Επιπλα

Κρεβάτι με ράφι – 20 ιδέες με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο

Κρεβάτι με ράφι -αποθήκευση-αποθήκη-κεφαλάρι-μοντέρνο-ανοιχτόχρωμο ξύλο

Εάν δεν σας ευνοούν τα ευρύχωρα δωμάτια, πιθανότατα γνωρίζετε την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου και χώρου ραφιών, ειδικά στα υπνοδωμάτια, όπου συνήθως εξοικονομείται χώρος. Ο έξυπνος σχεδιασμός δωματίου και η λειτουργική επίπλωση μειώνουν τα μειονεκτήματα του μικρού χώρου διαβίωσης. Φέρνοντας πολλά επαγγελματικά σημεία για το μικρό υπνοδωμάτιο ή το παιδικό δωμάτιο Κρεβάτι με ράφι στο κεφαλάρι ή από πάνω.

Κρεβάτι με ράφι ενσωματωμένο στο κεφαλάρι και στις δύο πλευρές – λειτουργικό και κομψό

Κρεβάτι με ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-νυχτερινός-λαμπτήρας-υπνοδωμάτιο

Γύρω από το κρεβάτι υπάρχει πάντα ένας χώρος, ακόμη και ο μικρότερος, όπου μπορείτε να βάλετε τουλάχιστον ένα βιβλίο, ένα ποτήρι νερό και ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή τη λειτουργία αναλαμβάνει συνήθως το κομοδίνο, το οποίο είτε λειτουργεί ως ξεχωριστό έπιπλο είτε είναι τοποθετημένο στο κεφαλάρι του κρεβατιού. Απαιτείται επίσης συνεκτικό νυχτερινό φως και μπορεί είτε να τοποθετηθεί στον τοίχο είτε να είναι ανεξάρτητο.

Κρεβάτι με ράφι και νυχτερινό φωτιστικό σε ένα – κομοδίνο SAT με ενσωματωμένο φωτισμό

Κρεβάτι με ράφι-αποθηκευτικό χώρο-ράφι-ξύλο-φωτιστικό-κομοδίνο-ενσωματωμένο

Οι σύγχρονες συσκευές στις μέρες μας περιλαμβάνουν περισσότερες από μία πτυχές χρήσης. Το κομοδίνο SAT της Pietro Russo Design Studio μοιάζει με μια πολύ απλή στρογγυλή πλάκα που είναι τοποθετημένη στο πλάι του κρεβατιού στο κεφαλάρι. Υπάρχει αρκετός χώρος πάνω του για τα συνήθη χρήσιμα αξεσουάρ. Ευχάριστο διάχυτο νυχτερινό φως περιλαμβάνεται στην πλάκα με επίστρωση γυαλιού.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα κρεβάτι με ράφι – από κόντρα πλακέ 

Κρεβάτι με ράφι-αποθήκη-χώρο-αποθήκευση-κόντρα πλακέ-ακατέργαστο-κόκκο ξύλου

Σε προηγούμενα άρθρα δώσαμε αρκετές ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να φτιάξετε και να σχεδιάσετε μόνοι σας ένα κεφαλάρι κρεβατιού. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες δεν προσφέρουν μεγάλη ελευθερία και ο περιορισμένος χώρος δεν μπορεί να βελτιστοποιηθεί με έτοιμα έπιπλα, είναι πάντα σκόπιμο να έχετε κάποια προσαρμοσμένα μέτρα ή να τα φροντίσετε μόνοι σας. Ένα κρεβάτι με κεφαλάρι ράφι εξοικονομεί την ανάγκη για επιπλέον κομοδίνα, αλλά προσφέρει και χώρο αποθήκευσης.

Η απλή κατασκευή προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο κεφαλάρι του κρεβατιού

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-κόντρα πλακέ-λευκό

Ωστόσο, η κατασκευή είναι πολύ απλή και με τη βοήθεια των χρήσιμων εργαλείων κάθε φτιάξτο μόνος σου μπορεί να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το μινιμαλιστικό ύφος της επίπλωσης, το κρεβάτι, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαριού, διατηρήθηκε πολύ μινιμαλιστικό. Το κόντρα πλακέ που χρησιμοποιείτε έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό, μόνο εμποτισμένο.

Κρεβάτι με ράφια σε κάθε πλευρά – ξύλινο κεφαλάρι τοποθετημένο στον τοίχο

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-ξύλο-κεφαλάρι-κομοδίνο

Αυτό μοιάζει πολύ με το τελευταίο παράδειγμα. Εδώ το κεφαλάρι αποτελείται από δύο συμμετρικά πάνελ που είναι επίσης γυαλιστερά λακαρισμένα. Τα απλά, αλλά πολύ σταθερά ράφια προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο και οι νυχτερινές λάμπες μπορούν επίσης να τοποθετηθούν εύκολα στις πλάκες αντί στον τοίχο.

Μοντέρνα έπιπλα σε καφέ wenge για υπνοδωμάτια – Κρεβάτι με ράφια και στις δύο πλευρές

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-καφέ-διπλό-κρεβάτι-υπνοδωμάτιο

Για όσους δεν είναι τόσο τεχνικά και τεχνικά καταρτισμένοι, υπάρχει άφθονη επιλογή από μοντέρνα κρεβάτια ή ακόμη και ολόκληρα σετ επίπλων που έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή για εξοικονόμηση χώρου. Σημειώστε ότι ορισμένα μοντέλα με ιδιαίτερα μεγάλο κεφαλάρι απαιτούν τοποθέτηση σε τοίχο.

Κρεβάτι με ράφι στο κεφαλάρι – το χρώμα είναι απαραίτητο!

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-κεφαλάρι-καλυμμένο-ύφασμα-χρώμα

Το κεφαλάρι στο κρεβάτι καλυμμένο με ύφασμα είναι μια ελκυστική λύση στην οποία συγχωνεύονται έπιπλα και εσωτερική διακόσμηση. Το συνήθως γυμνό πιάτο στη μία πλευρά του κρεβατιού μπορεί να καλυφθεί με ύφασμα και έτσι να συνδυαστεί με γούστο με άλλα έπιπλα ή αξεσουάρ σπιτιού. Η απαλή ταπετσαρία δεν κερδίζει μόνο καθαρά διακοσμητικά σημεία, αλλά επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσετε το κεφάλι σας.

Κρεβάτι με ράφι ως κεφαλάρι – πρακτικό και λειτουργικό

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-ξύλο-χωρίσματα-βιβλία-shabby-chic

Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον χώρο αποθήκευσης, είναι λογικό να εξετάσετε καλά κάθε έπιπλο, αν είναι το βέλτιστο για την κατάσταση του δωματίου. Ένα κρεβάτι διαστάσεων 140 x 200 είναι απολύτως κατάλληλο για δύο άτομα και αφήνει τουλάχιστον 60 εκατοστά αριστερά σε σύγκριση με ένα τεράστιο διπλό κρεβάτι. Τα μοντέλα με υπερκατασκευή ράφι βελτιστοποιούν εξαιρετικά την περιοχή που καταλαμβάνει το κρεβάτι και γιατί.

Κρεβάτι με ράφι και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο – πάνω και κάτω από τον χώρο ύπνου

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-βιβλία-συρτάρι-παιδικό δωμάτιο

Τα συρτάρια μπορούν να ενσωματωθούν κάτω από την ξαπλωμένη επιφάνεια ακόμη και αν κανένα δεν έχει σχεδιαστεί στην αρχική κατασκευή. Στο κάτω μέρος των απλών κουτιών από πλαστικό ή ξύλο, μπορείτε να τοποθετήσετε στενούς κυλίνδρους και έτσι να παρέχετε μόνοι σας επιπλέον επιλογές αποθήκευσης. Αυτό είναι προαιρετικό μόνο για ελαφρώς υψηλότερες κατασκευές κρεβατιών.

Κρεβάτι με ράφι για βιβλία και άλλα πράγματα – σχεδιασμός ολόκληρου του τοίχου

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-βιβλιοθήκη-τοίχος

Εάν το κρεβάτι είναι σχετικά χαμηλό στο πάτωμα, δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσετε τίποτα κάτω από αυτό. Τα παραπάνω ράφια μπορούν να σχεδιαστούν υπέροχα και να χρησιμοποιηθούν ως συμβατικός χώρος αποθήκευσης και ταυτόχρονα ως κομοδίνα. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή, ολόκληρα σχέδια τοίχων θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με τον τρόπο των ράφια βιβλίων.

Το κρεβάτι με υπερκατασκευή δημιουργεί αρκετό χώρο για βιβλία στο υπνοδωμάτιο

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-βιβλιοθήκη-λευκό-ξύλο-μπλε βενζίνης

Μια κόγχη έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά για το κεφαλάρι και τα ράφια γύρω από αυτό. Όλα είναι είτε τοποθετημένα απευθείας στον τοίχο είτε κατασκευασμένα μαζί ως ένα πλήρες σύστημα τοίχων. Λείπει ένα συμβατικό κεφαλάρι, αλλά όσον αφορά το σχεδιασμό, ο έγχρωμος πίνακας αναπαράγει ένα, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως έμφαση στο δωμάτιο.

Κρεβάτι με ράφι από την Ikea – σειρά επίπλων “Brimnes” 

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-λευκό-ikea-υπνοδωμάτιο

Τα διαμερίσματα πίσω από το κεφαλάρι είναι μια άλλη εναλλακτική λύση για τη βελτιστοποίηση του χώρου στο υπνοδωμάτιο. Ο γίγαντας επίπλων Ikea προσφέρει ένα πλήρως κατασκευασμένο μοντέλο στη σειρά «Brimnes». Ιδανικό για μικρά δωμάτια που συνήθως φαίνονται χαοτικά, με στενά διαμερίσματα τοποθετημένα πίσω από το συμβατικό κεφαλάρι κρεβατιού. Υπάρχουν προαιρετικά συρτάρια ή ένα δεύτερο στρώμα κάτω από την ξαπλωμένη επιφάνεια.

Κρεβάτι με ράφι – κομψό σετ επίπλων για υπνοδωμάτια με τόνους σε τιρκουάζ

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-ikea-white-υπνοδωμάτιο-τιρκουάζ

Ένα κρεβάτι με υπερκατασκευή ράφι μπορεί να χωρίσει υπέροχα το δωμάτιο λίγο πολύ από άποψη σχεδιασμού. Ένα γραφείο ή ράφι ρούχων, για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετηθεί στην άλλη πλευρά του χώρου ύπνου.

Κρεβάτι από τούβλα με ράφι πάνω – κατασκευή τοίχου από ξύλο

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-ξύλο-τούβλο-εντοιχισμένη ντουλάπα

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός του κρεβατιού και ειδικά το κεφαλάρι με ράφια έχει αρκετές θετικές πλευρές που βελτιώνουν περισσότερο ή λιγότερο τη δυσμενή διάταξη ή το μέγεθος του δωματίου. Οι κεκλιμένες οροφές και οι κόγχες στο υπνοδωμάτιο συχνά δεν χρησιμοποιούνται εάν δεν ταιριάζουν σε μια ντουλάπα. Με τη βοήθεια μιας στενής κατασκευής ραφιών, το κρεβάτι μπορεί να ενσωματωθεί υπέροχα και να δημιουργηθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος.

Πλινθοδομή Κρεβάτι με ράφι – μινιμαλιστικός αποθηκευτικός χώρος

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-χώρος-ράφι-τούβλο-γκρι-μινιμαλιστικό

Διάφορες κατασκευές ραφιών δεν είναι εφικτές μόνο από ξύλο ή μοριοσανίδες. Πλινθοδομημένα και επεξεργασμένα στον τοίχο, εμφανίζονται ως κόγχες και επιτυγχάνουν μια ομοιόμορφη συνολική εμφάνιση του διαμερίσματος που ταιριάζει πολύ καλά με το μοντέρνο τρόπο ζωής.

Πλινθοδομή Κρεβάτι με ράφι σε μινιμαλιστικό στιλ – όλα λευκά

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-χώρος-ράφι-λευκό-πλινθο-μινιμαλιστικό

Κρεβάτι με ράφι – σχεδιασμένο με διακοσμητικό και λειτουργικό τρόπο

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-άκρη-τούβλο-γκρι-λευκό

Κρεβάτι από τούβλα με ράφι πάνω για το παιδικό δωμάτιο

κρεβάτι-ράφι-αποθήκευση-αποθήκευση-τοίχος-φυτώριο-κορίτσι-ροζ

Ένα κρεβάτι με ράφι είναι πραγματικά χρήσιμο για παιδικά δωμάτια, καθώς αυτά τα δωμάτια συνήθως σχεδιάζονται να είναι σχετικά μικρά και απαιτείται κάθε δυνατός χώρος αποθήκευσης. Ως έτοιμα έπιπλα ή ξεχωριστά προσαρμοσμένα στην κατάσταση του δωματίου, υπάρχουν πάντα καλές δυνατές εναλλακτικές λύσεις που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση στη ζωή.

Έπιπλα παιδικού δωματίου για κορίτσια σε λευκό χρώμα – Κρεβάτι με κεφαλάρι ράφι

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-παιδικό δωμάτιο-κορίτσι-λευκό

Έπιπλα παιδικού δωματίου σετ για αγόρια σε ανθρακί γκρι – κρεβάτι με υπερκατασκευή ράφι

κρεβάτι-ράφι-αποθήκη-αποθήκη-νεολαία-δωμάτιο-γκρι-έπιπλα-σετ