Εξοχικό σπίτι & σχεδιασμός ξενοδοχείου

Βιώσιμο τσιμεντένιο ξενοδοχείο με παλιό φράχτη από τούβλα στην Ταϊλάνδη

Το “Wonderwall” είναι ένα βιώσιμο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Τσιάνγκ Μάι, επαρχία στη βόρεια Ταϊλάνδη. Υπάρχουν επίσης πολλά πολιτιστικά και παραδοσιακά τουριστικά αξιοθέατα εκεί. Το κτίριο βρίσκεται κοντά στην πύλη Tha Pae, ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην παλιά πόλη. Η μεγάλη περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο ανήκει στον συνεργάτη του ξενοδοχείου, ο οποίος αποτελείται από πολλά σπίτια, μέρος των οποίων χτίστηκε κάποτε με κοιτώνα.

Ημιτελής σχεδίαση ως προφορά για ένα βιώσιμο ξενοδοχείο

κύρια πύλη εισόδου έβαλε τούβλα σε σιδερένιο φράχτη δίπλα σε φοίνικες

Έτσι, το 2018 ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αποφάσισε να μετατρέψει τον παλιό κοιτώνα σε νέο έργο. Οι αρχιτέκτονες έχτισαν το σπίτι πάνω από τον παλιό 3ώροφο κοιτώνα. Αποτελείται πλέον από 14 δωμάτια. Πρόσθεσαν επίσης το άλλο νέο κτίριο ως λόμπι του ξενοδοχείου, ενώ ένα γνωστό καφέ άνοιξε το δεύτερο υποκατάστημά του εδώ. Εν τω μεταξύ, το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί ως ένας κοινόχρηστος χώρος στον οποίο το ξενοδοχείο μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με το καφέ, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν και εξωτερικοί άνθρωποι.

μεγάλο παράθυρο αρχιτέκτονας γραφείο συνδυασμός παλιό τούβλο από σκυρόδεμα

Οι αρχιτέκτονες έχουν ένα ωραίο μικρό γραφείο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Είναι επίσης συνεργάτες και σχεδιαστές του ξενοδοχείου. Το γραφείο του αρχιτέκτονα καθόρισε την ιδέα για ένα τόσο βιώσιμο ξενοδοχείο μέσα από την ομορφιά του ημιτελούς υλικού με τη βοήθεια των πυλών και των τειχών της παλιάς πόλης κοντά στο έργο. Οι σχεδιαστές το έχουν προσαρμόσει ανάλογα με το σχέδιο. Νομίζουν ότι αυτές οι πύλες και οι τοίχοι δεν χρειάζεται να είναι τόσο πλήρεις και τακτοποιημένοι όσο ήταν σήμερα. Ωστόσο, αυτές οι ατέλειες δεν σημαίνουν ασχήμια. Στην πραγματικότητα, εκφράζουν πολύ καλά τις αισθήσεις του τόπου, διατηρώντας τη δική τους ομορφιά και μοναδικότητα.

βιώσιμο ξενοδοχείο με φράχτη από ανακυκλωμένα τούβλα και τσιμεντένιους τοίχους

Οι αρχιτέκτονες εφάρμοσαν αρχικά την έμπνευση στους τοίχους του ξενοδοχείου για να προσθέσουν νέα στοιχεία στον τοίχο. Το περίγραμμα του τοίχου φαίνεται ισχυρότερο μέσω του συνδυασμού μεταλλικών κυψελών και μπερδεμένων τούβλων. Βάζοντας τούβλα στη μέση του τοίχου, η ομάδα όχι μόνο προστάτευε οπτικά το έργο, αλλά εξέφραζε και τις ατέλειες αυτών των τοίχων. Τα τελευταία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της έννοιας αυτού του σχεδιασμού.

Πρακτικοί και μοντέρνοι ανακαινισμένοι εσωτερικοί χώροι

λόμπι με καφέ με τραπέζια και τοίχους από τσιμεντόλιθους και σκαμπό από μέταλλο βιομηχανικά ήσυχο

Η σκουριασμένη μεταλλική κατασκευή, η τραχιά τοιχοποιία, το γυμνό σκυρόδεμα στο εσωτερικό του κτιρίου και τα έπιπλα στο καφέ έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να εκφράσουν την αυθεντικότητα των υλικών. Έτσι, οι αρχιτέκτονες πιστεύουν ότι οι υφές κάθε υλικού περιέχουν τη δική τους ομορφιά. Εξαιτίας αυτού, τα τακτοποίησαν σωστά με απλό τρόπο. Αυτό δημιουργεί ακόμη περισσότερη μοναδικότητα για το έργο μειώνοντας τη φαντασία των υλικών. Επιπλέον, η ιδέα μπορεί σίγουρα να φέρει ικανοποιητικές και νέες εμπειρίες στους επισκέπτες.

δωμάτιο ξενοδοχείου ανακαινισμένο μινιμαλιστικό σχεδιασμό σε αντίθεση χρωμάτων

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου από τον παλιό κοιτώνα έχουν ανακαινιστεί και ως εκ τούτου είναι αρκετά μικρά. Εξαιτίας αυτού, οι σχεδιαστές αντικατέστησαν τους τοίχους του μπάνιου με γυαλί για να φαίνονται πιο ευρύχωροι. Οι τοίχοι με λευκή επένδυση επιλέχθηκαν επίσης για να κάνουν τα δωμάτια φωτεινά και ευρύχωρα, ενώ τα δωμάτια με σουίτες ήταν κάποτε 2 κοιτώνες. Αυτά είναι πλέον συνδεδεμένα μεταξύ τους και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 3 άτομα. Ο τοίχος μπροστά από το δωμάτιο αντικαθίσταται τώρα από παγωμένο γυαλί και βρίσκεται κοντά στο σαλόνι. Αυτό καθιστά αυτόν τον τύπο δωματίου ακόμη πιο αραιό και είναι κατάλληλο για ομαδικά ταξίδια. Σε σχέση με το τοπίο, ο σχεδιασμός βασίζεται στη στειρότητα του χώρου.

σκαλοπάτια από ανοξείδωτο ατσάλι στην αυλή και βότσαλα δίπλα στο γρασίδι και τα δέντρα

Tηλά δέντρα και θάμνοι στον κήπο περιβάλλουν το ξενοδοχείο και δημιουργούν αρκετή σκιά. Οι φοίνικες Betel και τα φραγκοστάφυλα ήταν εκεί πριν από την κατασκευή και το Αρχιτέκτονες αποφάσισε να κρατήσει τα περισσότερα από τα παλιά δέντρα. Ως εκ τούτου, φύτεψαν μόνο δύο νέα είδη δέντρων που μπορούν να δώσουν σκιά στο κτίριο του λόμπι το απόγευμα. Τα πεζοδρόμια είναι στρωμένα με τα ίδια τούβλα που χρησιμοποίησε η ομάδα για την κατασκευή του εξαιρετικού φράχτη. Αυτός ο διάδρομος βρίσκεται στον κήπο και οδηγεί σε κάθε σημείο του έργου.

προαύλιο με βότσαλα και δέντρο εισόδου βιώσιμο ξενοδοχείο Ταϊλάνδη

Από την άλλη πλευρά, τα τμήματα του κήπου χωρίζονται μόνο με ένα υλικό για να εκφράσουν την απλότητα. Γκρι βότσαλα, γρασίδι και κόκκινο γρασίδι είναι τα υλικά που επιλέχθηκαν για να καλύψουν το έδαφος και να δημιουργήσουν ευχαρίστηση σε αυτόν τον «θαυμαστό τοίχο».

μοντέρνο σχεδιασμό καφέ με τοίχο από τούβλα και τσιμεντένιο δάπεδο γυάλινη αυλή με βότσαλα

θέα από τον δεύτερο όροφο με σκάλες από ανοξείδωτο ατσάλι

συμπαγές υπνοδωμάτιο με μεγάλο κρεβάτι και συρόμενη πόρτα

ατελής σχεδίαση για φράχτη γεμάτη με μεταχειρισμένα τούβλα

Τρισδιάστατο μοντέλο βιώσιμου αρχιτεκτονικού ξενοδοχείου

κάτοψη του λόμπι του βιώσιμου θαυμάσιου ξενοδοχείου

Ανακαινισμένος κοιτώνας 3 ορόφων που μετατράπηκε σε κάτοψη ξενοδοχείου