Εξοχικό σπίτι & σχεδιασμός ξενοδοχείου

Χειμερινό εξοχικό σπίτι σε μοντέρνο στιλ για διακοπές στη Βοσνία

χειμερινή εξοχική κατοικία ξύλινα δέντρα χιονιού πρόσοψη

Τι πιο ωραίο από το να κάθεστε δίπλα στο τζάκι μετά από ένα ταξίδι σκι ή μια βόλτα στο χιόνι για να ζεσταθείτε και να παρακολουθήσετε το χιόνι και τις νιφάδες χιονιού μέσα από το παράθυρο. Όλα σε αυτό το ενδιαφέρον Χειμερινό εξοχικό σπίτι δυνατόν. Βρίσκεται στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και χρησιμοποιείται ως χιονοδρομικό κέντρο κατά τη χειμερινή περίοδο.

Χειμερινό εξοχικό σπίτι για διακοπές σκι

χειμερινό εξοχικό σπίτι bosnia ξύλο καλύβα χιόνι δάσος

Η χειμερινή εξοχική κατοικία με τη μορφή καλύβας είναι κατασκευασμένη από ξύλο, όπως θα περίμενε κανείς από μια καλύβα, και έχει μέγεθος 24 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία με τη σειρά τους εκτείνονται σε δύο ορόφους. Στον πρώτο όροφο υπάρχει το σαλόνι με μια μικρή κουζίνα και νεροχύτη, ένας χώρος γραφείων και ένα τζάκι που θερμαίνει ολόκληρη την καλύβα. Από το ισόγειο, χάρη στα μεγάλα μπροστινά παράθυρα, ανοίγει μια εκπληκτική θέα στο χειμερινό τοπίο, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ δίπλα στο τζάκι. Το μπάνιο βρίσκεται έξω από την καλύβα και ως εκ τούτου είναι στην πραγματικότητα μια επέκταση της χειμερινής εξοχικής κατοικίας.

Χειμερινή εξοχική κατοικία που περιβάλλεται από ένα παραμυθένιο δασικό τοπίο

χειμερινές διακοπές σπίτι δάσος φύση χιόνι διακοπές bosnia

Ο δεύτερος όροφος στη χειμερινή εξοχική κατοικία είναι προσβάσιμος από μια φιλική σκάλα. Εκεί στη σοφίτα βρίσκεται ο χώρος ύπνου με ένα άνετο κρεβάτι. Ένα ενσωματωμένο ράφι προσφέρει χώρο για αποθήκευση διαφόρων ειδών. Ο χώρος ύπνου έχει επίσης το δικό του παράθυρο. Εκεί, μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης σχεδιάστηκε από άνετα μαξιλάρια, τα οποία χάρη στη θέα μπορούν επίσης απλά να σας προσκαλέσουν να ονειρευτείτε.

Η χειμερινή εξοχική κατοικία με μοντέρνο στιλ

διακοπές σκι Βοσνία δάσος καλύβα διακοπές σπίτι χειμώνα

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το ξύλο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της καλύβας ως εξοχική κατοικία. Αλλά το ξύλο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε εσωτερικούς χώρους. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από laminate, ενώ οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με κόντρα πλακέ. Δεδομένου ότι υπάρχει λίγος χώρος, ο μινιμαλισμός επιλέχθηκε ως στυλ. Αυτό δίνει στα δωμάτια σαφείς γραμμές, οι οποίες αντικατοπτρίζονται επίσης στα έπιπλα και κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Έτσι, αποφεύχθηκε ένα πολυπληθές εσωτερικό.

Ο χώρος καθιστικού στο χειμερινό εξοχικό

χειμερινή καλύβα διακοπές ξύλινο laminate τζάκι σόμπα σκάλα

Στο σαλόνι, η χειμερινή εξοχική κατοικία διαθέτει μια άνετη καρέκλα με σκαμπό. Εκεί μπορείτε να ανεβάσετε τα πόδια σας και να απολαύσετε το παραμυθένιο δασικό τοπίο ενώ ζεσταίνεστε δίπλα στη φωτιά. Μια ωραία έμφαση στα ξύλινα έπιπλα είναι η γούνα που χρησιμοποιείται ως χαλί στο πάτωμα. Ακριβώς δίπλα στην πόρτα εισόδου υπάρχουν πρακτικά άγκιστρα παλτό για να κρεμάσετε τα σακάκια και χώρο για να αποθηκεύσετε τον εξοπλισμό σκι.

Η χειμερινή εξοχική κατοικία με το δικό της τζάκι

χειμερινό εξοχικό σπίτι τζάκι σαλόνι παράθυρο κούτσουρο

Η μικρή γωνιά της καμινάδας έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι ελκυστική. Αποτελείται από μοντέρνα, γκρίζα πλακάκια σε μικρή μορφή και αντιπροσωπεύει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με το ξύλο. Τα ξύλα είναι διαθέσιμα ακριβώς δίπλα στο τζάκι, ώστε να μπορείτε να ζεσταίνετε ξανά εάν είναι απαραίτητο. Χάρη στη μικρή πλατεία, ο χώρος ύπνου στον επάνω όροφο θερμαίνεται ταυτόχρονα.

Κουζίνα στη χειμερινή καλύβα

διακοπές καλύβα σαλόνι κουζίνα γραφείο γραφείο ντουλάπι ξύλο

Η κουζίνα στο χειμερινό εξοχικό είναι μικρή, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει αρκετό χώρο για να ετοιμάσετε διάφορα πράγματα και υπάρχει επίσης άφθονος αποθηκευτικός χώρος στα ντουλάπια. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για το σχέδιο δεν είναι μόνο η απλότητα και η χρήση ελαφρού, φυσικού ξύλου. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η κουζίνα φαίνεται να επιπλέει στον αέρα.

Η εξοχική κατοικία με χώρο γραφείου

ξύλινα έπιπλα εξοχικό σπίτι διακοπές γραφείο νεροχύτη γραφείο διακοπών Βοσνία

Ακριβώς δίπλα στην κουζίνα, η χειμερινή εξοχική κατοικία διαθέτει έναν μικρό χώρο γραφείων που είναι ιδανικός για διάβασμα, ακόμη και για εργασία. Ένα μοντέρνο φωτιστικό γραφείου παρέχει επαρκές φως. Έτσι, αν πάρετε δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε εύκολα να το κάνετε σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Ο χώρος ύπνου στο χειμερινό εξοχικό

χειμερινή καλύβα υπνοδωμάτιο ράφι κρεβάτι ανάγνωση γωνιακές διακοπές

Ο χώρος ύπνου στο χειμερινό εξοχικό έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι μικρός. Αλλά αυτό ακριβώς του προσδίδει την ιδιαίτερη γοητεία του και μια ορισμένη ζεστή ατμόσφαιρα. Μόλις ξυπνήσετε μπορείτε να δείτε το χιονισμένο δάσος και αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε αμέσως, έχετε την ευκαιρία να αγκαλιαστείτε στη γωνιά ανάγνωσης και να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Η ξύλινη καλύβα με γωνιά ανάγνωσης στον χώρο ύπνου

υπνοδωμάτιο διακοπές σπίτι χειμερινές διακοπές ανάγνωση γωνία θέα επένδυση τοίχου κόντρα πλακέ

χειμερινή εξοχική κατοικία κάτοψη ισόγειο υπνοδωμάτιο bosnia

σχεδιασμός καλύβα ξύλινα πατώματα μοντέρνο στυλ σχέδιο

αρχιτεκτονική σχεδίασης σχεδίου ξύλινης καμπίνας bosnia εξοχικών κατοικιών

προγραμματισμός διακοπών Βοσνία εξοχική κατοικία καλύβα ξύλινη δασική περιοχή σκι

Ένα σχέδιο του Armin Mešic από την FO4A Architecture.