Αθλητισμός

Μάθετε να χορεύετε και αποκτήστε κάτι περισσότερο από μια αίσθηση τακτικής

Μάθετε να χορεύετε-χορό-παπούτσια-γυναίκα-τζέντλεμαν-στολή-ζευγάρι

Πολλοί λαοί έχουν παραδοσιακή μουσική, στο ρυθμό της οποίας τους αρέσει να κινούν το σώμα τους. Και αυτό δεν σημαίνει ρυθμικές κινήσεις που συχνά μοιάζουν με έναν πρωτόγονο χορό στο ηφαίστειο, αλλά χαριτωμένους λαϊκούς χορούς που έχουν γίνει το χαρακτηριστικό σύμβολο ολόκληρου του έθνους, όπως μπολέρο για τους Ισπανούς, φλαμένκο για τους Ανδαλουσιάνους, συρτάκι για τους Έλληνες, σάλσα για τους Κουβανούς και τους Πουερτορικανοί, το Τάνγκο για τους Αργεντινούς κλπ. Στο μεταξύ, ορισμένα είδη χορού έχουν γίνει τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο που ασκούνται περισσότερο από αθλήματα με τουρνουά. Ουσιαστικά, η εκμάθηση χορού έχει πολλά πλεονεκτήματα – ανάπτυξη φυσικής κουλτούρας, οικοδόμηση κοινωνικών σχέσεων και μεγάλη διασκέδαση, μεγάλη και μικρή.

Μάθετε να χορεύετε και να βελτιώνετε την προσοχή, την αντίδραση και τον τρόπο ζωής

Μάθετε να χορεύετε -ποδήματα χορού-χορός-σχολείο-χορός-σύντομη επίσκεψη-αναψυχή

Αθλητικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδηλασία ή προπόνηση με βάρη αναμφίβολα έχουν θετική επίδραση στην καρδιά και την κυκλοφορία και προάγουν την αντοχή και την ευελιξία. Ο χορός τα ενώνει και δημιουργεί ένα πνευματικό επίπεδο μέσω μουσικής αλληλεπίδρασης. Μία ώρα την εβδομάδα είναι αρκετή για να κρατήσει το μυαλό και το σώμα σε φόρμα, εφόσον Οι ερευνητές της RUB (Πανεπιστήμιο Ruhr Bochum) σε μια μελέτη σταθερός. Οι νευροεπιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα χορού ειδικά για ηλικιωμένους μεταξύ 60 και 94 ετών. Μετά από έξι μήνες και έμαθαν να χορεύουν μόνο μία ώρα την εβδομάδα, δεν ήταν μόνο σωματικά πιο ικανοί από πριν, αλλά επίσης βελτίωσαν σημαντικά την εγρήγορση και τις γνωστικές τους ικανότητες.

Μάθετε να χορεύετε για μικρούς και μεγάλουςΜάθετε να χορεύετε-ηλικιωμένους-χορό-τουρνουά-λατινοαμερικάνικη-φορεσιά

Η ποικιλία κινήσεων προς την πιο ποικίλη μουσική προσφέρει την ευκαιρία να ζωντανέψετε τη χορευτική έκφραση. Οι χοροί διαφέρουν ως προς την ταχύτητα, τη δυναμική και την ταχύτητα, οπότε ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις παρορμήσεις και τα ατομικά του χαρακτηριστικά. Ο συντονισμός, η ευελιξία και η ποιότητα της κίνησης εκπαιδεύονται και ενισχύονται και προωθείται επίσης η κοινωνική ευαισθητοποίηση. Ο χορός δεν γνωρίζει όρια και παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Μάθετε να χορεύετε με ποια παπούτσια

Μάθετε να χορεύετε-χορό-παπούτσια-γυναίκες-παπούτσια-μαύρα-λουράκια-ανοιχτά

Για να μάθετε να χορεύετε, δεν χρειάζεστε εξαιρετικό εξοπλισμό όπως άλλες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Καλή εμφάνιση, χαριτωμένη στάση και κομψότητα απαιτούνται στην πίστα. Επομένως, πρέπει να αισθάνεστε άνετα και να ακτινοβολείτε το ίδιο. Στην αρχή, όταν μαθαίνεις χορό, αρκεί ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, όπως πάνινα παπούτσια ή παπούτσια με ελαφριά τακούνια. Η επένδυση σε καλά παπούτσια κλασικού χορού μπαίνω σε. Είναι πάντα σκόπιμο να επιλέξετε παπούτσια με ιμάντες ή κορδόνια αντί για ανοιχτές αντλίες από τις οποίες μπορείτε να γλιστρήσετε γρήγορα. Και προσέξτε, μόνο όσοι μπορούν να περπατήσουν με τα παπούτσια τους μπορούν να χορέψουν πάνω τους.

Μάθετε να χορεύετε και να χορεύετε

χορός-μάθηση-χορός-παπούτσια-ταγκό-ζευγάρι-χορός

Πολλοί διαφορετικοί λαϊκοί χοροί έχουν αναπτυχθεί σε διαφορετικούς πολιτισμούς και ο αριθμός των ανθρώπων που χορεύουν μαζί είναι καθοριστικός. Με τους ομαδικούς και τους ζευγάρια χορούς, η ιδιαίτερη δυσκολία είναι ο συντονισμός και η εναρμόνιση μεταξύ τους όσον αφορά τον χορό. Από ένα Έρευνα ευφυΐας από το κολέγιο Albert Einstein της Ιατρικής στη Νέα Υόρκη είναι γνωστό ότι καμία άλλη σωματική δραστηριότητα δεν έχει τόσο θετική επίδραση στην πνευματική απόδοση όπως ο τακτικός χορός. Όποιος χορεύει με έναν σύντροφο πρέπει να αντιδρά επιδέξια στις κινήσεις του και ταυτόχρονα να συγχρονίσει τις δικές του με τον ρυθμό. Για να επιτευχθεί αυτό, προάγονται πολυάριθμες γνωστικές διαδικασίες και πάνω απ ‘όλα, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ασυνείδητα. Η ηγεσία, όπως και η καθοδήγηση, αυξάνει τον αριθμό των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν σε ζευγάρια που χορεύουν. Επομένως, ο χορός σε κάνει και πιο έξυπνο.

Ο χορός μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να φαίνεται όμορφος

χορός-μάθετε-χορός-παπούτσια-παραδοσιακός-λαϊκός-χορός-λατινοαμερικάνος

Οι πιο δημοφιλείς και πιθανώς πιο ελκυστικοί χοροί ζευγαριού που μπορούν να αποκτηθούν σε μια τάξη χορού είναι οι λατινοαμερικάνικοι, οι οποίοι προέρχονται από την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή και την Ισπανία. Στις μεγάλες πόλεις, οι Γερμανοί προτιμούν να χορεύουν σάλσα, τάνγκο, μερένγκ και μάμπο. Οι ελεύθεροι χοροί ζευγαριού έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη νοημοσύνη – Samba, Rumba, Cha -Cha, Jive και Paso Doble. Ανάλογα με αυτό, αποκτούνται νέες κινήσεις στη χορογραφία ξανά και ξανά, όπως στροφή ή χαλάρωση, και όλα πρέπει να τελειοποιηθούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Παρά τον προσεκτικό σχεδιασμό του χορού και τις αμέτρητες ασκήσεις πριν από μια παράσταση, θα πρέπει να φαίνεται αυθόρμητος και όχι ξετυλιγμένος.

Ο καθένας μπορεί να μάθει να χορεύει και υπάρχει κάτι σαν δύο αριστερά πόδια

Μάθετε να χορεύετε-όλοι-μπορούν-χορεύουν-σχολείο-φυσική κουλτούρα

Ανεξάρτητα από την ηλικία, ο καθένας μπορεί να εγγραφεί σε ένα μάθημα χορού. Ο χορός σημαίνει κάτι περισσότερο από το να μετακινηθείς στους ρυθμούς της μουσικής. Απελευθερώνει, εμπνέει, εκπαιδεύει και εκπαιδεύει, ενώνει σώμα, νου και ρυθμό σε ένα. Όπως και οι άλλες τέχνες, ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και μεταφοράς τους. Το να μάθεις να χορεύεις δεν σημαίνει απαραίτητα να παίζεις μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, γι ‘αυτό πρέπει να επικεντρωθείς στη διασκέδαση της κίνησης.

* Πηγές εικόνας: Δημόσιος τομέας CC0