Ονειρεμένα σπίτια

Stepping Stone House: Μοντέρνο σπίτι σε ξυλοπόδαρα στο νερό

μοντέρνο κτίριο επέκτασης σε ξυλοπόδαρα στο νερό

Αρχιτέκτονες Hamish & Ο Λάιονς ολοκλήρωσε πρόσφατα το Stepping Stone House – μια επέκταση ενός αρχοντικού στο Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας που υψώνεται σε ατσάλινα στηρίγματα πάνω από μια λίμνη. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, η λεπτή μεταλλική κατασκευή θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι το κτίριο επιπλέει πάνω από το νερό. Το μοντέρνο σπίτι με ξυλοπόδαρα δεν είναι μόνο εντυπωσιακό, προστατεύεται επίσης από πλημμύρες.

η-καλά-μελετημένη-στέγη-κατασκευή-αφήνει-φως της ημέρας-στο-σπίτι

Οι αρχιτέκτονες ανατέθηκαν να σχεδιάσουν τη μετατροπή 3 μη χρησιμοποιημένων και επιρρεπών σε πλημμύρες κτιρίων και να δημιουργήσουν επιπλέον χώρο διαβίωσης για μια οικογένεια με πέντε παιδιά (5 αγόρια ηλικίας 8 έως 15 ετών). Τρία από τα παιδιά έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) – μια διαταραχή συμπεριφοράς που μπορεί να τα κάνει υπερκινητικά. Ο σχεδιασμός της νέας επέκτασης θα πρέπει συνεπώς να επιτρέπει την ηρεμιστική επίδραση της φύσης να εισρέει στους κατοίκους. Αυτό επιτυγχάνεται με την άφθονη χρήση φυσικού φωτός και φυσικών υλικών.

μοντέρνο σπίτι σε ξυλοπόδαρα στο νερό ο άνθρωπος κολυμπά στη λίμνη

Οι περιορισμοί του χώρου αποτέλεσαν μια πρόκληση για τους αρχιτέκτονες: φυσικό καταφύγιο, καταπράσινη ζώνη, πλημμυρικά και διατηρητέα κτίρια. Πριν από τη χορήγηση της έγκρισης απαιτήθηκαν πέντε αιτήσεις σχεδιασμού για περίοδο τριών ετών.

Το μικρότερο από τα δύο νέα κτίρια είναι ένας ανεξάρτητος ξενώνας και διαθέτει κουζίνα και σαλόνι, βοηθητικό δωμάτιο, μπάνιο και κρεβάτι πλατφόρμας που βρίσκεται κάτω από την κεκλιμένη στέγη.

Το μεγαλύτερο κτίριο είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος και χρησιμοποιείται κυρίως από τα παιδιά ως αίθουσα παιχνιδιών. Συνδέεται με το ισόγειο της υπάρχουσας κατοικίας με γυάλινη γέφυρα.

Και τα δύο κτίρια έχουν κεκλιμένες στέγες με πολύ μεγάλη μαρκίζα που προστατεύουν το εσωτερικό από το άμεσο ηλιακό φως. Οι στέγες υποστηρίζονται από κολώνες σε σχήμα Υ από κολλημένη πλαστικοποιημένη ξυλεία, επιλεγμένες για τις ακριβείς και σταθερές ιδιότητές τους. Αυτά ταιριάζουν επίσης τέλεια με τα έλατα Douglas που χρησιμοποιούνται σε όλο το εσωτερικό. Το ειδικό σχήμα των στηλών στήριξης δημιουργεί χώρο για τους φεγγίτες, οι οποίοι εκτείνονται σε όλο το μήκος και των δύο κτιρίων και προσφέρουν θέα στον ουρανό από μέσα.

Γυάλινη γέφυρα-συνδέει-και-τα-δύο-κτίρια-συρόμενες-πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή-γυαλί

Οι γυάλινοι τοίχοι που περιβάλλουν το Stepping Stone House είναι εξοπλισμένοι με συρόμενα εξαρτήματα, ώστε να μπορούν να ανοίξουν εντελώς. Οι υπόλοιποι χώροι είναι επενδυμένοι με τούβλα έτσι ώστε το νέο κτίριο να προσαρμοστεί στο υπάρχον σπίτι.

Τα ξυλοπόδαρα ανεβάζουν τα κτίρια πάνω από τη λίμνη και επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση στο υπάρχον σπίτι. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε κάτω από τα κτίρια. Υπάρχει ακόμη και μια καταδυτική πλατφόρμα στη νότια πλευρά του παραρτήματος.

Και τα δύο κτίρια-συνδέονται-μεταξύ τους-από-ένα-γυάλινο-γεφύρι

«Χαμίς & Ο Lyons εργάστηκε επίσης για τον εξωραϊσμό, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιδέας. Ο κύριος στόχος ήταν να συνδεθεί η οικογένεια με τη φύση, να συμπεριληφθεί η λίμνη κολύμβησης και να δημιουργηθεί μια συνεχής διαδρομή γύρω από τα κτίρια. Το μονοπάτι ελίσσεται από το πάρκινγκ μέσα από έναν προστατευμένο κήπο με μεγάλα αρχαία δέντρα ύψους 2 έως 3 μέτρων και στη συνέχεια καταλήγει σε έναν πεζόδρομο στο νερό. Τη νύχτα, ο εξωτερικός φωτισμός αναδεικνύει τα παλιά δέντρα στον κήπο, ενώ οι πίδακες νερού δημιουργούν μια αψίδα από φωτισμένα φώτα πάνω από τα σκαλοπάτια. Η αρχιτεκτονική και το τοπίο συγχωνεύονται σε ένα παιχνιδιάρικο και συναρπαστικό μέρος που είναι και ηρεμιστικό και πνευματικό.

Οι πίδακες νερού στη λίμνη σχηματίζουν μια αψίδα

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το κτίριο ως ένα αρθρωτό σύστημα που ήταν προκατασκευασμένο και επέτρεψε τη βελτίωση της κατασκευαστικής απόδοσης. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς και σε διαφορετικά μέρη, όπως: Β. Σε λίμνες, παράκτιες περιοχές και πλημμυρικές περιοχές.

Φάτε-στην-κουζίνα-με-τραπεζαρία-στο-σπίτι-επιπλέουν-σκαλοπάτια-στο-νερό

Οι γυάλινες-συρόμενες-πόρτες-ανοίγουν-εντελώς-μέσα-και-έξω-συγχωνεύονται

μεγάλο τραπέζι φαγητού-με-ζώνες ασφαλείας-κατασκευασμένο από ξύλο-στο-σπίτι

Οι κάτοικοι του σπιτιού συνδέονται με τη φύση έξω

η-καλά-μελετημένη-στέγη-κατασκευή-αφήνει-φως της ημέρας-στο-σπίτι

μοντέρνο σπίτι-σε-ξυλοπόδαρα-περιτριγυρισμένο-από-δέντρα-και-φοίνικες

εξαιρετικά μακρά μαρκίζα για προστασία από τον ήλιο.

Woman-sits-on-the-deck-edge-of-the-diving-platform-and-looks-in-the-water

Χωροταξία-και-εξωραϊσμός

Σχέδιο-από-το-σπίτι-σε-ξυλοπόδαρο-θεμέλιο.

Σχέδιο-house-on-stilt-in-the-lake-cross-section

Σχέδιο δομής στέγης προεξοχή στέγης j

* Περισσότερα έργα από Χαμίς & Λυών μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα τους