Ονειρεμένα σπίτια

Το σπίτι με το γυαλί μπροστά στους πρόποδες του Table Mountain λάμπει ξανά μετά από ανακαίνιση από τη SAOTA

σπίτι με γυάλινη πρόσοψη, πισίνα, κατοικίες με φωτισμό

Η κατοικία Invermark της SAOTA, που βρίσκεται σε ένα από τα πολυτελή προάστια του Κέιπ Τάουν, αξίζει την προσοχή μας με τη συνολική της εμφάνιση και ιστορία. Το γυάλινο μπροστινό σπίτι στους πρόποδες του Table Mountain σχεδιάστηκε για τον ίδιο το 1969 από τον Νοτιοαφρικανό αρχιτέκτονα Gilbert Colyn. Η ιδιοκτησία ήταν εμπνευσμένη από δύο μοντερνιστικά σπίτια, συγκεκριμένα το Farnsworth House από το 1951 από τον Mies van der Rohe και το Glass House από το 1949 από τον Phillip Johnson. Ο ταλαντούχος αρχιτέκτονας του Invermark House αναγνωρίστηκε για το εξαιρετικό του έργο πριν από δεκαετίες και του απονεμήθηκε βραβείο αρχιτεκτονικής.

μοντέρνο σπίτι με γυάλινη πρόσοψη στην αυλή

Το 2013 ο σκηνοθέτης και αρχιτέκτονας στο SAOTA Stefan Antoni απέκτησε αυτό το ακίνητο. Το γυάλινο μπροστινό σπίτι στο καταπράσινο προάστιο Higgovale του Κέιπ Τάουν ήταν ήδη σε τόσο κακή κατάσταση που ήταν έτοιμο να κατεδαφιστεί. Η αρχιτεκτονική αξία του σπιτιού αναγνωρίστηκε από τον Antoni von SAOTA. Ο Antoni υποβλήθηκε σε εκτεταμένη ανακαίνιση του Invermark House, κάνοντας όλες τις εργασίες με μεγάλο σεβασμό για την αρχική δομή του ακινήτου. Οι προσπάθειές του και το εξαιρετικό έργο επιβραβεύτηκαν επίσης με ένα βραβείο από το διάσημο Cape Institute for Architecture.

εσωτερικό μοντέρνο γυάλινο μπροστινό τζάκι λευκά έπιπλα

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, το όμορφο γυάλινο σπίτι είχε μια συναρπαστική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Τα μεγάλα μπροστινά παράθυρα έχουν επίσης διασφαλίσει ότι τα δωμάτια πλημμυρίζουν από φως. Η γυάλινη πρόσοψη και η ιδέα του ανοιχτού δωματίου συμβάλλουν στη δημιουργία μιας απρόσκοπτης μετάβασης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η πισίνα μεταφέρθηκε από την πλευρά του βουνού με την όψη μακριά από τον ήλιο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου. Αυτό εξασφάλισε επίσης περισσότερη ιδιωτικότητα, μεταξύ άλλων. Ένας νέος κήπος δημιουργήθηκε στο πίσω μέρος του βουνού. Ο κήπος έχει ένα μεγάλο γκαζόν και όμορφες σειρές δέντρων. Το σπίτι Invermark είναι σε πλήρη αρμονία με τη γύρω φύση.

γυάλινη πρόσοψη σαλόνι παρκέ δάπεδο ξύλινα δοκάρια ξύλινα δοκάρια

Ο εσωτερικός σχεδιασμός έλαβε μια σύγχρονη εμφάνιση χάρη στην έννοια του ανοιχτού σπιτιού και τα απλά, μοντέρνα έπιπλα. Το εντυπωσιακό σπίτι φιλοξενεί δύο σαλόνια, μια κουζίνα, υπνοδωμάτιο και ένα κομψό μπάνιο με οβάλ, ανεξάρτητη μπανιέρα. Από το μπάνιο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στον κήπο. Ένα δωμάτιο-ντουλάπα λειτουργεί ως διαχωρισμός μεταξύ του υπνοδωματίου και του μπάνιου. Ολόκληρο το εσωτερικό είναι μια επιτυχημένη και φανταστικά όμορφη σύνθεση μοντέρνων επίπλων και τόνων που έχουν συνδυαστεί με το φυσικό ξύλο. Αυτό το σπίτι των ονείρων αποπνέει μια ιδιαίτερη γοητεία που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

μασίφ ξύλο τραπεζαρία θέα κήπο γκαζόν

σπίτι invermark με γυάλινη κρεβατοκάμαρα στον κήπο

μπάνιο με ντουλάπα με γυάλινη πρόσοψη

invermark κατοικία μπάνιο ανεξάρτητη μπανιέρα

καθιστικό καθιστικό δωμάτιο-ντουλάπα ουδέτεροι τόνοι

ανοιχτός χώρος έννοια υπνοδωμάτιο μπάνιο μπάνιο ξύλινη οροφή

κήπος γκαζόν δέντρα πάγκο γυάλινη πρόσοψη

σκάλες έξω από το σπίτι με γυαλί μπροστά φωτεινό

βουνά φύση έξω από την πρασίνιση της πισίνας

νότια αφρική θέα στη θάλασσα βουνά φύση πισίνα ιδιωτική κατοικία

κήπος invermark κατοικία άγαλμα πράσινης περιοχής

σκυρόδεμα τοίχου εισόδου γκαράζ

κάτοψη σπιτιού με γυάλινη πρόσοψη invermark saota

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα SAOTA εδώ