Αθλητισμός

Πυγμαχία – Για καλή φυσική κατάσταση και γρήγορα αντανακλαστικά

Πυγμαχία για γυναίκες συμβουλές γάντια πυγμαχίας

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να συσχετίζουν την πυγμαχία με απλές γροθιές. Είναι ένα από τα αθλήματα που εκπαιδεύει όλο το σώμα, το κρατάει στα πόδια του και έχει γίνει πλέον τάση. Η πυγμαχία δεν έχει καμία σχέση με τους ενοχλητικούς αγώνες μπαρ, γιατί αν θέλετε να σημειώσετε σοβαρή πρόοδο, πρέπει να συμπεριφέρεστε με πειθαρχία και να αποδίδετε καλά. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το ρινγκ ή το προπονητικό κέντρο, επειδή οι πυγμάχοι πρέπει επίσης να προσέχουν το σώμα τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και την άσκηση τους έξω από το κουτί. Ταυτόχρονα είναι και το άθλημα αρκετά κατάλληλο για πολλές ηλικιακές ομάδες και για τα δύο φύλα, γιατί ο αγώνας από μόνος του δεν είναι σε καμία περίπτωση το επίκεντρο. Αυτό το άρθρο δείχνει τι επιπτώσεις έχει η προπόνηση πυγμαχίας στο σώμα, πώς μπορεί να εκπαιδευτεί η πυγμαχία και σε τι πρέπει να δοθεί προσοχή.

Τι επιπτώσεις έχει η προπόνηση πυγμαχίας στο σώμα μας;?

Πυγμαχία Εκπαιδευτικός εξοπλισμός Γάντια του μποξ Γυναίκες

Εάν δεν πιστεύετε πόσο επίπονη και αποτελεσματική είναι η πυγμαχία, μπορείτε να κάνετε μια πολύ απλή δοκιμή: ρυθμίστε το ρολόι της κουζίνας στα τρία λεπτά, τοποθετήστε τον εαυτό σας στο δωμάτιο και μετακινηθείτε στο δωμάτιο ενώ χορεύετε και πυγμαχείτε με δύναμη. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε πραγματική δύναμη και ένταση στο σώμα, θα έχετε κόψει την αναπνοή μετά από τρία λεπτά – ανάλογα με το γενικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πιθανότατα τα χέρια σας τρέμουν επίσης και αν προσπαθήσετε να πιάσετε έναν χάρακα, πιθανότατα δεν θα το πάρετε. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε έναν πυγμάχο; Φυσικά όχι, γιατί προπονείται και έτσι θέτει τις προϋποθέσεις για τις επιδράσεις που επηρεάζουν το σώμα:

Οφέλη από την προπόνηση πυγμαχίας τσάντα διάτρησης καλή φυσική κατάσταση

δύναμη – κάθε πυγμάχος κάνει προπόνηση δύναμης. Φυσικά όχι όπως οι αθλήτριες καθαρής δύναμης, γιατί αυτές οι μυϊκές μάζες θα δυσκόλευαν τις σταθερές κινήσεις ή ακόμα και θα τις απέτρεπαν. Η προπόνηση ενδυνάμωσης επικεντρώνεται σε ολόκληρο το σώμα, επειδή μόνο τα δυνατά πόδια μπορούν να κρατήσουν μια θέση στη μάχη. Εάν αυτή η προπόνηση είναι ποικίλη και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντισταθμιστούν οι σωματικές αδυναμίες, η προπόνηση με βάρη έχει ακόμη θετική επίδραση στον πόνο στον ώμο ή στην πλάτη. Ο λόγος: Οι απαραίτητοι μύες ενισχύονται και οι μύες της πλάτης στηρίζονται από τους προπονημένους κοιλιακούς μυς.

επιμονή – Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω: Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά χτύπησε ένας πυγμάχος, δεν τον βοηθάει αν λαχανιάζει στα σχοινιά μετά από δύο λεπτά. Για το λόγο αυτό ακολουθεί προπόνηση αντοχής. Στην καθημερινή ζωή μπορεί να αποτελείται από τζόκινγκ, ποδηλασία και κολύμπι – έτσι απαιτείται ποικιλία εδώ. Η εκπαίδευση στο στούντιο είναι επίσης συνηθισμένη. Εκπαιδεύονται επίσης οι δεξιότητες σπριντ. Τα πλεονεκτήματα: Η προπόνηση ενισχύει ολόκληρο τον οργανισμό και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Εάν η προπόνηση αντοχής πραγματοποιείται στον καθαρό αέρα, το ανοσοποιητικό σύστημα επωφελείται επίσης.

Πυγμαχία εφέ συμβουλές προπόνηση

συντονισμός – Όπως συμβαίνει με κάθε πολεμική τέχνη, πρέπει επίσης να γνωρίζετε πού βρίσκονται μέρη του σώματος ανά πάσα στιγμή στην πυγμαχία. Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για την ισορροπία, αλλά και για τις επιθέσεις ή για τη δική σας άμυνα. Ένα αντίθετο χτύπημα δεν μπορεί να αποκλειστεί εάν ένας πυγμάχος δεν μπορεί να μετρήσει πώς να κινηθεί για να μπλοκάρει χωρίς να χάσει την ισορροπία του. Τα οφέλη του βελτιωμένου συντονισμού είναι πρακτικά αυτονόητα. Εξάλλου, προστατεύουν επίσης από πτώσεις ή ατυχήματα στην καθημερινή ζωή.

Αντανακλαστικά – Και πάλι, τι ισχύει για κάθε πολεμική τέχνη: Κατά τη διάρκεια της προπόνησης και με αυξανόμενη εμπειρία, τα δικά σας αντανακλαστικά βελτιώνονται. Ο εγκέφαλος συνήθως χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που παρέχονται από τα μάτια και να τις μεταφέρει στα άκρα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εκπαιδεύεται επίσης η απόδοση του εγκεφάλου και βελτιώνονται τα αντανακλαστικά. Αυτό οφείλεται φυσικά σε δύο παράγοντες: Αφενός, ο εγκέφαλος μαθαίνει ορισμένες ακολουθίες κινήσεων που ισχύουν για αυτό το άθλημα και τις συνδέει άμεσα με έγκυρες εκκινήσεις. Εάν αναγνωρίσει τώρα μια σκανδάλη, θέτει σε κίνηση το σώμα πριν καν μπορέσει να εξεταστεί. Από την άλλη πλευρά, οι πυγμάχοι γίνονται πιο σταθεροί και πιο συγκεντρωμένοι στις κινήσεις τους μέσω καλής προπόνησης, γεγονός που βελτιώνει τα αντανακλαστικά τους.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της πυγμαχίας. Εάν δεν ενδιαφέρεστε να πολεμήσετε τον εαυτό σας, μπορείτε να επιλέξετε τη «ελαφριά έκδοση» σε πολλά στούντιο. Αυτά είναι επίσης καλά για τους ηλικιωμένους.

Δημιουργήστε ένα μικρό στούντιο πυγμαχίας στο σπίτι

Πυγμαχία προπόνηση τσάντα διάτρησης αποτελέσματα καλή φυσική κατάσταση

Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις ένα καλό στούντιο για να μάθεις πυγμαχία. Η ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να πυροβολήσει με τις γροθιές του είναι στην πραγματικότητα σωστή, αλλά τελικά δεν έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή πυγμαχία. Παρ ‘όλα αυτά, φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη δημιουργία μιας μικρής αίθουσας προπόνησης στο σπίτι:

ΣΑΚΟΣ του ΜΠΟΞ – είναι εξαιρετικά πρακτικό και βοηθά όταν θέλετε να απαλλαγείτε από την απογοήτευση. Εδώ υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχέδια. Κατά την τοποθέτηση της τσάντας, ωστόσο, δεν πρέπει μόνο να διασφαλίσετε ότι είναι στερεωμένη στην οροφή, αλλά και ότι η τσάντα κρέμεται στη μέση του δωματίου. Διαφορετικά θα μπορούσε να χτυπήσει ένα παράθυρο. Για να μετακινήσετε το σάκο εκτός δρόμου, υπάρχουν ειδικές ράγες στις οποίες μπορεί να μετακινηθεί.

Πυγμαχία στο σπίτι πυγμαχίας στούντιο που έχει συσταθεί πυγμαχία αχλάδι

Πυγμαχία αχλάδι – το αχλάδι της πυγμαχίας είναι λιγότερο μαζικό από ένα σάκο, αλλά εκπαιδεύει τα αντανακλαστικά. Βρίσκεται σε μια εύκαμπτη στήλη έτσι ώστε να δονείται με κάθε άγγιγμα και επομένως είναι πιο δύσκολο να χτυπηθεί. Τα αχλάδια διάτρησης είναι κατάλληλα σε μικρότερα δωμάτια και για όποιον δεν είναι σίγουρος αν το ταβάνι αντέχει σε μια τσάντα διάτρησης.

Νύχια – είναι εξαιρετικά για να πολεμήσουν έναν ζωντανό αντίπαλο στο σπίτι. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, αλλά έχουν πάντα κάποια χαρακτηριστικά. Είναι κατασκευασμένα από συνθετικό δέρμα, έχουν παχύτερο γέμισμα και είτε έχουν σχισμές για τα χέρια είτε λουράκι. Τα μεγαλύτερα μοντέλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εύκολα για το kickboxing.

Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος τραυματισμού?

Πυγμαχία αθλήματος κίνδυνος τραυματισμών

Όσοι κάνουν πυγμαχία μόνο για κίνηση και περιορίζονται σε σάκους, πυγμαχία ή νύχια, έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο τραυματισμού. Σίγουρα, κάτι μπορεί πάντα να συμβεί, για παράδειγμα αν η γροθιά χτυπήσει ανόητα. Η κατάσταση είναι διαφορετική, φυσικά, όταν πρόκειται για μάχες ή ακόμα και για μάχες. Υπάρχουν κράνη εδώ, τα χέρια είναι σε γάντια πυγμαχίας και υπάρχει γενική προσοχή στην ασφάλεια, αλλά ένα χτύπημα μπορεί πάντα να πάει στραβά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που χωρίς προστασία στο δαχτυλίδι αύξηση.

Συμπέρασμα – γιατί να μην το δοκιμάσετε?

Εξοπλισμός πυγμαχίας καλή εκπαίδευση πυγμαχίας

Η πυγμαχία είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό άθλημα που είναι αρκετά κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ειδικά επειδή υπάρχουν εκδόσεις “χωρίς μάχες” που έχουν μόνο χαμηλό κίνδυνο τραυματισμού. Το μόνο σημαντικό είναι να βρείτε ένα καλό στούντιο και να μάθετε τα βασικά υπό τα μάτια ενός έμπειρου εκπαιδευτή. Δίνει επίσης προσοχή στα δημοφιλή λάθη ατυχημάτων, όπως το να σφίγγετε τον αντίχειρά σας κάτω από τα δάχτυλά σας όταν κάνετε μια γροθιά.

Πηγές εικόνας (άδεια CC0):

Εικόνα 1: @ StockSnap / pixabay.com, Εικόνα 2: @ Arisa Chattasa / unsplash.com, Εικόνα 3: @ xusenru / pixabay.com, Εικόνα 4: @ bruce mars / pexels.com, Εικόνα 5: @ GORBACHEVSERGEYFOTO / pixabay. com, Εικόνα 6: @ NeONBRAND / unsplash.com, Εικόνα 7: @ fzofklenz / pixabay.com, Εικόνα 8: @ rawpixel / unsplash.com