Απο σύγχρονο μινιμαλισμό μας εκπλήσσει κάθε μέρα, και αυτό το σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Το έργο ονομάστηκε Ξηρός, που προέρχεται από την ελληνική λέξη για ξηρό. Το ίδιο το όνομα είναι η άμεση δήλωση των αρχιτεκτόνων ότι το σπίτι πρέπει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον του και όχι το αντίστροφο. Το έργο έχει πολλά φιλικά προς το περιβάλλον σχέδια.

Σύγχρονος μινιμαλισμός – Σπίτι στην Αριζόνα

σύγχρονος μινιμαλισμός νέου κτιρίου

Το κτίριο προστατεύεται από τον δυνατό ήλιο από τα δυτικά με μεταλλικό θόλο. Οι όγκοι του κτιρίου είναι μεγάλοι και στενοί, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τη βλάστηση έξω. Η ίδια η τοποθεσία ήταν ενοχλητική στην αρχή – η περιοχή δεν είναι πυκνοκατοικημένη, αλλά οι αρχιτέκτονες έλυσαν δημιουργικά αυτό το πρόβλημα και αντίθετα έδωσαν μεγάλη προσοχή στη σχέση με τη φύση. Απο σύγχρονο μινιμαλισμό φαίνεται κομψό και καινοτόμο.

Μοντέρνος μινιμαλισμός – εσωτερικό σπιτιού

κομψό-πρόσοψη-ατσάλι-σκυρόδεμα-γυαλί

 Η μοντέρνα κατοικία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον μινιμαλισμό – το υπόγειο έχει σχεδιαστεί ως στούντιο. Η είσοδος στο στούντιο είναι κρυμμένη πίσω από μια γυάλινη πόρτα με πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Μια όμορφη θέα στα βουνά έρχεται από μόνη της χάρη στην πλούσια τζάμια της πρόσοψης. Μια εξωτερική σκάλα οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν πολλά πολυλειτουργικά δωμάτια – ένα από τα οποία είναι ένα ντουλάπι με θέα στα βουνά και την πόλη σε απόσταση. Το εσωτερικό είναι άνετο και ευρύχωρο – η έμφαση δίνεται στον ελεύθερο χώρο.

μινιμαλιστικό σπίτι στις ΗΠΑ

μινιμαλιστικό σπίτι-ΗΠΑ

Σύγχρονη εξωτερική τσιμεντένια βεράντα

μοντέρνα βεράντα από σκυρόδεμα σε εξωτερικούς χώρους

Κομψό μινιμαλιστικό εσωτερικό

κομψός μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός

Μοντέρνα λευκή πτυσσόμενη καρέκλα

μοντέρνο-λευκό-πτυσσόμενο-καρέκλα-αίθριο

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση τοίχου μινιμαλισμός

ενδιαφέρον-σχεδιασμός τοίχου-μινιμαλισμός

Αναδιαμόρφωση κατοικίας σε βραχώδη ακτή στην Ιρλανδία