Ανδρικός κόσμος, αθλητισμός

Αυτοκόλλητα παπούτσια από την Puma – Ο Γερμανός αθλητικός κατασκευαστής λανσάρει το “Fi”

ενσωματωμένο σύρμα στο μπροστινό μέρος του αθλητικού παπουτσιού puma fi

Η αθλητική μάρκα Puma παρουσίασε το μοντέλο της Fi-Trainer, τα κορδόνια του οποίου μπορείτε να σφίξετε με το άγγιγμα ενός δακτύλου. Εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι θα περίμεναν να βρουν αυτοκόλλητα παπούτσια με κορδόνια, το παπούτσι Puma Fi διαθέτει ανυψωμένο μπλοκ. Αυτό στεγάζει έναν μικροκινητήρα που οδηγεί ένα καλωδιακό σύστημα ενσωματωμένο στο παπούτσι. Η εφαρμογή που ονομάζεται Fit Intelligence (Fi) επιτρέπει στον χρήστη να φορέσει και να χαλαρώσει τα πάνινα παπούτσια του όπως θα έκανε με τα συνηθισμένα κορδόνια. Ωστόσο, αυτό γίνεται εδώ μέσω ενός πίνακα ελέγχου που είναι ενσωματωμένος στη μονάδα Fi. Οι χρήστες απλά τραβάνε προς τα πάνω για να σφίξουν το παπούτσι ή προς τα κάτω για να το χαλαρώσουν.

Future αυτοκόλλητα παπούτσια Puma

νέο ζευγάρι παπούτσια μοντέλο puma fit intelligence με συσκευασία και κουτιά που φαίνονται από πάνω

Τα αθλητικά παπούτσια έχουν μαύρο, ρυθμιζόμενο για το κλίμα πάνω μέρος από ύφασμα πλέγματος και ασημί λογότυπο Puma στο πλάι. Η πλατφόρμα Fi, που περιέχεται σε ένα υπερυψωμένο μπλοκ, έχει ενσωματωθεί στη γλώσσα του παπουτσιού. Το ενσωματωμένο σύστημα δέσμευσης είναι ορατό ως τέσσερις ανοιχτό μπλε χορδές που τραβιούνται από κάθε πλευρά. Το παπούτσι προπόνησης, προσαρμοσμένο στην προπόνηση και το εύκολο τρέξιμο, διαθέτει έναν αριθμό ενσωματωμένων ευφυών αισθητήρων. Μπορούν να μάθουν το σχήμα του ποδιού κάθε χρήστη και ανάλογα να προσαρμόσουν την εφαρμογή του παπουτσιού στο άτομο.

σχεδιασμός στο πίσω μέρος από puma fi με πλέγμα από ύφασμα που ρυθμίζει το κλίμα και λαστιχένια σόλα

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε έτσι ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε έξυπνα. Τα αθλητικά παπούτσια είναι επομένως σχεδιασμένα για σύγχρονη κινητικότητα. Αυτό σας επιτρέπει να τα πάτε καλά τόσο με το τοπίο της πόλης όσο και με το γυμναστήριο. “Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκόλλητα παπούτσια όπως αυτό είναι κατάλληλα για την καθημερινή ζωή μιας δικτυακής γενιάς”, προσθέτει η Puma. Η ανακοίνωση της εταιρείας ακολουθεί τα βήματα της Nike, η οποία πρόσφατα παρουσίασε ένα ζευγάρι χαλαρά παπούτσια μπάσκετ ως μια προηγμένη έκδοση του μοντέλου τους για 2016 «Επιστροφή στο μέλλον Hyperadapt 1.0».

Καινοτόμος σχεδιασμός για περισσότερη λειτουργικότητα

Αν και η Puma μόλις αργότερα εντάχθηκε σε αυτήν την τάση αθλητικών παπουτσιών με αυτοκόλλητα παπούτσια από τη Nike, η μάρκα εισήγαγε αθλητικά παπούτσια χωρίς καλώδιο με συνδετήρες Velcro ήδη από το 1968. Ο αθλητικός κατασκευαστής ήταν επίσης ο πρώτος που ανέπτυξε ένα ασύρματα συνδεδεμένο παπούτσι με προσαρμοστική εφαρμογή το 2016. Αυτό ήταν το δημοφιλές μοντέλο “Puma Disc” – το προκάτοχο του παπουτσιού Fi.

αυτοκόλλητα παπούτσια puma χωρίς κορδόνια με ενσωματωμένο κινητήρα και σύστημα στη γλώσσα

Η ανακοίνωση της γερμανικής αθλητικής μάρκας χρησιμεύει επίσης ως ανοικτή πρόσκληση για δοκιμαστές βήτα, καθώς η εταιρεία αναζητά άτομα με τεχνογνωσία για να δοκιμάσουν την πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας προτού διατεθεί επίσημα στους καταναλωτές το 2020.

Τα έξυπνα παπούτσια puma χωρίς κορδόνια για αθλητές με κινητά τηλέφωνα προσαρμόζονται για καλύτερη εφαρμογή

Οι αθλητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή smartphone για να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν την εφαρμογή των αθλητικών παπουτσιών τους ενώ βρίσκονται έξω, ενώ κάνουν προσαρμογές χρησιμοποιώντας το ρολόι Apple ή άλλη έξυπνη συσκευή τους ενώ τρέχουν. “Δημιουργήσαμε ένα προϊόν που στοχεύει στο μέλλον του αθλητισμού και είναι η ζωή σε κίνηση”, δήλωσε ο Puma, παγκόσμιος διευθυντής καινοτομίας, Charles Johnson. «Είναι γρήγορο και συνεχώς μεταβαλλόμενο.» Τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν επίσης σταθμό φόρτισης και φορτιστή για κινητά εν κινήσει.

Ελέγξτε το πλαστικό μπλοκ στο πάνω μέρος του παπουτσιού με το σύστημα αυτοκόλλησης μέσω εφαρμογής smartphone

Όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία μπορεί να εγγραφεί στην εκπαιδευτική εφαρμογή Pumatrac. Αυτό είναι διαθέσιμο τόσο για iPhone όσο και για λογισμικό Android. Η μάρκα συνεργάστηκε προηγουμένως με το MIT Design Lab για να σχεδιάσει μια σειρά πειραματικών φουτουριστικών αθλητικών ενδυμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν πάτους που μετρούν την αθλητική απόδοση με τη βοήθεια βακτηριδίων και παπούτσια με αυτοκόλλητα που “αναπνέουν”.

ανοιγμένο κουτί από puma χωρίς παπούτσια από το πλάι

τα αξεσουάρ από το puma fi με συνδέσεις καλωδίου usb για φόρτιση

αυτοκόλλητα παπούτσια puma με αξεσουάρ και συσκευασία σε μαύρο χρώμα

κλειστή συσκευασία παπουτσιών puma σε μαύρο χρώμα

πλάγια όψη του νέου μοντέλου puma fi από πλέγμα χωρίς κορδόνια