Επιπλα

Ιαπωνικό τραπέζι σε μοντέρνο στυλ – 13 εμπνεύσεις σχεδιασμού

τραπέζι κήπου ιαπωνική μπαμπού ξύλινη μαξιλαροθήκη πισίνα

ΕΝΑ Ιαπωνικό τραπέζι Σε αντίθεση με τα γνωστά σε εμάς τραπεζάκια, είναι πολύ χαμηλά, έτσι ώστε να πρέπει να καθίσετε στο πάτωμα. Και παρόλο που ο δυτικός τύπος τραπεζιών χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην Ιαπωνία, είναι ακριβώς αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή εδώ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένα ιαπωνικό τραπέζι επιλέγεται πλέον πολύ συχνά από τους σχεδιαστές κατά το σχεδιασμό δωματίων. Διάφορες σύγχρονες παραλλαγές χρησιμοποιούνται για αυτό. Εάν κι εσείς σας ελκύουν τα χαμηλά ιαπωνικά τραπέζια και θέλετε να διακοσμήσετε το δείπνο ή το σαλόνι σας με αυτόν τον τρόπο, η παρακάτω συλλογή θα σας βοηθήσει. Συγκεντρώσαμε μερικά παραδείγματα που δείχνουν τη γοητεία ενός ιαπωνικού τραπεζιού. Εμπνευστείτε για το δικό σας εσωτερικό!

Ιαπωνικό τραπέζι με μοντέρνο χαλί

ιαπωνικό τραπεζάκι ταπετσαρίας ταπετσαρία μαξιλάρι παράθυρο ξύλο

Μπορείτε να τοποθετήσετε το τραπέζι σε ένα μαλακό χαλί έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα ενώ κάθεστε στο πάτωμα. Επιπλέον, τα μαξιλάρια καθισμάτων εξασφαλίζουν επίσης άνεση. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγο χρώμα στην τραπεζαρία ως προφορά.

Ιαπωνικό τραπέζι – υψηλή έκδοση με παγκάκια

ιαπωνικό τραπέζι πάγκο ξύλο μπονσάι ξύλο δωματίου

Αυτό το τραπέζι προέρχεται από έναν ιαπωνικό ξενώνα. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα ιαπωνικό τραπέζι δεν χρειάζεται να είναι χαμηλό. Εδώ πλαισιώνεται από πάγκους που είναι ιδανικοί για να καθίσετε. Το σκούρο, κομψό ξύλο από το οποίο είναι κατασκευασμένο το καθιστικό είναι ιδιαίτερα όμορφο.

Το ιαπωνικό τραπέζι μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα

τραπέζι φαγητού ιαπωνικό καθιστικό μαξιλάρι νεροχύτη σχεδιασμού στυλ

Αυτή η πρωτότυπη ιδέα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για μικρά διαμερίσματα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Το τραπέζι μπορεί να χαμηλώσει στο πάτωμα μετά τη χρήση, έτσι ώστε να μην είναι πλέον ορατό και να δημιουργεί χώρο για άλλα πράγματα και δραστηριότητες. Και εδώ χρησιμοποιούνται άνετα μαξιλάρια καθισμάτων για να καθίσετε. Επομένως, ένα ιαπωνικό τραπέζι μπορεί επίσης να είναι λειτουργικό.

Ιαπωνική τραπεζαρία στο σαλόνι 

σαλόνι τραπεζαρία τραπεζαρία lowboard τηλεόραση ιαπωνικό πάτωμα

Αυτό το παράδειγμα έχει επίσης την ίδια αρχή. Ένα ιαπωνικό τραπέζι αυτού του τύπου καθιστά δυνατή τη χρήση ενός καθιστικού ως τραπεζαρίας ταυτόχρονα, χωρίς το τραπέζι να καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Ιαπωνικό τραπέζι με ακανόνιστο σχήμα

τραπεζαρία εντυπωσιακού σχήματος ξύλινα μαξιλάρια ταπετσαρία μοντέρνα ιαπωνικά

Ένα ιαπωνικό τραπέζι δεν πρέπει απαραίτητα να έχει κλασικό ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα. Όπως αποδεικνύει αυτός ο σχεδιασμός, ένα ακανόνιστο σχήμα είναι επίσης πολύ ελκυστικό και κάνει το τραπέζι να φαίνεται πιο μοντέρνο. Δεδομένου ότι αυτό το τραπέζι είναι επίσης πολύ χαμηλό, χρειάζονται και πάλι μαξιλάρια για να κάνουν το κάθισμα άνετο.

Χώρος ποδιών ακόμη και με ιαπωνικό τραπέζι

ιαπωνικό τραπέζι οικογενειακό δείπνο μπαρ σκαμπό μπουφέ

Αυτό το παράδειγμα δείχνει πώς να συνδυάσετε το ιαπωνικό και το δυτικό στυλ για τραπέζια φαγητού. Το συνήθως ψηλό τραπέζι τοποθετήθηκε στο πάτωμα με τέτοιο τρόπο ώστε από τη μία να γίνεται χαμηλό σαν ιαπωνικό τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα ο χώρος είναι ελεύθερος για τα πόδια. Με αυτόν τον τρόπο κάθεστε ξανά στα μαξιλάρια (που δίνει στο όλο θέμα τη γοητεία του, μεταξύ άλλων), αλλά πλησιάζει πολύ στη θέση καθίσματος στις καρέκλες.

Πολυλειτουργικός χώρος χάρη στο ιαπωνικό τραπέζι στο πάτωμα

ιαπωνικό επιτραπέζιο πάτωμα ενσωματώστε τη λάμπα τηλεόρασης τραπεζαρίας

Και πάλι βλέπετε μια παραλλαγή στην οποία ένα ιαπωνικό τραπέζι έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί αν χρειαστεί. Αποκτήστε έναν πολυλειτουργικό χώρο!

Χαμηλό, ιαπωνικό τραπέζι σε μινιμαλιστικό στιλ

μινιμαλιστικό εσωτερικό μοντέρνο τραπέζι φαγητού ιαπωνικό χαμηλό μοβ λευκό

Αγαπάτε το απλό, μινιμαλιστικό στυλ, αλλά ακόμα δεν θέλετε να περάσετε χωρίς ιαπωνικό τραπέζι; Στη συνέχεια, ένα ιαπωνικό τραπέζι αυτού του τύπου είναι ακριβώς για εσάς. Προσφέρει ξανά χώρο για τα πόδια σας και μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τα μαξιλάρια των καθισμάτων εκεί μετά το φαγητό. Δεν νομίζετε ότι ταιριάζει απόλυτα με ένα μοντέρνο εσωτερικό?

Στρογγυλό τραπέζι και πρακτικές πλάτες πλάτης

ιαπωνικό τραπέζι στρογγυλές καρέκλες πλάτη μαξιλάρια καθίσματος κουζίνα

Αν πραγματικά σας φαίνεται πολύ άβολο να καθίσετε στο πάτωμα επειδή σας λείπει η άνετη πλάτη, υπάρχει επίσης μια λύση. Αυτό το κλασικό, στρογγυλό τραπέζι έχει καρέκλες, αν και είναι χαμηλό, μόνο που δεν έχουν πόδια. Νιώστε άνετα σε ένα μαξιλάρι και κυριολεκτικά γείρετε προς τα πίσω. Όπως μπορείτε να δείτε, ένα ιαπωνικό τραπέζι δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε κάποια άνεση.

τραπεζαρία σχέδιο βεράντα ιαπωνικές καρέκλες ταπετσαρία δέντρο κήπος

πράσινα έπιπλα tori tori εστιατόρια τραπέζια καρέκλες ξύλο

tori tori τραπέζι εστιατορίου ιαπωνικός κατακόρυφος κήπος πράσινος