Αθλητισμός

Τζόκινγκ για αρχάριους: Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε

Μάλλον έχετε ήδη προσπαθήσει να ξεκινήσετε το τζόκινγκ. Αλλά κάθε αρχή είναι δύσκολη και μερικές φορές κάθε άλλο παρά διασκεδαστική. Η κατάσταση δεν είναι ακόμα εκεί, όλα είναι δύσκολα και οι πρώτοι δυσάρεστοι πονόλαιμοι μύες δεν αργούν να έρθουν. Αλλά όλα αυτά δεν χρειάζεται να ισχύουν εάν ακολουθήσετε μερικές σημαντικές συμβουλές. Σας εξηγούμε ποιοι βασικοί κανόνες πρέπει να ακολουθείτε όταν κάνετε τζόκινγκ για αρχάριους και ποια λάθη πρέπει να αποφύγετε.

Τζόκινγκ για αρχάριους: το τρέξιμο είναι υγιές!

Συμβουλές για τζόκινγκ για αρχάριους και πιο κοινά λάθη

Πολλοί άνθρωποι φορούν τα αθλητικά τους παπούτσια σε τακτική βάση, επειδή το τζόκινγκ μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και είναι εξαιρετικά υγιεινό. Δυναμώνει την καρδιά, την κυκλοφορία και διατηρεί το σώμα σε φόρμα. Για να λειτουργούν όλα ομαλά, θα σας δείξουμε πώς να αποφύγετε τα πιο σημαντικά λάθη στην προπόνηση τρεξίματος.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές για το τρέξιμο, για παράδειγμα σχετικά με τη σωστή διατροφή για αυτό το άθλημα, τότε αυτό θα σας βοηθήσει επίσης Οδηγός λειτουργίας SportScheck Περαιτέρω.

Τζόκινγκ για αρχάριους, τα πιο συνηθισμένα λάθη: Πολύ γρήγορος ρυθμός

Το τζόκινγκ είναι υγιές και διατηρεί το σώμα σε φόρμα

Οι αρχάριοι τείνουν να υπερεκτιμούν τη δύναμή τους τις πρώτες ημέρες. Δυσκολεύεστε να βρείτε τον σωστό ρυθμό. Εάν είστε ακόμα στην αρχή με προπόνηση τρεξίματος, τότε είναι καλύτερο να τρέξετε λίγο πιο αργά και να αλλάξετε το ρυθμό ενδιάμεσα περπατώντας λίγα λεπτά γρηγορότερα. Θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα θα έχετε αρκετή αντοχή για να παραλείψετε τις ενδιάμεσες φάσεις περπατήματος. Ως κατευθυντήρια γραμμή μπορείτε να λάβετε υπόψη: Εάν μπορείτε ακόμα να μιλάτε ενώ κάνετε τζόκινγκ, τότε έχετε βρει έναν καλό ρυθμό.

Τζόκινγκ για αρχάριους, τα πιο συνηθισμένα λάθη: προθέρμανση & Ξεχάστε τη φάση ψύξης

Μην ξεχάσετε να κάνετε ζέσταμα για τζόκινγκ για αρχάριους

Πρέπει οπωσδήποτε να ζεσταθείτε πριν κάνετε τζόκινγκ για να αποφύγετε επώδυνους τραυματισμούς όπως καταπόνηση και υπερβολική διάταση. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με κάποιες ασκήσεις ελαφριάς γυμναστικής και μετά να ξεκινήσετε να περπατάτε με χαλαρό ρυθμό. Αυξήστε την ταχύτητα μόνο όταν το σώμα είναι πραγματικά ζεστό.

Ακόμα και μετά το τζόκινγκ, δεν πρέπει απλώς να τελειώσετε απότομα την προπόνησή σας, αλλά να προγραμματίσετε μια φάση ψύξης. Τρέξτε με χαλαρό ρυθμό και μετακινηθείτε αργά σε ρυθμό βάδισης, έτσι ώστε ο καρδιακός σας ρυθμός να μειώνεται σταδιακά. Το ελαφρύ τέντωμα μετά την προπόνηση τρεξίματος αποτρέπει επίσης τους δυσάρεστους πονόλαιμους μύες.

Τζόκινγκ για αρχάριους, τα πιο συνηθισμένα λάθη: Πολύ άδειο ή πολύ γεμάτο στομάχι κατά το τζόκινγκ

Γίνετε σε φόρμα για το καλοκαίρι με τζόκινγκ

Αν κάνετε τζόκινγκ νωρίς το πρωί, δεν πρέπει να χάσετε ένα μικρό πρωινό εκ των προτέρων. Επομένως, φάτε λίγο πριν την προπόνηση, για παράδειγμα μια μπανάνα ή γιαούρτι. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση γεύματος πριν κάνετε τζόκινγκ. Εάν έχετε φάει μεγαλύτερη μερίδα, θα πρέπει να περάσουν περίπου 1-2 ώρες πριν αρχίσετε να τρέχετε.

Τζόκινγκ για αρχάριους, τα πιο συνηθισμένα λάθη: Μην ξεκουράζεστε και αγνοείτε τα σημάδια του σώματος

Τζόκινγκ για λάθη για αρχάριους και συμβουλές για δρομείς χόμπι

Εάν το κίνητρο είναι υψηλό, μπορεί να σας έρθει η ιδέα να βγάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να κάνετε τζόκινγκ κάθε μέρα. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, ωστόσο, επειδή το σώμα χρειάζεται επίσης διαλείμματα ανάπαυσης μεταξύ των προπονήσεων για να αναρρώσει. Είναι καλύτερο να κάνετε πάντα ένα διάλειμμα τουλάχιστον μεταξύ των τρεξίματός σας, έτσι ώστε οι μύες να μπορούν να αναγεννηθούν.

Τζόκινγκ στις βασικές αρχές για γρήγορα αποτελέσματα

Επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στα σημάδια στο σώμα σας. Μικροί πόνοι μπορεί να εμφανιστούν ειδικά στην αρχή της προπόνησης για τρέξιμο, αλλά αν οι μύες πονάνε ή αν έχετε πόνο στην πλάτη ή στο γόνατο, δεν πρέπει να τους αγνοήσετε, γιατί αυτά είναι σήματα συναγερμού από το σώμα σας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να κάνετε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα για να ξεκινήσετε την επόμενη συνεδρία τζόκινγκ σε φόρμα και καλά ξεκούραση.

Τζόκινγκ για αρχάριους: με τις σωστές συμβουλές όταν κάνετε τζόκινγκ προς την επιτυχία

Συμβουλές τζόκινγκ και διατάσεων για ερασιτέχνες δρομείς

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούν να γίνουν κατά το τρέξιμο. Ορισμένα λάθη μπορεί να μην φαίνονται τόσο άσχημα, αλλά μακροπρόθεσμα μπορούν να χαλάσουν τη διασκέδαση του τζόκινγκ ή να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για άσκηση και τέντωμα και ακούτε το σώμα σας, τότε είστε στο σωστό δρόμο.