Εξοχικό σπίτι & σχεδιασμός ξενοδοχείου

Το γυαλί και το σκυρόδεμα διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική ενός ξενοδοχείου με θέα στο ηφαίστειο

Γυάλινο και τσιμεντένιο ξενοδοχείο-αρχιτεκτονική-σχεδιασμός-μοντέρνο

Με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την τοποθεσία που κόβει την ανάσα, το AWA Hotel καλωσορίζει πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το boutique ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο Puerto Varas της Χιλής και προσφέρει υπέροχη θέα στη λίμνη Llanquihue και το χιονισμένο ηφαίστειο Osorno. Εξωτερικά, το ξενοδοχείο μοιάζει με ένα μοντέρνο καταφύγιο καθώς έχει σχεδιαστεί με γυάλινη και τσιμεντένια πρόσοψη. Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου χρησιμοποιεί μόνο τοπικά υλικά και βασίζεται σε χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής.

Γυαλί και σκυρόδεμα σε έναν ευγενή συνδυασμό για την πρόσοψη του ξενοδοχείου AWA

γυαλί-σκυρόδεμα-πρόσοψη-ξενοδοχείο-σχέδιο

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Mauricio Fuentes και συνδυάζεται αρμονικά με το φυσικό τοπίο. Αν και η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, γυαλί και σκυρόδεμα, δεν ανταγωνίζεται τη γύρω φύση, αλλά ενισχύει το αποτέλεσμα της. Το όνομα του ξενοδοχείου μπορεί να εντοπιστεί στη λέξη agua (νερό), οπότε το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στο συνολικό σχεδιασμό. Παντού στο ξενοδοχείο υπάρχουν χαρακτηριστικά νερού σε αστικό στιλ και ο χώρος σπα με πισίνα προσφέρει πολλές επιλογές χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

γυαλί-σκυρόδεμα-αρχιτεκτονική-ξενοδοχείο-θέα-ηφαίστειο

Το γυαλί για την πρόσοψη συνδυάζεται υπέροχα με την τραχιά εμφάνιση του οπλισμένου σκυροδέματος και συμβάλλει στον μοντέρνο σχεδιασμό του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τα φαρδιά γυάλινα μέτωπα ανοίγουν υπέροχη θέα στην ποικιλόμορφη φύση της Χιλής. Κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θέα στη λίμνη Llanquihue και το χιονισμένο ηφαίστειο Osorno από το δωμάτιό του.

γυαλί-σκυρόδεμα-χαλύβδινη κατασκευή-αρχιτεκτονική

γυάλινη πρόσοψη-ξενοδοχείο-πισίνα-θέα

γυαλί-σκυρόδεμα-ξύλο-ξενοδοχείο-σχέδιο

γυαλί-σκυρόδεμα-ξενοδοχείο-δωμάτιο-θέα

γυαλί-μπροστά-ξενοδοχείο-δωμάτιο-θέα-ηφαίστειο

γυαλί-σκυρόδεμα-αρχιτεκτονική-οπλισμένο σκυρόδεμα

γυαλί-σκυρόδεμα-πρόσοψη-ξενοδοχείο-Χιλή

γυαλί-σκυρόδεμα-ξύλο-ξενοδοχείο-πόρτα-σχέδιο

Εσωτερικός σχεδιασμός με ρουστίκ γοητεία

ξενοδοχείο-σχέδιο-ρουστίκ-εσωτερικό-επίπλωση-ξύλο

Το αποκλειστικό boutique ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 16 ευρύχωρα, κομψά επιπλωμένα δωμάτια, ιδιωτική παραλία και χώρο σπα. Για τον εσωτερικό σχεδιασμό, χρησιμοποιούνται ρουστίκ στοιχεία επίπλωσης, τα οποία δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Αυτό δημιουργεί μια αρμονική σύνδεση μεταξύ φύσης, παράδοσης και νεωτερικότητας.

σκυρόδεμα-ξύλο-ξενοδοχείο-εσωτερικό-σχέδιο-δερμάτινος καναπές

Για την εσωτερική διακόσμηση, ο σχεδιαστής επέλεξε έναν συνδυασμό ξύλου, γυαλιού και σκυροδέματος που είναι σε αρμονία με την πρόσοψη. Τα ξύλινα στοιχεία δημιουργούν μια σπιτική ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στα δωμάτια μια υπέροχη, ρουστίκ γοητεία.

Το ίδιο μείγμα υλικών μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στα μπάνια, τα οποία έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Εκεί, ο συνδυασμός ξύλου και σκυροδέματος δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που εξασφαλίζει απόλυτη χαλάρωση.

γυαλί-σκυρόδεμα-ξύλο-εσωτερικό-σχέδιο-ξενοδοχείο

ξενοδοχείο-εσωτερικό-σχέδιο-ρουστίκ-ξύλο-γούνα

συνδυασμός γυαλιού-σκυροδέματος-ξύλου εσωτερική διακόσμηση

μινιμαλιστικό-μπάνιο-ξενοδοχείο-ξύλο-μπετόν

μοντέρνο-μπάνιο-σκυρόδεμα-στρογγυλό παράθυρο

Ξενοδοχείο AWA στο Πουέρτο Βάρας της Χιλής