Ονειρεμένα σπίτια

Σπίτι πολλαπλών επιπέδων σε μια πλαγιά – “Stack House” είναι ένα καινοτόμο αρχιτεκτονικό μοντέλο

σπίτι σε μια πλαγιά στοίβα σπίτι επίπεδα κύβους ξύλινες σανίδες λευκή πρόσοψη

Ονομάστηκε Stack House λόγω του καινοτόμου αρχιτεκτονικού μοντέλου του κτιρίου, η μοντέρνα τετραόροφη κατοικία στο Λος Άντζελες είναι προϊόν προσπαθειών για οικοδόμηση στις απότομες αλλά γραφικές πλαγιές. Η βραβευμένη εταιρεία αρχιτεκτονικής FreelandBuck, που εδρεύει στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, σχεδίασε την πολυεπίπεδη κατοικία 205 τετραγωνικών μέτρων στο λόφο σε συνεργασία με το Urbanite Homes.

επίπεδα κάθετα κατανεμημένων δωματίων στοίβα

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών του χώρου, το έργο των αρχιτεκτόνων είναι θεμελιώδους σημασίας για τη συνολική έννοια του σπιτιού. Σε αντίθεση με τα συμβατικά σπίτια που είναι χτισμένα στην πλαγιά, το Stack House είναι ενσωματωμένο στην πλαγιά. Αυτό δημιουργεί μια στενότερη σχέση με το περιβάλλον τοπίο. Το κάθετα οργανωμένο σπίτι, με κλίση στην πλαγιά, εκμεταλλεύεται τη λεπτή περιστροφή των δωματίων για να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε κάθε επίπεδο. Από κάθε όροφο μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική, ανεμπόδιστη θέα στα βουνά San Gabriel.

στοίβα σπίτι σπίτι σε μια πλαγιά φωτεινό παρκέ θολωτούς εσωτερικούς τοίχους

Η κατοικία εντυπωσιάζει αρχικά με την εξωτερική της πρόσοψη, η οποία αποτελείται από προσαρμοσμένες σανίδες και πηχάκια. Αυτά είναι βαμμένα σε διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού και του γκρι, έτσι ώστε οι σανίδες να ρίχνουν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη, ριγέ σκιά όλη την ημέρα. Η επένδυση είναι οργανωμένη σε διαφορετικά μοτίβα που δίνουν τη δομή και το βάθος της πρόσοψης του σπιτιού.

στοίβα σχεδιασμός τοίχου σπιτιού λευκοί θολωτοί εσωτερικοί τοίχοι παρκέ βεράντα γυάλινη πρόσοψη

Το σπίτι στην πλαγιά διαθέτει ένα γκαράζ δύο αυτοκινήτων και μια μεσαίου μεγέθους αλλά πλήρως λειτουργική μονάδα. Βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο στο σπίτι. Όπως και το κεντρικό κτήριο, το κτίριο είναι επενδυμένο με ξύλινες σανίδες και διαθέτει βεράντα και υπόστεγο. Αυτή η κατοικημένη μονάδα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ενσωματωμένη στο κεντρικό κτίριο και έτσι διαφέρει από τα τυπικά βοηθητικά κτίρια της πόλης, τα οποία γενικά διαχωρίζονται από το κεντρικό κτίριο ή βρίσκονται σε μετατραπημένα γκαράζ. Σε αυτό το ελκυστικό σπίτι στην πλαγιά του λόφου, η οικιστική μονάδα λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός στο δρόμο προς το κεντρικό σπίτι.

σπίτι σε πλαγιά δρυός παρκέ λευκοί τοίχοι θολωτός εσωτερικός τοίχος κουζίνας μαρμάρινος πάγκος

Οι κύριοι χώροι διαμονής βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο. Υπάρχουν τέσσερα ξεχωριστά δωμάτια – τραπεζαρία, κουζίνα, σαλόνι και μελέτη. Στον τελευταίο όροφο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Στο εσωτερικό του σπιτιού, ενσωματώθηκαν θολωτοί εσωτερικοί τοίχοι, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλη αντίθεση με τις ευθείες γωνίες του κτιρίου. Οι θολωτοί τοίχοι στη μέση των δωματίων επιτρέπουν στα μεμονωμένα δωμάτια να ενώνονται μεταξύ τους και η θέα να γλιστράει στο εσωτερικό χωρίς να ενοχλείται. Μια κεντρική σκάλα συνδέει τα σαλόνια με μια βεράντα στο πίσω μέρος και την αυλή.

σκάλα ελαφριά δρυς παρκέ θολωτούς εσωτερικούς τοίχους κουζίνα

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από το λευκό χρώμα. Αυτό κάνει τα δωμάτια να φαίνονται ελαφριά και ευάερα. Δάπεδα γαλλικής βελανιδιάς και ξύλινα στοιχεία δίνουν στο εσωτερικό μια φυσική πινελιά και απλώνουν ζεστασιά και άνεση. Στην κουζίνα, οι μαρμάρινες επιφάνειες εργασίας σε συνδυασμό με τα μαύρα εξαρτήματα, το κρεμαστό φωτιστικό και τα πόδια της καρέκλας δημιουργούν μια κομψή αντίθεση.

στοίβα σπίτι σπίτι στην πλαγιά πολύ επίπεδο εσωτερικό λευκό, ελαφρύ θολωτό τοίχους

Στο μπάνιο, από την άλλη πλευρά, δίνουν υπέροχες πινελιές με τα εξαρτήματα του μπάνιου σε χρυσό. Το κομψό μεταλλικό χρώμα δίνει στο φωτεινό μπάνιο μια πινελιά πολυτέλειας. Μοντέρνα έπιπλα μπάνιου όπως η ανεξάρτητη μπανιέρα, συνοδευόμενα από φυσικά υλικά, χρώματα και υφάσματα, αποτελούν ένα αρμονικό σύνολο.

έπιπλα μπάνιου στοίβα μοντέρνα ανεξάρτητα χρυσά λουτρά μπάνιου

Η συγκεκριμένη κατασκευή του “Stack House” δίνει στον σχεδιαστή την ευελιξία να αφήνει ατμό δημιουργικά στο σχεδιασμό του σπιτιού και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει μια αναπτυσσόμενη αγορά αρχιτεκτονικών σχεδίων στην περιοχή. Το σπίτι στην πλαγιά προς το παρόν πωλείται και σύντομα θα συμπληρωθεί από ένα άλλο έργο του FreelandBuck.

στοίβα σπίτι ακορντεόν πόρτα λευκή πρόσοψη ξύλινες σανίδες σπίτι στην πλαγιά

σπίτι σε πλαγιά πρόσοψη σπιτιού λευκό φως σκιά παίζουν σκάλες

σπίτι στην πλαγιά στοίβα LA στοίβα επίπεδα σπιτιού δωμάτια περιστροφής λευκό σπίτι πρόσοψη ξύλινες σανίδες

λόφο σπίτι στοίβα σπίτι los angles επίπεδα βεράντα πρόσοψη λευκό

στοίβα σπίτι σπίτι σε μια πλαγιά ενσωματωμένη βεράντα αποτελεσματικά σανίδες πρόσοψη

στοίβα ιδιωτική κατοικία που βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου LA πολυώροφο

κάθετη διάταξη τετραώροφη κατοικία σε πλαγιά στοίβα στοίβα

κάτοψη σπίτι στην πλαγιά στοίβα σπίτι ιδιωτικά δωμάτια

στοίβα σπίτι αποθήκη μπάνιο μπάνιο ξεχωριστή μονάδα

μοντέρνο σπίτι στην πλαγιά στοίβα γκαράζ σπίτι κάτοψη

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα από την αρχιτεκτονική εταιρεία FreelandBuck εδώ