Επιπλα

Αυτό το έπιπλο είναι νικητής βραβείου σχεδιασμού από το A ’Design Award & Competition 2017

νικητής βραβείου σχεδίου και διαγωνισμού

Το διεθνές βραβείο A ’Design πραγματοποιείται κάθε χρόνο & Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα. Πρόκειται για έναν κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού που τιμά τα καλύτερα έπιπλα και σχέδια από σχεδιαστές από όλο τον κόσμο με το βραβείο A ’design. Οι νέες συμμετοχές γίνονται δεκτές κάθε χρόνο έως τις 28 Φεβρουαρίου και οι νικητές του βραβείου σχεδίου θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βρούμε έργα που συμβάλλουν στην κοινωνία και κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο μέρος. Σε αυτήν την ανάρτηση παρουσιάζουμε μερικά από τα σχέδια επίπλων που κέρδισαν το βραβείο σχεδιασμού το 2017.

Τι είναι το A ’Design Award & Ανταγωνισμός?

τα έπιπλα σχεδιάζουν διαγωνισμό διαγωνισμού και βραβείου σχεδιασμού

Βραβείο A ’Design & Ο διαγωνισμός είναι ένας διαγωνισμός με φιλανθρωπικό στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας μέσω της καινοτομίας, της επιστήμης, του σχεδιασμού και της δημιουργικότητας. Καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες που βελτιώνουν τη ζωή μας και βρίσκουν πρακτική χρήση στην καθημερινή ζωή επιβραβεύονται. Όλες οι συμμετοχές εξετάζονται από ειδικούς της σχετικής επιστήμης και αξιολογούνται ανώνυμα από ειδική κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρους επιστήμονες, διάσημα μέλη του Τύπου και ειδικούς που καθορίζουν τους νικητές του βραβείου σχεδίου σε κάθε τομέα. Απώτερος στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει κοντά σχεδιαστές, εταιρείες και κατασκευαστές που θα ωφελήσουν την κοινωνία με τα προϊόντα και τα έργα τους.

Κατ ‘αρχήν, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό καταχωρίζοντας το σχέδιό του στην ιστοσελίδα του A ’Design Award. Τα έπιπλα που συμμετέχουν, τα αξεσουάρ σπιτιού και τα διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να είναι προσχέδια ή έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Ωστόσο, θα γίνονται δεκτές μόνο οι συμμετοχές που έχουν σχεδιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Νικητής βραβείου σχεδίου για το 2017

διαγωνισμός σχεδιασμού βραβείο σχεδιασμού

Τώρα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα βραβευμένα προϊόντα και σχέδια από την τελευταία έκδοση των A ’Design Awards. Αυτά περιλαμβάνουν πρακτικά έπιπλα, καινοτόμα φώτα και πολυλειτουργικά συστήματα που εντυπωσιάζουν με τον ασυνήθιστο και λειτουργικό σχεδιασμό τους.

Ελεύθερο σπονδυλωτό σύστημα επίπλων Lynko της Natalia Geci

Τα βραβευμένα έπιπλα σχεδιάζουν ανεξάρτητο σύστημα επίπλων

έπιπλα σχέδια σχεδιασμού βραβείο αρθρωτό σύστημα πρακτικό

αρθρωτό σύστημα επίπλων ανεξάρτητη τιμή σχεδιασμού

Εμπνευσμένη από τον νομαδικό τρόπο ζωής της, η Αργεντινή σχεδιάστρια Natalia Geci σχεδίασε αυτή τη συλλογή από αρθρωτά, ανεξάρτητα έπιπλα που αποτελούν μαζί ένα μικρό σπίτι. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να φέρει αυτά τα έπιπλα μαζί τους κάθε φορά που μετακινούνται και έτσι έχει όλα όσα χρειάζονται μαζί τους. Είτε γραφείο στο σπίτι, είτε κουζίνα είτε υπηρεσία παρκαδόρου, το σύστημα μπορεί να επανασχεδιαστεί γρήγορα με τα αντίστοιχα αξεσουάρ.

Καρέκλα Julia από τη Mariel Nina Lazo

καρέκλα σχεδιαστών ξύλινο μέταλλο μοντέρνο σχέδιο

Αυτή η κομψή καρέκλα με πρωτότυπο σχέδιο μοιάζει με έναν ευγενή θρόνο. Οι σχάρες από ξύλο τέφρας σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από την καρέκλα και θυμίζουν ανοιχτό τροχό παγώνι. Η καρέκλα διαθέτει μαλακή επένδυση για μεγαλύτερη άνεση.

Καρέκλα Stocker από τη Freudwerk

καρέκλες νικητής βραβευμένο δείγμα χρώματος ξύλου

Το Stocker Chair έχει σχεδιαστεί ως συνδυασμός καρέκλας και σκαμπό. Ο σχεδιασμός συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα και προσφέρει μια πρακτική λύση για την τραπεζαρία. Οι καρέκλες Stocker διατίθενται σε τρεις χρωματικές παραλλαγές, μπορούν να στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη και είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από μασίφ ξύλο.

Πολυλειτουργική καρέκλα από το Yestudio

πολυλειτουργικές καρέκλες φωτεινά χρώματα

πολύχρωμες υπαίθριες καρέκλες πολυλειτουργικό μοντέρνο

Αυτός ο νικητής βραβείου σχεδίασης είναι και πάλι για μια καρέκλα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα σχέδια, αυτό το προϊόν είναι μια πολυλειτουργική καρέκλα που μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα ξεχωριστά μέρη (δύο καρέκλες, τραπέζι και σκαμπό) και προσφέρεται σε φωτεινά, φωτεινά χρώματα. Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός ανήκει σε έναν σχεδιαστή από την Ταϊβάν και εντυπωσιάζει με την παιχνιδιάρικη εμφάνιση και τη μεγάλη λειτουργικότητά του.

Εξωτερική καρέκλα Filoferru από τον Robby Cantarutti and Partners

νικητής διαγωνισμός σχεδιασμού υπαίθρια καρέκλα

Το Filoferru είναι μια καρέκλα σχεδιασμένη για εξωτερική χρήση και χρησιμοποιεί τη διάσημη Diamond Chair του Bertoia ως έμπνευση. Το σχήμα του καθίσματος είναι πολύ εργονομικό και άνετο, αν και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ατσάλινο σύρμα.

Συλλογή επίπλων Sagano Bamboo από την Alice Minkine

έπιπλα σχεδιαστών ξύλινο καρέκλα καπλαμά ελαφρύ τραπέζι

νικητής βραβείου καρέκλας ξύλινο καπλαμά μοντέρνο

μοντέρνα κρεμαστά φώτα ασυνήθιστο σχέδιο

Βραβευμένος διαγωνισμός μενταγιόν φωτισμού

Η συλλογή Sagano Bamboo περιλαμβάνει μια πολυθρόνα, ένα τραπεζάκι σαλονιού και μερικά κρεμαστά φωτιστικά με πρωτότυπα σχέδια. Ο σχεδιαστής επέλεξε το μπαμπού επειδή είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από άλλα είδη ξύλου. Τα μπαμπού μεγαλώνουν γρήγορα και ο κύκλος ζωής τους είναι πολύ μικρότερος από αυτόν των άλλων δέντρων. Η σχεδιάστρια έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία με την οποία ο καπλαμάς από μπαμπού μπορεί να διαμορφωθεί όπως επιθυμείτε. Έτσι προέκυψε η ειδική συλλογή επίπλων.

Καφές και τραπεζάκι από μέταλλο από την Apiwat Chitapanya

νικητής βραβείου μοντέρνου σχεδιασμού τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο από μέταλλο ξύλο

Η βάση αυτών των ελκυστικών τραπεζιών αποτελείται από πολλά ελατήρια κατασκευασμένα κομμάτι προς κομμάτι, τα οποία αποτελούν μια ολόκληρη σύνθεση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα τραπεζάκι σαλονιού και ένα βοηθητικό τραπέζι, όπου διαφέρουν μεταξύ τους τόσο στο ύψος όσο και στο σχεδιασμό. Διαβάστε περισσότερα για αυτόν τον νικητή του βραβείου σχεδίασης σε αυτό το άρθρο.

Τραπέζι μπιστρό Trapesi από τον Phebos Xenakis

μπιστρό τραπέζι σχεδιασμού τσάντα κρεμασμένη

πρακτικός νικητής του βραβείου σχεδιασμού τραπεζιού μπιστρό

Το αποκορύφωμα αυτού του τραπεζιού μπιστρό είναι η μικρή απόσταση μεταξύ των ποδιών του τραπεζιού και του τραπεζιού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μικρός χώρος αποθήκευσης ή για να κλείσετε την τσάντα.

Wave table από τον Attila Stromajer

τραπεζάκι σαλονιού ξύλινο κυματιστό σχέδιο από γυαλί

Όλο και περισσότερα έπιπλα εμπνέονται από την ίδια τη φύση. Αυτό το μοντέρνο τραπέζι από γυαλί και ξύλο δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς ο σχεδιασμός του αναπαράγει την κίνηση των ωκεάνιων κυμάτων. Το έπιπλο είναι ένα βραβείο χρυσού σχεδιασμού.

Τραπέζι καφέ Drop Marble από τον Buket Hoşcan Bazman

βραβευμένη σχεδίαση επίπλων τραπεζιού σαλονιού μαρμάρινο μοντέρνο πρακτικό

Αυτό το τραπεζάκι σαλονιού με την κομψή μαρμάρινη επιτραπέζια επιφάνεια προσφέρει μια αλληλεπίδραση μεταξύ κομψότητας και λειτουργικότητας. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός φαίνεται πραγματικά πολύ μοντέρνος και ο ελεύθερος χώρος μεταξύ της βάσης και του τραπεζιού προσφέρει πρακτικό χώρο αποθήκευσης.

Chieut Table από τον Jay Design

μινιμαλιστικό τραπέζι καφέ μοντέρνο γυάλινο μέταλλο

Όποιος του αρέσει ο μινιμαλισμός έχει σίγουρα δίκιο με αυτό το τραπέζι στους τέσσερις τοίχους του. Το πολύ λεπτό πλαίσιο από ατσάλι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφέρει εύκολα το βάρος του τραπεζιού και άλλων αντικειμένων πάνω του.

Βάση ποδηλάτου σε σχήμα καρδιάς από τον Martin Foret

νικητής βραβείου σχεδίασης τοίχου μοτοσικλέτας καρδιάς

μοντέρνο ποδήλατο σε σχήμα καρδιάς

Αυτή η βάση ποδηλάτου σε σχήμα καρδιάς προσφέρει μια πρακτική λύση για μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα και μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί ως πρωτότυπη διακόσμηση τοίχων.

Couch Mobius από την New Fundamentals Research Group

καναπέ ντιζάιν σχεδιασμός έπιπλο άνετο

Ο καναπές Mobius είναι ένα ειδικό έπιπλο από πέτρα και ίνες άνθρακα. Ο νικητής του βραβείου σχεδιασμού είναι κατασκευασμένος από ολόκληρο κομμάτι πέτρας και εντυπωσιάζει με μοντέρνο σχεδιασμό με βιομηχανική πινελιά.

Γωνιακή βιβλιοθήκη του Selami Gündüzeri

πρακτικά ράφια βιβλίων πρωτότυπα χρώματα σχεδιασμού

Το ράφι βιβλίων Angle αποτελείται από πολλά μικρά στοιχεία που μπορούν να συνδυαστούν κατά βούληση και έτσι να προσαρμοστούν στον διαθέσιμο χώρο στο δωμάτιο.

Διαχωριστικό δωματίου Bolina από την Alessandra Meacci

νικητής του πολύχρωμου σχεδιασμού κάθετων διαχωριστικών δωματίων

Το Bolina είναι ένα διαχωριστικό δωματίου που ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε διαμέρισμα της πόλης. Όχι μόνο μπορεί να χωρίσει ένα δωμάτιο σε διαφορετικούς χώρους, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως κάθετος κήπος. Τα αισιόδοξα χρώματα και το δροσερό στρογγυλό σχήμα δίνουν όμορφες πινελιές στο εσωτερικό.

Κουνιστός καναπές Gravity by Technical Emotions

βραβευμένος σχεδιασμός επίπλων με κουνιστό καναπέ -κήπο

Αυτός ο κουνιστός καναπές είναι μέρος μιας ολόκληρης συλλογής για έπιπλα εξωτερικού χώρου που εντυπωσιάζει με τον ενδιαφέρον σχεδιασμό και το υψηλό επίπεδο άνεσης.

Κουνιστή ξαπλώστρα και γκολ ποδοσφαίρου Panama Banana από την Agota Rimsaite

νικητής του σχεδίου ξαπλώστρας με κουνιστή ξαπλώστρα

κουνιστή καρέκλα ποδόσφαιρο στόχος πολυλειτουργικό σχέδιο

νικητής βραβείου μοντέρνου σχεδιασμού κουνιστής καρέκλας

Αυτό το πολυλειτουργικό έπιπλο είναι ο τέλειος σύντροφος για μια μέρα στην παραλία. Σε σχήμα ξαπλώστρας μπορείτε να χαλαρώσετε και αν το βάλετε στο πλάι, δημιουργείται ένα μικρό γκολ ποδοσφαίρου που είναι υπέροχο για παιχνίδι στην παραλία.

Πολυλειτουργικός πάγκος Binhi από τον Ito Kish

πολυλειτουργικός πάγκος εσωτερικής βάσης φυτών

Σήμερα, η μεγάλη λειτουργικότητα είναι όλο και περισσότερο σε ζήτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο πάγκος με το οργανικό του σχήμα δεν χρησιμοποιείται μόνο για καθίσματα, αλλά προσφέρει επίσης χώρο για τη δημιουργία φυτών εσωτερικού χώρου.