Εξοχικό σπίτι & σχεδιασμός ξενοδοχείου

Αποκλειστική διαμονή σε πολυκατοικία στη Μελβούρνη

Αποκλειστική διαβίωση - πολυκατοικίες - διαμερίσματα - εσωτερική διακόσμηση

Οι καθαρές γραμμές, τα καθαριστικά χρώματα και το υψηλό επίπεδο άνεσης είναι χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και το εσωτερικό. Σήμερα, όταν τα λιγότερα είναι περισσότερα, οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές θα πρέπει επίσης να εστιάσουν στη λειτουργικότητα. Αυτό θα συνδυαστεί έξυπνα με την αισθητική στο επόμενο έργο MUSK Studio. Το αποτέλεσμα ήταν μια πολυκατοικία στην οδό Coppin, Μελβούρνη, Αυστραλία, με συνολικά έξι οικιστικές μονάδες, η οποία προσφέρει στους κατοίκους της αποκλειστική διαβίωση. Τα διαμερίσματα διαφέρουν σε μέγεθος, αλλά είναι πολύ πρακτικά επιπλωμένα, έτσι ώστε να έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο και ταυτόχρονα να μην χρειάζεται να κάνετε χωρίς υψηλό επίπεδο άνεσης διαβίωσης.

Αποκλειστική διαμονή σε πολυκατοικία

Αποκλειστικό σαλόνι-πολυκατοικία-αρχιτεκτονική-μοντέρνος-δρόμος

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι προσβάσιμο από την πλευρά του δρόμου μέσω δύο εισόδων. Ωστόσο, το ένα οδηγεί στο μεγαλύτερο διαμέρισμα και το άλλο στο υπόλοιπο σπίτι. Στα μικρότερα διαμερίσματα, αρκετοί χώροι στεγάζονται σε ένα δωμάτιο και πρακτικά χωρίζονται με συρόμενες πόρτες. Αυτά όχι μόνο έχουν καθαρά λειτουργική χρήση, αλλά αποτελούν σχεδιαστικό στοιχείο του εσωτερικού χάρη στο έντονο κίτρινο χρώμα τους.

Αποκλειστικό σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-μοντέρνα-αρχιτεκτονική-τσιμεντένιο-σπίτι-υπαίθριο

Οι ευθείες γραμμές και ο καθαρός σχεδιασμός κυριαρχούν στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Το σκυρόδεμα είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ και στους δύο τομείς. Λειτουργεί υπέροχα ως στιβαρή επένδυση δαπέδου και ανθεκτικό γύψο τοίχου για τους εξωτερικούς τοίχους. Τα φυσικά υλικά και το πράσινο δεν λείπουν επίσης. Είναι ακριβώς αυτά που δίνουν στα δωμάτια μια φρέσκια νότα και τα ζωντανεύουν.

Αποκλειστικό σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-μοντέρνα-αρχιτεκτονική-τσιμεντένιο σπίτι

Το ξύλο, ο χάλυβας και το σκυρόδεμα είναι ένας εκτεταμένος συνδυασμός που λειτουργεί πάντα καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Επιπλέον, οι γωνιακές επιφάνειες με την καθαριστική τους επεξεργασία είναι πάντα ενημερωμένες και συνήθως προτιμώνται επειδή είναι απλά πρακτικές. Οι κλιμακωτές, γεωμετρικά σχεδιασμένες δομές προσδίδουν στα διαμερίσματα έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Φαίνονται ελαφριά, αέρινα και πολύ θετικά. Παρόλο που τα σχέδια φαίνονται πολύ παρόμοια και χρησιμοποιούνται τα ίδια υλικά, σχεδιάζονται ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα. Αυτό βελτιστοποιεί τον διαθέσιμο χώρο και τον χωρίζει πολύ άνετα για διαβίωση.

Αποκλειστική διαβίωση - πολυκατοικία - διάδρομος - τοίχος χωρίσματος - ξύλινα πηχάκια

Σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα από άποψη εσωτερικής διακόσμησης είναι οι ξύλινες κατασκευές και κυρίως η σκάλα, που χωρίζουν και συνδέουν ταυτόχρονα τις επιμέρους κατοικίες. Σε μια περίπτωση, μπορείτε να φτάσετε στη σοφίτα ή, για παράδειγμα, στο βεστιάριο με μια σκάλα. Στην άλλη περίπτωση, είναι μια άμεση σύνδεση μεταξύ του παιδικού δωματίου και της κουζίνας-σαλονιού. Σε ολόκληρη την πολυκατοικία έχει τοποθετηθεί ένα ομοιόμορφο τσιμεντένιο δάπεδο.

αποκλειστικό-σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-τσιμέντο-πάτωμα-συρόμενο-τοίχο-μοντέρνο

Η βασική αρχή για ολόκληρη τη διάταξη του σπιτιού είναι η λειτουργική διαβίωση. Απευθύνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους που τους αρέσει να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί. Ταυτόχρονα, ο καθένας μπορεί να αποσυρθεί στη δική του περιοχή. Ο χώρος ύπνου χωρίζεται συνήθως από τον υπόλοιπο χώρο διαβίωσης με διαχωριστικά δωματίων ή συρόμενα χωρίσματα. Το σαλόνι και η κουζίνα συνδέονται μεταξύ τους σε κάθε οικιστική μονάδα και έχουν σχεδιαστεί για να είναι πολύ πρακτικά. Η επίπλωση είναι μοντέρνα και εργονομική, εξοικονομώντας χώρο. Τα ντουλάπια και οι ενσωματωμένες συσκευές χαρακτηρίζονται από μέτωπα κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά με τους εύκαμπτους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, δεν διαφέρουν πραγματικά από τον σχεδιασμό του τοίχου και δημιουργείται μια τακτοποιημένη συνολική εικόνα.

αποκλειστική-σαλόνι-πολυκατοικία-κουζίνα-σαλόνι-λειτουργική-τσιμεντένια-πάτωμα-μοντέρνα

αποκλειστική-διαβίωση-πολυ-οικογενειακή κατοικία-κουζίνα-σαλόνι-λειτουργική-σκυρόδεμα-πάτωμα-μοντέρνο-σκυρόδεμα

αποκλειστικό-σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-ένα δωμάτιο-διαμέρισμα-μοντέρνα-έπιπλα-σκυρόδεμα

αποκλειστικό-σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-κουζίνα-ξύλο-προσόψεις-τσιμέντο

αποκλειστικό-σαλόνι-διαμέρισμα-σπίτι-παιδικό δωμάτιο-σκάλα-αναρρίχηση

αποκλειστική-διαμέρισμα-διαμέρισμα-σπίτι-κάτοψη-κάτοψη-διανομή

* ένα έργο από MUSK Studio